Gå til innhold

Norge - Et lykkeland for illegale og kriminelle innvandrere?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Og hvordan tillater Norge dem dette?

Norge gjør tillater dette ved og ikke straffe de illegale og kriminelle innvandrere på en skikkelig måte. De må straffes så det svir (nå er riktignok det generelle straffe nivået i Norge også lavt). Min påstand er at denne problematikken ville gått krafig ned hvis Norge hadde satt en høyere standard for å håndtere dette. De illegale innvanderne snurrer politiet rundt lillefingeren. De kjenner systemet og vet hvordan de skal oppføre seg.

Lenke til kommentar
Hvorfor innvandrere er kriminelle er et komplekst spørsmål...

Ikke for å drive flisespikkeri her, men det er vel strengt tatt også et uheldig formulert spørsmål - med mindre man vil gi inntrykk av at innvandrere som sådan er kriminelle?

 

Edit: byttet ut "dårlig" med "uheldig"

Endret av a_aa
Lenke til kommentar
Norge gjør tillater dette ved og ikke straffe de illegale og kriminelle innvandrere på en skikkelig måte. De må straffes så det svir (nå er riktignok det generelle straffe nivået i Norge også lavt).

 

Hvor ligger forskningen og andre data som tilsier at "straff som svir" virker preventivt på kriminalitet?

 

Min påstand er at denne problematikken ville gått krafig ned hvis Norge hadde satt en høyere standard for å håndtere dette. De illegale innvanderne snurrer politiet rundt lillefingeren. De kjenner systemet og vet hvordan de skal oppføre seg.

 

Denne problematikken, er det en form for samlende aktivitet du sikter til? Synes det er vanskelig å kommentere så vage og uklare kategorier.

Lenke til kommentar
Dette er komplisert, de gjeldende regler som omfatter dette, må justeres og forandres så de speiler samfunnet slik det er i dag.

 

Det er nesten litt morsomt å gå innleggene dine i sømmene. Du fremlegger dine poeng uten det minste empirisk belegg, mens kilder og diskurser er totalt fraværende.

 

Hvilke regler er de som omfatter dette? Samfunnet slik det er i dag, hvordan er det?

 

Vi kan ikke la Norge bli ytterligere svekket på dette området.

Hvor er dataene eller tendensene (for den saks skyld) som underbygger slike påstander? Er det nasjonalistiske symbol som svekkes, internasjonal anerkjennelse og anseelse, politisk retrett, eller hva er det du vil frem til?

 

Dette skaper store problemer for Norge. De forskjellige enhetene må sammarbeide tettere slik at vi kan luke ut blandt annet krigsforbrytere og kriminelle innvandrere.

 

Igjen, store problemer. Store ord og meninger uten belegg. Har du samfunns- og kulturmessige holdepunkter som støtter påstander om at Norge har slike store problemer?

Lenke til kommentar
Det er nesten litt morsomt å gå innleggene dine i sømmene. Du fremlegger dine poeng uten det minste empirisk belegg, mens kilder og diskurser er totalt fraværende.

Empiriske erfaringer er opplevelser som ikke bygger på filosofiske resonnement, men på virkelige erfaringer, undersøkelser og eksperiment. Kan du da fortelle meg hvem som ikke baserer sine utsang på erfaringer og opplevelser? Poenget med tråden er og sette fokus på en problematikk som er åpenbar. Når de kriminelle innvandrerne selv sier, sitat: "Hele Europa har hørt om "Plata". Jeg mener det finnes bare ett Lykkeland, og det er Norge - verdens beste sted", mener jeg selv tendensene er relativt klare. Som andre her har etterlyst, finnes det ingen eskate data rundt dette. Det finnes ingen oversikt over hvor mange illegale og kriminelle innvandrere som bor i Norge, kriminelle uten lovlig opphold og uten kjent identitet, og som derfor ikke kan bli sendt ut av landet. Og som sjef for Politiets utlendingsenhet , Ingrid Wirum, sier, sitat: "Det er bekymringsfullt at politiet ikke har oversikt over hvem som oppholder seg i landet". Det gjeldende regler som omfatter dette blir utstedt av regjeringen i sammarbeid med UDI.

