Gå til innhold

Salvesen.

Medlemmer
 • Innlegg

  27 423
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  58

Hjelpsomme svar

 1. Salvesen.'s innlegg in [Løst] Hvilken android kjøper en i dag? ble markert som svaret   
  Da var den bestilt 256GB/12GB versjonen. Satser på jeg blir fornøyd med denne løsningen Takker folkens! 
   
 2. Salvesen.'s innlegg in [Løst] Off-Shore som Automatiker med dårlige karakterer på VG1 ble markert som svaret   
  Gode karakterer å lite fravær er en god start for første jobb, men langt flere ting spiller inn. Etter dette spiller karakterene dine liten til ingen rolle for fremtidige jobber. 
   
  Bli god i faget ditt og du kan jobbe "hvor du vill". 
 3. Salvesen.'s innlegg in Oppgradere Tesla Model X 90D 2016 fra AP1 til AP2 ble markert som svaret   
  Nei det kan du ikke. Eller for å sitere Tesla på det, "det er billigere å kjøpe en AP2 bil enn å oppgradere". De kommer altså aldri til å gjøre det. 
   
  AP2 er langt bedre på de fleste områder, AP1 utvikles mer eller mindre ikke mer pga avsluttet sammarbeid med mobileye. Jeg har hatt begge to. 
 4. Salvesen.'s innlegg in Pris på å skifte batteri på Omega armbåndsur som krever demontering? ble markert som svaret   
  Krever ikke full demontering, om det ikke er baklokk tas glass enkelt ut med ett verktøy, en fjerner kronen og "stem" med å trykke ned en knapp/vri om skrue og en har tilgang til bak delen som før. 100-150 er nok dog helt urealistisk. 
 5. Salvesen.'s innlegg in Smarttelefon til servitør ble markert som svaret   
  Jeg bruker noen billige huawei nettbrett hjemme til automasjon. Koster vell 500-1000 kroner og fungerer helt greit om applikasjonen ikke krever mye. 
 6. Salvesen.'s innlegg in [Løst] Å kjøpe elbil nå - er det veldig dumt? ble markert som svaret   
  Ja dette er jo ett vanskelig tema om dagen, hvor lenge skal en vente og hva skal en vente på. Om dere bare trenger bil for strekningen til jobben og tilbake ville jeg vurdert en billig leaf for å være ærlig. Den vill gjøre jobben som trengs og koster så og si ingenting. Har en kompis som kjøpte i3 med første versjon av batteriet, og forstår det slik at den nå ikke er verdt særlig. De er dog fornøyd med bilen etter hva jeg forstår. 
   
  Så hadde jeg vært deg hadde jeg gått for en billig leaf, og så sett på hovedbilen om noen år da gjerne model 3 eller andre modeller som er aktuelt der og da. 
   
  Skulle jeg kjøpt ny bil i den prisklassen ville jeg sett på ioniq, etter hva jeg forstår er dette mye bil for pengene. Sjekk ut tesla bjørn sin test av bilen er mitt beste tips
   
  Om en virkelig skal dra det langt hadde jeg vurdert å kjøpe en Tesla, ny eller brukt. De har holdt seg bra i pris, jeg hadde en 70d i ett år. Det kostet meg mellom 3-4000 i måneden og da er alt inkludert(renter, avskrivning, utgifter til verksted/rep(hadde ingen), strøm, avgifter osv). 
 7. Salvesen.'s innlegg in Generiell forklaring på biler\spørsmål om selvkjørte biler? ble markert som svaret   
  Hvorfor skal en tute og blinke når alle biler er nivå 5? Det er mye bedre å ha direkte kommunikasjon blant bilene. Men når "normale" biler og selvkjørende skal samkjøre må en ha en løsning for dette ja. Pr i dag blinker en og tuter selv. De stopper ikke for rødt lys, enda. Men om en ser videoen fra neste generasjon hos tesla er dette implementert, og stoppskilt osv. Så den er ikke fargeblind i det heletatt, og det er nivå 4-5 ja. 
   
  Hvordan bilene skal oppføre seg i gitte situasjoner må bestemmes, og så kan det implementeres. 
   
  Ja slik info kommer så lenge man bruker navigasjonen, den gir beskjed om at en må lade og hvor. Ift autopilot så samler de alltid inn data, det har vært situasjoner der folk har krasjet uten autopilot hvor Tesla kan simulere hvordan autopiloten ville reagert. 
   
  Tviler på at bilen bruker nevneverdig ekstra strøm om autopilot er på eller ikke, som sagt er det alltid aktivt og samler inn data. Slikt forbruk er uansett minimalt ift kjøring og varme. 
   
  Usikker på hva du mener med reisevei for du går plutselig over til autopilot, om en setter opp at en skal til sverige i navigasjonen så får en foreslått en rute ja. Men en kan pr i dag ikke sette på autopilot og forvente at bilen kjører frem, de er somsagt på nivå to. Dette er noe som vill komme på det nye, etterhvert når de kan levere nivå 4. 
   
