Gå til innhold

Hardware.no i ny drakt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har holdt meg til å sjekke utenlandske sider, og stukket innom HW.no noen få ganger i uka. Det blir det jaggu slutt på nå. Makan til kommersielt rot. DB.no er forresten mye av det samme. Helt jævlig side det og. Få vekk de jævla reklamene for fucks sake.

 

Arbeid mer med bedre innhold og tjen på økt besøksmengde i stedet for å dytte de jævla store 800x600 reklamene på de folka dere faktisk har klart å få hit.

 

Det enkle er ofte det beste. Det var 10x bedre før. Dere har midlertidig mistet ihvertfall meg som besøker.

Lenke til kommentar
Det ser generelt bra ut. Men unntaket er ALLE headinger! Det knipes altfor mye mellom bokstavene, som gjør dem vanskelige å lese! Fiks deres CSS, please -- sett "letter-spacing: 0" -- istedenfor den fæle negative verdien dere opererer med nå!

Enig, ser ikke ut med bokstaver som omtrent er borti hverandre.

 

Når det gjelder designet skal jeg ta meg tid til å bli kjent med det. Det kommer...

Lenke til kommentar

Kan komme med mine kommentarer og vurderinger:

 

Siden virker mer nå mer luftig, lett og innbydende. Så her har nok designerene lykkes.

Reklamer/artikler er mer rotet sammen, noe som vil føre til flere klikk på reklame som igjen fører til mer inntekter for hw.no's eiere (vi må huske at hw.no ikke lenger er noen entusiastside). Så igjen lykkes designerne.

Siden virker mye mer folkelig, den gamle var traust og virket kanskje litt for teknisk kjedelig. Det nye designet klarer på en god måte å vise at hw.no's nye nøkkelverdier er "lette" it-relaterte nyheter servert på en enkel måte til HELE folket, og ikke lenger bare entusiastgrupper. Alle vet at entusiastgrupper, som i tillegg vet hvordan de skal blokkere reklame i sine nettlesere, er dårlig butikk i forhold til de store massene.

 

Så noen kommentarer:

 

"Alt om.... " bør byttes ut til "Alle artikler/saker om....". Hw.no kan ikke stå for at de på sine sider kan presentere ALT om f.eks mac, men alle sakene hw.no har hatt om mac.

Hvorfor er det grønn font på kollonen helt til høyre og ikke blå som på resten av linkene. Snakker f.eks om populære forumtråder modulen.

Hvorfor mangler informasjonen om antall poster i populære forumtråder kategorien ?

Det vises for stor del av forumet under artikler, det er nok med de 2-3 siste postene etter min mening.

Hvorfor er ikke kollone nr 2 fra høyre (den som inneholder Siste tester, Bedrift, Linux osv oversiktene) dratt helt opp, slik den starter sånn litt under 2 artikel presentasjoner virker vel rotete.

 

Personlig har jeg forandret hw.no bokmerket mitt til http://www.hardware.no/artikler, denne nye enkle "nesten" reklamefrie oversikten må vel sies å være den beste nyheten med hele siden. (Ja denne likte jeg faktisk veldig godt :new_woot: ). Nå kan jeg som ønsker et mer "kjedelig" og lettfattelig design bruke denne, mens massene sammen med hw.no's eiere koser seg med den nye forsiden.

Lenke til kommentar

Overskriften ser fancy ut, men that's it. Siden er forferdelig uoversiktlig og er noe av det verre jeg har sett av fremsider. Jeg håper for Hardware sin del at de virkelig tenker over hva de har fått laget her. Artikkel-oversikten er muligens det verste der. Bedrifter, Linux, Programvare osv ser ut til å ha blitt kastet inn i midten av hele siden. Nei, dette var latterlig dårlig, og den som designet siden tenkte ikke overhode på brukervennlighet.

Lenke til kommentar
Men dette er jo kun på toppen, på den måten får man inn en ekstra nyhet i starten. Syntes det er greit jeg, for den er tydelig avgrenset på resten av siden, som du fort vil se. Så artikkelbiten er jo enkel å lese, både på forsiden og ved bruk av Artikkel knappen. :)

 

Jepp, kan bare bruke artikkel-knappen, men hvorfor kan jeg ikke få en rask og enkel oversikt med en gang jeg kommer til førstesiden?

