Gå til innhold

Snikpellik

Medlemmer
  • Innlegg

    41 268
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    272

Alt skrevet av Snikpellik

  1. Det var bokstavelig talt et terrorangrep rettet mot pride og homofile for under to år siden, der to ble drept, 21 ble skadd og flere hundre fornærmede. Bare flaks, dårlig skyting, elendig våpen og heltemodige forbipasserende gjorde at ikke mange flere mennesker ble drept av terroristen. I år har en politiker fra et etablert norsk politisk parti gjort det samme som Arfan Bhatti gjorde før angrepet, og postet et brennende pride-flagg i sosiale medier. Det er også en stor økning i hatkriminalitet mot skeive i Norge. Så at vi trenger pride mer enn noensinne bør det ikke være noe som helst tvil om. Eller skal de heller bukke under for islamister og andre høyreekstreme?
  2. Oppdatert: Nå er det offisielt, ICCs sjefsaktor vil utstede arrestordre på følgende ledere: Yahya Sinwar, Hamas sin leder Ismail Haniyeh - Hamas sin politiske leder Mohammed al-Masri, leder av al-Qassam-brigaden Benjamin Netanyahu, Israels statsminister Yoav Gallant, Israels forsvarsminister Alle fem er mistenkt for å være ansvarlige for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Blant lovbruddene finner vi "utryddelse", sulting av sivile, drap, gisseltaking, voldtekt, tortur med mer. Det er nå opp til ICCs dommerpanel å avgjøre om domstolen skal ta aktors påstand til følge og hvorvidt arrestordrene skal utgis. https://www.icc-cpi.int/news/statement-icc-prosecutor-karim-aa-khan-kc-applications-arrest-warrants-situation-state https://www.ynetnews.com/article/rjz4gn00ma https://www.nrk.no/norge/internasjonal-straffedomstol-i-haag-ber-om-arrestordre-pa-netanyahu-og-hamas-ledere-1.16889625 Kunngjøringer på video:
  3. Jeg tenker det er for alle som vil stå for følgende: "Regnbueflagget symboliserer fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet, kjærlighet og seksualitet. Det inkluderer å vise samhold og solidaritet rundt homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Overordnet kan man si at det symboliserer frihet og likeverd for enkeltindividet i hele verden." (https://web.archive.org/web/20190617173414/https://www.flaggfabrikk.no/flagg-og-vimpler/regnbueflagg/) Hvis ikke, så er nok hverken regnbueflagg eller året 2024 noe for deg
  4. Nei, det var derfor jeg skrev at mange har det, ikke alle. Hvem gjør det, og har du noen eksempler?
  5. Her i Oslo er de ikke det i hvert fall. Pride-paraden er også i en periode mange har ferie. Det er noen barnehager som har egne tog, der de går noen runder rundt barnehagen sin mens de synger sanger og vifter med flagg. Jeg kan ikke si jeg klarer å komme på én eneste negativ ting med det.
  6. Foreldre som forsøker å projisere over på barna sine at det å gå i et lite tog sammen med barnehagen og vifte med regnbueflagg mens de synger noen sanger liksom skal være "skadelig", gjør barna sine en stor bjørnetjeneste.
  7. ... som er helt frivillig. De svært få foreldrene som er, unnskyld uttrykket - meget spesielle, kan selv velge å ikke la barnet sitt delta på det helt uskyldige lille pride-toget til barnehagen.
  8. For noe tull. Thon ble ikke presset til noe som helst av media. De tok et fritt valg basert på ønsket til sine ansatte.
  9. Å sammenligne ordskiftet i israelsk politikk med område som styres av et brutalt terrordiktatur er meningsløst. Israel har langt høyere standard enn som så.
