Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Ticks? Huff, husker den med gru. :p Og joda, de fleste var store som tallerkener, men du har vel ikke glemt "sjefsflåtten"? Mener den var på størrelse med en hund, om ikke enda større. Husker fint lite av den filmen, og har ikke interesse av å bli minnet på mer. :p

 

Vil du ha en rar "dyr går amok" trenger du ikke lete lengre. Det blir ikke verre enn enne:

 

http://www.imdb.com/title/tt0093995/

 

Her snakker vi... (trommesolo)... mordersnegler. Seriøst. :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Troll 2

 

Det store mesterverket er overværet. Nom nom nom.

 

Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor han som lagde musikken her ikke fikk jobben å lage musikk til LOTR-filmene. Ryktene forteller meg at Connie Young og Deborah Reed måtte dele Oscar for beste kvinnelige skuespiller under The Academy Awards i 1991. Hva kan man ellers si? Storslått, vakkert foto, episk.

Lenke til kommentar

The Room (2003)

Director: Tommy Wiseau

 

Claudette: Well, the results came back - I definitely have breast cancer.

The_Room.jpg

Okey dette er hands down den verste filmen jeg noen gang har sett. Snakker ikke da om en film som er dørgende kjedelig dårlig, nei den var faktisk underholdene. Underholdene med tanke på skuespill og replikker. Herregud for noen latterlige replikker, ett eksempel:

 

Mark: How was work today?

Johnny: Oh pretty good. We got a new client... at the bank. We make a lot of money.

Mark: What client?

Johnny: I can not tell you, its confidential.

Mark: Oh come on. Why not?

Johnny: No I can't. Anyway, how is your sex life?

 

Kunne ikke snakke om jobben hans, deretter spørr sånn helt uten videre om sexlivet til han andre karen, wtf?

 

Lisa: Do you want me to order a pizza?

Johnny: Whatever, I don't care.

Lisa: I already ordered a pizza.

Johnny: You think about everything, ha ha ha.

 

Okey, hvorfor spurte hun i det hele tatt?

 

Filmen hadde ikke vært så morsomt om den var litt selvironisk, men filmen tok seg selv dønn seriøs, så ble bare totalt latterlig. Må vel også nevne at historien gir ingen mening i det hele tatt, filmen kunne ha vært 2 minutter lang, og enda klarte formidle det dem prøver å si. Nei, denne filmen forjener ikke noe mere enn karakter 1.

 

Se filmen hos Youtube

Endret av Mr.BadSmile
Lenke til kommentar
Troll 2

 

Det store mesterverket er overværet. Nom nom nom.

 

Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor han som lagde musikken her ikke fikk jobben å lage musikk til LOTR-filmene. Ryktene forteller meg at Connie Young og Deborah Reed måtte dele Oscar for beste kvinnelige skuespiller under The Academy Awards i 1991. Hva kan man ellers si? Storslått, vakkert foto, episk.

Hva syntes du om Troll 2 i forhold til eneren?

Lenke til kommentar

Med influensaen herjende og herlig feber måtte litt film konsumeres, siden feberfantasi og jobb ikke er særlig lurt å kombinere.

 

District 9: En film som vel best kan sammenlignes med en mer dyster Starship Troopers. Ga meg vel også litt Brazil-vibber. Slitsom start, med litt for påtrengende dum protagonist. Tok seg så veldig opp, med cocktail av god satire, parodi og ramme alvor. Mye interessant tematikk, noe ble kanskje prøvd å presse seg litt for hardt i fleisen på oss mens andre ting kanskje druknet litt i det som etterhvert ble heftig action. Visuelt sett nydelig og dramaturgien ble aldri kjedelig eller uinteressant. Når godeste Blomkamp får finpusset den veldig gode regien sin enda litt mer så vil han uten tvil kunne gi oss mye spennende fremover. Hadde ikke vært meg imot at han laget neste Transformers-film, sammen med Weta og The Embassy Visual Effects. Ikke bare ILM som kan dette her.

