Jump to content

Crowly

Medlemmer
 • Content Count

  4345
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

723 :)

About Crowly

 • Birthday 02/22/1976

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15200 profile views
 1. Har mine tvil. Jeg var til å begynne med veldig positiv til sesonger på 10-12 episoder da de hadde kuttet bort det meste, om ikke alt, av fyll stoff. Og de episodene var/er gjerne rundt 60 minutter lange, mot (normalt) ca 40-43 minutter. Nå syntes jeg det har blir verre, nå har vi korte sesonger med fyll stoff. I andre tilfeller syntes jeg sesongen aldri kommer i gang før den er ferdig, føles som det er er i intro/etableringsfasen av historien og så plutselig slutt. Mulig noe av det siste kan være pandemi relatert som har påvirket innspillingsmuligheter. Jeg tror også det kan ha med å gjøre at man satser mer på bredde/flere seier som trolig gir lavere budsjetter, og går utover kvaliteten. Ser at det dukker opp en 20 episoders sesong fra tid til annen, så helt over er det ikke. Kommer muligens an på hvor serien sendes først, tradisjonell tv eller streaming.
 2. Etter hva jeg kan se så ble Radeon 6670 sluppet i 2011, og VP9 codec'en kom i 2013. Av det min google-fu fant ut så er det skjermkortet basert på turks gpu'en med unified video decoder 3.1, og den har ikke VP9 støtte. VP9 støtte kom først med arvtageren Video core next: https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder#GPUs. > Det er vel helle snakk om å ha en codec installert som decoder video Mener at det ikke er nødvendig å installere en codec hvis den er støttet i hardware, kan ta feil. Uten en codec klarer man ikke å spille av videoen. Uansett, som nevnt, software dekoding krever langt mer kraft. F.eks. en Raspberry Pi 4 klarer spille av 4kp60 forutsatt at det er hevc/h265, men har ikke sjans med VP9 i samme oppløsning. For meg ser dette veldig ut til å være at videoen blir servert med en codec og/eller høy oppløsning som blir for tung for systemet. Å åpne/starte "system monitor" i Mint (jeg kjører med cinnamon, vet ikke om det er annerledes i f.eks. Mate) så ser man bl.a. cpu belastning. Bare å sjekke der når man spiller av en YT video, og så prøve å redusere kvaliteten/oppløsningen på videoen og se om det gjør noe utslag. Regner med at jo mer data jo tyngre er dekodingen. Liten avsporing: Mener at VP9 er bedre på komprimering enn h264/265 (i alle fall 264), og har bonusen med at den er royalty free, så blir ikke overrasket om flere streaming tjenester tar den i bruk, om de ikke allerede har gjort det. Om noen år kommer AV1, som er arvtageren til VP9. Så jeg tipper det blir ett åpnet spørsmål om hvor lenge de forskjellige streaming tjenestene vil ha innhold i eldre codecer som krever mer plass/brådbredde.
 3. Kan være greit å sjekke om det er støtte for vp9 dekoding i hardware eller ikke. Software dekoding vil kreve lagt mer cpu osv. Testet https://www.youtube.com/watch?v=LXb3EKWsInQ på min Mint installasjon (gammel intel 2500k cpu med nvidia 1050 skjermkort, som skal ha vp9 støtte i hardware) i Firefox. Testet med 1440p60 og 2160p60 oppløsning, så det er ikke noe med Mint eller (standard) FF som skal lage noen begrensinger. Jeg holder en knapp på at dekoding skjer i software og at blir for tungt, bør enkelt kunne testes med å velge en lavere oppløsning på videoen. Jeg fikk nylig en 4k tv og mine eldre htpc'er får problemer med hakking og skipping på 4k oppløsning (fra YT) da hardware er for svak. Det høres ut som å være mye likt med det du opplever. Edit: Mener at det er lagt bedre hardware støtte for h264 enn vp9, vp9 krever nyere hardware. Nvidia 1050 ble lansert mot slutten av 2016, så nyere blir sånn ca i løpet av de siste fem årene tipper jeg. Bør uansett dobbeltsjekke hva som er støttet i hardwaren han har. Og selv om ting kan ha fungert før kan streaming tjenesten har rekodet videoen for å spare båndbredde, leste at Netflix har rekodet alt 4k innhold til vp9.
