Gå til innhold

myhken

Medlemmer
  • Innlegg

    9 054
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Hjelpsomme svar

  1. myhken's innlegg in HD for lagring av filmer og bilder ble markert som svaret   
    24 TB er til BluRay samlingen min, som nå har passert 700 BluRay plater rippet i full kvalitet (type 30-35GB).
    10 TB er til DVD samlingen min på litt over 1.500 DVD plater rippet siden begynnelsen av 2000 tallet.
    9 TB til la oss si "ikke kjøpte" filmer og serier (skal sies at jeg kjøper så og si alle gode filmer og serier når de kommer ut her på berget), men først ser jeg på dem når de kommer ut på nett
     
    Så er mye plass satt av til diverse backuper både her hjemmenfra og kopier fra servere jeg har i utlandet.
     
    Og noen få TB med brukerdata som hele bildearkivet mitt fra 1997 frem til nå, så og si hele Microsoft porteføljen med .iso filer på Norsk og Engelsk (etter mange år med Technet/MSDN)
     
    Og ja, litt mer backup Kan aldri få nok backup. Har jo et par servere i utlandet som er kombinert webhosting og backup servere også, med totalt 24 TB med lagring.
    Og så har jeg selvsagt hele filmsamlingen min + brukerdata på offsite 3/4 TB disker (ripper jeg en film, ripper jeg den til en disk som jeg fyller opp til den er full, så sender ut av huset) før jeg kopierer filmen til interne disker.
     
    Jaja, ser at jeg kanskje har et seriøst problem av ett eller annet slag ;)
  2. myhken's innlegg in Outlook Web App, hvordan eksportere eller kopiere ut e-poster eller mapper? ble markert som svaret   
    Hvilken Outlook versjon er jo ikke så viktig her, mer hvilken type Office365 konto du har. Hadde det vært en Exchange konto, så kunne du synkronisert alt ned til pcen din.
    Men siden du sier at kun det som er sendt fra pcen, ligger i Outlook, så tyder det på at kontoen er satt opp med POP.
    Fant denne mulige løsningen på å kunne få tak i epost fra en OWA konto: https://gallery.technet.microsoft.com/office/Export-Email-Messages-from-1419bbe9 men den ser nokså avansert ut, og jeg har aldri prøvd den selv.
     
    Er det en bedriftskonto som du nevner, så kan det jo være lurt å bare sjekke med IT avdelingen om de kan hjelpe deg å ta en kopi av sendte elementer.
  3. myhken's innlegg in Er dette en fin start pc? ble markert som svaret   
    Personlig ville jeg vel gått for en ny pc. Men jeg har aldri likt å kjøpe brukt elektronikk uansett type, så det er kanskje bare meg.
    Du får jo ingen super rå gamer pc for 6/7 tusen. Men det får du jo heller ikke ved å kjøpe denne brukte pcen.
    Men for 7.000 kroner, litt under faktisk, kan du jo kjøpe The Corporal i denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1578470 - da har du jo 5 års reklamasjonsrett og alt er helt nytt.
     
    Hadde det vært meg, hadde jeg uten tvil kjøpt helt nytt.
  4. myhken's innlegg in Valg av pc. ble markert som svaret   
    Denne her er til samme pris (8.995) men har en noe raskere PCIe SSD disk, alt annet er likt
    https://www.komplett.no/product/909913/gaming/gaming-pc/baerbar/hp-pavilion-156-full-hd-matt
     
    Om budsjettet ditt er ca 10.000 kroner, så er det faktisk den beste pcen du kan få (eller den du linket til). Jeg søkte opp mot 11.000 på komplett, og ingen andre pcer dukker opp. Du må opp i hele 14.000 for 1060 kortet LMH1 anbefaler.
    Jeg har ellers sett utallige tråder her i det siste der folk ikke har vært fornøyd med Multicom. Har aldri hatt en slik pc selv, så ingen personlig erfaring. Men tar jeg ikke feil har ikke LMH1 noen personlig erfaring fra Multicom pcer heller.
  5. myhken's innlegg in Prøver å hjelpe en Average Joe med ny laptop (Billig og for kontorbruk) ble markert som svaret   
    Det kan være interessant og f.eks lese denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1759550 der en person har kjøpt, dog ikke en så veldig billig pc, men en pc med veldig svak CPU.
    Jeg skjønner at folk ønsker å betale så lite som mulig for pcer, men man kjøper som oftes katta i sekken i dette prissegmentet. Utrolig svake prosessorer, dårlig hardware som svakt nettverkskort osv, gjør opplevelsen dårlig.
     
    Kjenner mange som har angret veldig etter å ha kjøpt noe slikt, og så tar de kontakt med meg i ettertid, fordi de tror jeg kan gjøre underverker. Men det kan jeg ikke. En dårlig pc er en dårlig pc, ferdig snakket.
     