 

Det som var mest kos var at den ga meg veldig 80-talls filmpreg fra de virkelig store sci-fi filmene fra den tid. Knall. Eneste anger er at jeg ikke så denne sammen med kompiser og et par pils. Snakker vi oppfølger?

 

8/10

 

 

 

Public Enemies (2009): Virket som om noen tok de mer fartsfylte delene av en mini-serie og presset det sammen til to timers film om gangsterne som herjet under det som var ansett som "public enemies"-tiden. John Dillinger er her i hovedfokus. Depp spiller han meget bra, selv om det ikke akkurat er så mange drama-scener man har gitt han. Michael Mann er glad i dundrende maskinpistoler og for å gjøre actionsekvensene enda mer dramatiske og storartet har de foretatt flere signifikante endringer til hvordan ting virkelig skjedde. At det dreper enhver mulighet til å føle at dette er portrettering basert på ekte hendelser får så heller være. Dette er mer en filmatisering av mytefortellingene om Dillinger som finner sted rundt bålet.

 

Jeg kjedet meg nå i hvert fall ikke, men litt synd at jeg ikke følte noe særlig for noen av karakterene i filmen. Som er smått merkelig, siden skuespillet jevnt over var meget bra.

 

6/10

Lenke til kommentar

Sett to filmer i kveld.

 

Yatzy

Alt for mange norske filmer ender opp med å bli klisjéer av det de prøver å være... Yatzy er en slik film. Skal ikke disse skuespillerne, hovedpersonen og alle andre i filmen som sikkert ble spilt av debutskuespillere gjorde en relativt ok jobb. Problemet var historien i filmen, den var rett og slett megakjedelig og uorginal. Skjønner ikke at noen gidder å lage film om en så "normal" historie. De kunne i det minste gjort det vanskeligere å gjette etter 10 minutter hva hovedpersonens mørke hemmelighet var. Slutten var også rimelig mongo og veldig antiklimaks.

 

Gir den 5/10 siden jeg syntes de ferske skuespillerne var flinkere enn mange andre som har holdt på lenge i norsk film.

 

Andre filmen jeg så var Frequently Asked Questions About Time

Ble faktisk anbefalt å se den av noen her på forumet, men husker ikke helt hvem. Det er kanskje like gret for denne filmen var skikkelig ræva syntes jeg. Var skeptisk i utgangspunktet, da nerdekomedier som det har kommet en del av de siste årene har en tendens til å bli veldig hypet, men denne er vel den dårligste jeg har sett hittils. Sier ikke at det var en helt forjævlig dårlig film, jeg bare syntes ikke den var morsom og derfor ble det skikkelig kjedelig. Det er så ekkelt å sitte og se og høre på punchline etter punchline, men ikke klare å humre litt engang. Jeg lo én gang, og det var da en av gutta i filmen prompa på dametoalettet :/ En ting til:Anna Faris (hun blonde i Scary Movie) som jeg vanligvis digger var helt anonym og kjedelig i denne filmen. Bra gjort av filmskaperne nesten å ikke klare å få frem sjarmen til en sånn skuespiller.

 

Jeje, 4/10.

Lenke til kommentar

Moon (2009)

Spennende konsept, men det skjer mer de første 30 minuttene enn de siste 60. Den sleper på historien og dytter litt ned i halsen det man egentlig allerede har skjønt (eller ville brukt et gjensyn på å forstå). Den er veldig engasjerende og man vil alltid vite hva som kommer, men likevel er det et par skuffelser underveis i det man innser at ting kommer til å gå som man mistenker. Anmeldelsen min så langt betyr sannsynligvis ingenting med mindre man har sett den. Noe man burde gjøre.

