Jump to content

theNiceOne

Medlemmer
 • Content Count

  1300
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1924 :)

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg synes det er fascinerende hvordan André mener han har bevist flat jord og vunnet diskusjonen fordi det ikke finnes noen video av rakettoppskytninger som han godtar. Hva med da å snu bevisbyrden? Hvor er alle videoene av isveggen rundt Antarktis, som er en forutsetning for flat jord? Denne er jo mye enklere å filme enn å skyte ut en romrakett, så gode videoer av isveggen må det jo finnes flust av. Hvis André ikke har disse videoene må han jo enten mene at flat jord er motbevist, eller så krever han bare bevis for globe, men godtar flat jord helt uten bevis, med andre ord god en god gammeldags dobbeltmoralsk hykler.
 2. Problemet er at kontorplass er en direktekostnad som er helt konkret under planlegging eller ved leiekontrakt-inngåelse. Sykemeldinger, mistrivsel og lavere effektivitet derimot, er kostnader som blir synlig på et mye senere tidspunkt, og som gjerne blir et problem for helt andre (prosjektledere, HR osv).
 3. Og hva med alle tester som viser at vannet kurver med globen, inkludert den som ble utført av flatjordere i Netflix-filmen? Hvorfor ser du bort fra disse bevisene for at vannet kurver med globen?
 4. Jeg jobber i Oslo, og kunne forsåvidt tenke meg å møte deg for en diskusjon, men så ser jeg innlegg som dette her. Her viser du jo at du ikke er det minste interessert i å forstå globemodellen for å motbevise det den faktisk viser. I stedet gjør du som i svaret her, finner deg en latterlig dum stråmann og argumenterer mot den. Slik oppførsel er så barnslig og uproduktiv at jeg tenker at du ikke er interessert i en seriøs diskusjon, hverken her eller på café.
 5. Ikke mer enn du trenger barriere mellom varme og kulde. Skal du holde de to nær hverandre, må du ha barriere, men en jevn overgang er helt naturlig. På jorda har vi jevn overgang mellom luft her nede og vakuum i verdensrommet. ... Så sant det ikke er noe som motvirker det, som trekker gassen i motsatt retning. Som f.eks. tyngdekraften her på jorda. Helt enkelt.
 6. ... og allikevel klarer du ikke å poste noen som er i nærheten av kvaliteten på de som viser krumning. ... faktisk så klarer du visst bare å hevde at det er masse slike eksempler, uten å vise en eneste.
 7. Hva mener du med at vannet finner sin plass, hvordan tester du det, og hvordan er det argument for flat jord? Det finnes mange gode eksperimenter som viser at vannet kurver. Broen i det nederste vannbildet du kommenterte er en av dem. Eksperimentet flatjordere gjorde i Netflix-filmen er et annet. Hvordan (bort-)forklarer du disse? Ikke det siste av broen. Og heller ikke i lenken til Lake Pontchartrain. Følger du den, får du mange eksempler og videoer som viser at mastene og vannet kurver med jordas krumning. Hvordan forklarer du disse? ...og når jeg spør om hvordan du forklarer disse tingene, mener jeg ikke en udokumenter påstand fra din side, men en seriøs forklaring. Det hadde vært artig å se noe annet enn udokumentere og ubegrunnede påstander fra deg 😄
 8. Så ditt ENESTE bevis for flat jord, er at du ikke godtar noen bilder eller video av romfart? Og det er nok til å gjøre deg så fornøyd med deg selv at du må skryte av det? Hva med stjernehimmelen, solas bevegelse, avstander, hvordan ting går ned under horisonten og andre ting som beviser at jorda er rund og ikke flat? Lukker du bare øynene for disse bevisene?
 9. Å trolle om romfart i et forum som ikke handler om romfart, men om jordas form, noe vi fint kan måle og observere her fra jorda. Hvorfor kom du hit for å gjøre det? Kunne du ikke heller prøvd å diskutere noen av de interessante temaene her, nemlig alle observasjonene og målingene vi faktisk kan gjøre selv? Jeg skjønner jo forsåvidt at du ikke vil diskutere noen av de håndfaste bevisene for globe, og heller trolle om at jorda må være flat fordi vi ikke har videoer du godtar av hverken globe eller flat jord, men jeg skjønner ikke at du selv er fornøyd med så innholdsløs trolling når det finnes enkle bevis.
