Gå til innhold

Feature: Ti kandidater for filmatisering


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
"Den Lengste Reisen" og "Drømmefall" kunne helt klart ha gjort seg som film, men hvem skulle ha laget dem? Norge er uaktuelt da vi ikke har budsjett til det, og jeg tviler på at Sverige eller Danmark har noe mer å by på. En Hollywood-versjon ville blitt direkte latterlig, og Uwe Boll neppe noe bedre. Da gjenstår ikke mange med bra nok budsjett. Kanskje England, men har de bar nok CGI?

 

Det kommer jo en og annen film fra USA som ikke er i "Hollywood" modus.

Ellers hadde sikkert New Zeeland`s "Weeta" (LOTR, Narnia, HEllboy osv.) greid oppgaven. :thumbup:

 

Husker når jeg spilte gjennom Dreamfall. Føltes som å spille gjennom en film :)

Lenke til kommentar

Half-Life som film :dribble: Gjerne en triologi!

Har hørt (og sett en liten trailer) fra en Halofilm. Vet ikke om det stemmer, men det hadde vært irriterende rått! Leste også en som foreslo Gears Of War lengre oppi her. Hadde vel ikke vært så dumt det heller..

Prince Of Persia tror jeg hadde slått an.. For min del iallefall!

Lenke til kommentar

Så noen som foreslo Warcraft serien! Det hadde vert det aller beste! jeg skulle faen meg campa uten for kinoen for å få sett det. Men av de 10 kandidatene så håper jeg først og fremst på Half Life :!: på en 2 plass håper jeg på enten GTA serien eller Fall out serien :thumbup:

Endret av Mastex
Lenke til kommentar
Helt utrolig mange elendige forslag her, også i artikkelen.

Gjerne utdyp.

Gjerne. :)

 

La meg begynne med brukernes forslag: Warcraft, Mafia, The Elder Scrolls, Metal Gear Solid, Beneath a Steel Sky og Red Alert er alle dårlige forslag. I tillegg nevnes det også en del spill som jeg personlig har mindre kjennskap til, men som etter alt å dømme er minst like dårlige, slik som Gears of War, Uncharted, Assassin's Creed, World in Conflict og Mirror's Edge.

 

Warcraft

Jeg hører at det visstnok er en film på vei, men det er nok helst et forsøk på å utnytte populariteten til World of Warcraft. Jada, her finnes mengder av bakgrunnshistorier og detaljer, men det er ikke ensbetydende med kvalitet (merk dere dette, fantasytilhengere!). Grei motivasjon for spilleren, totalt uinteressant i et hvilket som helst annet perspektiv. Hva i all verden er det som er så kult med Frostmourne?

 

Mafia

Ett av svært få spill som er i nærheten av å ha litt substans, men fortsatt for ukomplisert til å bli en god film.

 

The Elder Scrolls

Flatt, flatt og atter flatt. Skiller seg ikke ut på noen som helst måte. Tilstedeværelsen til øglerasen argonian og katterasen khajiit er dessuten i seg selv grunn god nok til å ikke vise dette frem for de store massene med altfor stor stolthet.

 

Metal Gear Solid

En av mine favorittspillserier, men historien er oppskrytt. Dens evne til å underholde kommer av at den bringer nye elementer til spillindustrien. MGS-serien er ambisiøs, og prøver til og med å stille eksistensielle spørsmål. Som resultat er det lett å la seg rive med av historien om Snake-familien og Metal Gear-prosjektet, men mye tilgis eller glemmes nok av at den fortelles gjennom spill. Som ATWindsor sier: Dette ville blitt en klisjéfilm. Av de helt sjeldne, faktisk. Igjen: Detaljrikdom er ikke det samme som kvalitet.

 

Beneath a Steel Sky

Mange morsomme karakterer, men ellers svært tynt. En lite overbevisende tolkning av overvåkningssamfunnet.

 

Red Alert

Nei, det gidder jeg ikke å forklare engang.

 

Så var det artikkelen, da. Her reagerer jeg ikke fullt så sterkt, men det kan like gjerne ha å gjøre med at jeg ikke kan uttale meg om de fleste spillene. For å ta de jeg kan:

 

Half-Life

Dersom det er én spillserie som er oppskrytt når det gjelder historie, så er det Half-Life. Flott verden, men forøvrig bare tullball. Særlig karakterene får irriterende mye ros. Tillat meg å demonstrere poenget mitt ved å kort definere personligheten til de viktigste av dem:

 

Gordon Freeman: Personlighetsløs (men det er greit, siden han representerer spilleren).

Alyx Vance: Sterk, uavhengig og feminin.

