Gå til innhold

Junifest 2009 - Ratleto - Ta bilde hver dag


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

16. juni

 

Stålkjever

post-31358-1245166809_thumb.jpg

 

 

Dagens bilde ble til ganske tilfeldig. Gikk en annen vei enn jeg pleier ned til "sentrum", og da kom jeg over dette motivet. Jeg sto på utsiden av et gjerde da jeg tok det, så ingen fare for min del - selv om det ser ut som jeg sto fryktelig nærme.

 

Det er vel et i overkant rotete bilde, dvs bakgrunnen er rotete, med alt rotet rundt. :p:) Men det var nå sånn det så ut der huset rives (utenfor bildet).

 

Canon 30D, Tamron 17-50, ISO 400, 17mm, f/11, 1/1250 sek.

 

Endret av Ratleto
Lenke til kommentar
Aktion på Heimdal. Hvor er riksantikvaren?

 

Hjemme? :p

 

Huset, og også huset ved siden av er planlagt revet ganske lenge nå, etter det jeg har skjønt. Huset som ble revet idag, skulle egentlig brennes ned av brannvesenet, men jeg tror de fant asbest i veggene, så de droppet det.

Lenke til kommentar

17. juni

 

Per Ciljan Skjelbred

post-31358-1245277239_thumb.jpg

 

 

Var på cupkamp mellom Strindheim (lokalt 2. div. lag) og Rosenborg. Over 2000 tilskuere møtte opp i den første hele dagen med solskinn på veldig lenge her i Trondheim. Halvparten av troppen til RBK var ute med skade eller hjemme for å spille landslagskamper, men han her var i alle fall frisk og rask.

 

Ble lite bra bilder idag. I 2. omgang mye pga lav sol midt i mot. Kampen endte 7-1 til RBK.

 

Link til resten av bildene fra kampen.

 

Canon 30D, Canon EF 70-200 L IS USM, ISO 100, 70mm, f/4,5, 1/1250 sek.

 

Lenke til kommentar

Takker. Det ble faktisk nærkontakt med spilleren også. For første gang mens jeg har fotografert fotball, og det er vel 3. året nå, så sprang en spiller inn i meg. Ikke noe hardt, men nærkontakt ble det.

 

Ang selve bildet, så ser jeg nå at jeg kuttet for mye på toppen. Skulle vært mer luft der (eller publikum - spørs åssen man ser det...).

Lenke til kommentar

Takk for alle tilbakemeldinger. :) Er veldig overrasket over meg selv. Hadde ikke trodd at jeg skulle klart å ta bilder så mange dager på rad uten pause, men det har fungert overraskende bra. Kanskje jeg kommer meg mer ut med kameraet etter utfordringen også. :)

 

18. juni

 

Regn regn regn regn

post-31358-1245356843_thumb.jpg

 

 

 

Var på en kjøretur med... hmm... åssen blir det... sviger-sviger-ste-onkel :D som også er fotointeressert. Det var ENDA en dag med trøndersk møkkavær, og det har regnet i hele dag - tildels kraftig.

 

Dagens erfaring er at på slike dager som dette, kan man godt kjøre rundt og lete etter motiver - men bildene tas senere. Så sparer man tid neste gang, når man vet hvor motivene er.

 

Dagens bilde er tatt mens jeg satt i passasjersetet og lekte meg med kameraet på vei fra Trondheim sentrum og opp til Heimdal. Bildet er overhodet ikke skarpt, men jeg synes det funker likevel.

 

Canon 30D, Canon EF 70-200 L IS USM, ISO 640, 200mm, f/5, 1/320 sek.

 

Endret av Ratleto
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger. :)

 

Kreativt og kreativt, Randi. Jeg satt og lekte meg med kamera i passasjersetet foran i en bil. :) Men det funka jo, og det er det viktigste.

 

Ang dagens bilde (19/6), så kan det hende jeg må bruke et fripass. Tok noen bilder 23:45, men tviler på at det ble noe bra. Har tatt ned hele datakroken min, flyttet vekk alt, inkl alt av ledninger, tørket vekk støv for 1,5 år osv osv osv. Når utstyret skulle opp igjen, var det enda flere ledninger som skulle på plass, men så har jeg nå 2 stk 20" S-IPS-skjermer ved siden av hverandre. :) Skal bli artig å prøve dualscreen i Lightroom.

 

Ryddinga ble påbegynt i går, og er fortsatt ikke ferdig med alt. Skal i bursdagsfeiring i morra, så får vel ta med kamera dit, og ta noen ikke-familie-bilder også. :)

Lenke til kommentar

20. juni

 

Ringeklokkelyslekkasje

post-31358-1245537961_thumb.jpg

 

 

Dagens bilde ble tatt 18,5 minutter før midnatt. Gikk rundt i leiligheten og prøvde å finne motiv for dagen. Idet jeg gikk ut ytterdøra, dukket det faktisk opp to. Dette er en av dem. Tenkte egentlig å kalle det "anonym" og gjøre det veldig tydelig at ringeklokka sto alene - uten navneskilt. Men lyset ble kult, så da ble tittelen noe helt annet,

 

Canon 30D, Tamron 17-50, ISO 100, 17mm, f/7,1, 0,6 sek, på stativ. Bildet er fiksa litt på, med at hvitbalansen er satt i "lysrør", istedet for vanlig. Veggen er egentlig gråhvit.

 

Endret av Ratleto
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...