 4. Har nå sett ferdig Dark sesong 3 (som er siste og avsluttende). Fornøyd med slutten, men var litt skeptisk underveis (bl.a. av det som nevnes i sitert spoiler), de klarer å nøste opp det meste (om ikke alt) og å foreklare hvordan alt henger sammen. For meg virker denne serien å bli en variant av ...
 5. Det er mange svakheter med utsagnet "laber interesse" i forhold til grunnlaget ditt: For det første ser vi kun 6 kanaler, som jeg regner med at er fra Youtube. Youtube live er nok ikke der flest personer går for å se (direkte) nyheter. Siden det er mange kanaler som formidler dette samtidig må man legge sammen alle seere fra samtlige kanaler, i tillegg må man nok regne med alle seere som velger å se det i opptak enn gitt periode i etterkant. Da er det mulig man begynner å nærme seg statistisk signifikant. Mulig "laber interesse på Youtube" hadde blitt mer nøyaktig, eller enda bedre er nok "laber interesse på direktesendte Youtube nyhetskanaler". For å kunne få noen verdi ut av seertallene her, må man vite noe om hva de forskjellige kanalene har normalt. F.eks. hvis Fox News kun har 1000 seere på Youtube live, så vil 3300 være veldig mye mer enn til vanlig, som jeg da ikke vil kalle laber interesse for den kanalen isolert (og det blir motsatt hvis de f.eks. har 10 000+ normalt). Så kommer spørsmålet hvor mange andre plattformer og tv-kanaler ble dette sendt på samtidig, og hvor mange seere (totalt) var det der? Først når man har de tallene kan man begynne å konkludere om det er laber interesse eller ei. "Det er tre typer løgn: sort, hvit og statistikk" er ett utsagn som passer bra her, når det kommer til statistikk må man alltid se nøyere på hva tallene som blir presentert faktisk sier. Statistikk er ett nyttig verktøy, men som med så mye annet kan det missbrukes.
 6. Ser ut til å være utsatt til september https://www.dinside.no/data/norsk-lansering-utsatt-til-september/72439508
 7. Syntes ikke Westworld har tapt seg. Å komme seg ut av parken(e) er positivt, liker å se mer av hele verden.Tematikken med hvordan alle overvåkes, data som samles inn om dem og hvilke muligheter de får eller ikke basert på det er interessant. At det er mer action er jeg likegyldig til. Det er ikke så mye at det tar vekk fokuset fra historien, men en del av action sekvensene er ikke spesielt bra. Noen rollefigurer, f.eks. Maeve, virker så langt å være med kun fordi det er en etablert figur. Om man tar den rollen ut av denne sesongen så vil ikke det endre på noe. Kan være at det endrer seg i de siste episodene.
 8. De fleste av rollefigurene er utviklere og Devs er navnet på en spesiell utvikler avdeling i tek firmaet i serien, men der stopper også mye av likheten (og det er der sci-fi delen kommer inn). Ikke overrasket om man kun ser på tittelen så vil man tenke i retting av "Halt and Catch.. , Silicon Valley etc".
 9. Er noen fellestrekk med Westworld på overordnet nivå, men ganske forskjellig ellers. Presentasjon, tempo, stemning og hele den pakka er det som gjør at Devs skiller seg ut for meg. Der er Westworld litt mer tradisjonell.
 10. Ville gitt Devs litt mer enn en episode, jeg holde på å legge den bort etter første episode da det var lite som pirret interessen. Ble bedre i episode 2-3. For meg var serien grei nok, hvordan historien utvikler seg og rollefigurene oppfører seg trakk ned. Normalt når en serie har falt i smak så vil jeg ha mer når en episode er ferdig, det var ikke tilfellet her. Kunne godt hoppe over en uke og så se to etter hverandre når jeg kom på å sjekke om det var kommet noen nye episoder en del senere. Likte slutten godt, og at serien kun er 8 episoder gjør at det ikke trekkes ut for lenge. Jeg kommer heller ikke på noen andre serier (eller filmer) å sammenligne med. Det er sci-fi i ca nå tid og "very big data" er en greie.
