Jump to content

andg

Medlemmer
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)
 1. Jeg synes det høres ut som en god idè å kjøpe. Det som kan være litt skummelt med borettslag og andelsleilighet er jo hvis de er eldre og må oppgraderes, og det plutselig kommer 1 mill ekstra felleslån på leiligheten. Når leiligheten er fra 2009 er det nok ingen stor fare for at det kommer noen store oppgraderingsprosjekter innen de neste 10-15 årene.
 2. andg

  Fond i barns navn

  Du sparer vel formueskatt også om du sparer i deres navn, men skal jo litt til for å komme i posisjon til det da.
 3. Vil tro du skal forvente ganske god avkastning på indeksfond om du skal gå i pluss på det. Du må nesten regne hvilken avkastning og hvor mange år det vil ta å få bedre betalt for det. Har du noen planer om å kjøpe bolig i nær fremtid, eller har du det allerede?
 4. andg

  Privatlærer

  Grensen for skattefritt arbeid i hjemmet er på 6000kr for hvert oppdrag, så 40 000kr er alt for mye så vidt jeg ser ut fra skatteetaten. Kan også være litt problematisk med skattefritak om han til vanlig jobber som lærer. Se her: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/arbeid-trygd-og-pensjon/hobby-ekstrainntekt-og-smajobber/smajobber-og-tjenester/ https://www.handlehvitt.no/skattefritt/
 5. I utgangspunktet skal kursen falle med like mye som utbyttet som utbetales, så på kort sikt faller nok kursen med ca. 1kr etter det. Dette er vel etter salg av skip, så med mindre de selger enda flere skip er vel dette et ekstraordinært høyt utbytte til de å være sånn sett. Vil tro at med mindre ratene for tankskip går i taket så beveger ikke kursen seg så langt, men markedet er jo volatilt i tank.
 6. Jeg har da ikke beskyldt deg for skattesvindel, det var du som sa du hadde satt inn 300.000kr og ville prøve å sette inn flere penger. Men renteinntekter teller ikke med i maksgrensen, så du kan fylle på med 25.000kr til i år uten problem.
 7. Pengene er vel ikke mer bundet på den kontoen enn hvis du overfyller den vanlig BSU kontoen din vel. Men hvis du ikke ønsker å binde pengene må du jo bare se etter hvilken bank som kan tilby høyest rente på en sparekonto eller spare i fond, men det er jo en annen type risiko selvfølgelig. Hvilken straff/skatt du kan få aner jeg ikke noe om.
 8. Det er en annen type konto som bare er en sparekonto som er øremerket bolig, men i motsetning til vanlig BSU så får man bare god rente og ikke skattefradrag. Du kan lese mer på linken her: https://www.nordea.no/privat/vare-produkter/sparing-og-investering/sparing-pa-konto/boligsparekonto.html
 9. Hvis du selv har kommet opp i 300.000kr ved hjelp av bare innskudd uten å telle med renter så er det jo ingen vits i å "gamble" med å fylle på mer på BSU'en hvis du ikke er ute etter å "lure" til deg skattefradraget. Da kan du bare opprette en BSU 2 konto i en bank som tilbyr det og fylle på den. I Nordea kan du så vidt jeg vet til og med fylle opp 300.000kr på kontoen fra første dag.
 10. Har du over 300.000kr på konto, eller har du originalt gjort innskudd på kontoen tilsvarende 300.000kr? Hvis den totale summen inkludert renter er over 300.000kr, men du bare har gjort innskudd selv på 250.000kr så er det fullt lovlig å sette inn mer penger. Hvis du derimot har gjort totale innskudd uten renter på 300.000kr så tror jeg ikke det er spesielt lurt å drive med skattesvindel. Er jo bare dumt å gjøre det for 5000kr.
 11. Du kan ikke kjøpe aksjer eller ETF/ETN notert utenfor EU gjennom aksjesparekonto, så kan være problemer med det. Finnes ofte tilsvarende produkter som er notert i feks. Tyskland i stedet for USA.
 12. Endte med å bare resette nettverksinnstillingene som jeg sikkert burde gjort med en gang, og det ser ut til å være stabilt nå. Veldig merkelig bug altså...
 13. Mobiltelefonen min (Xiaomi mi A2) har fått en helt merkelig oppførsel når det kommer til mobildata. Når den står på til vanlig så får jeg notifikasjoner om at jeg ar fått nye meldinger på messsenger, mail eller snapchat, men når jeg åpner appene så laster den ikke inn noen beskjeder. Så hvis jeg skrur av og på mobildata så virker det plutselig i et par minutter, før mobildataen ikke virker igjen. Så er det bare til å skru den av og på, så virker den igjen. Dette gjelder også underveis hvis jeg bare surfer rundt på nettet feks. Noen som har peiling på hva i alle dager som foregår her?
 14. Du fikk meg på riktig spor med 4G-tale faktisk. Nå satt jeg inn det gamle SIM-kortet fra ICE, og da var 4G tale aktivert, så deaktiverte denne. Så byttet jeg tilbake til det nye SIM kortet, og vipps så virket mobildata som den skulle. Helt idiotisk og lite intuitivt, men det løste faktisk problemet. Takk for hjelpen alle sammen!
 15. Nei, jeg har ikke prøvd å resette til fabrikkinnstillinger, men kan jo se ut som jeg blir tvunget til å prøve det etterhvert da.
×
×
 • Create New...