Jump to content

Maddoc

Medlemmer
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1075 :)

About Maddoc

 • Birthday September 20

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10725 profile views
 1. Maddoc

  Klage på hundehold

  Les tråden én gang til, kanskje to, så blir du oppdatert på gjeldende lovverk. Klagen ble forøvrig bare avvist av styret etter svarbrevet og en prat med styreleder.
 2. Maddoc

  Klage på hundehold

  Meget informativt og relevant innlegg.
 3. Maddoc

  Klage på hundehold

  God kveld, og takk for svar. Litt usikker på om du leste hele innlegget, der kommer det frem at styreleder har gitt oss tillatelse til å benytte uteområdet når den er valp. Litt usikker på hva du mener med at jeg "aktivt prøver å misforstå borettslagsloven"? Jeg er klar over at det ikke er mitt private uteområde, men jeg har vel like stor rettighet til å benytte det som de andre i borettslaget? Det er vel her jeg stiller meg undrende til hvilke restriksjoner de kan formulere, fordi det er jo et felles uteområde alle kan bruke ellers. Hvorfor skal det ikke være tillatt å la hunden gå på samme plen alle andre kan? I forbindelse med punkt 1 du refererer til, så er det jo ikke så enkelt eller svart-hvitt. Er det urimelig å la hunden leke på uteområdet? Til skade? På hvilken måte? Ulempen stiller jeg meg også litt spørrende til. Til dine svar på de konkrete spørsmålene, så har vi vært meget nøye med å fjerne alt av ekskrementer hunden har lagt fra seg. Dette fordi vi vet det var misnøye i borettslaget om at vi skulle anskaffe oss hund. Hadde det ikke vært sant, hadde jeg jo ikke giddet å laget en tråd her, for å spørre om råd? Det er nettopp det som er saken, det er et meget lite problem, fordi det har vært etterstrebet i meget stor grad å få fjernet alt. I tillegg er det jo også flere som lufter hundene sine, som driter og legger igjen den i uteområdet. Det er vel derfor jeg etterspør bevis. Er jo en merkelig praksis om at det skal være ord mot ord, og at den enes ord skal veie tyngre? Da kan man jo begynne å påstå veldig mye rart dersom praksisen er slik at varslers ord blir trodd uansett? Det er sendt inn svar hvor vi adresserte disse problemene jeg har tatt opp her, blant annet muntlig avtale med styreleder, referering til en husordensregel som ikke står oppført som en husordensregel, samt at det er litt anklagende dersom det ikke er vår hunds ekskrementer det er snakk om. Det skal presiseres at vi avsluttet med at hunden fra nå av luftes utenfor uteområdene for å ivareta naboskapet. Til de resterende svarene, fint om dere tar det på PM om hvem av dere som ikke skal bo med hverandre ❤️
 4. Maddoc

  Klage på hundehold

  Takk for mange gode svar. Som nevnt kommer jeg til å ta med meg valpen litt utenfor området for å la han gjøre fra seg der, dette for å unngå mer oppstyr enn nødvendig. Til de svarene som gjelder rett på hund, så er det jo ikke helt det jeg er på utkikk etter, Burettslagslova § 5-11.Bruken av bustaden og eigedommen, så vet vi at vi har retten og det juridiske på vår side. Det med at en annen beboer har hund var ment som at det skulle godt gjøres å avvise søknaden. Den delen ble skrevet for å poengtere motstanden fra styret til vårt dyrehold. Grunnen til at jeg i punkt 2. ønsker noen form for bevis, er jo at det er en anklage om at vi ikke tar ansvar for vår hund. På ingen måte lar jeg det ligge igjen avføring etter valpen, og det er heller ikke greit. Det må jo derimot bevises at det er vår hund og at vi ikke plukker opp etter oss, som jeg føler er en urettferdig anklage. Igjen, takk for mange gode svar, forhåpentligvis kommer det kanskje noe som er litt mer håndfast, som Burettslagslova jeg kan referere til i svarbrevet på klagen.
 5. Maddoc

  Klage på hundehold

  Takk for svar, selv om det ikke er personlige meninger jeg er på utikk etter. Det argumentet kan brukes begge veier.
 6. Maddoc

  Klage på hundehold

  God dag alle sammen. Min samboer og jeg ønsket å skaffe oss en hund og bor i et borettslag. For å gjøre en lang historie kort, står det i husordensreglene: "Det er ikke tillatt å holde hund eller katt eller andre dyr som kan være til sjenanse for beboere. Styret kan dispensere fra denne regel når det gjelder førerhund for blinde og kåret politihund i tjeneste. Styret gis videre fullmakt til å dispensere fra denne regelen når det foreligger vektige grunner for det." Dette ble møtt med motstand, hvor styreleder sa "vi anbefaler at dere ikke gjør det, det blir så mye advokatmat og styr". Vi gjorde noen grundige undersøkelser, sjekket opp lignende saker, forhørte oss med andre og leste oss opp på lovdata, før vi sendte en vanntett søknad med legeerklæring og full pakke. Det bor i tillegg en hund i nabooppgangen, så de hadde nok ikke noe annet valg enn å godkjenne den. Styreleder møtte oss og sa at hunder ikke har lov til å benytte fellesområdet ute, men det er greit så lenge han er valp. Valpen er nå syv måneder, og i dag ramlet det ned et brev i postkassen med klage over brudd på regel om hundehold i husordensreglene. Klagen går ut på at vi lufter hunden på borettslagets fellesarealer, og at hunden gjør fra seg, samt at ekskrementer ikke blir fullstendig fjernet. Dette knytter de opp mot husordensreglenes bestemmelser, erklæring om dyrehold. Det komiske er at det ikke forekommer en slik regel under seksjonen dyrehold, kun det jeg har limt inn ovenfor. I denne saken er det derfor flere ting jeg behøver hjelp og svar på. 1. Har borettslaget en rett til å nekte hunden å gjøre fra seg ut eller benytte fellesområdet? Da mener jeg ikke at de kan nedfelle det i husordensreglene og dermed er det nok. Jeg har forsøkt å søke etter hvilken hjemmel de kan regulere dette med, og finner verken lignende saker eller noe som kan gi meg et svar på denne situasjonen. 2. Vi er alltid veldig nøye med å plukke opp ekskrementer. Klart at dersom hunden har litt løs mage og gjør fra seg ute nå på bar bakke, er det vanskelig å få fjernet alt 100 %, men det meste fjernes så godt det lar seg gjøre. Er det urimelig å forlange bevis på at det er vår hund og at vi ikke har fjernet ekskrementene? 3. Siden dette ikke står oppført i husordensreglene, er det innenfor å avvise klagen på grunnlag av at dette ikke står i reglementet? Det skal sies at vi kommer til å slutte å la valpen gjøre fra seg på området, siden det er opplagt at noen følger med når han luftes ute. Det jeg er interessert i er om jeg med støtte fra eventuelt lovverk kan avvise klagen. På forhånd, takk.
 7. God dag. Jeg skal kjøpe meg en ny pulsklokke og pulsmåler, da den gamle jeg har begynner å bli litt slitt. Jeg driver mest med innendørstrening, type crossfit, intervaller og langkjøring på sykkel, men kan løpe litt utendørs også. Spørsmålet er hvilket merke dere anbefaler. Jeg har fram til nå brukt Polar på grunn av appen, som jeg er veldig fornøyd med. Jeg synes appen gir meg greie data, og det er den jeg er vant til. For meg er ikke gps så viktig, annet enn et ekstra. Så, hvilket merke har en god app som jeg kan bruke, samt en klokke som er ganske grei.
×
×
 • Create New...