Gå til innhold

Final Fantasy-religionens tråd - SKJUL SPOILERS!


Hvilket Final Fantasy-spill er din favoritt?  

814 stemmer

  1. 1. Hvilket Final Fantasy-spill er din favoritt?

    • Final Fantasy (1987)
      39
    • Final Fantasy II (1988)
      4
    • Final Fantasy III (1990)
      11
    • Final Fantasy IV (1991)
      9
    • Final Fantasy V (1992)
      10
    • Final Fantasy VI (1994)
      41
    • Final Fantasy VII (1997)
      336
    • Final Fantasy VIII (1999)
      76
    • Final Fantasy IX (2000)
      92
    • Final Fantasy X (2001)
      131
    • Final Fantasy XI (2002/2004)
      19
    • Final Fantasy XII (2006)
      53


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har fullført alle utenom 1 og 3, som jeg har planer om å ta i løpet av året. FF2 er det eneste jeg ikke fullførte på ærlig vis, siden jeg utnyttet svakhetene i levelling-systemet til å bygge et bulldozer-lag som pløyde gjennom hele spillet uten problemer. Nå fullførte jeg det også mest for å få det gjort; jeg synes ikke de tre første spillene er spesielt interessante og spiller dem mest for kompletteringens del.

Lenke til kommentar

Kudos til alle som faktisk har fullført et av de gamle FF-spilla. Jeg gjorde et ærlig forsøk på eneren, men da det viste seg at jeg måtte gå gjennom alle bossene jeg allerede hadde slått i en slags boss-maraton på slutten, så ga jeg opp. Jeg kunne selvsagt grindet til jeg var sterk nok, men grinding i gamle JRPGer er virkelig et monotont mareritt. Jo høyere opp i level, desto lengre tid tar det til neste ding, og alt i mellom er bare kjedelig.

 

Jeg synes de har fikset mye av dette problemet i moderne JRPGer, hvor det er så mange spillmekanismer involvert at selv grinding er gøy: interessant kampsystem, skattejakt, monstersamling, leting etter sjeldne råvarer, levle opp utstyr og skills og selvsagt deilig grafikk på monstre og områder, osv osv. Eksempler på spill som er deilige å grinde er Rainbow Moon og The Last Remnant (egentlig ikke nødvendig med grinding her, med mindre du vil ha alt det beste utstyret og finne alle sjeldne monstre og slikt, men TLR er satt i en så eksotisk og fargerik verden at det er en skam å haste gjennom spillet).

 

Når det gjelder FF er det vel bare FFX som jeg faktisk har fullført, men jobber med XII og XIII nå og VII-IX er neste i køen (disse har jeg starta mange ganger men de trege kampovergangene tar livet av meg, arghh. Satser på at PSN-versjonene er kjappere)

Lenke til kommentar

De lange kampovergangene kom med overgangen til 3D og CD-formatet. Da skulle kampene åpne og slutte med posering og panorering, samt at man fikk merkbare lastetider. Sånn sett er spillene fra VII og fremover et skritt tilbake. Jeg synes allikevel ikke det er plagsomt nok til å avskrive spillene og det er først fra og med FFVII at historiefortellingen får en viss kompleksitet.

Lenke til kommentar

Unnskyld meg, men håper de bildene der er fra det originale spillet, for kvaliteten/grafikken der så jævlig ut.

 

Ser jo at Bahamut ikke hører hjemme på Blitzball arenaen i Luca, men herregud så dårlig.

 

79c2e9bd8fe64a9c215e7205654db498.jpg?itok=f_iXvqq8

 

 

Usj...

 

1: Bildene fra Luca er PSV, ikke PS3

2: Resten er PS2

Lenke til kommentar

Er det sikkert at de blir identiske? Eneste snakk jeg finner er spekulasjoner.

 

For å gjøre en sammenligning med PS2-utgaven, her er FFX på emulator i full-HD, uten AA:

post-92389-0-81144000-1362663007_thumb.png

Det har faktisk lagt på nye teksturer med nye skilt over butikken med større kontrast i blåfargene, og bakken ser helt klart mye bedre ut i remasteren.

 

post-92389-0-04732800-1362663816_thumb.png

Bahamuts vinger har bedre farger og skarpere kanter. Gullet på magen ser også langt bedre ut. Siden han og Yojimbo står der på demoen er det rimelig å tro at aeons også har helt nye modeller. Bunn i grunn, gleder meg til å se PS3-utgaven i full prakt.

Lenke til kommentar

Er det sikkert at de blir identiske? Eneste snakk jeg finner er spekulasjoner.

 

For å gjøre en sammenligning med PS2-utgaven, her er FFX på emulator i full-HD, uten AA:

post-92389-0-81144000-1362663007_thumb.png

Det har faktisk lagt på nye teksturer med nye skilt over butikken med større kontrast i blåfargene, og bakken ser helt klart mye bedre ut i remasteren.

 

post-92389-0-04732800-1362663816_thumb.png

Bahamuts vinger har bedre farger og skarpere kanter. Gullet på magen ser også langt bedre ut. Siden han og Yojimbo står der på demoen er det rimelig å tro at aeons også har helt nye modeller. Bunn i grunn, gleder meg til å se PS3-utgaven i full prakt.

