Gå til innhold

Hva er det som gjør Apple-produkter så spesielle, at man sier iPhone i stedet for mobil?


Minus

Anbefalte innlegg

Hei hei!

 

Først av alt, vil jeg gjerne si at jeg er usikker på hvor tråden skal plasseres, og har du et forslag til annet sted den kanskje hører mer hjemme, si ifra så skal jeg prøve å få den flyttet.

 

Og så til selve emnet.. Daglig besøker jeg nettet med datamaskinen min, jeg bruker en del fritid på forskjellige fora, og ser veldig ofte litt rare setninger.

De kan være lik den her, hentet direkte fra en annen tråd på diskusjon.no "Bilder tatt med iPhone ikke så god kvalitet men men."

Da skjønner dere altså problemstillingen.. Hva gjør Apple-produkter så unike, at man slutter å bruke fellesnavn om de, som "mobiltelefon" (iPhone), "datamaskin" (MacBook), MP3-spiller (iPod) osv.. Vet ikke hvilke produkter Apple har jeg, men det er sikkert en del forskjellig. Så, hva synes dere om at disse produktene blir omtalt som om de var noe helt spesielt, og ikke de andre produkter vanligvis omtales som?

 

"Skal bare hente Asusen min jeg, så ringer jeg til mamma med Sony Ericssonen min, og mens jeg venter bruker jeg Creativen min til å høre musikk med.."

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hender folk kommer å sier de skal ha en iPod. Så spør jeg noe som "Ja.. Men har du foresten sett disse" og peker på noen sony mp3-spillere eller creative sine.. -Ja, men det er jo MP3, og jeg skal jo ikke ha MP3

 

Blir litt feil.. Synd at folk har tatt til seg feil informasjon på den måten.

 

Det tror jeg er fordi iPoden ga markedet et såpass sjokk at det ble en fellesnevner for alle MP3-spillere som følge av det.

Lenke til kommentar
Hender folk kommer å sier de skal ha en iPod. Så spør jeg noe som "Ja.. Men har du foresten sett disse" og peker på noen sony mp3-spillere eller creative sine.. -Ja, men det er jo MP3, og jeg skal jo ikke ha MP3

 

Blir litt feil.. Synd at folk har tatt til seg feil informasjon på den måten.

:!: De har ikke tatt til seg noe informasjon, de tror bare at iPod er iPod og det er best.

Lenke til kommentar

beste og beste....?

 

det finnes bedre produkter enn det som kommer fra apple, blant annet er apple sine ipod med det spesielle systemet på "de litt eldre" modelene der du beveger tommelen i sirkel ikke oppfunnet av apple men av en engelskmann på 1989 om jeg ikke tar for mye feil.

 

apple har bare en høy status som trendsetter og dermed har deres produkter satt en standart på hvordan noe skal se ut, men egentlig som ipod toutch blir man temmelig lei av alle effektene den har, man er imponert de første dagene så blir man lei. hele grunnen på at disse ikke er vanlige produkter er at de skiller seg ut og dermed fått kallenavn, skal være enig med trådstarteren at..... nå sitter jeg på min hp pavillion dv 9812 og skal ringe en venn med en hustelefon fra vertikalstatene som har neo freerunner gta02, men jeg skal også høre på musikk med min matsui og kjøre oldsmobilen min fra 1989.

 

enkelt og greit er det får å skille seg ut

Lenke til kommentar

Apple appelerer (bevisst) til mennesker som er opptatt av status og trender. Apple appelerer til mennesker som setter design og status foran alt annet. Da er det ikke rart at de ønsker å benytte en hver anledning til å fremheve at de eier nettopp det "kule" produktet. Og det er selvsagt slike mennesker som skaper mest støy. Du legger ikke merke til de som ikke har denne holdningen til sin eiendom.

 

Et godt ekesempel er å stikke på en forelesning på IFI som ikke er en førsteårsforelesning. Der ser du mange Mac-er (mange av dem med linux dualboot) men sjelden hører du noen si "vent litt jeg skal bare hente iBooken min".

