Gå til innhold

SSD-benche tråden: Info og Diskusjon, Tweaking og Benchmarks av SSD


Ourasi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I følge bencher på nettet, så skulle vel ytelsen vært noe bedre? Jeg kjører FW 2.0 nå, men synes at 1.1a var raskere. Jeg har hørt rykter om at OCZ har enerett på en såkalt "Max IOPS" firmware. Jeg mistenker at FW 1.1a var det, men at FW 2.0 satt ned ytelsen pga dette med at OCZ har den eneretten. Mulig jeg tar feil...

Lenke til kommentar

Jeg har kjørt raid-0 med ssd siden de første OCZ ssdene kom ut. At det ikkje er trim med raid-0 er ikkje et problem. Man merker det ikkje annet enn ved syntetiske tester at det er litt degradering i ytelse.

 

 

 

 

Crucial c300 degraderer seg nesten ikkje noe i det heletatt! Etter 4 mnd så har jeg ikkje tatt en eneste hdderase på den ene c300 128gb. Ytelsen er faktisk like god som da den var ny.

 

 

 

 

Om ytelsen går i "dass" så er det jo bare å clone ssden, kjøre en hdderase på den og deretter kaste inn det image man har clonet :D

 

 

 

 

Enkelt og greitt! Har man plassert den clona "disken" på en annen ssd eller et raskt medium aka raid, så kan man være oppe å gå innen 10 minutter inkludert hdderase  :thumbup:

 

 

 

 

Så det argumentet at man ikkje har trim for raid-0 er en ikkje sak mener jeg ;)

 

 

Lenke til kommentar

Veldig kor folk ville hjelpe i dag da :p Takker :)

Vel, eg kan få diskene til innkjøps pris + moms, men blir forsatt 3000 spenn på disker :p Men kommer jo god med 64gb ekstra :)

Såg ein eller anna plass att ein burde ha 20% ledig plass på ssd, er dette tilfelle, og kva får man ut av å gjere det slik vist dette var tilfelle :)

 

Edit: Når en skal køyre raid på hovedkortet, en setter opp raid i eigen on board bios til sata kontrolleren?

Sikkert eit kjempedumt spørsmål :blush: ..

Endret av ThaBear
Lenke til kommentar

ThaBear, vi er veldig hjelpsomme her, og det er ikke dumme spørsmål ;)

Du setter SATA mode til RAID i den vanlige BIOSen. Deretter må du inn i RAID-BIOS for å definere et RAID. Husk å ha RAID drivere klare på minnepenn før du installerer windows for en enklere jobb.

 

Når det gjelder ledig plass, så er det to forskjellige versjoner av dette. På SSDer har du noe som heter "spare area", område kontrolleren kan bruke til omstokking av blokker, vedlikehold, og ta blokker fra når noen blir slitt ut. Dette er standard ca 7-10% på forbruker-SSDer og 20-25% på "enterprise" SSDer. Du forlenger levetid og worst case random write ved å ha mer spare area.

Om du har TRIM får du i tillegg dynamisk spare area som blir brukt på samme måte, dette er da ubrukt plass du har tilgang til som bruker. Har du ikke TRIM, som du ikke har i RAID, er ikke dette aktuelt. Det har derfor ingen ting å si om du bruker 90-99% av tilgjengelig kapasitet på SSDen, da den ikke merker noen forskjell, det eneste er at du fragmenterer filer på filsystemnivå, som ikke er noe nevneverdig problem for SSDer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...