Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Idag klikket K20'en fullstendig. Den ble levert inn og jeg ser den kanskje om 3-5uker :cry:

 

Hvordan er reglene med låne kamera? Den er kjøpt hos JP, men de har ikke låne kamera opplegg. Jeg får DA 10-17mm imorra(håper på det, jæ... UPS!) og DA 55-300mm ble kjøpt rett før påske, de blir liggende ubrukt i flere uker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg sendte kamera til Fovi og fikk låne kamera av de da det gikk veldig lang tid før de fikk det tilbake fra tyskland. De sendte gratis og jeg fikk med pakkelapp til å sende tilbake med :) kjempe fint det. Men virker ikke som det er noe automatikk i att man får låne. Men jeg behøvde ikke å spørre. Det var de som tok det opp når jeg etterlyste mitt. Det gikk forøvrig 7-8 uker, husker ikke helt når det ble sendt inn.

Endret av Phaser_
Lenke til kommentar

Hinta kanskje litt for svakt? Jeg sa jeg kunne ta hva som helst med K-fatning. Det er kun 17-70mm som ikke går sammen med de eldste modellene.

 

Blir litt små rar i huet når jeg tenker på alle pengene jeg har brukt :sick:

Dette har jeg kjøpt hos JP siden Pentax K-m ble lansert i høst:

K-m (solgt)

K20D

Diverse Case Logic objektiv vesker og belte. (+fotoramme i julegave)

DA 17-70mm m/superforsikring.

DA*50-135mm m/superforsikring.

Tamron 90mm f/2.8 makro

NG medium skulderveske

DA 55-300mm

pluss noe småtteri.

 

 

Det er ingen nød. Men det er nå det er morro å bruke DA55-300mm.

Hadde spesielt lyst å teste ut DA10-17mm fisheye nå til helgen, pytt-pytt.

Jeg får ha det gøy med Foveon sensor i noen uker.

 

Får poste ett av de siste bildene jeg tok med K20'en og DA 55-300mm.

 

Lenke til kommentar

Jeg har hatt en K20 inne til reparasjon etter at den var ubrukelig på autofokus da jeg kjøpte den. Jeg ble på et vis spurt om jeg klarte meg uten i mellomtiden. Det ble estimert reparasjonstid på opp til 4 uker, 2 hvis ting gikk greit. — Det tok 7½ uke ...

 

Kameraet ble returnert butikken med samme feil, og denne gangen regnet jeg ikke med å få det tilbake i tide for min reise til Asia ettersom 2-4 ble til nesten 8 uker sist gang. Derfor hintet jeg til om det var flere K20 hus i butikken, så jeg eventuelt kunne få et erstatnings/lånekamera (jeg har krav på) med meg nedover.

 

Svaret jeg fikk da forundret meg. Det var ikke mer K20 i JP-systemet — fordi det snart kom noe nytt fra Pentax. Uten å eventuelt vite om JP-medarbeidere satt på mer informasjon enn folk flest etter PMA, holdt jeg stort sett kjeft og gikk hjem.

 

5. april kom jeg plutselig på å sjekke lagerstatus p.g.a. en annen tråd om beholdningen av Nikon hos JP. Tilsynelatende er det minst 20 hus (inkl. kit) i systemet ...

 

Summa summarum vet jeg ikke helt hva jeg skal synes om JP etter mine egne erfaringer og andres meninger/opplevelser. En ting er i alle fall sikkert - det er stor forskjell fra butikk til butikk. Jeg er ikke så sint (lenger), bare veldig, veldig skuffet.

Lenke til kommentar
Merkelig! Skulle sjekke ut de første bildene tatt med mitt nye kamera K200D og PC'en klarer ikke å lese minnekortet?!Transcend SD HC 8GB (Class 6)

Er det slik at jeg må bruke kabel med kameraet?

Det er ikke alle kortlesere som klarer å lese kort større enn 4GB.

Siden kameraet fint klarer kortet kan du løse det ved å bruke kabel fra kameraet til PCen eller kjøpe en nyere kortleser som takler SDHCkort.

Lenke til kommentar

Hei hei.

 

Et lite spørsmål vedrørende oppskarping av RAW's.

 

Vanligvis har eg kjørt kun raw fra min K10D, stort sett fordi eg ikkje har vært flink nok til å bruke eksponeringskompensasjon på kameraet (eg synst K10D'en min undereksponerer ganske konsekvent ca 1 steg). Men etter kvart som ein tilegnar seg erfaring så sitter eksponeringa mykje mykje bedre. På siste fjelltur så valgte eg RAW+JPG.

JPG sto på: +1 saturation, +2 sharpness og +1 contrast i kamera.

 

Etter eg har fremkalt raw'ene mine med dei parametrene eg erfaringsmessig syntes har vært vellykka, så blei det tid til litt pixel-peeping. Og det første eg legg merke til er at mine raw's er slightly softere enn jpg'ene fra kameraet. Standardverdiene i ACR gir etter min mening alt for lite oppskarping for naturbilder, meir tilpassa portretter kanskje. Bruker CS3, med ACR 4.3.1.

 

Hva bruker ekspertene her av verdier for oppskarping av naturbilder egentlig ... Antar at mange kanskje tar seg av oppskarping i selve PS med unsharp masks, og det er forsåvidt greit. Eg har valgt å gjere det i ACR fordi det letter arbeidsflyten. Og strengt tatt så gjer det nytten for min del. Vart kun nyfiken på grunn av dei "store" forskjellane mellom jpg frå kamera og det eg har vore vand med.

 

Meiner å vagt huske at manglande skarphet på jpg rett frå kamera var ein av dei tinga som K10D'en blei kritisert for når den vart anmeldt i media. Personlig synst eg at jpg'ene rett frå kamera er ganske bra faktisk med de ekstra innstillingane.

Lenke til kommentar
Jeg bruker Lightroom 2.3

 

Forskjellig hvor mye jeg skarper opp, det er avhengig av ganske mye. Hvor mye er bildet croppet? Er det ett lyst eller mørkt bilde? Er motivet langt ifra eller nært? Jeg bruker også "masking-slideren", skarper opp minst mulig rene flater(=støy).

Jeh.. alt til sitt bruk, er sånn med meg og forsåvidt. :)

Bare prøver å finne ett par settings som en kan lagre som presets, slik at en har ett godt utgangspunkt for videre prosessering.

Lenke til kommentar

Bruker også Lightroom som etterbehandling for min K10, og høyreklikker på bildet, da får man opp "settings" i menyen, og der kan man velge "Sharpen-Landscapes" eller "Sharpen- Portraits"

 

Dette er forhåndsinnstilte settinger, og de bruker jeg alltid som et utgangspunkt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...