Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det ble snakket om bokeh i går.

..Skulle jeg kanskje lagt inn noen av testbildene i gammelt objektiv-tråden din? :)

 

Ellers - det der er vel et utsnitt fra et bilde? Øverste del?

Det er fra toppen av et annet bilde, ja. Jeg får se om jeg tar en test av dette mot Legacy-glass, men keep in mind, dette er tross alt et autofokusobjektiv, et moderne sådan.

 

Samme motiv, men ikke samme bilde. :)

Lenke til kommentar
70-200'n er sånn passe skarp @ 2.8 har jeg funnet ut. :wee:

I følge Bjørn Rørslett var den på D3x, f/2.8 og 200mm rimelig på høyde med AF-S 200mm f/2 VR (på f/2.8)! AF-S 200mm f/2 var målbart et hår bedre. Ganske utrolig med tanke på vektforskjellen. Gleder meg seriøst til å teste ut det nye "udyret" :)

Lenke til kommentar
Litt overkill.

 

(Tau bilde)

 

Ikke sikker pä om jeg ville klassifisere det som god bokeh. Bilde er sikkert bedre en hva jeg klarer, men tilatter meg fortsatt og kommentere det.

 

Canon 85mm F1.8? Ser tydlig at det ikke er runde blender blader. Lyspunkter som ikke er i fokus er ikke gjevnt runde, men mangekantet. Ser, i min mening, stresset / nervöst ut.

 

Også krémen ...

 

(blomster bilde)

Igjen, unskyld at jeg er kanskje en fest brems her. Bedre eksempel, siden det ikke har de lyspunktene i bakgrunn. Men som eksempel for bokeh, blir öyne mine dratt til blomsten i bakgrunn, fordi det ser ut som den er i bevegelse. :hrm:

 

 

Hmm.. noen som har noen gode eksempler på dårlig bokeh? Jeg klarer liksom ikke å bestemme meg om jeg synes det er fint eller ikke på noen bilder. Har jo sett mye rart, men det er veldig avgjørende hvordan bildet er.

www.photozone.de har av og til bokeh eksempler i testene sine. Se for eksempel testen av Canon 85mm 1.8 eller 50mm 1.2.

 

God bokeh? ofte forstätt som kvaliteten pä ute av fokus omräde av et bilde. Ikke ä forveksle med mengden av ute av fokus omrädet.

 

Typiske tegn? Gjevn, drar ikke oppmerksomhet til objekter man i bokeh´en som man kan kjenne igjen. Ikke nervös, som at mye farveforskjeller ved siden av hverandre i ute av fokus omräde. Gjevne overganger mellom fargetoner.

 

I tillegg, thing som lyspunkter blir gjenngitt som sirkler, ikke mange kanter. Og ogsä. ikke forstyrende kromatiske avvik.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...