Gå til innhold

Netshop er ikke mitt førstevalg lenger.


Anbefalte innlegg

Netshop er ikke mitt førstevalg lenger, og nedenfor forklarer jeg hvorfor.

 

RMAID: 23891, defekt hovedkort returnert av Netshop

 

Den 30.04.2008 kjøpte jeg et FOXCONN MARS Intel P35 Socket 775 hos Netshop. I slutten av februar i år døde maskinen stille og rolig uten forvarsel etter reboot og nektet å start normalt igjen. Jeg trodde først det var PSU, men etter litt fram og tilbake fant jeg ut at feilen enten lå i RAM eller hovedkort. HK ble tatt ut og testet med annen CPU og RAM etter tur, men ville ikke starte normalt igjen. Ved oppstart gir det fra seg gjentakende korte bip uten opphold, noe som vel betyr minnefeil, eller relatert til minnefeil som også må kunne bety HK. Siden jeg hadde prøvd med andre minnebrikker (par) antok jeg at feilen lå i hovedkortet. Må nevne at jeg også hadde prøvd et annet skjermkort, men med samme resultat. Cmos ble selvsagt også resatt flere ganger. Jeg undersøker og finner at Foxconn hovedkort har 3 års garanti hvor det da gjenstår ca 14 måneder på mitt kort.

 

På denne bakgrunn søker jeg retur hos Netshop og får det 03.03.2010. Kortet sendes inn straks etter og den 17.03.2010 får jeg en ordrebekreftelse på epost om at kortet er testet og funnet OK, kostnad kr. 390,00 inkl retur til meg i oppkrav. Min frakt til Netshop ble 150, så totalt kostet RMAen meg 540 kroner. I tillegg kommer kostnaden for kortet som nå er ubrukelig til min bruk som i hovedsak er folding, se http://folding.extre....php?s=&t=37651 hvor jeg er -alias-.

 

Jeg sender en mail til Netshop men får ikke noe svar. Henter ut kortet på posten den 25 samme måned. Med følger pakkseddel hvor det framgår at cmos resatt i 30 sekunder, hvoretter kortet starter normalt og Windows 7 lot seg starte opp uten problemer. Netshop bemerker videre at 2 av klipsene til rambrikkene er skadet, og låseklipset til PCIe skjermkort 1 er brukket. Dekkes ikke av garanti. Medgått arbeidstid 0,4 timer. Grunnet til at låseklipsene knekker kan leses her: http://www.diskusjon...entry15427023 som forøvrig også er en del av historien om kortet. Andre hovedkort jeg har i folding er fra MSI og Asus (totalt seks stykker) og tåler foldingen godt, men ikke Foxconn Mars kortet. Etter mitt syn må dette være grunn nok for å reklamere på grunnleggende komponentsvikt i kortet med henvisning til gjenstående garanti. Kortet må kunne tåle det andre tilsvarende kort tåler. Foxconn Mars er å regne for et entusiastkort som i følge reklamen skal tåle å presses i 24/7 365 dager i året.

 

Jeg setter opp en testrigg med CPU, 2 minnebrikker (som jeg vet virker) og skjermkort + PSU men kortet starter ikke. Dette er samme resultat som før jeg sendte inn kortet. Jeg lar minnet bytte plass(er) men resultatet er det samme. For ordens skyld forsøkte jeg også med 3 brikker, men med samme resultat som ved 2 brikker. Jeg tester så med 1 minnebrikke og da starter kortet faktisk normalt. Jeg forsøker deretter med en minnebrikke i samtlige fire minnebanker en etter en, igjen normal start med en brikke uansett hvor den plasseres. Forsøker så med 4 minnebrikker og kortet starter. Legger inn XP Pro 64 som er det OS`et jeg benytter under folding, men får blåskjerm ved første gangs oppstart i installasjonen. Gjentar det samme med 4 andre minnebrikker men samme resultat. Forsøker så installasjon med en minnebrikke og installasjonen forløper normalt. Min konklusjon er likevel at kortet er beheftet med feil relatert til minnet og jeg mener å ha krav på reparasjon eller nytt kort under henvisning til komponentsvikt i kortet med henvisning til gjenstående garanti. De skadete minneklipsene og låseklipset på PCIe sporet er etter mitt syn ikke relevant i denne sammenhengen side både minne og skjermkort lar seg installere normalt uten klips. Jeg er veldig skuffet over at Netshop ikke klarer å oppdage at kortet ikke fungerer.