    Man skulle tro at man ikke trenger allverden til Office, internet og streaming, men det krever faktisk litt.
     
    Anbefal vennen til om å heller bruke 2-3.000 kroner ekstra og kjøp en pc som faktisk er kjapp. Det som driver prisen opp i rekordfart etter ca 7.000 er jo kombinasjonen av dedikert skjermkort og type i7 CPU, som selvsagt er overkill til slikt bruk,
    Men en i5-7200U er nok en grei start. OG selvsagt SSD disk, og ja, FullHD er en veldig stor fordel.
  6. myhken's innlegg in CHKDSK (“check disk”) hvorfor er den så elendig? Ødlegger data? ble markert som svaret   
    Syncovery er utrolig smart, men det må litt innstillinger til per profil. Når du først har funnet riktige innstillinger så tviler jeg på at det er noe som kan slå programmet.
    Men som du sier så har du bare demo versjonen, så vanskelig å skape seg et skikkelig bilde da.
     
     
     
    Spørsmål om sletting er filer, kan overstyres helt, du vil få mange advarsler om at du må vite hva du gjør osv, men det lar seg fint gjøre. Her er oppsettet på en av mine utrolig mange profiler på nettverket:

     
    Krysser du av der jeg har merket med rødt, og skriver 100%, og velger Exact Mirror, og ev fjerner det nederste valget. Vil den lage en 100% kopi hver gang. Da sletter den alt som er slettet fra originalen.
    Sier seg selv at man skal være forsiktige med slike auto profiler, men den gjør jobben du ønsker. Ikke kom å klag på at du uheldigvis slettet noe på originalen og alt forsvant på kopien også...
     
    Slike innstillinger er det et hav av.
     
     
    Basert kun på demo versjonen. Programmet krever litt av deg for å få det til akkurat slik man vil, men alle beskyttende innstillinger er der for å hindre data tap i verste fall.
  7. myhken's innlegg in Kjøpe Windows fra MS US store? ble markert som svaret   
    Microsoft stoppet muligheten for oss i Norge til å kjøpe direkte fra USA butikken ikke så lenge etter at Vista kom ut. Det er bare helt umulig å betale med et norsk bank/kreditt kort. Hjelper ikke om du har American Express osv (som jeg har), ingen kort utstedt i Norge fungerer.
    Grunnen er vel at Microsoft er pålagt å kreve inn moms fra andre land, inkludert Norge.
     
    Så om du ikke har noen du kjenner i USA som kan bruke deres adresse og kredittkort, så kommer du ingen vei med dette prosjektet.
  8. myhken's innlegg in [Løst] Internet download manager verdt prisen? ble markert som svaret   
    Så denne tråden i dag, og vil bare si at InternetDownloadManager (IDM) absolutt ikke er noe svindel, jeg har brukt IDM i over 11 år og har aldri brukt noe tid på å finne noe annet. Har det på en rekke pcer.
    Mine lisenser lar seg flytte til nye pcer uten problemer, og de 6 lisensene jeg har, er brukt på ett stort antall pcer og virtuelle pcer de 11 årene jeg har hatt dem.
     
    Vet ikke om de har gjort om lisensbetingelsene siden jeg kjøpte lisenser, men mine er livsvarende og har vart fra versjon 4.
  9. myhken's innlegg in [Løst] Windows 10 blir aldri klar for oppdatering på Pcen min? ble markert som svaret   
    Kjører Windows 10 på min hovedbærbar + en rekke virtuelle pcer som er i bruk til daglig. Og jeg ser ingen grunn til å ikke oppgradere fra Win8.1, ser heller ingen grunn til å oppgradere fra Win8.1, om den fungerer og du er fornøyd.
    Win10 er raskere enn Win8.1, men er jo ikke snakk om minutter eller titalls sekunder. Så lenge det finnes drivere til Win10 for den hardwaren du har, så er det ingen problemer med å oppdatere, men heller ingen hast.
    Gratis er jo Win10 i ett år, så det smarte er jo å vente litt til for å se om alt blir helt stabilt.
     
    For min del, har noen irriterende bugs på den bærbare blitt fikset automatisk de siste ukene. Så det underbygger bare det jeg pleier å si, at vent en måned eller to etter et nytt OS kommer ut før du installerer. Nå har det jo gått en måned, så enten vente en måned til eller ta sjansen nå. Eller bare vent. 29.Juli 2016 er siste sjanse.
  10. myhken's innlegg in [Løst] VPN og prepaid kredittkort for streaming abbonnement ble markert som svaret   
    De fleste av tjenester som Netflix, Hulu osv godtar ikke slike prepaid kort, så det funker dårlig.
    Funker også dårlig med å prøve å lage faket USA paypal konto...funker til du skal betale. Det finnes selskaper som selger pakkeløsninger, men vet ikke hvordan det funker.
     
