Gå til innhold

0laf

Medlemmer
  • Innlegg

    13 208
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    95

0laf vant dagen sist 9. juni

0laf hadde mest likt innhold!

4 følgere

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

19 188 profilvisninger

0laf sine prestasjoner

40,7k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Gode poeng, men hvorfor vil Tom Hagen drepe sin kone på denne måten, og etterlate seg slike bevis? En mann som skyr rampelyset, og som har brukt et liv på å holde seg unna pressen, på tross av formue og gode forretninger, velger å iscenesette en falsk kidnapping, som han vet vil slås opp i alle riksmedier, og som vil gjøre han selv til hovedmistenkt, slik ektemannen alltid er, og hele Norges snakkis. Hvorfor ikke bare dra på hytta, dytte dama utenfor en skråning, og hevde hun falt? En mann som er unormalt ryddig og kalkulerende, som bokstavelig talt har tjent sin formue fordi han har stålkontroll på alt, og skriver ned alle detaljer, og planlegger for det meste, roter altså til kidnappingen på denne måten, glemmer at han har skilmissepapirer i huset, som han vet vil bli undersøkt av politiet som et åsted osv. kokain på teppet, blod på badet, og telefon som ligger igjen. Attpåtil så involverer han andre, som han knapt kjenner, for å ordne med kryptovaluta, ettersom han selv er teknologisk analfabet, og knapt kan sende en epost. Betaling til kidnapperne var det politiet som håndterte, så det må nesten de svare for.
  2. Furious George Clooney called White House George Clooney reportedly called a senior White House aide to complain about US President Joe Biden’s criticism of arrest warrants for Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, which Amal had signed off on. Amal Clooney, a prominent human rights lawyer, played a significant role in providing legal assistance with the arrest warrants sought by the ICC for Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and Defense Minister Yoav Gallant and Hamas leaders accused of committing war crimes in Gaza. Clooney was most upset by Biden’s claim that the warrants are ‘outrageous,’ according to the Washington Post, which first reported the news. The actor was also concerned about legislation recently passed in the House of Representatives to sanction the ICC. He worried that sanctions would harm his wife and potentially lead to her being deported. The row comes as the Biden reelection campaign promotes a June fundraising event at which donors can meet Clooney, former President Barack Obama, and Julia Roberts. https://www.lbc.co.uk/news/george-clooney-blasts-white-house/
  3. Poll: 75% of Palestinians ‘satisfied’ with Hamas terror war The Palestinians’ satisfaction with Hamas’s performance in the war against Israel has reached its highest point since the terror group’s Oct. 7 massacre, while support for the Palestinian Authority and its ruling Fatah faction has plummeted, according to a poll published on Wednesday by the Palestinian Center for Policy and Survey Research. When asked to rate the performance of various Palestinian actors during the war, Hamas took the lead among the respondents with 75% satisfaction, up five percentage points since March. The opinion poll recorded a slight drop in support for the Hamas-led Oct. 7 massacre of some 1,200 people in Israel. Two-thirds said the terror group was “correct” in launching the murderous attack, down by four percentage points compared to three months ago. However, Palestinians’ belief that Hamas’s terror assault “revived international attention” to their cause and could “lead to increased recognition of Palestinian statehood” rose by six points to 82%. Fifty-one percent believe that Hamas terrorists are “the most deserving” of leading the Palestinian people, up from 49% three months ago. Meanwhile, 16% believe the P.A.’s Fatah faction is the most deserving. According to the survey, 60% of Palestinians are in favor of disbanding the P.A. Only 9% of respondents expressed satisfaction with the performance of Mohammad Mustafa, who was appointed the governing body’s prime minister by Mahmoud Abbas in March. ... Almost 60% of Palestinians said they saw the “return of Hamas” in Gaza as the preferred outcome for the conflict, followed by 25% that preferred a “new P.A. under an elected president, parliament and government.” The Ramallah-based Palestinian Center for Policy and Survey Research polled 1,570 Palestinian adults throughout Gaza, Judea and Samaria between May 26 and June 1. (The margin of error was +/- three percentage points, the NGO said.) https://www.jns.org/poll-75-of-palestinians-satisfied-with-hamas-performance-in-war/
  4. Nå er Israel den jødiske staten, så det er nok trolig noe mer religiøse føringer enn vi har i Norge, men det er religionsfrihet i Israel, og det er også tillatt med misjonsarbeid. Det som ikke er tillatt er altså å tilby materielle goder for konvertering, eller å forsøke å konvertere barn uten at minst en av foreldrene er til stede.
  5. Det er ingen som har hevdet det har noen relevans, ettersom skyldspørsmålet er avgjort, det ble diskutert hvorvidt nye forhold, våpen og annet som har blitt kjent i ettertid, ville hatt relevans dersom det var kjent for politiet, noe det trolig ville hatt, dog er det umulig å si noe om dommen ville blitt annerledes av den grunn.
  6. Maktmisbruk er maktmisbruk, så det er lite grunn til å diskutere hva som ligger til grunn for et maktmisbruk. Jeg misforsto trolig litt, ettersom fordommer, mistanker, eller hva som helst annet, ikke er relevant dersom det allerede foreligger maktmisbruk. Likevel så er det jo ikke alltid maktmisbruk når politiet benytter vold, ettersom de har lov til å benytte vold, og det eneste som er interessant å diskutere som sådan, måtte jo være når det ikke anses som maktmisbruk, for eksempel dersom politiet har grunn til skjellig mistanke som tilsier maktbruk, uten at det misbruk.
  7. Aner ikke, men det spiller egentlig ingen rolle ettersom det nedarves på morsiden. Jødisk lov (halacha) sier at man er jøde dersom ens mor var jøde. Ortodokse praktiserer dette, og de fleste konservative også, mens enkelte mener at så lenge en av foreldrene er jøde, så er barnet også jøde.
  8. Det stemmer vel ikke helt, politiet har voldsmonopol, og kan utøve vold uten at det er maktmisbruk, for eksempel nettopp ved skjellig grunn til mistanke. Påtreffer politiet en person de har grunn til å tro er bevæpnet eller vil utføre alvorlig kriminalitet mot politiet eller andre, har de åpenbart anledning til å forsøke å pågripe, og dersom vedkommende motsetter seg, har de også lov til å eskalere. Nå var ikke det tilfellet her, ettersom politiet ikke visste hvem Simensen var, eller at han var bevæpnet, og hadde i utgangspunktet ingen grunn til å verken pågripe eller angripe Simensen, men hadde de visst dette, og flere av disse voldssakene mot Simensen som har dukket opp i ettertid var kjent for politiet, så hadde saken muligens stilt seg annerledes.
  9. Palestinerne er i all hovedsak arabere, som gjennom tiden har blandet seg med den eldre befolkninger som jøder, druzer osv. Jesus var jøde. Født av jødisk mor, og som tilba Gud i templet. Trolig var alle hans disipler jøder, ettersom de diskuterte hvorvidt ikke-jøder kunne døpes, noe som nok ikke ville vært noe tema dersom noen av disiplene ikke var jøder. Det er to disipler det er noe usikkerhet rundt dog. Paulus er beskrev som romer, som generelt ikke er jøder, men også som fariseer, som er jøder, så han var trolig jøde. Lukas er i bibelen beskrevet som "hedning" (ikke-jøde), men mange historikere mener at det som menes er at han var hellenistisk jøde, og likevel etnisk jødisk. Når det har blitt hevdet at Jesus ble drept av jødene, så er det religiøst det menes, Jesus var selv etnisk jøde (følger morslinjen), og hadde fint lite felles med dagens palestinere. Når staten Israel ble opprettet fantes det omtrent 630 000 jøder i det palestinske mandatet, 143 000 kristne, og 1.2 mill. muslimer. Hvordan man får det til å bli en tredjedel kristne, vet ikke jeg, men påstanden fremstår som oppspinn. Fallet i kristne har skjedd i palestinske områder. Øst-Jerusalem så f.eks. en dramatisk nedgang mellom 1948 og 1967, og i Gaza finnes det knapt kristne igjen. Det er lett å skylde på Israel, men hadde det vært så fantastisk for kristne i palestinske områder, så hadde de sikkert blitt der. I Israel har derimot antallet kristne økt jevnt og trutt, og det er i dag et par hundre tusen kristne der. Mens antallet kristne har gått til nærmest null i Gaza, og falt i de fleste land i midtøsten, så har antallet kristne i Israel økt. Samtidig har også antallet jøder økt dramatisk på grunn av tilflytting, så andelen kristne er lavere i dag. Jeg er dog enig i at kristne er litt lette å lure, særlig av en organisasjon som er pro-palestina og opererer i Gaza https://www.ngo-monitor.org/ngos/embrace_the_middle_east_/
  10. Ja, selvfølgelig, det er åpenbart IDF sin feil, som forsøker å straffe terroristene, ikke terroristene som tok gislene, de er bare stakkarslige palestinere som gjør så godt de kan. Hos sivile leger, lærere og journalister, tydeligvis. Sivile palestinere som liksom ikke støtter Hamas.
  11. Altså, nå har jeg vist til en meningsmåling som viser at 84% av de spurte kristne mener de har bra i Israel, og du har vist til ... ingenting, annet enn anekdoter og vås.
  12. Jeg vet det i flere tiår har vært folk som har forsøkt å få gjennom slike lover, senest i fjor, men jeg tror ikke det per i dag finnes noe missjonsforbud, men er litt usikker? Edit: Finnes en lov fra 1977, men den forbyr kun å tilby materielle goder, som penger e.l. for at folk skal konvertere, og det er heller ikke tillatt å forsøke å konvertere noen under 18 år uten at en av foreldrene er til stede.
  13. Høres ut som i beste fall anekdoter, og i verste fall noe som kommer rett fra Candace Owens. De fleste kristne opplyser at de har det bra i Israel, og at det er religionsfrihet de bare kan drømme andre steder i Midtøsten, inkludert i de palestinske områdene. https://www.timesofisrael.com/israels-christian-community-is-growing-84-satisfied-with-life-here-report/
  14. Har du noen eksempler på systemtiske problemer med kristne i Israel, utover enkelthendelser hvor kirker eller lignende har blitt tagget, noe som skjer i de fleste land? Det er nærmere 200 000 kristne i Israel, og det er det eneste landet i Midtøsten som har en stadig voksende kristen minoritet.
  15. Javisst, PLO og Human Rights Watch, samt enkelte i FN, har åpenbart alternative måter å se det på.
×
×
  • Opprett ny...