Jump to content

PUK

Medlemmer
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

176 :)

About PUK

 • Birthday 12/27/1947

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1600 profile views
 1. Relativt er relativt, men i virkeligheten er du like gammel da du kommer tilbake fra romturen som om du ville vert om du satt hjemme i godstolen.
 2. Jeg har nå takket være deg fått tilfredsstillende bevis på at min påstand om at det ikke vile gå i så kraftig retrograd. Så nå har jeg noe å fundere på i ledige stunner. Takk! ?
 3. Om en er det om en stiller spørsmål til riktigheten av tolkning av målinger som er foretatt så er jeg det. Men du svarte ikke på spørsmålet. Jeg ser mer fragmentert på det og vil ikke konkludere før jeg har sett nærmere og testet det.
 4. Om du hopper ut fra 1 etasje og slår deg nesten halvt i hjel, vil du da slå deg nesten helt i hjel om du da hopper fra 4 etasje, eller står livet ikke å redde da? ?
 5. Jeg gir deg terningkast 6 på denne! ?
 6. Jeg har både kompressor, sprøyte og lim her så jeg sparer da de 100,-? Forøvrig tror jeg det har tørnet for deg.
 7. Varmemengden i luft er så minimal at det vil være umulig å bevare den fra å gå over til sylinderveggene nesten momentant, og jeg kjenner ikke til noen målinger av det. Jeg har her bare lagt til grunn at da en putter noe inn i ett rom som er halvdelen av den opprinnelige så blir det dobbelt så mye av alt i forhold til volumet. Jeg har ikke sett så nøye på det, men sånn umiddelbart vil jeg tro at om det hadde vert mulig å lage en sylinder som ikke tok til seg varme ville trykket i sylinderen tredobles ved å halvere volumet. Men sikker er jeg ikke! ?
 8. Jeg tror dere bedre vil forstå hva jeg vil frem til om dere leser startinnlegget mitt i denne sekvensen en gang til. Jeg tror ikke på den translatoriske gassteori, men mener att det vi kaller varme er elektrisitet med sin trofaste følger, elektromagnetisme.
 9. Mange takk! Muligens er jeg belastet med Dunning-Kruger-effekten som du indikerer. Men ser du helt bort fra at du muligens også kan være befengt av den?
 10. Dette var en fin og sannferdig historie, men forsto du noe av spørsmålet mitt?
 11. Siden alle nå forstår termometeret går vi tilbake til start og spør hvorfor temperaturen i en sylinder teoretisk dobles og trykket tredobles ( her bruker vi kelvin skalaen ? ) når du presser stempelet halvveis ned. Og hvorfor blir trykket doblet da gassen får omgivelse temperatur? For meg er det et eventyr hvordan vitenskapen kan tro på den translatoriske teori her.
 12. Varme er en energioverførsel fra et legeme/system til et annet som følge av høyere indre energi. Greit nok, men hva sier klassisk teori om hvordan denne overføringen av "varme" skjer, og er du enig i det?
 13. Ja, men det tråden handler om er hva opphavet til varme, temperatur er?
 14. Jeg går foreløbig ikke nærmere inn på det her. Men jeg fikk ett puff av å nevne det her og har nå lagt en planke som fundament på bordet og festet en girmotor på den. Vi får se da byggverket er ferdig hva som kommer ut av den. ?
×
×
 • Create New...