    Og du får ikke noe adresse og slikt med slike kort. Jeg har et slikt kort selv, og du må a) bruke din ekte adresse b)bruke en fake adresse.
  11. myhken's innlegg in Windows 8 og Pro Pack hjelp ble markert som svaret   
    Da skjønner jeg og da skal alt funke. Windows 10 blir slettet ved installasjon av Windows 8.1 på ny pc. (clean install)
    Gammel recovery blir lagt inn på ny disk i gammel pc, og da funker jo den også.
    Så alt bør gå helt fint da.
  12. myhken's innlegg in [Løst] Vista x86 Home premium download ble markert som svaret   
    Kan være en snill person laster opp en original MSDN .iso fil, så løser problemet seg.
  13. myhken's innlegg in Egen side, domene hjelp? ble markert som svaret   
    Om du har tenkt deg en form for nettbutikk, der folk kan bestille varer/tjenester direkte fra siden din, så må du ha et passe bra opplegg, og da snakker vi fort en del kroner i måneden.
     
     
    Er ting du trenger om du f.eks skal kjøre Wordpress (sjekk wordpress.org) på siden. Det vi kaller dynamiske sider, altså sider du ofte kan redigere direkte fra websiden, og inneholder f.eks kommentarfelt, kontaktskjema osv.
    PHP 5 og MySQL 5 er det nyeste akkurat nå, og derfor lurt å velge.
     
    Uten dette, kan du kun ha statiske sider, som du må lage lokalt på pcen og laste opp via FTP.
     
     
    Selvsagt, alt bruker jo diskplass. Du kunne ikke brukt pcen din (Macen) om du ikke hadde hatt en harddisk i den. Samme blir det jo med websider. Så kommer det an på hvor my informasjon du skal ha på sidene, og da særlig bilder, video osv. Jo mer du tenker deg, jo mer diskplass trenger du.
     
    Høres ut som om du har null peil, og burde bruke en del tid på å lese deg opp på temaet. For akkurat nå, tror jeg du vil gjøre dårlige valg og ikke kommer så langt.
  14. myhken's innlegg in [Løst] Echange leverandør? ble markert som svaret   
    Active24 har jeg hørt mye dårlig om, så de hadde jeg neppe valgt. Har ikke brukt dem selv, så har ikke førstehåndskunnskap om dem da.
     
    Jeg liker ikke Office365 personlig, har testet dem en del. Det jeg ikke liker er den online Outlook klienten.
     
    Personlig bruker jeg Exchange mail fra myhosting.com, noe jeg har gjort siden 2010. Bruker dem både til all min egen mail og kundemail.
    Har også en Exchange fra Godaddy.com
     
    Jeg bryr meg ikke om NSA, så har ingen problemer med å ha eposten min i Canada (myhosting) eller USA (Godaddy)
     
    Ellers merker du lite til 2010 eller 2013 på klientsiden.
  15. myhken's innlegg in [Løst] Windows 8 oppstart filer borte ble markert som svaret   
    Ville vel prøvd å få lastet ned .iso filen (om du ikke har win8 DVD platen) og så kjørt reparasjon derfra.
    Er det bare oppstartsfilene som er borte, så fikser den det.
    Sjekk denne tråden ang .iso fil: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1544814
  16. myhken's innlegg in Ren Windows installasjon på Samsung 840 Evo ssd ble markert som svaret   
    Det var ikke tilfeldigvis en USB3 port du prøvde å installere fra, og så byttet du til en USB2 port?
    Om ja, nok et bevis på at USB3 ikke er å anbefale til OS installasjon.
  17. myhken's innlegg in Finnes det måter å gjennopprette kun drivere til standard i windows 7 ble markert som svaret   
    Når de først har "svartelistet" lisensene på kontoen din (når det skjer, blir alle lisensene ugyldige) så vil du kunne få opp melding på at nøkkelen er "ulovlig" ja. Tenker nok at det tar minst 6 måneder etter uløpsdatoen før det skjer, men det kan skje raskere, siden alle nåværende Technet kontoer utløper på samme tid. Så det er kanskje enklere for Microsoft å bare svarteliste alt med en gang.
     
    Men erfaringene mine til nå med både Technet og MSDN er at det har gått ca 6 måneder fra en konto har utløpt/blitt stengt til noe har skjedd med nøklene.
     