 11. Engelsk definisjon Nazi leirene hadde nok ikke være å regne for konsentrasjonsleier om det hadde vært bedre plass. Men selv om de ikke lengre hadde oppfylt definisjonen av en konsentrasjonsleier så ville de fremdeles oppfylle andre definisjoner som omfatter de forferdeligheter som foregikk der. Problemet med å bruke ordet konsentrasjonsleier i dag er at det er strekt knyttet til nazi leirene, og det er nok det folk flest tenker på når de ser/hører ordet (jeg har alltid tenkt på nazi leirene hver gang jeg har hørt/sett ordet, var først i dag jeg tok meg tid til å slå opp hva det faktisk betyr). Her er det gode muligheter for at noen vil misforstå hva som blir (forsøkt) kommunisert. Ett ord man bør være forsiktig med å bruke uten nærmere presisering, slik at det er helt tydelig hva som menes. Hvis ikke så får man trolig tilfeller av "den leieren der er ikke i nærheten av en nazi konsentrasjonsleier, så du snakker bare tull".
 12. I tegneserien er Hughie (utseendede messige) basert på/inspirert av Simon Pegg. Simon Pegg ble for gammel til rollen som Hughie (i tvserien) så han fikk rollen som faren i stedet for. En artig vri i mine øyne.
 13. Da er The Witcher sett ferdig. Det meste av sesongen foregår i fortiden, er primært de to siste episodene som er nå tid, med noen sekvenser der og da i de andre (hovedsakelig sentrert rundt Princess Cirilla). Sett under ett en grei sesong, men man må se hele for å få ett godt inntrykk, og slikt sesongen er bygd opp er det gode muligheter for at noen vil falle av underveis. Sesongen bærer preg av å være en setup/intro sesong, litt for mye forhistorie greier etter min smak og det gjør historien litt for tynn. Men det er rom for at det kan bli en del bedre i neste sesong. Det var moren hennes, noe jeg burde ha skjønt...
 14. Har sett de 5 første episodene av The Witcher (og har kun kjenskap til The Witcher via de to første spillene). Gode produksjonsverdier og Geralt fungerer bra. Det som trekker (for meg) er den tilsynelatende mangelen på noen hoved historie eller røde råder, viker å være veldig oppstykket og bruker tid på å komme i gang (syntes egentlig ikke det har kommet i gang ennå). At handlingen(e) er både i nå tid og fortid, hvor det ikke alltid er tydelig hvor man befinner seg i tid gjør det hele litt forvirrende. Bl.a. syntes jeg Princess Cirilla ser eldre ut i fortiden enn i nå tid. Yennefer sin historie begynner greit, men etter hvert så mangler det karakter utvikling. Mulig det kan komme noe mer som fyller ut tiden mellom hun først fikk "lurt" seg til den posisjonen hun ønsket og nå tid (hvor hun ser ut til å operere på egen hånd). Savner også mer om politikken o.l. de forskjellige kongerikene i mellom, situasjonen til alvene osv som var en del av det som gjorde spillene gode for min del. Det er litt av det så langt, men det bør bli mer for å få en mer innholdsrik verden. Konklusjonen så langt er at serien har potensialet, men trenger å komme i gang med noe interessant.
 15. Tok en ny titt og ser at jeg ble lurt av grensesnittet. På siden man kommer til er det kun 23 serier, og man kan gå til høyre/venstre for å få en annen liste med mye mer innhold*. Men det er ingenting i grensesnittet som forteller deg at det er flere sider. * Ser ut til å være det meste, i skrivende stund så jeg ikke "His Dark Materials", det kan være fordi den veldig nylig har blitt tilgjengelig på HBO Nordic og det er noe forsinkelse før den blir tilgjengelig på "T-WE HBO". Watchmen har 3 episoder ut mot 2 i "T-WE HBO". Kanskje det er en ukes forsinkelse?
×
×
 • Create New...