Gå til innhold

BlackBabyJesus

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

Nylige profilbesøk

522 profilvisninger

BlackBabyJesus sine prestasjoner

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det har nå gått over 5 dager siden jeg la inn kjøpsordre på et par indeksfond hos Kron. Pengene kom inn på Kron neste dag, men de har ikke fått fingeren ut med å gjennomføre kjøpene. Når det gjelder å selge seg ut, så oppgir Kron at det tar opptil 10 virkedager. Hvorfor er de så treige? Litt skuffende!
  2. Det som er vanskelig å forstå er hvorfor du henger deg opp i en emoji når resten av posten til Logaritmemannen var ok.
  3. Men hva med når man vil selge seg ut av fond? Tar det lenger tid? Får man likevel prisen kl 16 dagen man registrerer ønsket? 🤔
  4. Det gir mening. Det er jo kursen det handler om.
  5. Jeg vet ikke om dollaren vil svekkes, men selv om den gjør det, så betyr ikke det nødvendigvis at kronen styrkes vs USD... den norske kronen er vel heller ikke på vei mot nye høyder, kanskje tvertom?
  6. Bare nysgjerrig: hvorfor tror du NOK vil styrke seg vs USD?
  7. Globalt indeksfond f.eks., eller andre fond. Hvor mange dager må man regne før det er på plass? Hvilken pris får du? Prisen i øyeblikket når du bestiller, eller prisen når handelen gjennomføres en senere dag?
  8. 2012. Men jeg tenkte vel mest på norske obligasjoner. Fra staten eller annet. Dersom de også kan selges etter krasj for profitt.
  9. Leser en (amerikansk) bok om investering for tiden, som gjorde meg obs på hvor mye profitt man kan gjøre på kjøp og salg av obligasjoner før og etter nedgangstider. Dersom styringsrenten faller fra 4,5% til 2,5%, så kan man i teorien selge obligasjonen videre med 80% profitt. Før og etter finanskrisen i 2008: fra 5,25% styringsrente i USA til 0,25%. Teoretisk 2000% profitt. Tenker også litt på den såkalte "gjeldsbomben" i USA i disse dager, og at markedet kanskje er overpriset nå etter så mange år med veldig billige penger. Og så kan helt uventede ting skje som forårsaker krasj. Og ifølge historien kommer krasj hvert 6-12. år - krasjenes tid er aldri over, kan man anta. Er det ikke da veldig lurt å ha en viss andel av porteføljen sin i trygge obligasjoner med f.eks. 10 års løpetid? Statsobligasjoner? Men jeg vet ikke hvilke jeg skal kjøpe eller hvordan/hvor de kjøpes. Innspill?
  10. Noen som har tanker rundt indeks vs teknologi-indeks? Det så ut til mine nybegynner-øyne som at mesteparten av veksten i den globale økonomien i 2023 var på grunn av teknologi-indeksen som økte med 60%. Hvorfor da velge global indeks i stedet for teknologi-indeks? Jeg er klar over at fortidens vekst ikke betyr fremtidig vekst, men er det grunn til å tro at andre industrier vil øke mer i 2024 enn teknologi-industrien?
  11. Har gått for Himla. Nettbanken virker litt "bare bones", får nesten litt følelse av at den er midlertidig, men virker ok. Også blir det nok Kron til fond.
  12. Høres bra ut. Takk for svar. Hva menes med utbytte? De gir deg penger bare fordi du er kunde hos dem? Du snakker ikke om renter nå? Er det basert på hvor mye du har brukt dem, hvor mye penger du har latt dem håndtere, da?
  13. Nå er det virkelig tid for å bytte bort fra Sbanken ettersom DNB legger ned nettbanken deres. Så litt på finansportalen.no og med mitt bruksmønster ser det ut til at det står mellom Obos-banken og Himla. Er det noen her som har erfaringer med dem? Vil ha god nettbank.
  14. Er det noen her som har erfaring med Handelsbanken eller Næringsbanken?
×
×
  • Opprett ny...