 

Som det kommer frem i en artikkel i Aftenposten, øker den illegale innvandringen til Norge, I løpet av årets to første måneder ble det stanset 233 illegale innvandrere her i landet, mot 109 i samme periode i fjor. Her ser man igjen den negative utviklingen. Vi er altså svekket ytterligere da antallet illegale og kriminelle innvandrere øker i omfang. Det er 381 000 innvandrere i Norge, og 79 000 personer norskfødte med innvandrerforeldre. Til sammen utgjør disse to gruppene 9,7 prosent av befolkningen.

 

Som uttalt tidligere øsnker jeg selv nå mindre preik og mer handling.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Totalt åpne grenser, kriminelle smugler seg selv til Norge, minst 18.000 illegale innvandrere i BARE Oslo, kvinnemisshandling, voldtekter fra innvandrere, invdrarerne utnytter norske jenter, bruker dem som kast og bruk, tollerne innrømmer åpent på tv at dem har NULL oversikt over hvem av kriminelle som er i Norge, politiet har ingen ressurser til å i det hele tatt undersøke saken (sagt av politiet selv), arrangerte ekteskap (snakk om menneskerettigheter), kvinner blir kjønnslemlestet, fanatikske muslimer (hovedpersoner i muslimske miljøer) som vil gjøre islam til statsreligion i Norge,

 

Dette er ikke påstander, men fakta!

 

 

http://www.tv2nyhetene.no/dokument2/article2420061.ece

 

"- 80 prosent av narkoselgerne er utlendinger"

 

"Politiet har ingen oversikt"

 

"Identitetsløse asylsøkere"

 

"Reiser ikke frivillig"

 

Fra andre sikre kilder:

 

"I dag er det av nær 460 000 personer bosatt i Norge som enten har innvandret selv eller er født i Norge med innvandrerforeldre. Til samme utgjør disse gruppene 9,7 prosent av befolkningen"

 

Vet du hvor mange innvandrere som bor i Oslo akkuratt nå?

 

 

hva med:

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=111169

 

"Om 20 år vil fire av ti innbyggere i Oslo være innvandrere."

 

Hvordan i helvette trur du integreringen kommer til å være når det om 20 år vil det være rundt 50% utlendinger som nordmenn!

 

"1 av 2 voldsanmeldte har utenlandsk bakgrunn

 

Personer med utenlandsk opprinnelse utgjorde over halvparten av alle anmeldte gjerningsmenn i voldssaker i annet halvår i fjor. I stadig flere av voldssakene er gjerningsmannen av utenlandsk opprinnelse. I andre halvår i fjor utgjorde personer med utenlandsk opprinnelse 53 prosent av de anmeldte gjerningsmennene. - Vi ser en stadig skjevere utvikling på dette området, sier kriminalsjef Roger Andresen. (25.1.01) "

 

Dette var for 8 år siden. Trur du statistikken har bedret seg?

 

"Sjokk-tall om voldtekter i Oslo: To av tre anmeldte er innvandrere

 

Av 111 personer som i fjor ble anmeldt for voldtekt i Oslo, var 72 av ikkevestlig opprinnelse. Og antall voldtektssaker øker sterkt. Økningen i antall anmeldte voldtektssaker i Oslo var 40 prosent fra 1999 til 2000, og hittil i år har den vært 13 prosent sammenlignet med fjoråret. Samtidig har politiet for første gang analysert gjerningsmenn etter etnisk opprinnelse: Av 111 anmeldte gjerningsmenn er 72 av ikke-vestlig opprinnelse, 25 er identifisert som norske eller vestlige, mens 14 er av ukjent identitet, skriver Aftenposten. (5.9.01)"

 

Dette er igjen for 8 år siden.