 10. Ja, og med øyne og fornuft har vitenskapsmenn i mer enn 2500 år observert solens bane, stjerner osv. Og oppdagelsesreisende har kartlagt jorda. Begge deler beviser at jorda er en globe. Hvor er dine beviser for at alle disse observasjonene og målingene gjort over flere tusen år er feil? Jeg venter spent på å se dette beviset ditt. Eller mener du det at du hevder det er bevis nok?
 11. Nå fant forskere ut for minst 2500 år siden at jorda var en globe, og de var ikke avhengig av bilder fra verdensrommet for å finne det ut. Jeg skjønner at det sitter langt inne for deg å innrømme det, men det finnes mange observasjoner og målinger vi kan gjøre selv, som beviser at jorda er en globe. Beviser vi gjentar for deg og andre flatjordere, men som dere ikke engang forsøker å svare på. Du kunne hatt et poeng hvis du hadde hatt en video som viser at jorda er flat. Men det har du jo ikke. Du ignorerer 99% av bevisene for globe, og gjør stort poeng ut av den ene prosenten du mener mangler, men den mangler jo for flat jord også, i tillegg til alle de andre 99 prosentene. Personlig synes jeg det er mer artig at du og andre flatjordere er så oppgengt i det dere mener er manglende bilder fra verdensrommet, og samtidig ikke klarer å forklare et eneste av alle observasjonene du, jeg og alle andre gjør her på jorda.
 12. Jeg vil nå påstå at pizzagate, chemtrails osv. er nøyaktig like substansløse som flat jord. At flygeledere visstnok skal ha vitnet om chemtrails er på nivå med NASA-ansatte som visstnok skal ha vitnet om flat jord. Begge deler er substansløse konspirasjonsteorier som forutsetter et helt umulig nivå av personer som jobber i det skjulte. Og det er sikkert ikke du som har kommet opp med teorien om at flatjordere egentlig er undercover anti-konspirasjonsteori-forkjempere, men du er den eneste jeg så langt har sett eller hørt argumentere for den. Det kan nok tenkes. Men det endrer uansett ikke det faktum at Bibelen ikke sier at jorda er flat, men bare har noen steder som med velvilje kan tolkes å støtte en flat jord. Selv ikke i den mest bibeltro middelalder fantes det noen kirkesamfunn (så vidt jeg vet) som mente jorda var flat.
 13. Joda, det har du til en viss grad rett i. Men det argumentet kan du jo da bruke om enhver usannsynlige og paranoide konspirasjonsteori. Hvis det er det eneste argumentet du har, har du ikke mye til argument.
 14. Eller kanskje ikke. Du har en artig liten teori her, som du ikke på noen måte har sannsynliggjort, og som hverken stemmer med bakgrunnen for ordet "lov" eller oppfattelsen av ordet. Jeg tror nok at Psykake var inne på noe. Du kan like gjerne argumentere for at det å bruke ordet "bukk" om en "bukk" er fordi man ønsker at vi skal tro at alle bukker er tullete, siden ordet også brukes i "tullebukk". Sannsynlig? Neppe.
 15. Ja, jeg kjenner til disse. Ingen av disse bibelstedene sier at jorda er flat, det er bare fantasifulle tolkninger. Dessuten argumenterer jo flatjordere sterkt med at det er umulig å se jordas ende, både pga isveggen og fordi det er noe "magisk" ved atmosfæren som gjør at lys ikke går lenger enn noen få tusen km. Så det er fortsatt et faktum at Bibelen ikke noe sted sier at jorda er flat. Alle konspirasjonsteorier har selvsagt sine særegenheter. Men f.eks. at man helt naturlig stiller spørsmål ved vaksinetrygget er langt fra at man tror på vaksinekonspirasjonsteoriene. Det siste finner du neppe noen med utdannelse innen, og forståelse for medisin som støtter. Mest av alt synes jeg dette er en artig konspirasjonsteori du har kommet opp med, at flatjordere ikke egentlig tror på flat jord, men at de argumenterer for flat jord for å diskreditere andre konspirasjonsteorier. For egen del synes jeg dette høres så dumt ut at jeg ikke tror at du mener det, men at du sier det for å diskreditere flat jord-teorien 😉
×
×
 • Create New...