    Du får bytte over til BizSpark, så har du tilgang på nye nøkler og .iso filer gratis i tre år, og alle nøkler du genererer på den tiden, kan du bruke for evig tid (eller til aktiveringene går tomme)
  18. myhken's innlegg in [Løst] SSD Raid 0 problem ble markert som svaret   
    Om du kjører reparer fra Windows platen så fikser den nok dette i løpet av noen sekunder. Så lenge raidet fungerer og det bare er oppstartsfilene som mangler.
  19. myhken's innlegg in [Løst] Hvilken MS Windows 8.1 versjon OEM eller Full. ble markert som svaret   
    Ja.
     
     
    Ja, men 64bit vil faktisk bruke litt mer RAM enn 32bit versjonen, men 64bit utnytter minnet bedre.
    Og så er det jo kjekt å ha 64bit om du velger å oppgradere RAM da (som er veldig billig å gjøre)
     
     
    Det er jo fullversjonen, kjekt å ha for fremtiden, og koster bare ca 100 kroner mer enn OEM versjonen som kun kan brukes en gang. Så det er vel ikke noe å vurdere å kjipe på 100 kroner for å angre ved en senere anledning?
  20. myhken's innlegg in [Løst] Best betalt VPN ble markert som svaret   
    Etter min mening så er det bare en VPN løsning verdt å se på, om man er ute etter tilgang i de fleste land (til type Netflix osv), server i Norge, dedikerte P2P servere (markert med stjerne i VPN klienten) og der du får nær max hastighet på så mange servere at det ikke er noe problem om en av dem er litt treg en dag.
    De fører heller ingen logger over hva du bruker tjenesten til. Og prisen er nede i ca 30 kroner per måned, om du forskuddsbetaler for 6 - 12 måneder.
     
    Og det er Astrill.com .
     
    Det er alle fall min mening, og jeg har virkelig testet ut en god del VPN leverandører det siste året. Men nå har jeg stoppet å lete etter andre, for jeg kan ikke skjønne hvordan noen kan være like gode eller bedre enn Astrill.
     
    Og ja, jeg vet folk irriterer seg over at Astrill krever et gyldig telefonnummer for å få verifisert deg før du betaler, men det er vel det eneste negative folk faktisk har på dem.
    Og det skal jo ikke ha noe betydning siden de ikke beholder/fører noen logger i det hele tatt.
  21. myhken's innlegg in Kjøpe Windows 8 i utlandet, toll? ble markert som svaret   
    Litt usikker på newegg, men mange store selskaper i utlandet er tvunget til å kreve inn norsk moms i alle fall. Tollgebyr må du ikke betale på digitale kopier uansett.
     
    Har du sjekket om du i det hele tatt får bestilt på newegg? Microsoft har de siste årene gjort det veldig vanskelig for f.eks oss norske å handle digitale kopier i USA. De har innført krav om at f.eks de ikke godtar annet enn USA adresser (om du kjøper i USA), samt de kun godtar kredittkort fra USA (og der funker f.eks ikke slike ferdigbetalte VISA kort).
     
    Vet at Amazoon bl.a måtte endre rutinene rundt Microsoft produkter for et par år siden.
     
    Blir spennende å høre om du faktisk får kjøpt fra Newegg, jeg har mine tvil.
  22. myhken's innlegg in [Løst] Får ikke formatert windows 8.1 ble markert som svaret   
    Se i denne tråden, der står det hvordan du laster ned en Windows 8.1 .iso fil. Så bruker du bare den til en clean install.
  23. myhken's innlegg in Finnes en slik krypteringsløsning? ble markert som svaret   
    Jeg har brukt Truecrypt i sikker 10 år nå, gikk bort fra PGP. Har både krypterte OS disker (på min bærbare) og datadisker og kontainer filer. Fungerer utrolig bra, og er som kjent helt gratis.
    Eneste som går tregt er om du velger kaskade krypteringer med type to eller tre ulike krypteringer på en gang...det burde du unngå på en OS disk.
    På den andre side, så er det jo ingen grunn til å bruke noe annet enn AES kryptering om du ikke skjuler noe fra myndigheter som har tilgang på superpcer som kan tygge på passordet ditt i noen år.
  24. myhken's innlegg in Hvor blir det av minnet? ble markert som svaret   
    Når du kjører virtuelle pcer i VMware så synes ikke RAM bruken i oppgavebehandler...ikke spør meg hvorfor.
     
    Bare se på serveren min som har en rekke virtuelle pcer kjørende akkurat nå:
     
    F.eks har jeg en virtuell pc med 9 GB RAM kjørende, og som du ser har jeg sortert på RAM bruken, og Vmware bruker kun 45 MB RAM...
     

  25. myhken's innlegg in Bytte brukernavn i Windows 8.1 ble markert som svaret   
    I post #2 i denne tråden (engelsk) så finner du en løsning.
     
×
×
  • Opprett ny...