 

Jeg sendte med en filmsnutt som viste hvordan jeg testet kortet og hva som ble resultatet. Netshop har ikke kommentert dette med ett eneste ord.

 

Jeg har bygget maskiner siden 1986 da de første PCene kom til Norge og mener jeg har god peiling på å feilsøke komponenter. Arroganse er et ord som lett kommer til meg etter denne seansen med Netshop.

 

Jeg har oversendt min konklusjon til Netshop igjen men uten å få annet svar enn en automatisk melding om at min henvendelse vil bli besvart, noe den ikke ser ut til å bli etter flere dager. Jeg kan jo også legge til at Netshop i perioden etter RMA og fram til de returnerte kortet (i postoppkrav) ikke besvarte mine innspill eller henvendelser eller ga lyd fra seg før kortet var på veg tilbake til meg.

 

Jeg antar at Nestshop leser her inne og tar tak i saken igjen som jeg mener må være basert på en misforståelse i form av et en ny og uerfaren datatekniker har begått en skivebom her.

 

Min tidligere erfaring med Netshop har vært god gjennom flere år, og det er faktisk første gang på 26 år at jeg i det hele tatt har fått i retur en vare jeg har sendt inne på RMA. Jeg vil anta at jeg siden 1986 har passert millionen i innkjøp fra de mest kjente nettbutikkene i Norge og utlandet siden jeg også er innkjøper av datautstyr for flere firmaer jeg har samarbeid med.

 

Jeg ser jo fra andre som skriver her at Netshop ofte avviser opplagte RMA og jeg forstår ikke hvordan de tenker at dette kan tjene dem i lengden. I mitt tilfelle vil det jo være Foxconn som må dekke selve kostnaden med kortet slik at Netshop`s utlegg ville bli marginalt. Nå er det ikke det økonomiske tapet som er det viktigste for meg, men prinsippet om at en vare som ikke tåler normal bruk skal erstattes eller repareres når dette skjer innenfor garantitiden.

 

Jeg hører gjerne andre brukeres mening om min sak. Selv vil nok tenke meg om før jeg handler hos Netshop igjen, noe som er veldig synd siden de er normalt meget konkurransedyktig med hensyn til kvalitet, pris og service i kjøpsperioden.

************************************************************************

 

Her sluttet mitt originale innlegg, og for ordens skyld sendte jeg det på mail (06.04.2010) til Netshop og ba om deres evt. kommentar før jeg postet det her på forumet.

 

Jeg fikk dette svaret samme dag!

 

Sitat: "Hei. Da må vi isåfall ha kortet inn på nytt sammen med minnebrikkene for å verifisere at det er en kombinasjon av disse som gjør at det feiler. Da vi kun har fått testet hovedkortet og det har fungert i henhold til feilbeskrivelse.

 

Mvh

 

Magnus

 

Netshop Retur/Support

 

Takk for at du handler hos Netshop." sitat slutt.

 

Jeg svarte tilbake samme dag:

 

Sitat:

 

"Hei

Jeg har ikke lenger noen tillit til teknisk avdeling hos Netshop og spanderer ikke 590 kroner en gang til for at en humørsyk tekniker ikke klarer å sjekke noe så enkelt som at kortet feiler på parvis minne installert. Kortet benytter dual channel memory og skal ideelt sett benytte 2 eller 4 brikker. At teknikeren kun klarer å teste med en brikke (som han nesten må ha gjort) sier ganske mye. Jeg sendte også med en film (på mail) som viste hvordan jeg testet kortet med 2 minnebrikker, og vet ikke om det kan forklares noe bedre enn det. Jeg er svært frustrert over at dere ikke kommuniserer med kundene (i dette tilfellet meg) i andre situasjoner enn en salgssituasjon. Jeg har testet med forskjellige minnebrikkker parvis som har virket tidligere i dette kortet, og som fremdeles fungerer som de skal i andre hovedkort jeg har."

 

sitat slutt

 

Rettelse: Beløpet 590 som er nevnt skulle vært 560, rett skal være rett.

 

Etter å ha lest teksten fra Netshop en gang til sendte jeg ytterligere en liten epistel den 08.04.2010.

 

Sitat:

 

"Hei

Kom til å lese Din / Deres tekst på nytt og den gir jo ingen mening.

