Gå til innhold

Forskjellige IDE enheter på samme kabel (ikke aprilsnarr!)


Anbefalte innlegg

Tok problemet i den noe feildøpte tråden min opp for alvor. Her er resultatene:

 

Hovedkort: A7V8X

 

1:

Ma: -none-

Sl: IBM 120GB

 

Burst transfer: 80+

 

2:

Ma: Aopen DVD+RW

Sl: IBM 120GB

 

Burst transfer: 80+

(merket forøvrig et skikkelig dropp i sequential speed når jeg satte på en cd:)

 

3:

Ma og Sl: Samme som i 2

Kabler: 40-leder

 

Burst transfer rate: 31.9 MB/s

 

I test 1 og 2 er det brukt en standard 80-leder kabel. Resultater er fra HD Tach. Denne viser bare Burst Transfer Rate opp til 80MB/s.

 

Konklusjon: Det at det står en enhet med treigere interface på en IDE kabel begrenser ikke max farten på alle enhetene. Derimot er det, som vi "alle" vet, idiotisk å ha enheter du bruker samtidig, eller skal overføre mellom, på samme kabel!

 

(sinnsykt glad for det første:)[/url]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er sjelden jeg oppererer med kabinett hvor jeg har plass/kabler lange nok til å koble CD enheter øverst i kabinettet på hver sin IDE port og hver sin harddisk i midten i kabinettet.

 

Må som regel koble begge CD'ene på samme IDE.

 

I tillegg begynner skjermkortene å bli så store at det bare såvidt er plass til IDE kablene der nede. Men det er en annen sak. Uansett, plassmangel fører ofte til at jeg kobler opp CD og CDRW på samme kabel.

Lenke til kommentar

Du kan løse alle problemene ved å kjøpe deg et kontroller-kort, f.eks. Promise UltraTX2. Da kan du gjøre som jeg.

 

Pri. master: WD 120Gb SE

Sec. master IBM 40Gb 7200 rpm

Sec. slave: IBM 45Gb 5400 rpm

 

Kabler: 40pin/80leder (er ikke dette en forutsetning for ATA66!!)

 

Asus DVD E-616 16/48

Asus CDRW 48/16/48

Toshiba CD-ROM 48

Plextor 40/12/40

 

Kjekt å ha, kjekt å ha..... osv! :lol:

 

 

Selvfølgelig forutsatt at spørsmålet er å få plass til mest mulig.. :wink:

 

Forøvrig stiller jeg meg skeptisk til teorien om at hastigheten følger den treigeste enheten på kabelen. Hver enhet kommuniserer uavhengig av den andre på kabelen, og at en tregere enhet senker hastigheten er forståelig men ikke at en ATA 33 skulle tvinge en ATA 133 ned på 33?!

Det måtte være hvis det hentes data samtidig fra diskene, eller hvis man overfører fra den ene til den andre. I det siste tilfellet vil selfølgelig hastigheten være lik den tregeste disken. Så konklusjonen din støtter jeg fullt ut.

 

(Torbjørn, -> Bigtower og 80cm ide-kabler)

Lenke til kommentar
Det er sjelden jeg oppererer med kabinett hvor jeg har plass/kabler lange nok til å koble CD enheter øverst i kabinettet på hver sin IDE port og hver sin harddisk i midten i kabinettet.

 

Hmmm.... Et Chieftec miditower stå og venter på meg på posten nå snart. Lurer på om det holder med en 45 cm kabel for å koble nederste cd-rom med en harddisk... håper....

Lenke til kommentar
Konklusjon: Det at det står en enhet med treigere interface på en IDE kabel begrenser ikke max farten på alle enhetene. Derimot er det, som vi "alle" vet, idiotisk å ha enheter du bruker samtidig, eller skal overføre mellom, på samme kabel

 

Det er blitt en slags myte dette, at med f.eks. en ATA33 og en ATA100 enhet på samme kabel vil begge overføre på ATA33.

 

Men en tregere enhet (og da ikke nødvendigvis bare målt på overføringshastighet), typisk cd/dvd, vil sinke den raskere enheten (selv om det ikke er mye) fordi den bruker f.eks. lenger tid på track-seek o.l. Ting som gjør at den bruker lenger tid på å bli ferdig slik at kabelen "frigjøres" til bruk for den raske enheten. De tilfellene man vil merke det best, er f.eks. når det skal leses mange (mindre) filer fra cd, samtidig som hd også skal lese eller skrive. Cd'en bruker lenger tid på å "frigjøre" kabelen slik at hd må vente, slik at det oppleves som om hd også overfører med samme hastighet som cd.

 

Derfor anbefales det at hardisker og cd/dvd ikke koples til samme kabel så sant det lar seg gjøre.

Lenke til kommentar

Er jeg lost eller er det to motstridende meninger i tråden her?

 

Ellers, har jeg et år gammelt Chieftec kabinett, husker ikke modellnummer, men det er nest største eller noe sånt. Men Point of View GForce 4 kortet er faktisk så langt at det bare er en smal glippe mellom harddiskskuffen og enden på kortet. Det går imidlertid bra med disiplin og ørlite makt. Skal vurdere 80 cm IDE kabler, takk for tips :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...