 

"To av tre ranere har innvandrerbakgrunn

 

69 prosent av tenåringene som ble anmeldt for ran i Oslo i fjor har ikkenorsk etnisk opprinnelse. Pakistanere og somaliere dominerer. Analysen av hvem som står bak forskjellige typer kriminalitet i Oslo, er utarbeidet av Oslo-politiets etterretningsseksjon. De siste fire årene har seksjonen gått systematisk gjennom alle ransanmeldelser som er kommet inn, og kartlagt blant annet alder og etnisk bakgrunn hos de mistenkte. Hensikten er å få oversikt over hvordan man best kan sette inn tiltak med forebyggende effekt, skriver Aftenposten. (28.10.02) "

 

"Utlendinger oftere tiltalt

 

Personer i Trondheim med utenlandsk bakgrunn blir dobbelt så ofte tiltalt som personer med norsk bakgrunn. Det viser en oversikt Adresseavisen har laget med bakgrunn i straffesakene som ble fremmet for Trondheim byrett i 2000 og 2001.

Les mer. (21. 11. 02) "

 

"Vietnamesere står bak noen av de tøffeste bandene i Oslo. Mange halliker er albanere og russere. - Vi har vært for naive

 

Menn av utenlandsk opprinnelse utgjør flertallet av dem som er anmeldt for tenåringsran og voldtekter i Oslo. -Vi har vært for naive og ikke våget å diskutere problemene med et flerkulturelt samfunn, sier Kr.F.-topp Jon Lilletun til Aftenposten. (30.12.02) "

 

"- Brems innvandringen

 

Kripos-sjef Arne Huuse går til kraftig angrep på innvandringspolitikken. Huuse mener Norge må begrense innvandringen for å få kontroll på den økende kriminaliteten. - Vi snakker stadig om å integrere våre nye landsmenn, men det blir et problem når de ikke vil følge normer og regler i Norge, sier Huuse til Dagbladet. (24.6.2003)"

 

Kripos SJEFEN sier dette selv! Fatter dere naive nordmenn at dette er en person som vet MYE om det som skjer innenfor nordens grenser.

 

"Flest innvandrere begår ran

 

I fjor var 59 prosent av alle gjerningsmenn anmeldt for ran i Oslo av ikke-vestlig opprinnelse, viser tall fra Oslo politidistrikt. Men nordmenn dominerer drapsstatistikken klart, viser tall fra Kripos. Når det gjelder ran er det særlig i aldersgruppen 16-19 år og 20-29 som peker seg ut. Oslo politidistrikt innrømmer at disse tallene er «stygge», men tar samtidig forbehold om at dette dreier seg om anmeldelser og ikke fellende dommer, eller siktelser, skriver Aftenposten. (26.6.2003)"

 

Innvandrere topper krimstatistikken

 

"Innvandrere fra den tredje verden og Øst-Europa er nå overrepresentert innen alle former for kriminalitet. Det fastslår forsker Pål Frogner ved Politihøgskolen. Mens innvandrere tidligere kun toppet krimstatistikkene for grov vold og narkotika, er de nå også overrepresentert innen bedrageri, vinning, utpressing, ran, drap og drapsforsøk, selv om overrepresentasjonen er liten. Eneste unntakene er brudd på løsgjengerloven og veitrafikkloven. Her er nordmenn overrepresentert. Dette kommer frem i en rapport utarbeidet av høyskolelektor Pål Frogner, publisert i boken "Gode formål - gale følger? - et kritisk lys på norsk innvandringspolitikk". Les mer. (Aftenposten 28. juni 2003)"

 

"Ukjent antall asylsøkere som bryter loven

 

Ingen har i dag oversikt over hvor mange kriminelle asylsøkere som befinner seg i Norge. I 2002 kom det 17480 asylsøkere til landet. Hverken Utlendingsdirektoratet (UDI) eller Kripos vet imidlertid hvor mange som begår straffbare handlinger, eller hvor de kommer fra. - Det finnes ingen samlet og detaljert oversikt over asylsøkere og kriminalitet i Norge, sier Frank Sandsund, leder av Utlendingsavdelingen i Kripos."

 

Ringer det en bjelle hos noen nå?

 

Ikke det?

 

"Huuse ut mot vold blant personer med utenlandsk opprinnelse

 

Kripos-sjef Arne Huuse mener personer med utenlandsk opprinnelse står bak mange av de mest spektakulære og voldelige ranene i Norge. - Den såkalte organiserte kriminaliteten har ofte utenlandsk forankring, og i en del tilfeller har den elementer av vold og trusler i seg. Disse kriminelle grupperingene er villige til å ta i bruk voldelige metoder for å nå målet, sier Huuse. Les mer i VG. (31.10.03)"

 

"Hvert 4. drap begått av utlendinger

 

I 2003 ble hver fjerde drap begått av en utenlandsk statsborger eller av en med utenlandsk opprinnelse.

