Gå til innhold

40% velger gratis bakkenett


Anbefalte innlegg

Hvis du synes riks- tv er så åpent, så ring de til mandag og si at du gjerne ville bestille et kort til pcen eller dreamboxen din. Det snær i helvete før de vil gå med på det, og selv ikke da.

Men om jeg får et kort, eller plukker kortet mitt ut av Grundigen min, finnes det andre bokser eller PC-løsninger der jeg kan bruke kortet? Hvis ja, hvilke?

Hvis nei, kanskje det er derfor de ikke selger kort til annet enn de godkjente boksene, så slipper de reklamasjoner fra folk som prøver å dytte dem i f.eks. en svenskkjøpt MPEG2-boks?

 

Du har rett i at riksTV ikke er så veldig åpent. De krypterer sendingene sine. Og de sender i likhet med bakkenettet forøvrig i MPEG4. MPEG4 er en åpen standard, alle kan lage bokser som støtter det. Krypteringen Conax er proprietær (artig at det attpåtil er norsk, det visste jeg ikke) men de har "A fully open, fair and non-discriminatory licensing policy for STB manufacturers to include support for Conax CAS in the STB". Altså kan alle lage bokser som støtter krypteringen også.

 

Den håndfullen bokser, og nå faktisk litt flere IDTV-er som er på markedet, er ikke på noen måte bundet til RiksTV. De funker fint med innhold fra andre bakkenett-leverandører også. Man kan se bare NRK. Eller man kan bo nær grensa og se svensk bakkenett på dem, selv om det er bare MPEG2. Og man kan se programmene den alternative leverandøren som i følge konsesjonen skal komme kommer til å tilby.

 

Men riksTV har bundet seg til et fåtall bokser og IDTV-er. Jeg antar de hadde ønsket å være tilgjengelig på flere, men det er litt opp til produsentene av mottaksutstyr hvor ivrige de er til å satse på et så lite marked som det norske.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tilbake til "pakkeløsningen" og enkeltkanaler..

 

Tydelig at det sitter langt inne å tilby løskanaler eller flere kanalpakker. Selv er jeg Norgespakkekunde hos CD. Det kunne ikke falle meg inn å ta ned parabolen til fordel for rikspakken. Grunnen til det er at tilbyderene tror at alle nordmenn har unger, er sportsidioter og elsker dokumnetar og nyheter. Det eneste de har forstått er at noen liker film..

 

Norgespakken og folkepakken til henholdsvis CD og viasat ville aldri kommet uten Rikstv. Før lanseringen av Rikstv Hadde jeg kun NRK 1 og 2, Tv2 og TV Norge, den såkate local pakken til CD. Denne er nå borte fra Satelitt. I stedet for å betale 800 kroner i kortavgift blir jeg nå sugd for 18-1900 kroner pr år.

 

Skal konkurransen komme seg videre er det på tide at digitaldistributørene, da teneker jeg også på kabel begynner å dele dette mer opp i pakker etter gener til fornuftige priser, elsempelvis: "De norske", sport, film, nyheter, dokumentar, barn osv. Det ideelle ville vært pakker på feks 5, 10 , 20 osv. fritt valgte kanaler eller enkeltkanaler til RIKTIGE PRISER. Det aller beste ville vært en "bompengebrikke" som lades opp eller faktureres. hvor en betaler en pris pr time, etc og alle kanaler er åpne. Prisen finner man enkelt i EPG.. Man kan løse dette på mange måter likt som mobilabonnementer med kontant, makspris faktura osv.

 

Teknologien finnes og inntil den blir tatt i bruk bruker jeg heller pengene på DVD..

Endret av aron
Lenke til kommentar
... bruker jeg heller pengene på DVD..

Kunne ikke vært mer enig!

 

Jeg er irritert på hele ruklet - NTV, RiksTV, CD etc. Synes som om lobbyistenes talegaver har overbevist byråkratene og politikerne om det smarte i å opprette halv-monopol med sterke sammenblandinger på eiersiden (infrastruktureiere, innholdsselgere og innholdsprodusenter) og la disse tyne forbrukerne for ytterligere kroner, innenfor et vidt regelverk.

 

Jeg har ikke tenkt å bruke en krone mer enn nødvendig på et TV-innhold som jeg synes når nye bunnmål hvert eneste år kvalitetsmessig (gameshow, "reality", svindyre sportssendinger med latterlig hysterisk språkbruk etc). Jeg vil ikke ha noen "RiksTV-godkjent" boks eller kanalpakker fra gud vet hvem. Så lenge jeg fikk det gratis inn på antenna, kunne jeg bruke av-knappen eller velge bort noe - men ikke #!@§! om jeg vil betale for å fortsatt ha en teoretisk mulighet for å bedøve hjernen med en høy andel av reklamebefengte, uhumoristiske og uinteressante sendinger.

 

Min løsning: 1 stk 32" TV, koplet til 1 stk halvgammel PC, koplet til en USB-pinne som tar i mot DVB-T-signaler. Får da 3 NRK kanaler for 640,- (Pinnacle PCTV nanoStick) i investering, med årlig ekstrakostnad 0,- (NRK-lisensen må jo fortsatt betales uansett). Ikke perfekt, men med denne løsningen betaler jeg i hvertfall ikke mye mer enn det jeg synes leveransen er verdt.

 

I tillegg er det greit å ha internett-tilgangen via TV'en - det vil nok da føles litt mer naturlig med nett-TV og å spille av en og annen nedlastet snutt i ny og ne...

 

Og som du sa - her blir det penger til overs til å kjøpe de produksjonene jeg faktisk vil se på DVD!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Aftenposten melder at 40% av de som har kjøpt boks for det digitale bakkenettet har valgt å nøye seg med de tre gratis NRK-kanalene, samt TV2 og lokal-TV.

*snip*

Hva må til for å se disse? (altså kun de gratis kanalene)

Men må man skaffe kort for gratis kanalene? eller er det bare å plugge inn antennen og se i vei, eller må det kjøpes ting og tang?

 

Dette er jeg klar over:

Ekstern tuner eller tv med innebygd tuner. (tuner som støtter MPEG4 er det ikke så?)

Lenke til kommentar

Så da tolker jeg det slik at: det er bare å plugge inn antennen i tv/dekoder, så er nrk der.

Mens tv2, så må man ta en tur til elkjøp mm og få kort på tv2? (enkelt kanaler) som og er gratis..

 

Her hos oss har vi parabol, men er på vei til å pensjonere crt kassa vår mot denne som troner lista som nr 1 (idag) Samsung LE46A676A1WXXE (tenker på gratis kanalene som backup om parabolen streiker)

Og denne er det vel bare da å plugge inn antenna rett inn i tv`n så er nrk der, og så skaffe ett kort på tv2 og plugge rett i tv`n.....

Endret av KenBjork
Lenke til kommentar
Så da tolker jeg det slik at: det er bare å plugge inn antennen i tv/dekoder, så er nrk der.

Mens tv2, så må man ta en tur til elkjøp mm og få kort på tv2? (enkelt kanaler) som og er gratis..

 

Ja, det bør stemme for NRK. Mens kortet for TV2 (enkeltkanalene) skal stikkes i en CAM, conditional access module, kortleser, som igjen skal stappes i TV-en. Noen ganger er dette ekstrautstyr til noen hundrelapper, så pass på å få med dette når du kjøper TV og/eller får gratiskortet. På dekoderboksene er CAM-funksjonen fastbygd i boksene, mens for digitale TV-er er denne gjerne en løs utbyttbar plugin-modul.

Endret av Svinks
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...