 

 

 

Sitat:

 

"Da vi kun har fått testet hovedkortet og det har fungert i henhold til feilbeskrivelse."

 

sitat slutt

 

Dette forteller jo at kortet fungerte etter min feilbeskrivelse, dvs. at kortet ikke fungerer normalt! Hva er da problemet? Skal jeg oppfatte det som står skrevet her som korrekt, eller er hele teksten en skrivefeil?

 

Med hensyn til at jeg blir bedt om å sende inn minnet sammen med kortet på nytt så dreier det seg om 3 forskjellige sett med minne. Dere kan vel ikke forlange at jeg skal sende med samtlige sett?

 

Forøvrig så synes jeg dere kunne bringe denne saken et steg videre opp i systemet hos Netshop."

 

Sitat slutt.

 

Jeg har ikke fått flere svar etter dette så her gir jeg opp og det er vel det Netshop ønsker siden de kommuniserer som de gjør. Jeg ville nok vunnet saken hvis jeg tok den videre til Forbrukerrådet, men finner at jeg har mer interessante oppgaver å bruke tiden min på. Netshop har akkurat mistet meg som kunde.

 

-alias-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker for en utfyldig, enkelt å grei forklaring på problemet, vil også personlig takke deg for din expertise på pc, å feil søking, desverre kan jeg ikke hjelpe deg med noen innspill, men med ett hjerte takke nei til handler hos nethop.

 

Beklager at du har komme opp i ett slikt problem, å håper det ordner seg.

 

Mvh

Trez:D

Endret av Simon Aldra
Unødvendig quoting.
Lenke til kommentar

Altså, om ikke netshop finner noen feil på kortet er det ikke rart du får det i retur. Likevel snodig at det viser feil hos deg og ikke hos dem. Kan det være at feilen ligger i en annen komponent, på et vis?

 

Edit: du kan jo starte den med bare CPU i, og sse om det gir samme type bip. Såvidt jeg vet er rekkefølgen på ting som HK leter etter slik: CPU->minne->GPU-> "alt annet", så om du får samme bip uten GPU og minne er det nok minneproblemer (ikke nødvendigvis med brikkene).

 

Evt: http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3156103&postcount=22

Endret av knopflerbruce
Lenke til kommentar

Det har jeg vanskelig for å tro så lenge alle komponenter involvert er testet i andre maskiner og fungerer der. Hovedproblemet er at Netshop ikke på noen måte evner å kommunisere.

 

Edit: Uten både GPU og minne prøvde jeg ikke. Kortet startet med 1 og 4 brikker, men ikke med 2 eller 3 brikker. Dette er forsøkt med 3 forskjellige sett med minne. Med 1 brikke fungerer kortet normalt.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Hvorfor diskutere unødvendig quoting? Tre innlegg som diskuterte quoting er slettet. Jeg foreslår også at brukere tenker seg om mtp. sitering, man trenger ikke å sitere et veldig langt innlegg for å svare, særlig ikke når man er den første som svarer, derfor ble også et innlegg redigert ørlite.

 

Reaksjoner på moderering tas som vanlig via PM, ikke i tråden.

Lenke til kommentar

Ta kontakt via tlf, og be om navnet på den du snakker med. Be så om å få snakke med vedkomendes overordnede.

 

Dette løste min angrefristsak på netshop, etter å ha stått i stampe i en opplagt sak hvor jeg visste jeg hadde retten på min side. Det viste seg at jentungen på supportavd ikke hadde fått god nok opplæring, ifølge avdsjefen :ohmy: Det gikk da noen minutter, før mailen kom fra netshop, hvor de beklaget det hele og de fikk saken ut av verden.

 

Etter den episoden handler jeg kun kabinett og til nød dvd brennere på Netshop. Tar ikke sjansen på en garantisak der lenger. Før i tida var netshop den mest kundevennlige i markedet, etter min mening. Nå er de en av verstingene.

Endret av lucky666
Lenke til kommentar

Ta kontakt via tlf, og be om navnet på den du snakker med. Be så om å få snakke med vedkomendes overordnede.

Jeg tenkte tanken og burde selvsagt gjort det, men det ble bare med tanken siden kommunikasjonen pr. mail var omtrent fraværende. Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Trist å høre at du har havnet i en slik situasjon -alias-, frustrasjonen er altfor kjent.

 

Når det gjelder trygghet ift. RMA så er det komplett og dustinhome som er de aller beste etter min erfaring. Rett og slett ubestridt på denne viktige biten.