 

Det viser årsrapporten fra Kripos. Dette var en nedgang fra årene før, men likevel viser statistikken at utlendinger som begår drap er overrepresentert i forhold til andelen utlendinger i befolkningen. Les mer i VG 4.8.2004"

 

"Hver femte fange er utlending

 

Hver femte innsatt i norske fengsler har utenlandsk statsborgerskap. Hittil i år har personer fra 98 ulike land sittet bak lås og slå i Norge. Les mer i Aftenposten (21. nov. 2005)"

 

"Innvandrerungdom mest kriminelle

 

Som 15-åringer er ungdom med norsk og ungdom med innvandrerbakgrunn like lovlydige. Som 24-åringer har minoritetsungdommen blitt betraktelig mer kriminelle, viser fersk undersøkelse.

Les mer i Aftenposten

Les fra SSB (9. mai 2006)"

 

"Ny rapport: Barne- og ungdomskriminalitet

 

En ny rapport om barne- og ungdomskriminalitet utarbeidet av Oslo politidistrikt og Oslo kommune viser at ungdomskriminalitet er på vei nedover. - Men vi har to store utfordringer å ta tak i, sier byrådsleder Erling Lae. For rapporten viser også økende rusmisbruk blant ungdom, og at 66,7 prosent av lovbruddene begås av ungdom med minoritetsbakgrunn. - Overrepresentasjonen av ungdom med minoritetsbakgrunn henger sammen med en ny fattigdomsproblematikk, sier Line Dahl som har vært med på å utarbeide rapporten. – Vi snakker om ungdom som faller utenfor, og som ikke har råd til å kjøpe I-pod og andre kostbare statussymboler. Problemene øker når alderen går opp, sier Dahl til Østkantavisa (9. mai 2006)

"

 

 

"Høyt trygdeforbruk blant innvandrere"

 

 

"SSBs innvandrerregnskap viser at for mange enkeltgrupper av innvandrere lever passivt på sosiale stønader."

 

 

 

Kjære nordmenn, VÅKN OPP!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hjelper utviste innvandrere

Han har fått endelig avslag på å bli i Norge, men Kirkens bymisjon vil hjelpe ham med helsa, selv om det kan bety at han blir lengre ulovlig i landet.

 

 

img650x367.jpg

 

Illegale innvandrere er mennesker som oppholder seg i Norge uten lovlig opphold. Norske myndigheter anslår at det er rundt 18 000 illegale innvandrere i landet. De fleste av disse er asylsøkere som har fått endelig avslag på sine søknader. De fleste illegale innvandrere holder til i Oslo. Kirkens bymisjon vil hjelpe disse med helsetjenester til tross for at de oppholder seg ulovlig i landet. Politikerne har bestemt at det offentlige ikke skal gi slike tjenester fordi det kan virke oppmuntrende til å fortsette det ulovlige oppholdet. Så fra offentlige leger og sykehus har menneskene bare rett på akuttbehandling.

 

Jeg har ødelagt en arm, den er kuttet opp av en knust flaske. Jeg har veldig vondt, men får ikke noe hjelp hos legen, han sier jeg ikke har noe krav på hjelp når jeg ikke har fast opphold.

Er det riktig at Kirkens Bymisjon skal hjelpe illegale innvandrere?

Lenke til kommentar
Er det riktig at Kirkens Bymisjon skal hjelpe illegale innvandrere?

Ja, det synes jeg faktisk det er. Det har med kristen nestekjærlighet å gjøre. Og det er faktisk noe jeg har respekt for og anerkjenner som et prisverdig humanistisk motiv, selv om jeg ikke er kristen selv.

 

Det er statens oppgave å sørge for at utvisninger effektueres, ikke private organisasjoners. Kirkens bymisjon gjør det de som kristne skal gjøre for mennesker i nød, hverken mer eller mindre. Så får staten være "bad cop" og gjøre det de finner nødvendig for å stoppe den illegale innvandringen. Om det burde inkludere å nekte dem nødvendig medisinsk og psykologisk behandling er jeg slett ikke sikker på. Hensikten helliger ikke alltid middelet.