  Ja tesla åpner port selv basert på lokasjon så lenge porten støtter protokollen(husker ikke hva den heter) og en har programmert bilen mot porten. 
 8. Salvesen.'s innlegg in [Løst] Jobbreising ble markert som svaret   
  Umulig for oss å svare på uten mer info. Men kan svare litt generelt hvordan jeg har opplevd det de siste årene med en del reising.
   
  -Reiser hjem når jobben er ferdig, skal en hjem i mellomtiden dekkes det selv. Men her kan dere ha avtaler, så du må sjekke med din arbeidsgiver.
  -Hotel, over lengre perioder er brakker/leilighet alternativ men jeg har aldri brukt det. 
  -Usikker på hva du mener med flytte, de kan ikke kreve at du kjøper deg en bolig en plass for å si det slik. Men om du får ny kontrakt med arbeidssted langt i fra hjemmet ditt kan jo pendlingen bli dyr, da den dekkes av deg. 
 9. Salvesen.'s innlegg in [Løst] Kan jobb kreve å ikke få lønn i juni og kun feriepenger? ble markert som svaret   
  Det kan ikke arbeidsgiver gjøre i og med at det vill ramme arbeidstaker økonomisk da hun ikke har oppspart nok feriepenger. 
   
  Dette er sakset fra arbeidstilsynet: 
   
   
 10. Salvesen.'s innlegg in Poengberegning etter yrkesfag og forkurs ble markert som svaret   
  Etter hva jeg har forstått er det kun forkurs uansett. 
 11. Salvesen.'s innlegg in Definisjon av digital utgang. ble markert som svaret   
  Forskjell på 0 og 1? Om den skal ha 24V så er det en digital utgang, da det er en statisk verdi. 
 12. Salvesen.'s innlegg in Lånekasse og formuegrense ble markert som svaret   
  Snakker du om formue eller lønn nå? I og med at du nevner "inntjente penge" er 
   
  Her er uansett forklaringen på formue, sakset fra lånekassen sine sider...
   
 13. Salvesen.'s innlegg in Whispbar - Vaske i bilvask på Statoil? ble markert som svaret   
  På eget ansvar. Vi spurte alltid om slike ting før vask ble betalt når jeg jobbet på shell 7-eleven. De fikk vaske på egent ansvar mener jeg, gikk som regel fint. men føyk noen av en gang i blandt:P
 14. Salvesen.'s innlegg in [Løst] Rema 1000 eller Shell 7-eleven? ble markert som svaret   
  Har jobbet på shell 7-eleven, det var ok men ja, steke pølser er ikke så veldig gøy. Lønnen var heller ikke særlig, tror nok det er bedre på rema1000, uten at jeg har noe info om det. 
   
  Men, tror nok det er kjekkere på shell 7 eleven, og muligheter for å jobbe lengre(lenge åpent) og på søndager som gir mer timer og kanskje noe tillegg. Mer varierte oppgaver er det også da en skal selge vanlige varer, lage mat, fikse bilvask/selvvask. 
   
  MEN en står ofte alene, så det er nok bedre på rema1000   
 15. Salvesen.'s innlegg in hva er forventet lønnsnivå for en nyutdannet Elektronikk Ingeniør ble markert som svaret   
  I tillegg er ofte lønnen innenfor service noe lav, da en reiser mye og har en del ekstra pga dette. Og jeg har ikke ing.utdanning(enda). Så ja,det er noe lavt. 
 16. Salvesen.'s innlegg in Hvorfor er tomt så dyrt? ble markert som svaret   
  Alt handler om hva folk er villig til å betale. Altså folk vill kaste seg over en tomt på en "god" plass på østlandet mens folk ikke vill bry seg om en dobbelt så stor å fin tomt i indre Troms. Slik er livet, og det gjelder alt. Greit å venne seg til da en kommer ovenfor det titt og ofte i livet:)
 17. Salvesen.'s innlegg in iPhone 6+ for 1700 kr? ble markert som svaret   
  Syke priser! Replacements ligger til 7-800,- på ebay. Ran
   
  EDIT: Virker ikke ut til å være mye arbeid forbundet med jobben heller...
 18. Salvesen.'s innlegg in TclError: no such file or directory ble markert som svaret   
  Det var appendingen min til listen som var feil, dette fungerte:
  self.image_files.append(os.path.join(path, filename))
 19. Salvesen.'s innlegg in [Løst] Tarifflønn ble markert som svaret   
  Det er jo bare til å spørre? Hvilken fagforening dere er i? Dere har vell tillitsvalgte? Det er ikke noe som er vanskelig å finne ut av, dette lukter kjeltring lang vei(fra bedriften sin side altså)
 20. Salvesen.'s innlegg in Få tilbakebetalt utgifter relatert til utdanning (kjøring) ble markert som svaret   
  Jeg vet ikke om dette er mulig men jeg husker vi hadde en i klassen(vidergående) som prøvde seg på dette når vi var utplassert. Mener på at han fikk tilbakebetalt noe også, men jeg er ikke sikker! Så muligheten er der nok, men det er nok ikke gjort over natta
×
×
 • Opprett ny...