 

Jeg hadde selv en langdryg sak med netshop om et hovedkort i januar 2009 til mars 2009, hvor jeg til slutt vant frem etter å ha kommet i kontakt med daglig leder.

 

Jeg tror personlig mye misbruk av angrerett (kjøping og prøving) samt RMA på utstyr som er klokket ihjel eller på annen måte ødelagt med egne handlinger er årsaken til at noen nettbutikker har begynt å bli veldig vanskelig på dette.

 

Men om det nå siste halvannet året bare har eskalert i antall slike saker hos Netshop vil de snart befinne seg i en vanskelig situasjon som medfører massiv kundeflukt og dårlig rykte. Det hjelper ikke med "supertirsdag" når post-sale service er helt bånn.

 

Jeg har gradvis gått mer og mer over til komplett igjen samt dustinhome fordi trygghet når noe går galt er viktig. Ikke minst er det frustrerende å ha teknisk konflikt med "teknikere" som gikk i bleier når du satt i deres stilling og ikke annerkjenner din 20 årige erfaring. Man får følelsen av at de behandler alle som ferske.

 

Komplett har også fått hentebu i Oslo med meget rask levering som var en av årsakene til at jeg handlet mye hos Netshop før.

 

Netshop har også tapt en del saker i FTU, så jeg forstår ikke hvorfor de ikke blir mer kundevennlig her. Jeg har en dårlig magefølelse ang. utviklingen rundt denne nettbutikken. Kanskje vi får høre om et salg en gang i ikke altfor fjern fremtid.

 

 

Edit:

En dyr skjerm, 2 dyre skjermkortm, 3 dyre SSDer og mye annet er siste halvåret kjøpt hos komplett og dustinhome, da kundevennlig RMA er en viktig del om det skulle trenges. Jeg hadde RMA på en SSD hos komplett før jul som gikk smertefritt uten et eneste spørsmål.

 

Slikt får man faste kunder av, samt et godt rykte.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Glad jeg har sluttet handle hos netshop.Etter at jeg kjøpte en ferdigbygd pc der for et par år siden har det bare vært rot og problemer fra første dag,og servicen har blitt elendig på den korte tiden jeg har vært der.Har solgt mesteparten av innmaten og kjøpt nye deler kun for og slippe mere rot og frustrasjon fra netshop.

En ting er sikkert,ikke mail men ring netshop,det er som natt og dag i den sjappa der..

Lenke til kommentar

Bare for å gi en tilbakemelding på at Netshop kan gi god service.

 

Kjøpte et HTPC kabinett hvor jeg ikke fikk skjermen til å fungere. Netshop tok det tilbake i hentebua i Oslo og ga meg nytt kabinett to dager etterpå.

 

Har også ved en anne anledning fått god service på retur.

 

Alle kan oppleve dårlig service men selvsagt er noen butikker verre enn andre. Mitt inntrykk av Netshop er nokså bra

Lenke til kommentar

Man har nå ingen garanti for god RMA samme hvor man handler.

 

Har selv lignende erfaring at nettbutikk tester hardware ok uten å ta hensyn til feilbeskrivelsen, dog fra annen butikk. Da jeg klagde på deres konklusjon så ble jeg ignorert.

 

Ikke noe som er mer irriterende enn når en inkompetent konsulent tester hardware ok ved å totalt ignorere kundes feilbeskrivelse. Spesielt hvis man selv er entusiast og har mange års erfaring med hardware. Man sender liksom ikke inn noe om det ikke er feil på komponenten, det sier seg nesten selv.

 

Det største problemet er etter min mening at de automatisk sender hardware tilbake uten at kunde har mulighet til å kommentere hva nettbutikk er kommet frem til.

 

Surt å bære et tap på flere tusen kroner, men det går jo ikke an å krangle med nettbutikk når man blir møtt med en slik arroganse som de urfører i disse tider.

 

Edit:

Det verste er nesten ydmykelsen. Skal under beskrive hvordan jeg føler det etter egen erfaring.

 

"Kjære idiot. Takk for at du har handlet >50% av dine komponenter hos oss de siste 10 år og for at du har anbefalt oss til venner, familie og bekjente.

