Gå til innhold

Foto

Krydder og salt på chips/snacks


14 svar i denne tråden

#1 Hvaldimir

Hvaldimir

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 innlegg
  •   13. oktober 2019

Skrevet 18. oktober 2019 - 20:18

Det var en som mente det hadde blitt mindre og mindre krydder på chips/snacks med åra. Stemmer det? Jeg tror saltmengden er lik, fordi den står det opplyst om på varedeklarasjonen og jeg pleier å følge med på det siden jeg ikke liker så mye salt på chips/snacks (helst så lite som mulig, av de mengdene som er på produktene i salg). Men mulig det har blitt mindre krydder. Jeg syns egentlig saltsmaken dominerer chipsen så jeg vet ikke. De med "biffkrydder" blir veldig kraftige, med masse salt og masse buljong.

 

Lurer også på hvordan det er så jæskla mye salt på Superchips og andre lignende snackstyper som er produsert av potetmasse i stedet for hele flak med potet? Det er jo 3-4-5 g, mot ned mot 1 g på vanlig potetgull.


  • 0

#2 RRhoads

RRhoads

    Bruker

  • Medlemmer
  • 8 135 innlegg
  •   2. mai 2005

Skrevet 19. oktober 2019 - 15:46

 

Lurer også på hvordan det er så jæskla mye salt på Superchips og andre lignende snackstyper som er produsert av potetmasse i stedet for hele flak med potet? Det er jo 3-4-5 g, mot ned mot 1 g på vanlig potetgull.

Sikkert fordi det er mindre fett i Superchips, og man må kompensere med salt for smaken sin skyld.


  • 0

#3 Hvaldimir

Hvaldimir

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 innlegg
  •   13. oktober 2019

Skrevet 19. oktober 2019 - 18:00

Sikkert fordi det er mindre fett i Superchips, og man må kompensere med salt for smaken sin skyld.

 

Sikker? Det er jo mye mager mat som er god.


  • 0

#4 vidor

vidor

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 764 innlegg
  •   5. november 2007

Skrevet 19. oktober 2019 - 18:20

Salt er et billig krydder. Mye salt betyr vanligvis at en kan drøye andre krydder som ville kostet mer. Salt er veldig viktig å få nok av og samtidig ikke få konstant for mye av. Folk er vanligvis "oversaltet" om de spiser typisk ferdigmat og snacks.
  • 0

#5 Hvaldimir

Hvaldimir

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 innlegg
  •   13. oktober 2019

Skrevet 19. oktober 2019 - 18:29

Jeg visste ikke at krydder var så dyrt. Jeg trodde bare de små glassene var overpriset.


  • 0

#6 ^fmj

^fmj

    Bruker

  • Medlemmer
  • 7 792 innlegg
  •   21. juni 2003

Skrevet 19. oktober 2019 - 18:54

Sikker? Det er jo mye mager mat som er god.

Potetchips med mindre fett inneholder mer salt.

 

Fett gir smak, det er nok et godt poeng at det må saltes hardere.


Dette innlegget har blitt redigert av ^fmj: 19. oktober 2019 - 18:56

  • 0
Grenser? Jeg har aldri sett noen, men har hørt at de eksisterer i enkelte menneskers bevissthet.
(Thor Heyerdahl).

#7 Hvaldimir

Hvaldimir

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 innlegg
  •   13. oktober 2019

Skrevet 19. oktober 2019 - 18:57

Hehe, "helsechips".


  • 0

#8 vidor

vidor

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 764 innlegg
  •   5. november 2007

Skrevet 19. oktober 2019 - 19:07

People love hearing good news about their bad habbits.

Det ble jo også lansert sigaretter merket "summer breeze".

Dette innlegget har blitt redigert av vidor: 20. oktober 2019 - 00:13

  • 0

#9 Taurean

Taurean

    Bruker

  • Medlemmer
  • 5 540 innlegg
  •   14. november 2012

Skrevet 20. oktober 2019 - 00:45

Tja, kanskje jeg tar feil. Jeg spiste mye paprikapotetgull da jeg var mindre, ja, og salt og pepper, og de med dill, og mye annet ^^ Spiste mye knaskeri når jeg var liten. Og jeg mener bestemt å huske det var mer smak i det enn det er i dag. Har ikke noe annet enn min intuisjon å gå på. Og jeg tviler på at vi noen gang får vite sannheten, for dette er sikkert sterkt hemmeligholdte forretningsmetoder.

