Jump to content

kreppsen

Medlemmer
 • Content Count

  467
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

127 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7775 profile views
 1. NHH ranker vel rett over BI nå igjen, men du vil bli fremtidig kollega med veldig mange fra den andre skolen uavhengig av hvor du begynner å jobbe. Subjektivt sett så krever det nok marginalt mer å få de beste internshipene fra BI kontra NHH, men dette vil ikke være veldig forskjellig. Jeg har registrert en trend over tid her på forumet at NHH sitt nye fokus på IT og datafag visstnok skal gjøre deg rustet til å blande økonomi og IT, men dette har hvertfall jeg til gode å se skje i praksis. Uavhengig om du tar IT på NHH eller Data Analytics/IT som det heter på BI så vil du aldri stille like sterkt som de kullene som går ut fra informatikk eller andre rene IT-studier. Det er helt sikker gøy og lærerikt, men hvilke egenskaper eller kunnskap du tilegner deg på disse fagene, som skal være direkte overførbare til arbeidslivet rett ut fra skolebenken, er vanskelig å forstå. Jeg ville mye heller rendyrket økonomi/finans/strategi, og tror du vil være tjent med dette i majoriteten av jobber som man søker fra disse skolene. Skomaker, bli ved din lest.
 2. Det er riktig som du skriver; ordredybden viser de ordrene som ligger i markedet, men som fortsatt ikke har gått gjennom fordi at selgerne har satt høyere pris enn noen kjøper er villig til å betale. Hvis du legger inn en kjøpsordre uten limit vil den, som tommelfingerregel, gå igjennom umiddelbart gitt at ordren ikke har større volum enn det som ligger ute til salg i ordreboken.
 3. Vi er nesten allerede tilbake til sånn det var før corona. Det er noe mer frihet for å ta en fredag på hjemmekontoret, men slik jeg opplever det så foretrekker de fleste som ikke har barn å jobbe på kontoret. På sikt tror jeg også at mye av reisevirksomheten vår blir tatt opp igjen. Personlig er jeg ikke spesielt begeistret for hjemmekontor, og synes at det ødelegger for både læring og kulturen, spesielt blant de yngste ansatte.
 4. Snittet i fjor lå et sted rundt 68-70 timer i uken. Fører ikke alle ukene like nøyaktig. De verste ukene er opp mot 100, "aldri" mindre enn 55.
 5. Jeg ville ikke sagt at det er en mer verdifull utdanning. Det er et godt betalt yrke, men du gir samtidig opp det meste andre i livet ditt. Du får på en måte betalt for det du ofrer.
 6. Morsomt å se hvordan det har vært tidligere. Hva jobber du som: Associate investment banking. Hvor gammel er du: 29. Hva tjener du i årslønn: 1.7 mill, etter et veldig godt år for mitt team. Samme fastlønn på 750k, og 950k i bonus for 2020. Utdanning: Fortsatt Msc i finans.
 7. Hei, Det er litt vanskelig å gi deg konkrete råd, om du ikke utdyper hva som eventuelt trigger med en bachelor i finans og hvilke andre retninger du vurderer. En bachelor i finans er lurt, men sammenlignet med en del andre linjer på BI så er den litt mer spisset. Det kan være lurt om du har noen tanker eller drømmer om hva du skal bruke graden til på forhånd.
 8. Jeg tenker mer på om det er noe som kan være relevant på en eller annen måte. En utdannelse innenfor medisin kan f.eks. være interessant innenfor aksjeanalyse mot biotech/helse. Det er ikke umulig, men jeg ville som sagt vært veldig bevisst på hva du skal bruke utdannelsen på. Om du ikke har noen plan B som du kan bruke en utdannelse i finans på, så virker det risikabelt å satse alt på at du får en jobb som forvalter/analytiker. Det kan være en mulighet, men det er viktig å huske på at de fleste fond driftes en god del annerledes enn slik den gjengse investor investerer. Det finnes en del bra materiale på både youtube og mer dedikerte sider som mergersandinquisitions som skriver om de forskjellige stillingstypene som finnes i finansbransjen.
 9. Hva slags bakgrunn har du fra før av? En bachelor i finans vil være et godt sted å starte, men om du drømmer om å jobbe som fondsforvalter eller aksjeanalytiker så er nåløyet trangt. Det krever som oftest mastergrad, karakterer i det øverste sjiktet og et bra nettverk. Om din tidligere erfaring ikke er relevant for jobben vil du potensielt stille svakere sammenlignet med yngre kandidater.
 10. Mye tåpelige svar her. For årsmoduler må du ha 32 konkurransepoeng, for bachelor 35 poeng og for siviløkonom 47 poeng. For enkelte av bachelorstudiene er det høyere krav, men 35 er et minimum. Alt dette finner du på bi.no - https://www.bi.no/studier-og-kurs/soknad-og-opptak/opptakskrav/bachelorstudier/#2.-poengkrav
 11. Som nevnt over, om du skal bli regnskapsfører eller revisor stiller det ikke store krav til matematikk. Det finnes mange gode kurs på YouTube. Om du er interessert ville jeg også tatt noe statistikk, som du vil ha som både obligatorisk og valgfag ved de fleste økonomistudier. Zach Star har en del gode videoer om statistikk på Youtube og Khan Academy har en hel rekke kurs som går mot bachelornivå-økonomi, fra makro- og mikroøkonomi til statistikk og matte.
 12. Om du tenker å gå i den retningen tror jeg at en master i regnskap og revisjon vil være vel så nyttig for deg som de andre du nevner. Da får du mulighet til å bli statsautorisert og har gode utsikter for jobb når du er ferdig med studiene. Om du har mulighet til å flytte ville jeg valgt NHH, og om du blir i Oslo ville jeg tatt BI.
 13. Det vil være litt avhengig av hva du tenker å bruke masteren til. Skal du fortsette i selskapet der du jobber allerede? Ønsker du å gå videre på revisjon på sikt eller tenker du mer i banene mot konsulentbransjen osv. siden du nevner business analytics og ledelse? Jeg tror ikke at det største problemet med masteren på USN er at den er utdatert, men at den i en del miljøer blir sett på som et hakk under eksempelvis BI.
 14. Ser at du ikke har fått svar på en stund - jeg tok master i finans i England for noen år tilbake. Jeg synes studiet var helt supert, men det er vesentlig dyrere enn å ta det i Norge. Samtidig får man bekjentskap og et kontaktnettverk som er ganske unikt, og det er utrolig lærerikt å få studere med folk fra hele verden som har helt andre måter å tenke på. Om du får jobb i Norge tror jeg er ganske sektoravhengig, men for min del var det ikke noe problem (økonomi/finans). Jeg bodde forøvrig privat, men fra en seriøst og stor utleieaktør. En ting som du bør være forberedt på er at standarden der er lavere enn i Norge. Overall: Jeg synes absolutt det var verdt det, men det koster deg fort en halv million all-in for hele året, så du må veie for og i mot.
 15. Får ikke bonusutbetalingen før nærmere påske, men basert på aktiviteten så tipper jeg at bonusene i finansbransjen blir på høyde med toppårene før 2008. Har flere bekjente som ligger an til å få millionbonuser, noe som garantert vil føre med seg noen artikler når regnskapene til meglerhusene er klare.
×
×
 • Create New...