Jump to content

Stratleray

Medlemmer
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 :)

Recent Profile Visitors

2289 profile views
 1. Hvorfor må du ha siste kernel i Mate 22.10? I hvilke tilfeller er det et must? Jeg bare spør. Har aldri tenkt på kernel utgave selv.
 2. Veldig sant. Gå til downloads på linken til Svein M. Jeg har alltid fått Brother skrivere til å virke på Linux. Det samme gjelder HP som nevnt her også. Cannon har vært værre. Men, mulig det har med mine første erfaringer med Linux. Så etter det har jeg kun kjøpt Brother og HP som jeg vet virker bra.
 3. Ubuntu bruker Gnome som standard. Men ikke vanilla, det er vel bare Fedora, av de store, som har vanilla Gnome.
 4. Stemmer det? Jeg føler Windows 11 er mindre ressurs hungrig enn Win10. Men jeg har ikke testet det på slike lave specs. Men husker at jeg sammenlignet med fresh install på begge når Win11 var nokså nytt. Da kom Win11 best ut her hos meg og brukte mindre RAM. Men altså på maskiner med 8Gb RAM eller mere.
 5. Det kan diskuteres i andre forum! ---- Noen prøver å være seriøse og kanskje till og med hjelpe. Prøv å tenk det beste om folk/ andre. Det hjelper Ut i fra antall poster så er ikke du en 15 åring som wil antyder, men heller en som har levd noen år. Litt synd om dette er en lærer holdning, som kanskje skal vurdere andre og til og med bedømme eller gi en karakter. Guffen følelse.
 6. Du har postet i feil tråd syns jeg. Dette har ikke så mye med desktop og distroer, mest andre ting. Den frie kafeen kunne vært passelig siden det er en slags universal pjattetråd, eller aller helst lage en ny tråd.
 7. Selvfølgelig er det opp til hver enkelt. Men, du misforstår hva jeg mener. Velg solide Ubuntu/ debian, eller Fedora, eller Manjaro. Altså velg en stor og aktiv distro gren og hold deg til den en stund i starten. Ikke begynn med en "Mikke Mus" distro.
 8. Ser den, har selv brukt Linux i 8 år og liker å slippe billig unna noen ganger Enig i det, Linux Mint er fantastisk. KDE Neon er fantastisk osv. Pluss alle disse andre vennlige distroene. Men, poenget mitt er at det ikke er nybegynner vennlig å lære seg å bruke derativer av derativer. Selv om de er litt mere brukervennlige rett etter en installasjon. Noen av disse brukervennlige distroene har andre måter å oppgradere seg på. Peppermint f.eks kan ikke/ kunne ikke når jeg brukte det, oppgraderes, men trengte fresh install etter hver LTS. Nettopp det med å skrape i overflaten. Jeg mener man med fordel burde starte med Debian, eller Ubuntu egentlig. Eller Fedora, Manjaro om man vil velge en annen "fløy". Så google "Things to do after fresh ** install". Dermed lære litt. Terminalen er også en venn som blir gøy å mestre.
 9. Ja, hvis du vil være nybegynner hele tiden så kanskje. Jeg mener, styr unna Zorin, Elementary, deepin, KDE Neon, Peppermint og flere. Så fort du begynner å skrape litt i overflaten så merker man at dette ikke er vanlig Ubuntu/ Debian.
 10. Det stemmer, Mint og Zorin er veldig fine distroer. Ulempen for en nybegynner derimot, med å bruke Zorin eller andre distroer som er basert på Ubuntu, er at du ikke får support fra Ask Ubuntu osv. Den enorme brukerbasen og alle kildene med info som **buntuene har er veldig verdifult når man er nybegynner
 11. Hvis du bare vil kvitte deg med disse plagsomme e-mailene kan du vel bare blokkere avsenderen.
 12. Noe som ikke stemmer her. Er en S22 Ultra "sykt treg på alt?"
 13. Hurtiglading er digg. Vi har 11T pro 120W, den blir alltid fulladet på morraen med kun 15 minutter med lading. 67Watt blir vel da en halvtime og 33 Watt trenger kanskje 1 time. Sånn kjapt ressonert.
 14. Det stemmer at Xiaomi har det. Noen youtubere kaller det "Dirt bag mode" Det funker slik at man kan logge inn med f.eks tommelfingeren med en Gmail bruker. Velger du pekefinger f.eks så får du en helt annen bruker. Altså helt andre apper osv.
×
×
 • Create New...