Vår inkompetente konsulent har nå testet din hardware uten å ta hensyn til din feilbeskrivelse og finner ikke de feil eller mangler som du beskriver. Dine 20-årige erfaring som komputerentusiast er helt bortkastet. Vi sender deg nå tilbake din hardware slik at du kan konstantere at den fortsatt ikke virker."

 

Har mistet all tro på og sluttet med faste kundeforhold og handler heretter hvor varen er billigst. Min kjøpekraft er nok en dråpe i havet, men at jeg ikke lenger anbefaler dem til andre utgjør noen bøtter :tease:

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Det har jeg vanskelig for å tro så lenge alle komponenter involvert er testet i andre maskiner og fungerer der. Hovedproblemet er at Netshop ikke på noen måte evner å kommunisere.

 

Enig hovedproblemet er arroganse og manglende vilje til kommuniskasjon.

Samt at deres vilje til å kjøre grundige tester er fraværende.

Hadde en historie med de om en Mist strømforsyning, som etter en times tid og med avskrudd PC, fikk ett lysglimt og en kraftig smell. Testet datamaskin med annen strømforsyning og den startet da umiddelbart. Sendte PSU ned med en lang beskrivelse. Fikk etter en tid tilbake samme strømforsyning med arbeidskostnader og frakt. Etter en time så smalt det i strømforsyning, på nytt og den tok sikringer på 10ampers kurs. Og den ble sendt ned på nytt med videoopptak, nå ble den skiftet ut. Tydligvis hadde de ikke satt PSU, på langtidstest første gangen. Maskinen med erstatnings PSU har fungert 100% i over ett år. Så lokale feil er utelukket.

Frekkheten toppet seg, med at de ikke betalte mine fraktkostnader for nedsending av PSU for garanti/reklamasjon.

 

En sjokolade i esken, blir således som salt i ett sår, når du har dekket deres kostander med 135,00 kroner.

 

Aldri mer Netshop. Supportavdeling er tragisk!

Lenke til kommentar

Netshop har dårlig kunderservice, sendte dem en kort mail en gang med et spørsmål. Og det tok dem hele 2 uker og svare tilbake.

 

Men etter og ha lest igennom hva du skrev så tror jeg ikke at jeg vil handle noe serlig mer der.

Endret av WilliamRobertsen
Lenke til kommentar

Takk til alle for responsen som er god å ta med seg videre. Med hensyn til å ringe Netshop i stedet for å forsøke å få til en fornuftig kommunikasjon på mail ser jeg at flere har hatt hell med å ta en telefon, så jeg får vurdere om dette også blir min løsning, noe jeg tviler på siden jeg liker å kunne dokumentere hva som blir avtalt. Det kan man ikke med en telefonsamtale hvis man ikke er paranoid og legger slikt på tape, noe jeg ikke gjør.

 

Jeg er i øyeblikket mest interessert i å legge erfaringen med Netshop bak meg og gå videre siden jeg hverken har tid eller krefter til å holde på slik hver gang en komponent svikter. I eget hus har jeg 6 folding-rigger hvor 5 av dem står på vent for oppgradering til i7 i de nærmeste månedene slik at jeg er klar til neste vinter. Sesongen og beste tiden for oss foldere er den kalde årstid hvor man får utnyttet varmen fra maskinene til oppvarming. Netshop burde sett potensialet og reklameverdien ved salg av maskinvare til foldingmiljøet. Øverste divisjon i foldingmiljøet bruker det beste av det beste for å oppnå stabilitet over tid slik at kostnadene kan holdes nede på et nivå man kan leve med. Komplett har forstått dette, virker det som, ihvertfall er det min erfaring etter min siste RMA der som jeg nevnte såvidt i en link i mitt første innlegg her.

 

Nettopp derfor er det jo tragisk for bedriften Netshop (og kundene) at de som er ansatt for å være bindeleddet mellom sluttbrukere og support hos Netshop ikke har fått nødvendig opplæring i grunnleggende og nødvendig kommunikasjon med egne kunder. Når problemet er så kjent blant kundene som man får inntrykk av her så velger jeg å tro at ledelsen i Netshop også vet om det, eller i hvertfall burde vite det hvis de følger litt med i hva som skjer på gulvet. Som daglig leder over mange år i byggebransjen vet jeg at det er kundene man lever av og ingenting annet. Teorien kan ikke være så forskjellig innen datarelatert virksomhet.

 

Igjen, takk for støtten fra dere alle.

 

Edit: rettet skrivefeil!

Endret av -alias-
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...