 

25 Da sto en lovkyndig fram og ville sette Jesus på prøve. «Mester,» sa han, «hva skal jeg gjøre for å arve evig liv?» 26 «Hva står skrevet i loven?» sa Jesus. «Hva leser du der?» 27 Han svarte: « Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din kraft og av all din forstand, og din neste som deg selv.» 28 Da sa Jesus: «Du svarte rett. Gjør det, så skal du leve.» 29 Men han ville rettferdiggjøre seg selv og spurte Jesus: «Hvem er så min neste?» 30 Jesus tok dette opp og sa:

«En mann var på vei fra Jerusalem ned til Jeriko. Da falt han i hendene på røvere. De rev klærne av ham, skamslo ham og lot ham ligge der halvdød. 31 Nå traff det seg slik at en prest kom samme vei. Han så ham, men gikk utenom og forbi. 32 Det samme gjorde en levitt. Han kom, så mannen og gikk rett forbi. 33 Men en samaritan som var på reise, kom også dit hvor han lå, og da han fikk se ham, fikk han inderlig medfølelse med ham. 34 Han gikk bort til ham, helte olje og vin på sårene hans og forbandt dem. Så løftet han mannen opp på eselet sitt og tok ham med til et herberge og pleiet ham. 35 Neste morgen tok han fram to denarer, ga dem til verten og sa: 'Sørg godt for ham. Og må du legge ut mer, skal jeg betale deg når jeg kommer tilbake.'

36 Hvem av disse tre synes du nå viste seg som en neste for ham som ble overfalt av røvere?» 37 Han svarte: «Den som viste barmhjertighet mot ham.» Da sa Jesus: «Gå du og gjør som han.»

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Det er statens oppgave å sørge for at utvisninger effektueres, ikke private organisasjoners. Kirkens bymisjon gjør det de som kristne skal gjøre for mennesker i nød, hverken mer eller mindre.

Mjna... Så var det definisjonen av nestekjærlighet da Geir. Om ikke det er private organisasjoners oppgave og effektivisere lovverket, er det heller ikke deres oppgave å motvirke det?! At dette er en kristen organisasjon og derav skal utvise neste kjærlighet er jeg innforstått med. I prinsippet så er dette legitimt. Men det blir likevel svært vanskelig da de her faktisk hjelper kriminelle å forbli i Norge. Dette blir derfor en svært vanskelig gråsone. Derfor mener jeg de ikke bør hjelpe i denne sammenheng. Selv om definisjonen av hjelpe også er uklar her. Er det egentlig å hjelpe ved å la kriminelle opprettholde sin kriminelle status og motvirke norges lover?

Endret av roberteh
Lenke til kommentar

Alle som er i Norge har så vidt jeg kan huske krav på et minimum av helsetjenester.

 

Forøvrig så synes jeg det Kirkens Bymisjon gjør er helt på sin plass. Det virker som om enkelte i sin innvandringsskepsis har glemt at det er mennesker det er snakk om. Ofte redde mennesker som hverken har tak over hodet, penger til mat eller noe som helst annet enn hva de står og går i. Jeg ser at enkelte forsøker å redusere disse menneskenes menneskeverd ved å redusere dem til kriminelle, det er de ikke nødvendigvis, selv om mange må ty til kriminalitet for å overleve. Glem aldri at det er mennesker.

 

Jeg må innrømme at jeg ble kvalm når jeg så politikere stå frem på TV og iskaldt si at Kirkens Bymisjon burde la være å hjelpe disse menneskene. Det var nesten som om de sa at vil de ikke ut så skal de pines ut. Per Sandberg og Erna Solberg burde skamme seg.

Lenke til kommentar

Hvorfor bør de skamme seg? De dere glemmer i denne saken er at dette dreier seg om kriminelle mennesker som ikke har fått oppholdstillatelse og skal utvises. Tror dere ikke ved denne type muliggjøring av kriminell væremåte, kun vil gjøre det enklere for de allerede 18.000 illegale innvandrerne i Norge? Er dette ønskelig?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...