Gå til innhold

Boing_80

Medlemmer
  • Innlegg

    674
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 807 profilvisninger

Boing_80 sine prestasjoner

1,2k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Glemte å legge til at jeg har Dolmen på Steam og det er et av feilkjøpene mine. Dolmen, for en vits!
  2. Hadde ikke gjort meg noe om du streamer Dolmen og klarer å komme deg gjennom spillet. For maken til makkverk skal en lete lenge etter. Spillet er jo elendig! Change my mind.
  3. Ja, han er en trussel mot rikets sikkerhet. Men jeg vil heller at han blir eskortert av kompetente personer som vet hva de skal gjøre, og at han får den rettsdommen han fortjener enn at det tas unødige sjanser. Ikke gjør denne saken til "innvandrere blir behandlet annerledes enn nordmenn" type debatt. De harde fakta er at vi har å gjøre med en farlig person og da må alle forholdsregler tas. Myndighetene har garantert gjort sine sikkerhetsvurderinger som vi må stole på. Dessverre kan det for oss se ut som at disse kriminelle får spesialbehandling eller at de tilbys luksus, men heller det enn at det gjøres feilvurderinger som gjør at slike personer slipper unna og blir enda farligere. Og den norske rettstaten er sterk og den må vi aldri miste troen på. Ikke glem at handlingene til disse menneskene er egoistiske og målet er å splitte folk, skape hat og misnøye. Vi gjør dem en bjørnetjeneste om vi går på limpinnen og løper deres ærend. Da er det bedre å koble inn fornuften og se saken for det den er.
  4. Hva tapte du på? Altså grunnen? Jeg er i en litt kjip situasjon fordi huseieren har bestemt seg for å selge huset. Selv er jeg drittlei av å være leietaker og hele tiden tilpasse meg etter huseiere. Jeg trenger ikke en stor bolig. Er singel og klarer meg bra med en liten leilighet. Gjerne i borettslag. Dessuten blir det mitt første boligkjøp noensinne. Kan godt hende at jeg trenger noe større i fremtiden, men pr. dags dato klarer jeg meg med 30-40 kvm. Den jeg leier nå er på 70 kvm og for stor for min del. Så ja, du har rett i at det kan være klokt å vente, men med 3 måneders oppsigelsestid og liten motivasjon for å flytte inn i en ny leid bolig så er det så lite fristende. Skulle jeg få en samboer i fremtiden så får jeg ta det da. Men jeg tenker at det er viktig å få en fot inn i boligmarkedet og betjene eget lån enn å finansiere noen annens. Det lånet jeg fikk innvilget er et kvotelån og langt mer enn det for eks. Sparebanken 1 kunne tilby. De kunne kun gi meg kr. 1 000 000. Så jeg tenker at jeg heller kan flytte litt ut i omegnen. I Moelv, Elverum og hele Ringsaker er det boliger til kr. +/-1 500 00-1 800 000. Det tar ca. 20-30 minutter med bil til Hamar sentrum fra disse stedene og tar man E6 så er fartsgrensen 110 km/t. Det synes jeg ikke er så ille. Men uansett et interessant og nyttig innspill fra deg.
  5. Takk for et godt innspill! Det er ingen problemer for meg å flytte alt av kontoer og penger til den nye banken.
  6. Greia er at ingen av de andre bankene (jeg har prøvd de aller fleste ) utenom denne lokalbanken som er villig til å gi meg sjansen. Jeg vet at bankbytte forløper seg greit og at det ikke lenger er noe som heter lojalitet (det var det før i tiden som gamlingene kan fortelle meg). Med noen tastetrykk kan man bytte bank og alt skjer elektronisk. Egentlig er valget enkelt, ikke sant? Er egentlig bare jeg som er så uerfaren med boligkjøp og dette føles som et stort skritt.
  7. Takk for svar! Banken krever at dersom jeg får finanseriengsbevis fra dem at jeg også må være kunde der. Er det dumt å bytte bank? Min nåværede bank Nordea har i alle fall ikke vært behjelpelige med noe som helst i forhold til boliglån.
  8. Hei! Jeg har vært på utkikk etter en bolig lenge, men så langt ikke hatt hell. Er i gang med sparing og har klart å få til et beløp på kr. 150 000. Prøvde å se hvordan det ville gå med å søke et boliglån på kr. 2 500 000. De aller fleste sa selvsagt nei (som forventet med tanke på lav EK). Men en bank kan gi meg lån på kjøpesummen kr. 1 800 000 der lånet er inntil kr. 1 710 000. Dette forutsatt at jeg har kr. 150 000 i EK. Er vel ikke rare greiene man får kjøpt for denne summen? Jeg er singel, men i fast jobb. Årslønnen er på kr. 630 000. Dette blir førstehjemslånet mitt i så fall. Leier pr. i dag. Kommer til å spare kr. 10 000 hver måned fra lønnen om jeg ikke får mer lån. Jeg trenger ikke en stor bolig og klarer meg med en liten leilighet. Boligen jeg leier er på 70 kvm og for stor for meg uansett. Jeg kan fint klare meg med mindre. Jeg er bosatt i Innlandet fylke og kan bosette meg i Hamar, Stange eller Ringsaker kommune. Spørsmålet er om jeg burde takke ja til tilbudet der det også er krav om at jeg bytter til deres bank. Det siste er jo uproblematisk. Er veldig takknemlig for gode råd som måtte komme.
  9. Det er bare en versjon av koranen. Det er tolkningene som er forskjellige. Men da få du mene det.
  10. Ingen av de er sexistiske. De er fulle av visdomsord for hvordan vi kan leve gode liv. Mennesker i dag mangler spiritualitet og må ty til rus for å få fred i sinnet.
  11. Den samme funksjonen hadde islam for de spredte arabiske stammene.
  12. Og bibelen var jo forkjemper for menneskerettighetene og kvinners status? Må bare flire.
  13. Det vil ikke skje. Det er en grunn til at det er beinhardt å få til kollektive samfunn. Det vil alltid være de som kun tenker på seg selv og gjør det de må for å oppnå sine mål. Husk at selv Jesus (PBUH) ikke klarte å vinne alle.
  14. Men det har ikke nødvendigvis noe med religion å gjøre. Det er mange sosioøkonomiske faktorer som også spiller inn. Men saken er at de aller fleste her vet veldig lite om ting og det kan en lese gjennom kommentarene. Samme for meg egentlig, men må si at det er latterlig lite folk kan om resten av verden.
×
×
  • Opprett ny...