  10. Ben Gvir, Smotrich og de andre høyreekstreme politikerne i Israel omtales i de fleste israelske mediene som nettopp høyreekstreme («far right» og «far right extremists»). Flere av dem er også dømt for å være involvert i terrorvirksomhet mot palestinere. Usikker på om jeg helt forstår spørsmålet ditt i relevans til saken her, men «venstreekstrem» er en av de tingene Gantz er blitt kalt flere ganger etter å ha kritisert Netanyahus politikk, selv om han åpenbart er langt fra noen venstreekstrem, han er ikke en gang på venstresiden i israelsk politikk. Han er tidligere general i IDF og leder et sionistisk borgerlig parti på sentrum-høyresiden. Så ja, det er et stort problem når moderate politikere alltid skal stemples som venstreekstreme eller «anti-israelske» når de kommer med kritikk av Netanyahu og hans regjering - og det er ikke et problem at terrordømte høyreekstreme stemples som nettopp høyreekstreme. Det er sånn Trump og gjengen hans holder på.
  11. Det er ikke mulig uten å bli kalt anti-israelsk, venstreekstrem eller til og med antisemittisk. Bare se på kommentarene rettet mot Gantz i går fra Netanyahus høyreekstreme ministre. Israel er et land kjent for debatt og en sunn dyrking av uenighet, men den nåværende regjeringen er ikke en forkjemper for et debattklima der man kan være kritisk uten at ens lojalitet til eget land og folk skal betviles. Det er én av mange grunner til at Israel er i en dyp krise som bare blir verre for hver dag disse gærningene styrer landet.
  12. Nothing wrong with Gaza death toll figures, WHO says https://www.reuters.com/world/middle-east/nothing-wrong-with-gaza-death-toll-figures-who-says-2024-05-14/
  13. Jeg synes det er bra at noen engasjerer seg mye i kampen mot all rasismen i Norge. Jamal Sheik har tidligere belyst viktige saker og gjort mange oppmerksomme på urett, men det gikk relativt raskt over til saker som denne hvor grunnlaget er tynt. Jeg tror det handler mer om at han ønsker å beholde engasjementet i sosiale medier enn å informere om rasisme. For det er jo i realiteten nok alvorlige og «ekte» saker å ta av, selv om de kanskje ikke er så «spektakulære».
  14. Forsvarsminister Gantz skal tale nå. Blir veldig spennende. EDIT: Gantz truer med å trekke seg, og dermed velte regjeringen dersom ikke Netanyahu og regjeringen vedtar en plan for Gaza innen 8. juni. Han beskylder blant annet Netanyahu for å lede Israel mot avgrunnen. NÅ: Krigsministeren i Israel truer med å trekke seg fra regjeringen https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/nyaomd/krigsministeren-i-israel--truer-med-aa-trekke-seg-fra-regjeringen https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-hamas-war-gaza-news-05-18-24/index.html https://m.jpost.com/breaking-news/article-801652
  15. Netanyahus talsmann har nok en gang delt falsk informasjon som skal bevise «pallywood»-konspirasjonsteorien på sin konto på X. Mer om konspirasjonsteorien her: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-67760523
  16. Du spurte hvorfor det er bra at vi gir penger til humanitær bistand. Jeg spør deg da hvorfor du stiller spørsmål om dette. Det er ingen stråmann, men et spørsmål som bør være mulig å svare på. Kilde på det? Jeg tviler på at hele den vestlige verden inkludert Israels nærmeste allierte ville gitt humanitær bistand til befolkningen i Gaza dersom det du hevder her var tilfelle. Israel ville heller ikke ha bidratt i den grad de gjør nå.
  17. Hvorfor det er bra at vi finansierer mat og medisiner til mennesker som trenger dette, er dette egentlig et seriøst spørsmål? Hvorfor tror du USA, EU, Norge osv gir store mengder humanitær hjelp til Gaza? Tror du virkelig det er for å «finansiere terror»?
  18. De fleste på Gazastripen må forholde seg til styresmaktene, og veldig mange helt vanlige folk jobber for dem. Enten det er som mellomleder på et legekontor eller vaskehjelp i en kantine. Alle som er tilknyttet dem, er helt åpenbart ikke terrorister. Så jeg synes @Rhabagatz har et helt fair poeng, det er meningsløst å klistre «terrorist» på absolutt alle som på en eller annen måte har en eller annen tilknytning, enten de selv ønsker å ha det eller ikke.