 

Nei, jeg liker Dagbladet.no sin måte å legge opp nyheten på (hvis man først skal gjøre det på den måten). Først ett stort bilde m/tekst til "hoved"-nyheten, så har de resterende nyhetene mindre bilder m/tekst (like store relativt til hverandre).

 

Å ha mange nyheter i alle mulige størresler på øverste del av siden virker for meg rotete (+ forstyrrende reklame). Det er på den delen av siden (øverste delen) jeg oppdatere meg og vil ha rask oversikt over siste nytt. Etter min mening burde den øverste delen av siden ha en strukturert og oversiktlig del med de sise nyhetene i publisert rekkefølge.

 

Jeg skal bare kaste et ett-sekunds-blikk på førstesiden for å vite om det har kommet en ny nyhet eller ikke.

Lenke til kommentar
Logikken er ikke i nærheten av å være så komplisert som enkelte her påstår. Er bare å begynne på toppen og fortsette nedover til man møter på artikler man alt har lest. I motsetning til tidligere markeres dessuten besøkte lenker, slik at det skulle være tydelig hva man har sett og ikke sett selv for den distré.
Litt trist at slikt må forklares for dere, men nettsurfere bruker faktisk ikke fargen på linken for å avgjøre om de har lest en artikkel allerede eller ikke -- de assosierer artikkelbilde (og ingress). Så det at besøkte linker bytter farge har dessverre tilnærmet lik null verdi.

 

Og; det å påstå at brukerne tar feil når de sier sidene er uoversiktlige eller kompliserte grenser jo til herlig arrogant. :) Om gjentatte brukere sier de har problemer med å forstå hvordan sidene henger sammen så har de problemer med å forstå hvordan sidene henger sammen -- enkelt og greit. At dere som har jobbet med dem i lengre tid, og sett skisser på hvordan layouten skal fungere, ikke har noe problem med det er .. helt irrelevant. :)

 

Jeg forstår at dere føler et sterkt eierskap til de nye sidene og behov for å bevise at de er gode, men prøv i det miste å være _litt_ ydmyke i prosessen.

Endret av transistorbass
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
verdi.

 

Og; det å påstå at brukerne tar feil når de sier sidene er uoversiktlige eller kompliserte grenser jo til herlig arrogant. :)

 

Men dette har jo vært standarden fra hw.no's tekniske/drifts-anvarlige?

Til deres forsvar må jeg jo si at jeg har erfart den holdningen i mange andre IT-organisasjoner.

Og dette kommer fra en som selv er "tekniker", men har lært seg at brukerne faktisk skal bestemme, og at man faktisk ikke er ufeilbarlig.

:)

 

@Theo343:

Du kjører en "Fantomet er hard mot de harde" over her.

Jeg skal ikke være like tøff som deg, men jeg har forståelse for din holdning til hvordan hw.no det siste året har "utviklet" seg.

Fra ett nettsted for entusiaster nærmest fri fra glorete reklame, til ett helt gjennomsnttilig "Las Vegas-show" (som en så fint uttrykte det over) mtp design/innhold.

 

Uansett.

Det er fremdeles mulig å finne noen engasjerende emner/diskusjoner innemellom all reklamen og "cut&paste-artiklene".

Så jeg blir nok "hengende" her en stund til ja. :)

Lenke til kommentar

Heh, rart at HW.no skiftet utseendet nå. Var innom AVForum.no igår kveld og var en av mange som klagde på at de har hatt veldig treig lasting av sider den siste tiden (t.o.m. etter de fikk en til server ifjor... nå er det snakk om en tredje). Ikke at det samme gjelder for HW.no (jeg aldri opplevd at det har gått treigt her), men det var en del som var enige om at sidene deres kunne forbedres oversiktsmessig. HW.no's design nå er jo mere shiny da, men det ligner mer på AVForum's rotete oppsett.