Gah gleder meg sån, fant ut at det kom på Vita for 1 år siden, hadde tenkt og spille spillet på nytt rett før, snakk om flaks, men nå har jeg Vita, hvor i pokker er spillet ???

Endret av Realzi
Lenke til kommentar

"...the Playstation 3 version of the high-definition remake will feature graphics on par with “Final Fantasy XIII.”"

 

Egentlig litt bekymringsverdig hvis PS3 versjonen skal ha grafikk på nivå med FFXIII. Jeg vil gjerne ha HD-versjon av FFX til konsoll, å spille PS2 versjonen er i dag mest en nødløsning mtp. hvor dårlig det ser ut på dagens flatskjermer, men hvis de begynner å forandre og "fornye" for mye forsvinner fort poenget for min del.

 

Hvis det skal være nytt får det være helt nytt, ikke noen vits å rote unødvendig med de gamle klassikerne.

 

Det må da også ta mye tid hvis de skal gjøre en slik stor overhaling, og det får meg til å lure når vi egentlig får se denne remake/HD-versjonen av FFX. Det står jo forsåvidt i den artikkelen at planlagt lansering er Juni i japan, men det har vel ikke kommet ut noe bilder fra PS3 versjonen, så det får meg til å lure.

Lenke til kommentar

g.i.r.l.: Slapp av, der er egentlig bare en oppussing, slik som tildigere HD-"remakes". Det bare ser penere ut og kjører 1080p60. Det eneste som må repareres er blitzball-menyene: Select players - continue - yes -set teqs - continue - yes - set marks - continue - no - select players...

 

Realzi: Det spekuleres i at re-releasen av FFXIV har krevd mannskap fra andre prosjekter, deriblandt FFXHD.

Lenke til kommentar

Ikke for å være en gledesdreper men jeg skulle virkelig ønske at S-E verken prioriterte å reparere det makkverket som var FFXIV eller lage HD-remakes, men heller lage et nytt FF, en remake av FFVII eller fullføre Versus. FFXIV har allerede fått for mye negativ oppmerksomhet til at de klarer å heve den skuta og selv om FFX i HD utvilsomt blir kult har de fleste FF-fans tross alt spilt FFX mange ganger før. Men nå er det lenge siden jeg var på lag med prioriteringene til S-E.

 

Jeg kommer nok til å kjøpe HD-remaken av FFX og muligens fullføre spillet en gang til, men det er ikke det jeg ønsker meg mest.

Endret av Spartapus
Lenke til kommentar

Jeg synes håndteringen av FFXIV har vært en positiv ting, selv om jeg ikke bryr meg en døyt om spillet. Det hadde vært lett for S-E og bare ha latt spillet være som det er, og kun gjøre noen små oppdateringer for og gjøre det mer eller mindre spillbart, for så å se det dø ut et år eller tre etter lansering.

 

Istedet tok de seg sammen, begynte en dialog med spillerne, og startet å ordne opp i ting. Jeg synes det er ganske tøft fra en stor utvikler som S-E.

 

Jeg tror heller ikke utviklingen av FFXIV har hatt så mye å si for andre spill, ihvertfall ikke for et spill som versus, som nå virkelig burde begynne å nærme seg en lansering, selv om det visstnok bare er 2-3 år siden utviklingen begynte for fullt (mot de 6 årene det er siden det ble annonsert)

 

Da synes jeg prioriteringen rundt XIII-2 og 3 er mer merkelig. FF13 var et bruktbart spill som fikk forsåvidt god mottagelse, men hvordan spillet skulle ha gjort seg fortjent til TO fortsettelser er for meg et mysterium.

 

Jeg håper de snart får litt fortgang i ting, og viser at har et nytt nummerert single player spill på trappene. Visstnok skal de vise frem noe på E3 (var det vel?). Jeg håper de har droppet Toriyama, Kitase og Nomura til fordel for noe litt annet enn nok et sjarmløst spill med japanske popidol looka-likes. Da slipper vi kanskje også å vente 6 år før vi får det.

Endret av g.i.r.l.
Lenke til kommentar

Fra 1997 til 2002 fikk vi Final Fantasy VII til Final Fantasy IX, altså i løpet av seks år fikk vi noen av de beste spillene i serien, og fra 1999 til 2002 kom det ut et nytt FF i hovedserien hvert eneste år - og alle var fantastisk gode spill. Dette samtidig som Squaresoft produserte bøttevis av andre originale stortitler som Final Fantasy Tactics, Xenogears, Parasite Eve, Chrono Cross, Legend of Mana, Vagrant Story - ja, her kan man liste opp lenge. Ser man derimot på perioden fra 2003-2004 finner man svært få rollespill som ikke er remakes, i tillegg til at utviklingstiden på Final Fantasy-spillene ble doblet og triplet, og man brukte 3-4 år på det som før tok 1-2, uten at det på noen måte kunne merkes på spillenes kvalitet.

 

For meg er det åpenbart at det var et eller annet som sluttet å fungere i tiden etter FFXI kom ut. Square gikk fra å flomme over av kvalitetstitler hvert eneste år til at det ble flere år mellom hver gang en kom ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...