Eli Vance: Gammel, klok og svart. Dessuten er han en fremragende vitenskapsmann.

Isaac Kleiner: Nervøs, og en fremragende vitenskapsmann. Har en headcrab som kjæledyr, noe som er "morsomt" og "originalt".

Barney Calhoun: Spillerens "comedy sidekick". Vittig av og til.

Judith Mossman: En tvilende forræder.

Tar til slutt parti med den gode siden og tilgis umiddelbart, siden hun er altfor sympatisk og pen til å fungere som antagonist.

 

Wallace Breen: Kald. Ser på mennesket fra et vitenskapelig perspektiv, uten hensyn til individuelle følelser.

G-Man: Mystisk. Fravær av informasjon får han til å virke interessant (en formel som ser ut til å fungere for hele Half-Life-universet).

Father Grigori: Gal.

Dog: Hundeaktig. Spillets soleklart mest imponerende karakter. Formidler følelser effektivt til tross for mangel på et tradisjonelt ansikt. Dette er spesielt bemerkelsesverdig med tanke på Valve sine fantastiske ansiktsanimasjoner.

 

Mer er det faktisk ikke å si om dem.

 

Deus Ex

Dette er ikke et elendig forslag. Det er ett av mine favorittspill, og har en historie som er både spennende og kompleks. Likevel er det lite nyskapende ved dette universet.

 

Second Sight

Dette spillet har jeg faktisk aldri hørt om før, men la meg si én ting: Dersom Haze er noen målestokk, er dette neppe rare greiene. Haze var kanskje den aller mest latterlige Irak-krigkritikken jeg noen gang har vært borti, og i en verden stappfull av latterlig Irak-krigkritikk, er det litt av en prestasjon.

 

Konklusjon: I spillbransjen kan forfattere slippe unna med hva som helst.

Lenke til kommentar

Chris Metzen står for scriptet til warcraft filmen, Jon Jashni og Thomas Tull står oppførst som producers.

 

Ryktebørsen sier at filmen skal foregå en gang i løpet av de 4 årene mellom Frozen Throne og World of Warcraft trer inn og det er en ny "kick ass" allience hero som skal "tre frem" i rollen men skal og vistnok ha innslag fra horde siden, blant annet fra Thrall. Men dette er kun rykter og langt fra sant. Det ryktes og at Arthas er totalt luket ut.

Endret av Bear^
Lenke til kommentar

Jeg synes heller at spillene burde lages som serier. Tenk en serie om historien mellom HL1 og HL2... GTA synes ikke jeg hører hjemme på listen, da dette (spessielt 3->) er spill som prøver å ligne på filmer. Er det ikke nok middelmådige gangsterfilmer der ute, og hva skal GTA tilføre der, som ikke er gjort før?

Lenke til kommentar

Rart.. Etter den artikkelen som praiset Star Control 2 ville jeg trodd flere hadde prøvd det spillet (siden ingen prater om det her tenker jeg på), uansett om det var fra 1993 og hadde ræva grafikk. Prøvde det selv og historien er faktisk allerede såpass detaljert i spillet at manusforfatterene nesten kunne tatt dialogen og puttet den direkte inn (litt overdrivelse, men poenget består).

 

Feks. var det en rase med prankstere der som sendte et intergalaktisk signal av hva som liksom skulle være befalingene fra 2 guder til en rase for å få dem til å krige med en annen rase. Prestene sa deretter til folk flest at dette sannsynligvis ikke var gudene deres. På grunn av at prestene var blasfemiske slaktet folk alle prestene sine og gikk til krig som befalt. Dette var bare en av de mange pranksa denne rasen dro for langt :p

 

Haugevis av detaljer som dette i det spillet, omtrent alle rasene hadde noen sære trekk ved seg, folk burde seriøst prøve Star Control 2 hvis den artikkelen ikke var nok til å overbevise.

Endret av perman07
Lenke til kommentar
Kva med ein EPISK filmatisering av Baldurs gate? hehe.. lage ein trilogi, likeeins som med Ringenes herre..

 

Jepp! genialt, men kanskej litt vanskelig og lage filmer pga alle de mange sidequestene og lange historien. Hva med Baldur's Gate som en høybudsjettsserie som f.eks Rome eller no. BG1 kunne jo vært sesong 1 osv...

 

Det tror jeg faktisk at kunne ha blitt en skikkelig god serie. Mickey Rourke som Minsc hadde jo bare vært gull (han spillte han bad-ass'en i Sin City)... Kult å tenke på hvem som kunne passet best til de andre rollene (Når jeg tenker meg om hadde vel en ung Marlon Brando vært den beste Minsc.... he he nå flyr tankene :!: )

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...