Gå til innhold

chrisf

Medlemmer
  • Innlegg

    328
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 199 profilvisninger

chrisf sine prestasjoner

57

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hadde anbefalt deg å kalibrere en så god tv som s93c. Hvis man velger å ikke kalibrere en OLED-tv, så ville jeg nok ikke prøvd å endre noe i innstillingene. Det beste er nok om du bruker Filmmaker mode selv om dette ikke vil gjøre så veldig mye med fargene.
  2. Disse to tv-ene som du har sett på er ikke noe jeg kan anbefale. De er begge to så og si de enkleste modellene som TCL og LG tilbyr. Det kommer vel også litt an på hva du bruker tv-en din til. Hvis du skal se på filmer og serier eller spille på tv-en så ville jeg definitivt ikke valgt disse tv-ene. Den beste 75 tommeren jeg kan anbefale akkurat nå er TCL qled870 som per nå bare koster 15,000kr (tidligere kostet 20,000) og er test vinner hos Lyd og Bilde: https://www.lydogbilde.no/test/tv/75-4k-lcd-tv-er/tcl-qled870-75qled870/. Det du ikke kan glemme er at jo større tv-en blir jo synligere blir svakheter i bildet, både de som skyldes dårlig bildekvalitet på tv-en så vel som de som skyldes kvaliteten av innholdet du ser på (HD eller 4k). Dårlige tv-er vil derfor se enda dårligere ut hvis du kjøper de i størrelsen 75, enn om du kjøper en 43-65 tommer.
  3. Hvis du skal kjøpe en såå billig tv i 55 tommer størrelsen så kommer du desverre til å bare få tak i tv-er på tilbud og disse vil være veldig dårlige mtp på bilde og byggekvalitet. Tv-er i den prisklassen vil antageligvis ikke være noe bedre særlig bedre enn en tv kjøpt for 8-10 år siden sett bort i fra at tv-en vil være 4k og en smart tv. Vil anbefale deg å se etter en tv rundt 7-9000kr, og da er nok TCL tv-ene de som gir deg mest for pengene. Når det kommer til billig tv-er så blir samsung tv-ene faktisk noen av de verste du kan kjøpe siden du da vil bruke en større andel av pengene på selve merket av tv-en (en Samsung tv).
  4. Noen som vet når Telenor gir en indikasjon på leveringsdato? Er rart å ikke vite om man skal forvente å få telefonen på fredag eller en eller gang i oktober...
  5. Veldig irriterende at Telenor ikke opplyser om forventet leveringsdato. Ser at Elkjøp fortsatt har flere modeller som kan leveres innen 26.9. Jeg fikk bekreftelse på ordre kl.14.22, men akkurat nå vet jeg ikke om jeg skal forvente levering på release date, eller en gang i oktober...
  6. Jeg fikk også epost 14.22
  7. Til den prisen så var QN90b det beste kjøpet. Rtings har selv nå sagt at EU QN90b er den samme som i USA, og dermed nesten den aller beste ikke OLED tv-en man kan kjøpe og da til en utrolig bra pris.
  8. Frame tv-en er nok den aller beste tv-en hvis du er plaget av gjenskinn. Selv om mange tv-er har blitt bedre mtp på gjenskinn så er nok Frame tv-en den aller beste siden den har et matt display som hjelper veldig mye mot lys. Ellers så er det best å finne en tv som har bra anti-reflex filter og mye lysstyrke (som feks. Samsung sine Neo-Qled tv-er). Hvis minimal gjenskinn så står Frame tv-ene i en egen særklasse mtp gjenskinn.
  9. Ventet du med å kjøpe tv? Mtp spørsmålet ditt angående dolby vision så vil jeg si at det ikke er særlig viktig. Hvorvidt du trenger eller har nytte av dolby vision kan blant annet sies å være avhengig av hva slags tv titter du er. Hvis du er en person som ikke har tenkt å kalibrere tv-en, mener jeg at dolby vision har nærmest null betydning for deg. Hvis du derimot har tenkt å kalibrere tv-en din, så bør det kanskje ha litt å si for hvilken tv du velger. Hvorvidt du kalibrerer tv-en din eller ikke har mer å si for din tv opplevelse enn hvorvidt tv-en har dolby vision. Satt på spissen så vil jeg si at det er viktigere å få tv-en kalibrert, og dermed en tv som gir deg et bilde som kommer veldig nærme det man kaller "creators intent", enn at du får en tv som støtter dolby vision. Problemet med Dolby Vision er at dolby vision ser annerledes ut på en Sony tv enn en LG tv. Så lenge dette er tilfelle så vil jeg si at du bør heller prioritere å få tv-en din kalibrert både fordi du får et bedre bilde med kalibrering, men også fordi du kommer nærmere "creators intent" ved å kalibrere tv-en enn ved å velge en tv med dolby vision.
  10. Hmm. Det er jo interessant at du sitter såpass "nærme" 65 tommeren din, men at du anbefaler å sitte nesten 3-3.5 meter unna en 77 tommer. En 77 tommer er ganske stor, men den er egentlig ikke så mye større enn en 65 tommer. Hvis du synes at 2 meter på en 65 tommer er en god opplevelse så ville jeg antatt at du ville sittet cirka 2.4-2.7 meter unna en 77 tommer.
  11. Hei. Jeg har akkurat kjøpt en ny 77 tommer tv som jeg skal få om noen uker og har begynt å tenke på hvor langt unna jeg tv jeg bør sitte. Jeg har tidligere hatt en 65 tommer og da satt jeg cirka 260cm unna tv-en. Det betyr at jeg har sittet et sted mellom avstanden der tv-en dekker 30 eller 40 grader av synsfeltet. Nå er jeg nysgjerrig på hva dere tenker er denne optimale avstanden man bør sitte fra tv-en for gaming og tv titting med en 77 tommers, og eventuelt hvor langt dere sitter unna tv-en deres.
  12. Her er lenke til TechPowerup sin artikkel om problemet: https://www.techpowerup.com/303854/psa-intel-i226-v-2-5gbe-on-raptor-lake-motherboards-has-a-connection-drop-issue-no-fix-available Jeg har en mistanke om at mitt Z690 gaming F hovedkort lider av dette samme problemet siden nesten hver gang jeg prøver å laste ned store filer samtidig så blir det en drop i nett forbindelsen som varer noen sekunder. Er det noen som tror at en quick fix kan være å bruke en USB C ethernet adapter i stedet for selve ethernet porten på hovedkortet?
  13. Hva bør man gjøre hvis XMP bare forsetter å låse pc-en? Er det sånn at jeg må prøve manuell overclocking?
  14. Skrudde av fast boot, men det eneste som skjer er at det oransje lyset på hovedkortet lyser. Hva annet bør jeg prøve?
  15. Takk for tipset! Lenken tar meg til bios 2103, men den er eldre enn den jeg nylig lastet ned som er 2204. Jeg skal skru av fast boot senere i kveld, og håper virkelig at det løser problemet!
×
×
  • Opprett ny...