Jump to content

chrisf

Medlemmer
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk! men det som jeg fortsatt synes er uklart er hvorvidt man da må finne en måte å holde kabelen sammen etter at man har klippet opp heat sink tuben for å demontere viften som skal byttes ut? Trenger man denne plastikk delen for å holde vifte kablene sammen eller den egentlig ikke nødvendig?
 2. Jeg har nylig merket at en av viftene på Arctic Freezer kjøleren min lager en irriterende lyd og jeg tenker dermed at det er lurt å bytte ut den ene viften som lager lyd. Er det noen som vet om det er enkelt å bytte ut vifter på en Arctic freezer II 360 med RGB? Arctic bruker vel en form for splitter for å kjøre viftene og de er holdt sammen med en "heat sink tube". Er det sånn at man bare kan klippe opp denne heat sink tuben og så plugge ut den ene viften fra RGB headeren og vifte headeren på splitteren og så plugge inn den nye for å bytte vifte? Selv om det virker helt opplagt at det bør være mulig å bytte vifter på AIO'en så er jeg ikke helt sikker på hvor enkelt det er å gjøre det når kablene er holdt sammen med en sånn heat sink tube. Er det noen som vet om dette er enkelt? Og jeg legger til et bilde av denne heat sink tuben som holder vifte og rgb headerene sammen og som antageligvis må klippes åpen når man skal bytte vifte. Det jeg heller ikke er sikker på akkurat nå er hvorvidt hver enkelt vifte har en sånn heat sink tube og om man dermed egentlig bare må åpne tuben på den ene viften for å bytte ut viften.
 3. Takk for svar! Jeg endte opp med å montere AIO'en på siden og som intake i stedet for exhaust
 4. Lykke til! Pc'en min funker akkurat nå. Det er etter å ha demontert en av viftene på AIO'en og skrudd den inn igjen som virker å fått den til å fungere igjen. Jeg har også plugget inn AIO'en inn i CPU header igjen og viftene funker men jeg vet ikke om jeg fortsatt ville ha fått CPU fan error feilen om jeg gikk tilbake til bios å skrudde av ignore fan temp og speed. Så lenge viftene går mens AIO'en er i CPU header så håper jeg at alt er ok.
 5. Akkurat nå får jeg brukt pc'en, men betyr det at det går an å bruke den uten å ha noe i CPU header? Akkurat nå har jeg AIO kabelen i AIO pump og det virket å gå fint så langt...
 6. Ja jeg tok begge inn og så ut. Men forresten så endret jeg XMP på minnen og nå har pc'en starta! Nå har jeg fortsatt AIO pumpen plugget inn i AIO pump og ingenting i CPU header så vet ikke helt hva situasjonen er med det...
 7. Jeg tok ut begge minnebrikkene men det ser ikke ut til å ha endret noe. Kan dette være et slags bios problem? Første gang jeg skrudde på pcen så fikk jeg installert windows, men nå er jeg bare i en sånn loop der jeg kan gå til bios men så klarer jeg ikke å starte pcen...
 8. Jeg leste akkurat nå at gult lys som jeg antar er oransje er DRAM. Nå begynner virkelig å bli forvirret om hva som egentlig er problemet og ikke lar PC'en starte
 9. Ja det er den manualen jeg har brukt. Jeg har plugget AIO kabelen til AIO pump i hovedkortet og jeg kan fortsatt gå inn på bios, men det er når jeg lagrer settings at pc ikke starter opp og det lyser et oransjt lys på mobo. Hva betyr det lyset?
 10. Hvis jeg plugger kabelen fra AIO'en i AIO pump så vil jeg ikke ha noe i CPU header. Må man ikke ha noe koblet inn i CPU header for at PCen skal fungere?
 11. Jeg har plugget AIO inn i CPU header og Adressable RGB header'en fordi Arctic sier at man skal plugge den inn i CPU header og ikke AIO pump.
 12. Jeg har akkurat montert ferdig en helt ny pc med Asus z690 gaming-f som hovedkort og Arctic freezer ii 360 aRGB som CPU kjøler. Når jeg skrudde på pcen for første gang så fikk jeg installert windows, men når den restartet så fikk jeg opp en melding sånn som den i bilde der det står at aio'en kanskje ikke er montert riktig i CPU header. Har forsøkt å plugge denne inn på nytt uten at det hjelper men har også nå sett at den ene viften på radiatoren satt fast og at det ikke var noe RGB fra viftene. Først så trodde jeg at problemet var at CPU headeren på hovedkortet var defekt, men nå lurer jeg på om det kanskje er kjøleren som har vært defekt hele tiden. Det virker som jeg er i litt av en spagat når det kommer til troubleshooting siden jeg ikke vet hva som egentlig var problemet. Jeg har definitivt et eller annet problem med viften og RGB'en på kjøleren men jeg vet ikke om jeg samtidig også har et problem med CPU header'en eller kanskje også adressable RGB headern. Jeg lurer derfor om det er noen som vet hva jeg bør gjøre for å løse problemet? Bør jeg kjøpe en ny arctic freezer å regne med at alt er bra med hovedkortet eller bør jeg anta at det kanskje er noe feil med begge deler? Det jeg også synes er uklart er hvorvidt CPU fan error bare skjer når den ikke ser at noe er montert i CPU header og når CPU blir for varm som følge av en dårlig vifte? Eller om feilen også kommer når den merker at en av viftene på AIO ikke funker som den skal? Jeg tror ikke at det er temperaturen som utløser feilen, men hvis feilen skyldes at bios merket at en av viftene på radiatoren ikke fungerte så vil jo det bare bety at feilen skyldes det faktum at en av viftene faktisk ikke fungerer helt riktig. Men jeg er bekymret for at feilen egentlig stor sett skyldes at det også er en feil med CPU headeren på hovedkortet. Jeg prøver å finne ut hva som er den mest sannsynlige årsaken til at jeg får denne CPU error feilen: feil med AIO, feil med hovedkort eller feil med begge deler?
 13. Jeg tenker at dette er relevant siden det er en 12900k, men hva bør man gjøre hvis Pc'en starter i Safe mode fordi den mener at radiatoren ikke er plugget inn i CPU header? Har prøvd å plugge den inne på nytt uten at det har funket. Hva bør jeg gjøre? Er CPU header'en defekt?
 14. Men er det ikke best om jeg bruker de 3 corsair viftene som kommer med kabinettet som inntak og så bruker en ekstra vifte plus arctic freezer som exhaust?
 15. Har akkurat byttet side på radiator viftene fra exhaust til intake. Så hvis jeg har den på siden, bør jeg kjøre radiatoren som intake eller exhaust?
×
×
 • Create New...