  19. Det har vært nye angrep på nødhjelpskonvoier på den okkuperte Vestbredden. En palestinsk trailersjåfør ble onsdag banket opp og liggende igjen blodig på asfalten etter at høyreekstremister satte fyr på veien, angrep lastebilen og sjåføren. De angrep fordi de trodde lastebilen skulle til Gaza med nødhjelp, men dette var en ordinær varetransport. Far-right activists mistake commercial truck for Gaza aid convoy, attack driver https://www.timesofisrael.com/far-right-activists-mistake-commercial-truck-for-gaza-aid-convoy-attack-driver/ — Natt til fredag skjedde det samme igjen. Høyreekstreme angrep en ny lastebil på den okkupere Vestbredden, men heller ikke denne var lastet med nødhjelp til Gaza. De satte fyr på lastebilen og skadet sjåføren, som er israelsk. Etterhvert kom soldater til stedet, og også disse ble angrepet hvorav tre skadd. Times of Israel skriver at høyreekstremistene mottar tips fra korrupte ansatte i israelske sikkerhetsstyrker om hvor konvoiene befinner seg. https://www.timesofisrael.com/extremist-settlers-again-attack-truck-and-injure-driver-in-w-bank-wound-3-soldiers/ — Noen mil unna samme kveld samlet flere dusin israelske settlere seg i en rundkjøring for å kaste stein på palestinske biler som kjørte forbi. En av dem ble skadet da en bil forsøkte å komme seg unna ifølge IDF.
  20. Det er bra, men det skulle bare mangle. Norge er gode på bistand i internasjonal sammenheng, men vi gir likevel altfor lite satt opp mot våre enorme ressurser. Både til Ukraina, Gaza og andre kriser.
  21. Australia, Storbritannia, Canada, Japan, New Zealand, Sør Korea, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland og Sverige har sendt et felles brev der de oppfordrer Israel til å ikke gjennomføre en full bakkeinvasjon i Rafah, samt lar nødhjelp passere flere grenseoverganger inn til Gazastripen. 13 countries – including UK, Germany, Canada – urge Israel not to launch ‘full-scale’ Rafah op https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-17-2024/
  22. Den svenske regjeringen har annonsert nok en hjelpepakke til Gaza, denne gangen på 120 millioner. Siden oktober i fjor har Sverige gitt over en halv milliard svenske kroner i humanitær bistand til Gaza. Regeringen ökar det humanitära stödet till Gaza https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2024/05/regeringen-okar-det-humanitara-stodet-till-gaza/
  23. Dette er helt feil. Kongressen har ikke stemt for dette, bare Huset - hvor republikanerne har flertall. For at forslaget skal gå gjennom kongressen må også Senatet ta det opp og stemme det gjennom, noe som ikke vil skje. Mange av de største Israel-støttespillerne i kongressen, deriblant Schumer støtter forøvrig ikke forslaget.
  24. Oppdatert: Både finansminister Smotrich og sikkerhetsminister Ben Gvir krever at Gallant sparkes (!) som forsvarsminister etter hans kritikk av Netanyahus mangel på plan for hvem som skal styre på Gazastripen. Gallant ba om fortgang på dette, så ikke det IDF har oppnådd skal være forgjeves, og ikke måtte gjenerobre områder om og om igjen. Flere andre høyreekstreme politikere beskyldte også Gallant for å «oppfordre til terror», forøvrig en etterhvert velkjent respons fra israelsk ytre høyre og propagandister dersom noen sier noe som kan oppfattes en millimeter kritisk. For et sirkus denne regjeringen er. Totalt bananrepublikk. Far-right politicians demand Gallant be fired for challenging PM on Gaza’s future https://www.timesofisrael.com/far-right-politicians-demand-gallant-be-fired-over-challenging-pm-on-gazas-future/
×
×
  • Opprett ny...