7/10

Lenke til kommentar

 

Denne filmen har jeg utsatt å se alt for lenge. Våknet av meg selv med fri fra skolen i dag og ikke noe jobb før 15 så bestemte meg for å sette på en skikkelig god-film.

 

The Beautiful Country er produsert av Terrence Malick og regissert av Hans Petter Moland som er norsk. Filmen er faktisk etter hva jeg har forstått hovedsakelig laget av norske folk, og det bør vi være stolte av for dette var en herlig film.

 

Filmen handler om Binh som er en såkalt "bui doi" (mindre enn støv) født under Vietnamkrigen med Vietnamesisk mor og Ameriansk soldat som far. På grunn av dette har han hele livet blitt ansett som et annenrangs menneske og har mått tåle mobbing og utstøtelse under oppveksten hos familien til tanten. Skikkelig cinderella-kid med andre ord, bare litt verre ser jeg for meg. Da Binh blir kastet ut av tanten sin oppsøker han moren som bor i byen og etterhvert bestemmer han seg for å reise til USA for å finne faren.

 

Dette er kort summert en film om en flyktnings vei fra fattige Asia til USA, men den er også mye mer enn det. De som har sett noen Terrence Malick-filmer og setter pris på disse vil kjenne igjen mye av hans ånd i denne filmen. Full av vakre scener med natur og mennesker. Syntes også det var kjempebra musikk i filmen, skal definitivt se om jeg finner noe av soundtracket på nettet nå.

 

Hvis du enter liker Terrence Malick, Asiatisk film generelt, eller bare en skikkelig rørende og melankolsk film anbefaler jeg å se denne filmen :) Jeg liker alt nevnt ovenfor veldig godt og gir derfor filmen:

 

9/10

Endret av thesinner
Lenke til kommentar
Endelig begynt å se god film cun?

Ja, Montag har inspirert meg.

 

Hva syntes du om Troll 2 i forhold til eneren?

Helt annen klasse. Eneren har noen gode momenter (dvergen, halvnaken Elaine), mens "toeren" er katastrofe fra ende til annen. Liker begge, men der eneren ikke skiller seg så mye ut fra mye annen film, er toeren helt vanvittig.

Lenke til kommentar

The Green Mile (Frank Darabont, 1999)

 

greenmile.jpg

 

There may be spoilers

 

Skolevisning, delt over tre skoletimer. Begynte torsdag forrige uke. Blir det riktig å vurdere filmen da? Og på hvilken måte? Jeg vurderer å drite idet.

 

Jeg føler et ganske sterkt forhold til denne filmen nå, og det går litt begge veier. Jeg har kun sett klipp og deler for mange år siden, og var ikke klar over historien/plottet eller hva den handlet om, bortsett fra Tom Hanks + fengselsfilm. Følelsene mine sier hat/elsk. På en måte, er dette en av de aller beste filmene (objektivt sett? Den kunne godt vært nummer en på top 250 for min del. Denne er i alle fall mye bedre enn Shawshank, og jeg synes også det er rart at/hvis den ikke appellerer like mye til publikum som den); men på en annen side, er dette den største sentimentaliteten jeg har vært borti noen gang, tipper jeg. Utrolig vanskelig situasjon. Jeg digger skuespillerprestasjonene (snakker så klart om Michael Clarke Duncan som John Coffey), jeg digger den koselige, men fengslendene og onde atmosfæren som hviler over filmen. Tom Hanks er flink, og han som spiller Hanks som gammel, da spesielt i slutten hvor følelsene tar av helt. For ja, det sentimentale og overfølesomme er her.

 

Jeg er ikke så fan av de scenene hvor Coffey utfører mirakler gang på gang, og de blir like overasket hver gang, de blir også like skremte når han tar tak i personene han gjør det på. Coffey blir dømt til døden selv om han ikke har gjort noe galt, og det er fordi han er en slags moderne Jesusfigur som kan heale folk, se og merke alt det onde. Han sier at verden er så jævlig, at han ikke orker mer og vil dø. Sam Rockwell (fantastisk skuespille) er Wild Bill, en ekkel fyr som faktisk gjorde dritten som John ble satt inn for. Han er en innpåsliten drittsekk som spytter/pisser på fengselsvaktene og tar aldri poenget. Livler opp filmen litt.