 

Bekreftet at en del av treigheten hos AVForum er at deres sider er fullspekket med reklamer og bilder, samt dårlig script håndtering. Så lenge HW.no suser videre skal ikke jeg komme med dårlig kritikk videre. Synes dere har fremdeles det beste forumet jeg har vært borti sålangt. ;)

Lenke til kommentar

Syns det så veldig greit ut. Om jeg skulle fått det akkurat slik JEG ønsker så hadde sikkert noe vært annerledes, men nå er det sikkert mange hundre som mener det samme, så det vil ikke bli lett å få til. Har testet i flere oppløsninger, og alt under 1280x1024 syns jeg ser mindre bra ut. Får følelsen av at alt er trykket sammen og at det er for trangt. I 1920x1200 ser det ganske bra ut syns jeg. Om 2-3 dager husker jeg sikkert ikke at det er endret eller hvordan det så ut før en gang ;-)

 

Edit: Skriveleif og måtte legge til det nedenfor.

Siden det ser ut som det nå er en del mer reklame regner jeg med HW.no tjener mer penger og derfor kommer med flere/bedre tester o.s.v.

Endret av Tropetor
Lenke til kommentar
Reklameside med enkelte datanyheter presset inn...? Litt som å lete etter antikvariater i Las Vegas.

Ikke værre enn å gå til:

http://www.hardware.no/artikler/

 

Skjønner ikke helt hvorfor folk klager så voldsomt. Oppsettet er godt det. Dere er bare vandt med det gamle designet i lang tid. Selv har jeg ingen problemer med å finne fram på forsiden. Men jeg er enig i at reklamen kan markeres bedre med en ramme av et slag. Ellers er alt meget bra.

Lenke til kommentar
Litt trist at slikt må forklares for dere, men nettsurfere bruker faktisk ikke fargen på linken for å avgjøre om de har lest en artikkel allerede eller ikke -- de assosierer artikkelbilde (og ingress). Så det at besøkte linker bytter farge har dessverre tilnærmet lik null verdi.

Jeg er uenig i at det er så enkelt, og mener at for eksempel denne artikkelen er vel verdt å ta på alvor. Ikke alle brukervennlighetstips må benyttes overalt, men jeg mener :visited-stiling formidler informasjon som gjør det lettere å tolke en webside -- ikke minst i dette tilfellet, hvor en artikkel kan forekomme både i hovedkolonna og i en av temaboksene.

 

Det er klart at brukere benytter artikkelbilde og ingress for å gjenkjenne en sak, men det er etter mitt syn også sikkert at det finnes andre måter å formidle informasjon på enn bare dette.

 

Og; det å påstå at brukerne tar feil når de sier sidene er uoversiktlige eller kompliserte grenser jo til herlig arrogant.

Riktig, men posten min forsøkte ikke å svartmale brukere eller noe. Jeg forstår at sidene for mange oppleves som uoversiktlige, og det er klart at dette ikke er ideelt. Min post var et forsøk på å forklare at det kanskje ikke var så vanskelig som man skulle tro.

 

Jeg forstår at dere føler et sterkt eierskap til de nye sidene og behov for å bevise at de er gode, men prøv i det miste å være _litt_ ydmyke i prosessen.

Og det er vi. Vi lytter til alt som blir sagt her i tråden.

Lenke til kommentar
Logikken er ikke i nærheten av å være så komplisert som enkelte her påstår. Er bare å begynne på toppen og fortsette nedover til man møter på artikler man alt har lest. I motsetning til tidligere markeres dessuten besøkte lenker, slik at det skulle være tydelig hva man har sett og ikke sett selv for den distré.

 

Hvilken logikk er det du sikter til? For denne nye siden har dessverre veldig lite av det.

 

"Ferske diskusjoner" er logisk, men at "Siste tester" osv er til venstre for "Ferske diskusjoner" er ikke logisk. Ser rett og slett forferdelig ut. Overskriften og "toolbaren" er det eneste som ser bra ut. Artikkel delen av den nye siden er ALT for smal til at man kan ha 2 og 2 artikler vedsiden av hverandre.

 

Siden er ikke komplisert, den er rotete. Nei, dette holder ikke mål. På den gamle siden var det mye lettere å få oversikt. På den nye her må jeg kikke rundt overalt i rotet for å prøve å finne noe verdt å lese. Ser ut til at noen tok den gamle siden, satt en dynamittkubbe i midten og tente på. Deretter samlet resten i en haug med bulldoser.

 

Jeg går ikke inn å denne siden for å se på noe pent, jeg går inn her får å se noe funksjonellt og lesbart.

Endret av fUsiOn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...