Gå til innhold

process

Medlemmer
  • Innlegg

    869
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av process

  1. 1 hour ago, Dikedis said:

    nesten alle interaksjoner med samfunn, myndigheter og Internett

    Det er nødvendig for de interaksjoner hvor man må vite hvem du er. At det skal være nødvendig for nesten alle interaksjoner med samfunn og internett er jo.. ikke riktig. 

    • Innsiktsfullt 1
  2. Pålegg fra brannvesenet / myndighetene må følges opp. Et privat eksternt firma kan så fremt jeg forstår anbefale men ikke pålegge.

    Det finnes alikevel et ansvar hos styret for å sørge for at brannsikkerheten er i orden og som styremedlemmer kan ende opp å være personlig ansvarlige for.  Ting som påpekes fra eksterne aktører kan være relevant og nå foreligger det dokumentasjon på at styret er klar over det.  Det endrer dog ikke så mye, styret har uansett plikt til å sørge for at bygningsmassen er brannteknisk sikret. 

    Det grunnleggende må være i orden, men normer fra før byggeår kan avvikes. 

  3. 1 hour ago, Hedonism said:

    Jeg mister merkelig nok ipv6 etter noen dager på linjen vi har fra Bergen Fiber (Altibox), og for å få ipv6-adresse igjen så må jeg ta en restart av ruteren vi har fått fra dem. Kontaktet kundeservice om det men fikk ikke særlig med hjelp, så vet ikke om dette skyldtes noe på min side (ruteren) eller på deres side. 

    Litt OT her, men jeg har opplevd samme symptomer før.  Nå husker jeg ikke detaljene, men mener å huske at dersom du filtrerer icmpv6 type 135 så får du status som unreachable etterhvert. 

    Legger ved netfilter output fra en annen maskin dersom det skulle være nyttig.  De fire første er de icmp typene som er relevante.  Det forutsetter naturligvis at du har en egen router hvor slikt kan konfigureres. 

      303 19448 ACCEPT     58   --  *      *       ::/0                 ::/0                 ipv6-icmptype 136 
     1046 75312 ACCEPT     58   --  *      *       fe80::/10            ::/0                 ipv6-icmptype 135 
      385 45248 ACCEPT     58   --  *      *       ::/0                 ::/0                 ipv6-icmptype 134 
        0     0 ACCEPT     58   --  *      *       fe80::/10            ::/0                 ipv6-icmptype 133 
        0     0 ACCEPT     58   --  *      *       ::/0                 ::/0                 limit: avg 5/sec burst 5 ipv6-icmptype 128
        0     0 ACCEPT     58   --  *      *       ::/0                 ::/0                 limit: avg 5/sec burst 5 ipv6-icmptype 2 
        0     0 ACCEPT     58   --  *      *       ::/0                 ::/0                 limit: avg 5/sec burst 5 ipv6-icmptype 1
        0     0 ACCEPT     58   --  *      *       ::/0                 ::/0                 limit: avg 5/sec burst 5 ipv6-icmptype 3

     

    • Liker 1
  4. 9 minutes ago, Inspector said:

    Din beskrivelse passet mitt nabolag for 20 år siden hvor vi hadde sosiale sammenkomster, hjalp hverandre med småting , tok en hyggelig prat under gressklippingen osv osv.  

    I dag er det dessverre annerledes. Nyinnflyttere og fremmede kulturer holder seg for seg selv. Kommunen har kjøpt opp enkelte boliger i området hvor klientellet er tvilsomt og hvor Politiet er på stadige besøk. Folk har plantet høyere hekker og montert overvåkingskamereaer.

    Mangfoldet har sin pris…..

    Jeg hilser og snakker med både fremmede kulturer og nyinnflyttede naboer. Så dumt at du ikke gjør det da. 

    • Liker 1
  5. 14 minutes ago, Ørjanø said:

    Men si man misligholde lånet noen måneder som fører til tvangssalg, også kommer tiden frem til huset er solgt. Og banken kan da kreve forsinkelsesrente. Vil ikke banken fått mer renteinntekter hvis kunden kunne betjene lånet over eks 25 år enn disse forsinkekserentene? 

     

    Du kan ikke med noen sikkerhet kreve inn potensielle renter med grunnlag i et ukjent rentenivå 20+ år fram i tid.

    Men, når det først går til tvangsfullbyrdelse så har banken mistet tillit til at kunden kan (beviselig) betjene lånet og dermed ønsker de å begrense tapet sitt. Olaf belyser tilfeller hvor gjelden kan frafalles eller reduseres (død, gjeldsordning osv) som er det de har gardert seg imot ved hjelp av sikkerhet i boligen.

    • Liker 1
  6. Noen av disse nettstedene benytter analyse av tastetrykk for å avgjøre om du er menneske / har et fast mønster. 

    Jeg er kjent med at nettleser-tillegg kan manipulere dette for å forhindre sporing. Tillegg kjører ikke automatisk incognito. Tilsvarende kunne tenkes å skje med en KVM switch dersom det bufres og sendes i intervaller. 

    En ting å undersøke hvertfall.

     

  7. 9 minutes ago, Salvesen. said:

    De viste at jeg hadde THC I blodet og legene sa selv at det var åpenbart at jeg var påvirket i fra folkemengden jeg hadde vært i tidligere med mye røyk.

    Nei den omhandler også voksne, og den omhandler second hand smoke.

     

     

    Det jeg synes er rart er at de færreste får noen som helst rusreaksjon den første  gangen de får i seg cannabis. Jeg kan naturligvis ta feil, eller at du har fått i deg cannabisrøyk før. Uansett, god bedring.

    • Innsiktsfullt 1
  8. Hei. Jeg har vært bruker her siden 2005 og har selv drevet en del online miljø. Jeg synes moderatorene har blitt for raske til å stenge tråder mens det fortsatt er en meningsutveksling. Det er ingen tegn til trolling (i sin originale betydning), kun faglige uenigheter, ei heller kontroversielle meninger. 

    Det må tåles en viss temperatur på diskusjonsfora og så lenge deltagerne er fattet og respektfulle ser jeg liten grunn til å stoppe diskusjonen. Det virker destruktivt for det lille miljøet som er igjen.

    • Liker 6
  9. Just now, Salvesen. said:

    Jeg sa jo selv at det er helt usannsynlig. Men folk i umiddelbar nærhet kan bli regelmessig testet med nulltoleranse uten at noen av halvnakkene tenker på dette osv. Poenget er at de fleste ønsker ikke å bli utsatt for ulovlige rusmidler. Skjønner ikke at det skal være så vanskelig å forstå.

    Joda. Jeg forstår det. Utsetter heller ingen andre for rusmidddel, lovlig eller ikke. Jeg tror dog frykten for å bli tatt som "knarker" ikke er reell. Det er masse folk som går rundt i cannabisrøyk og det er en vesensforskjell fra å ha innhalert til å ha en konsentrasjon i blodet eller urinen. 

    Det kommer til å gå bra for deg, uansett om folk respekterer din boble eller ikke.

    • Liker 1
  10. Just now, Salvesen. said:

    Og ikke minst er den ulovlig. Det kan gi alvorlige konsekvenser for folk å ha dette i blodet. Ikke minst utøverne på rennet selv om det er svært usannsynlig at de blir påvirket er faren til stede.

    Helt klart et problem at det er definert som ulovlig en del steder. At noen utøvere skal teste positivt pga noen i løypene finner jeg svært usannsynlig. Grenseverdiene er såpass høye. Det virker som en oppkonstruert problemstilling. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...