Jump to content

andg

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Dersom man fyller opp BSUen for inneværende år i Januar, og så ønsker å bruke den til å betale ned lånet samme år, vil man da få skattefradrag for summen man satte inn i Januar?
 2. Uføreforsikring kan også være fint å ha som student. Dersom du skulle være så uheldig å bli ufør i ung alder uten å ha jobbet er det fint å få noen tusen ekstra i måneden resten av livet.
 3. Jeg har fått refundert det feilaktige månedsgebyret på Shell kortet nå i hvert fall. Har ikke mottatt e-faktura for november enda, så virker som de har noen problemer for tiden.
 4. Det har sikkert vært flere emisjoner og aksjespleiser i løpet av de siste årene siden selskapet har vært nær konkurs flere ganger. Antall aksjer har da blitt utvidet noe voldsomt i disse emisjonene, og for at aksjene ikke bare skal være verdt noen øre per stykk slår de f.eks. 10 aksjer sammen til en. Hvis hver aksje etter en emisjon bare er verdt 10 øre, og du bare kan kjøpe og selge aksjer i hele ører blir det enorme utslag i % for hvert øre aksjen går opp og ned. Hvis de har hatt aksjespleis to ganger i løpet av de siste årene stod den kanskje originalt i 80kr, etter emisjon og aksjespleis vil det vise at den gamle topprisen for en aksje var 800kr. En emisjon og en aksjespleis til fører da til at topprisen blir 8000kr.
 5. Du får ikke kjøpt pengemarkedsfond på aksjesparekonto uansett, siden fondene du kjøper der må ha minst 80% aksjeandel. Det nærmeste du kommer da er kombinasjonsfond som har maks 20% renteandel. Det du eventuelt kan gjøre er å ta ut de pengene fra konto som er opprinnelig innskudd og ikke avkastning og overføre de til en høyrentekonto hos en bank. Dette er i alle fall skattefritt, du må selvsagt skatte for rentene på høyrentekontoen, men du taper jo ikke penger på det. De resterende pengene som står på ASK konto kan du enten bare la stå der, uten å få noe rente, eller så kan du jo fortsette å ha disse pengene i ett indeksfond. Risikoen er vel uansett tatt betydelig ned for din del.
×
×
 • Create New...