Gå til innhold

Feynman

Medlemmer
  • Innlegg

    5 128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Feynman sine prestasjoner

3,2k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hadde håpet å slippe å kommentere på innlegget til sjørøveren og at det ble ignorert. Et googlesøk var det som skulle til for å finne mediaomtale, dog bare i en reaksjonær nettavis som jeg ikke vil lenke til. Allikevel var den korrekt nok til å vise at dette ikke er en sak å bry seg om. Hovedpersonen dro en dårlig vits (som han selv uttrykte) til en forsamling hvor det befant seg barn. Han ble gjort oppmerksom på det, så tydeligvis ikke noe barnearrangement. Denne «tullete kjendisen» har ikke gjort noe det er verdt å bry seg om. Kritikken må rettes mot de som spinner en historie på det, posteren på X og sjørøveren på forumet. Som sagt ville jeg unngå å skape mer trollmat, men da må andre brukere bli flinkere til undersøke hva som faktisk har skjedd. I dette tilfellet var det svært enkelte.
  2. Her: https://www.vg.no/nyheter/i/JbdLLR/flere-fratatt-pride-flagg-og-spyttet-etter-politiet-jakter-gjerningsmenn og her: https://www.vg.no/nyheter/i/B0aMaQ/regnbueflagg-rives-ned-landet-rundt-kjendiser-og-politi-reagerer Du er vel også lei av flagging og seremoni på frigjøringsdagen 8. mai? Norge har jo tross alt ikke blitt invadert på 80 år nå.
  3. I perioden da mye av vannkraften ble bygget ut etter krigen ble prosjektene solgt inn med at det ville gi billig strøm til evig tid. Naturinngrepene er store og den gang var utbyggingen kontroversiell, slik vindkraft er i dag. Når strømprisene stiger pga handel oppleves det som et løftebrudd. Det er for så vidt ikke noe nytt dette da Norge alltid har hatt kraftutveksling og aldri vært selvforsynt til en hver tid. Forskjellen er omfanget, krig og omstilling i nabolandene.
  4. Denne tanken om at vi egentlig ikke har demokrati er et privilegium for dem som aldri har opplevd å leve i et diktatur. Norge er klart demokratisk, ellers i verden er det variasjoner, fremtiden avhenger av hvor mye ansvar hver av oss tar for å gjøre det bedre.
  5. Det er ting som jeg ikke fant nevnt i artikkelen og som er interessant: Epic er et firma som oppstod som en del av Obamacare. Man trengte et felles journalsystem for det amerikanske helsevesenet. I USA betales utgiftene via forsikringsselskaper, og systemet med å rapportere kostnader ved helse er rimelig komplekst. Men altså, ikke et problem vi har i Norge eller de flest andre europeiske land for den saks skyld. Man må besitte en spesiell form for inkompetanse for å tro at dette skulle gå bra.
  6. Jeg har fulgt denne saken i lengre tid siden jeg jobber i IT-verdenen. Det har vært advart mot dette prosjektet siden start, men ingen med beslutningsmyndighet har giddet å høre virker det som. Eller, dvs noen har sluttet i protest, så noen har nok skjønt tegning. Denne saken er spesielt ille. Det fins nok av bra IT-systemer i det offentlige, men da har som regel organisasjonen utviklet systemet selv. F.eks. Skatteetaten og NAV. Så mitt svar er at det offentlige, eller andre ikke bør kjøpe komplekse IT-løsninger i det hele tatt. De må gjerne kjøpe systemer for lønn og fakturering o.l, men systemer som krever mye tilpasning blir nok billigere om det utvikles av organisasjonen selv. Artikkelen til NRK er god og dekker de vesentlige punktene. Fint at NRK dekker og ikke bare bransjeaviser som digi.no. Anbefaler å lese den å kommentere ut fra det som står der.
  7. Opp med hånden de som vil leve i et land der det å bli plutselig bli omringet av maskerte menn å få juling er en del av systemet! De som tror at noe slikt kan perfeksjoneres så det bare rammer skyldige trenger ikke kommentere. Like interessant diskusjon som flat jord og julenissen.
  8. Kineserne har kommet ut av fattigdom fordi de har omfavnet markedsøkonomi og globalisering. Vesten ser ut til å lære hvor viktig det er å kontrollere tilgangen på kritiske råvarer og mineraler, noe kineserne har skjønt og sikret seg de siste tiårene. Det vesten burde lære fra Kina er å lytte mer til ingeniører enn økonomer når det gjelder å planlegge for fremtiden.
  9. Ser ut til at vi har et stykke igjen å gå når det gjelder toleranse her i landet: https://www.nrk.no/sapmi/stjal-barnas-pridehjerte-i-barnehagen-_-og-slo-til-barnefaren-mikkel-1.17462177
  10. En radar for å detektere artillerigranater er nok fasestyrte. Da er det ikke bare en sender og mottaker, men en matrise av radiosender hvor man regulerer på fasen i signalet for å styre radarstråler. Så da blir det mange spesialkomponenter i utstyr det ikke fins mange av. Legg til at det er militært utstyr og da blir det ekstra dyrt av det faktum alene.
  11. Jeg ble som lite barn utsatt for boken Kroppen av Trond Viggo Torgersen og det har sikkert skadet meg siden jeg syns denne "skjerm barn fra sex"-tvangstanken er utrolig sær.
  12. Tenker poenget var at sex og andre voksenting fins i barns verden allerede, og således ikke noe god rettesnor for hva som er bra for barn. Selv tror jeg nok det som folk egentlig reagerer på med Pride er at det er annerledes. Virker i hvert fall som at folk i Norge blir langt mer opprørt av at muslimske jenter bader i burkini enn at etablerte klesmerker selger bikini (med topp) til jenter i 6-7 årsalderen. (Det reageres heldigvis på begge deler, men det er graden og hvor mange jeg sikter til.) Som så mange andre lignende diskusjoner har konkludert med: Kanskje det var det å være homofil som var problemet i utgangspunktet.
  13. Jeg har selv hatt barn i barnehage hvor noen andre barn har to mammaer eller to pappaer. Har aldri hørt noen barn reagere på det. Barnehagen informerer godt om temaene under Pride og jeg er litt glad at de er forsiktige med å ikke uttrykke fordommer som barna i utgangspunktet ikke har. Denne diskrimineringen er ikke naturlig, den er tillært.
  14. Ja det stemmer, man skal få være den man er og elske den man vil. Og så gir barnehagen som regel gode svar når barna lurer på hva greien er med alle regnbueflaggene, for dem som kunne trenge det. De som stikker seg ut fortjener spesielt støtte, da disse historisk sett har vært forkjempere for rettighetene som vi tar for gitt i dag. Det er ikke så lenge siden homofili var forbudt og/eller definert som psykiatrisk sykdom. Og vi bør alle være vare for kritikk om at det har gått for langt og "bekymring for barna"; dette er en velbrukt strategi som konservative bruker for å samle støtte til prosjektene deres, som innebærer mindre frihet og mer undertrykkelse.
  15. Jeg er nokså sikker på at det snakkes mer om følelser nå enn tidligere. Vokste opp på 80/90-tallet og syns både hvor mye og måten på hvordan man snakker om følelser har endret seg mye. Det er en bra ting. Alle føler, og blir påvirket av det. At vi blir bedre på å forstå hva som foregår er bare positivt.
×
×
  • Opprett ny...