Gå til innhold

Retroman

Medlemmer
 • Innlegg

  8 093
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Retroman sine prestasjoner

4,4k

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

 1. Hmm. I går. To motorsyklister i litt vel høy fart etter forholdene. Lanesplitter i flettefelt med masse biler. Jeg har mine meninger om dette.
 2. Kan ikke si alt, og husker heller ikke alt, da det er en stund siden, men et verksted fra en tredjepart rapporterte inn at de så forskjell på to bremseklosser fra VW som skulle ha vært like. dette så de fordi to deler med samme delenummer kom i forskjellige pakker og ved en direkte sammenligning så man tydelig forskjell. Dette var helt nyankomne varer der den ene bremseklossen kom fra et nytt parti fra deres eget sentrallager. I dag har man jo sporing av bildeler med for eksempel en strekkode eller QR-kode slik man bl.a. gjør med medisiner, så nå er dette langt vanskeligere å jukse med, men jo mindre aktør man bruker, jo mindre ressurser har de til å følge med på slikt. Det er garantert falske bildeler også i Norge som selges som OEM. Dette er big business i Kina. Men jeg tviler på at dette dukker opp hos de store aktørene. Er en kort, men interessant case hos Max Garage som viser til et reelt case: https://maxgarage.ae/genuine-vs-counterfeit-parts/
 3. Husker da jeg arbeidet med Møller om OEM-deler, tredjeparter og rene kopier for en del år siden. Vi fant tre piratkopier, to ikke-OEM og en OEM del på markedet. Det skumle her var at piratkopier ble funnet hos seriøse tredjepartsaktører som hadde handlet OEM i god tro av sin tredjepart, men blitt lurt av et ledd i kjeden. Dersom du ikke sammenlignet dem direkte ved siden av hverandre og/eller tittet ordentlig etter så var det vanskelig å se forskjell. Emballasje, serienr etc var more or less likt.. Dette var bremseklosser/skiver, og de dårligste av dem tok fyr etter hard bruk.
 4. Irriterte meg også inntil jeg innførte en regel ang media: står det ikke beskrevet forståelig så er det ikke verdt å klikke på
 5. Dette er da bare prinsippet om tilbud og etterspørsel. Hvis du ikke «forstår det» så er du simpelthen bare ikke i målgruppen. De som vil ha denne, og har penger til det, kjøper den.
 6. Så definisjonen på rik den gang var Talentfull? I'll show myself out...
 7. Sorry. Jeg har heldigvis ikke lært at vold løser alt, men reflekterer jeg litt over det nå når vi snakker om dette så stresser jeg fortsatt ved syn av en gruppe ungdommer, spesielt når de blir høylytte. Tenker automatisk at det er pga meg. Det burde jeg kanskje ikke som en mann over 40 og med mitt fremtredende. Høy og mer muskler enn fett. Burde ha kontroll over dette. Men innerst inne: en usikker liten drittunge som ble preget i barndommen. Men tror det var nok avsporing for i dag. Lykke til @Duriello og takk for at du delte.
 8. Ble mobba sjæl i barneskolen. Turte ikke å ta igjen og det ble verre fra 4. til 6.. Bytta til ungdomsskole i 7., men mobberne fortsatte fordi de visste jo hvor jeg bodde. Til slutt klikka jeg, oppsøkte sjefsmobber og klinte til ham utenfor døren hans og skreik neste gang dør du. Det satt langt inne, men etter det stoppa det helt. burde være unødvendig å gå så langt. Men funka. Er vel også derfor jeg støtter at man må ta tak selv
 9. Enig. Synes det er litt vanskelig selv noen ganger med tanke på høyreregel. Bare der jeg bor er det flere steder hvor man er usikker på om det er en vei til høyre for deg eller en utkjørsel. Begge stedene jeg tenker på er det en vei og da høyreregel, men det er en liten fillevei som krysser nedsenket fortau slik at det fort kan oppfattes som en utkjørsel med mindre du er lokalkjent. Inni en høy busk er det merket med veinavn som eneste indikasjon på at det faktisk er en vei. Sånn sett har Danmark bedre vikepliktsregler. Størst vei har forkjørsrett.
 10. Meloni kom opp fordi jeg lurte akkurat på det samme. Det er et langt lerret å bleke tydeligvis - jeg er ingen ekspert på Meloni som deg så dette har sikkert du klarere svar på.
 11. Nei. Paragraf 13 omhandler ikke andre trafikanter og/eller ungdom på escooter. Sorry.
 12. Jeg var i sør Italia på jobboppdrag og kjørte oppover østkysten nylig. Innom flere steder på veien for å se på jobbrelaterte ting. Der var det merkbart mange afrikanere hvis jobb var å stå på offentlige parkeringsplasser, tygge Khat og "dirigere" biler til ledige plasser. Du fant lett disse ledige plassene fint selv, men fordi du ble "dirigert" dit måtte du betale 2-3 Euro for "hjelpen". Denne prisen inkluderte beskyttelse av bilen din, fordi hvis du ikke betalte så var det skader på bilen din når du kom tilbake og "dirigenten" trekker på skuldrene. Eller så trakk de på strendene og solgte juggel. Konstant mas fra en drøss med folk som håper på et salg. Lokalbefolkningen og kollegaene jeg møtte var tydelig oppgitt over denne utviklingen, men de som flykter til landet har verken utdannelse eller noe å by på, så dette er "jobben" de snakker om. For resten av befolkningen er dette blitt en pest og en plage.
 13. Manglende opplæring? Opplever titt og ofte unger på escooter gjerne med musikk i ørene og kjærlighet på pinne i kjeften. Som oftest ungdomsskoleeler, men også yngre. Null trafikkforståelse og ser seg ikke for før de dundrer ut i veien. På den lokale facebooksiden for stedet vårt ble det lagt ut en anmodning i fjor om at bilister og motorsyklister må vike for barna når de kjører ut i veien fordi det hadde vært flere spisoder. Argumentet var at barna ikke har trafikkforståelse. DET var jo ikke akkurat det glupeste jeg har lest og viser litt om hva som bor i øre på noen folk. Alt for barna, vet du... PS. Ser denne mangelen med vikepliktforståelse hos voksne også, både på sykkel og med elscooter. Bare sånn at det er sagt.
 14. Kan anbefale Quick Carfix (tidl. SkadeVekk). Kona dro siden på bilen og fikk bulka to dører som i måtte rettes og lakk på ca 50% av overflaten. Verkstedet hos min forhandler skulle ha rundt 20.000,- for jobben. Det kosta ca halvparten så mye hos Quick Carfix. Opplevde det samme med en bakluke der forhandler/verksted var nesten dobbelt så dyrt.. Aner ikke prisnivå nå, men jobben min sender biler til Lysaker og de er flinke. Verdt å sjekke opp.
×
×
 • Opprett ny...