 

Det er også en mus som er sentral i historien til filmen. Den skildrer håpet i verden. Disse personene sitter på death row og venter på å dø i fengselet, mens denne musa trasker rundt og blir venn med flere av de innsatte. Spesielt en person får en ny bestevenn. Dette virker uskyldig til å begynne med, men har en stor betydning for slutten da Coffey viser Paul (Hanks) at det faktisk var Rockwell som drepte og voldtok de to stakkars jentene, ved å "heale" det over til han mens han holder ham i hånden. Deretter dør John i den elektriske stol og vi kommer tilbake til "i dag" (1999). Paul er nå over hundre år, og musa levever også enda. Dette er en parallel til de innsatte.

 

De innsatte venter på å dø. Paul venter på å dø.

 

Effekter: ristende hus, biller flyr ut av kjeften, eh? Fin vri, men ikke helt fan av slikt. DeT Guddommelige/Jesus-parallellen treffer meg ikke helt, og jeg velger heller å se på dette som en fantasifilm satt i 1930-årene i USA. Dette er det ikke så mye av. Wizard Of Oz er vel kvalifisert, menneh. ^^

 

Vi skal analysere denne på skolen neste uke også, på engelsk, så dette var vel en slags kladd for meg eller noe. Ble nok mer handlingsreferat enn personlig mening, men det er så mye å ta tak i angående denne filmen, så da venter jeg til neste uke så jeg ikke sliter meg helt ut. Det er uansett en god film som er en gave til folket. Ikke en personlig favoritt, men objektivt sett den beste filmen.

 

Jeg gir filmen 8/10 nå, så får vi se om dette forandrer seg senere. Teksten sier kanskje at karakteren burde vært lavere, siden jeg nevner ord som "hat", osv, men det stemmer altså ikke. Det er en god film, absolutt, bare litt for mange sentimentalitet-biler som kjørte over kroppen min og lot den ligge der.

 

edit: det som dog rører meg, er Fred Astaire med "I'm in heaven", som Paul ser på gamlehjemmet i starten av filmen, og begynner å grine av.

John fikk lov å se filmen før han døde, og Paul husker dette 60 år senere.

 

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

Pierrot le fou

post-99328-1256851054_thumb.png

Denne filmen prøver, men klarer det ikke.

 

Filmen handler om en mann og en dame som flykter fra noen våpensmuglere som de har stjelt penger fra. Hensikten med filmen var visst å prøve å fange livet, eller i det minste handle om livet.

 

Pierrot Le Fou starter tregt, blir bedre utover, men ender til slutt opp med alt for mye. Filmen kommer med en del filosofiske spørsmål og ideer, dikt og til og med et forsøk på musikal i ny og ne. Problemet med dette er at jeg føler de ikke passer inn i historien i det hele tatt. Jeg ser hvordan det er ment å passe inn, men det gjør det rett og slett ikke. Filmen prøver rett og slett å vise alt for mye og ting blir bare rart. Musikken var også til tider fæl å høre på.

 

Det er virkelig synd hvor dårlig denne filmen endte opp å bli for det var flere scener som var flotte å se på, selv om handlingen var rar.

 

Jeg må innrøme at jeg likte flere av spørsmålene og forklaringene som ble stilt, men det ble alt for mye av alt. I et forsøk på å fange livet, fanger den kaos. Nei, livet er ikke kaos og det er ikke det den prøver å vise, men jeg føler kaos når jeg ser på den - og her er det ikke en god ting.

 

Filmen har/hadde potensiale til å bli noe bra, men feiler desverre stygt.

 

Terningkast: To (2)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...