 

Hvis salget holder seg like godt med 30% mindre krydder, uten at det endrer smakens karaktér så mye at folk flest legger merke til det, så gjør de naturligvis det. Samtidig har potetgull blitt -dyrere-! 150 kr/kg er jo helt sinnssykt dyrt. Ofte over 200 kr/kg også.

 

Nei gitt, de gjør det de kan for å spare penger, jeg tror ikke det er mange produkter som beholder nøyaktig den samme ingrediens- og smakssammensetningen i alle år. Dette tror jeg de endrer på akkurat som de føler for.

 

Vi ser et produkt- og varemerke, og tror det skal være helt likt hele tiden. Det stemmer naturligvis ikke. Ta kjøttprodukter, for eksempel. En gris er en gris, men fóret grisen får, fórblandingen, den endrer seg hele tiden. Da endrer jo næringsstoffene i kjøttet seg også.

 

Det blir bare teorier fra min side, men det får så være. Business er business. Kan de tjene mer penger og slippe unna så gjør de dét!


  • 0

"So do you feel more vulnerable after these attacks (in France)?" Lemmy: "We've always been vulnerable.  Every day you go out the house you're vulnerable. You're inches from diving under a bus, or someone hitting you over your head for your money, you know? Nothing is safe! Everyone seems to be obsessed with safety! Well, nothing's safe, okay? Nothing. Make the most of it while you're safe, now! You won't be tomorrow, maybe.


#10 Hvaldimir

Hvaldimir

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 innlegg
  •   13. oktober 2019

Skrevet 20. oktober 2019 - 09:40

Vi ser et produkt- og varemerke, og tror det skal være helt likt hele tiden. Det stemmer naturligvis ikke. Ta kjøttprodukter, for eksempel. En gris er en gris, men fóret grisen får, fórblandingen, den endrer seg hele tiden. Da endrer jo næringsstoffene i kjøttet seg også.

 

Heldigvis vet vi at potetchips er det verste man kan spise uansett.


  • 0

#11 The Avatar

The Avatar

    Bruker

  • Medlemmer
  • 13 156 innlegg
  •   27. mai 2002

Skrevet 20. oktober 2019 - 20:22

Det er langt frå utenkeleg at krydringa har endra seg, matvareprodusentane gjer stadig endringar på produkta for å tilpasse seg forbrukarane mest mogleg.

Sjå berre på Coca Cola som skal være samme laga på oppskrift, det er stor forskjell på smak alt etter kva land kolaen er produsert. Ein ser det også tydeleg når ein ser på sukkerinnholdet i brus i forskjellige land.

 

Ein anna grunn kan være at det ikkje er chipsen som har endra seg, men at forbrukaren har vendt seg til meir og meir salt og dermed synes alt utan nok salt smaker lite. I tillegg så er det slik at etterkvart som at folk blir eldre så smakar mat mindre, så ein kan godt huske at ting smakte meir før sjølv om produktet er heilt likt.


  • 0

#12 Hvaldimir

Hvaldimir

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 innlegg
  •   13. oktober 2019

Skrevet 21. oktober 2019 - 18:01

Ein ser det også tydeleg når ein ser på sukkerinnholdet i brus i forskjellige land.

 

Er det forskjeller i brus som kun har sukker? Altså der de ikke senker sukkerinnholdet og tilsetter kunstig søtning, som i Sprite fra Østerrike.

 

Men ja tydelig at de forandrer innholdet i merkevaren.


  • 0

#13 The Avatar

The Avatar

    Bruker

  • Medlemmer
  • 13 156 innlegg
  •   27. mai 2002

Skrevet 21. oktober 2019 - 18:04

Trur det er forskjell også på rein sukkerbrus, då forskjellige land vil ha forskjellig grad av søtsmak uavhengig av om det er ekte eller kunstig søting.
  • 0

#14 Hvaldimir

Hvaldimir

    Bruker

  • Medlemmer
  • 9 innlegg
  •   13. oktober 2019

Skrevet 21. oktober 2019 - 18:55

Trur det er forskjell også på rein sukkerbrus, då forskjellige land vil ha forskjellig grad av søtsmak uavhengig av om det er ekte eller kunstig søting.

 

Er nok små variasjoner.


  • 0

#15 The Avatar

The Avatar

    Bruker

  • Medlemmer
  • 13 156 innlegg
  •   27. mai 2002

Skrevet 21. oktober 2019 - 19:58

Akkurat kolaen har forholdsvis likt sukkerinnhold, men anna brus ser ut til å ha ganske store forskjellar.

https://www.dailymai...ugar-world.html
  • 1


0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere