Gå til innhold

Fritjof

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

669 profilvisninger

Fritjof sine prestasjoner

58

Nettsamfunnsomdømme

  1. Om jeg har forstått dette riktig: 1. De to gassrørledningene går i samme trase gjennom store deler av Østersjøen. 2. Det står ikke trykk fra ny gass inn i ledningene. Det trykket som er initieres av den gassen som allerede er der, 7 bar. 3. Dette er det lite å gjøre med før man får tettet. Jeg har jo trodd at det må være mulig å stenge av deler av ledningen, at det er lukkesluser underveis. Da kunne man jo ha unngått mye av metanforurensingen av atmosfæren. 4. Gassen skulle brukes og omdannes til CO2 likevel, etter hvert. Så til et forslag. Nå er det vel ugreit at det er Putin som pressa på for å bygge 2er'n. Når man bygger noe slikt har man sikkert gjort en risikovurdering og forberedt tiltak i tilfelle det skjer et brudd. Jeg ser for meg et større undervannsfartøy (autonomt) som legger seg over bruddstedet, setter ned lenser for å samle gass, tømme ledningen på bruddstedet. Selvsagt skal man da kunne stenge foran og bak bruddstedet. Fartøyet graver seg ned, lager en kulvert, og roboter foretar reparasjoner. Så enkelt....
  2. Dette kan ikke være lurt, bare for at Norge på papiret skal nå målet om reduksjon i klimagasser. Det reduserer jo egentlig ikke utslippene, da det meste av gassen gir klimautslipp andre steder i verden. Nå er det vel mest for at de som vedtok dette skal redde planen sin, men redder det æren?
  3. Aha, nå skjedde det noe. Man må gå til "forumtråden". Det jeg, for informasjon, ville si var: Asimut sier noe om byggets/takets retning i forhold til himmelretningene, veldig enkelt forklart. Egentlig fra nord og med klokka (østover) i planet. En geodet, eller som vi sa før, landmåler, ville sikkert ha komplisert det på en annen måte.
  4. Prøvde å poste et innlegg til artikkelen, men det skjedde ikke noe?
  5. Dette virker så tvilsomt og vanskelig at jeg vurderer om jeg det hele tatt skal kjøpe el-bil. Når jeg som bensinbileier er vant til å kunne fylle og være rimelig trygg på hvilken som helst bensinstasjon.... Men så vil jeg jo også redde et levelig miljø og klima her i verden.... Dette er ikke ironisk ment.
×
×
  • Opprett ny...