 

Om jeg noen gang skulle komme i skade for å kjøpe en Mac (bruker det som eksempel da jeg _aldri_ vil kunne komme i skade for å kjøpe en iPhone) så vil jeg aldri kalle den for noe annet enn "laptoppen min". Men jeg kommer heller ikke til å bli lagt merke til, nettopp av den grunn.

Lenke til kommentar

Det er sjukt mange som tror at dette om apple laptoper:

1.Macbook koster jo ikke noe mer en vanlige laptoper med windows

2.Apple bruker kvalitets hardwaredeler

3.Apple sitt OS koster så mye pga programmene er så sinnsykt bra, derfor er laptopene så dyre.

4.Kan jo ikke få virus på Apple

5.Mye bedre til video og musikk avspilling.

 

Greit man ikke kan få virus, men trojansk hest kan man få.. helles er resten av listen helt feil..

 

Apple har gjort mye riktig med sin markedføring, ikke noe tvil om det..

 

En annen kamerat av meg kjøpte en sony MP3 spiller og sa at han hadde fått seg ny ipod,hehe =)

Lenke til kommentar

Enig med trådstarter ang. dette her, derfor prøver jeg å unngå det å bruke "iphone" og "ipod" om mobilen og mp3-spilleren min. Føler rett og slett det blir litt "OMG SE PÅ MEG, jeg har en IPHONE!!!11" hvis folk bruker ordene bevisst og ofte. Og Apple har virkelig gjort jobben sin dersom noen tror at ipod er et generisk ord for mp3-spiller.. :D

 

At Amobil velger å skrive Ipod og ikke iPod er forresten flott!

Lenke til kommentar
Ja, Apple har virkelig gjort en god jobb med markedsføringen sin, det er det ingen tvil om. Men en ting jeg lurer på, hva sier "voksne" mennesker om sine Apple-produkter? Er det likt ssom fjortisene?

 

Mange voksne behandler macen som barnet sitt og barnet sitt som en utdatert gadget. Mange setter nok hvilken PC folk velger litt for høyt på listen over ting å bry seg om.

 

Hvilken MP3-spiller man bruker, hvilken type laptop man vil ha og hvilket OS man foretrekker betyr vel egentlig ingenting? Jeg bruker OS X til arbeid, XP til spill, XP MCE på mediacenteret og XP x64 på filserveren. Hva så?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

mac er vell for at enkelte folk henger seg opp i at "PC" er windows og datamaskin og computer blir for tungvint.

dette blir egentlig dumt, mac er jo og pcer, selv om MS har trademarka det ellernoe.

Jeg kjører ikke bil..... jeg kjører Mazda.

 

Ipod er vell for det er enklere og si enn mp3spiller, og sånn som i "gamledager" så ble nesten alle bærbare CD spillere kalt for walkman selv om de ikke var det.

så det er med at det er ett sterkt varenavn og enklere og bruke.

 

det med at de sier iphone er vell det meste i situasjoner der det er noen lunde fornuftig som jeg liker og surfe på nettet med iphonen min f,eks.

men når man sier kan du hente iphonen min blir det rart, de fleste sa dette i begynnelsen men har slutta med det.

Lenke til kommentar

Selv så har jeg en ipod, men sier mp3-spiller. De gangene jeg sier iPod er til de som ikke liker ipod og apple. Det er så morsomt å se dem kommer med masse "blabla". Klarer de faen ikke forkorte argumentene demmes. De må alltid si så jævlig mye... Samme gjør jeg med Zen'n min også. like morsomt hver jævla gang ;p

 

Men ja, jeg er enig med mp3-spiller ordet.

 

 

For å si det sånn. Jeg bryr meg fint lite om det irriterer folk om man sier produktets navn eller ikke. Jeg synes det er bare latterlig at folk bruker tid og energi på å irritere seg over det.

Folk sier ting forskjellige.

 

Hvorfor sier Folk VG!? og ikke Avis? Jo fordi det er navnet på avisen ;o Det samme kan man si om Zen og ipod.. det er et navn på et produkt. Også kan folk velge selv om de har lyst å si mp3/avis etc uten å måtte få negative tilbakemeldinger.

Endret av laffe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...