Gå til innhold

Aldri mer dårlig pizzasaus! *oppskrift på peppes'*


Anbefalte innlegg

Etter å ha begynt å bruke denne er pizza blitt en helt ny opplevelse for meg og jeg sparer masse penger på å slippe og kjøpe pizza ute. :)

 

400gr hakkede tomater (eller en hermetisk boks)

120gr tomatpuré (nesten en hermetisk boks)

1 ts salt

1 ts hvitløkspulver

1/2 ts fennikelfrø

1 ts anisfrø

1 1/2 ts løkpulver

1 ss merian (et slags pizzakrydder)

1 ss oregano

1/2 ss basilikum

1 ts sukker

1 ts pepper (fant ut av hvitt pepper var bedre enn svart)

1 laurbærblad

2 ss olivenolje

1/2 ts sitronsaft

Vann etter konsistens

 

 

Det er helt sykt at du skal ha lakrisfrø i sausen, men det er det som gjør den god! Det kostet rundt 150 kr i krydderinnkjøp, men det er det verdt. Bor du hjemme er flesteparten av krydderne i skapet fra før av. Knus tomatene med stavmixer hvis du ikke liker klumper i sausen. Det står at sausen skal kokes, men jeg synes det ikke er stor forskjell hvis du gjør det, siden den blir godt varmet opp på pizzaen. Husk et tykt lag med saus og tynn bunn på pizzaen.

 

Lykke til! :)

 

 

Oppskriften kommer herfra

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er enig i at sausen fra peppes ikke er det helt store. Personlig foretreker jeg en italiensk-aktig pizzasaus som blir beefet opp med litt mer hvitløk og krydderurter ("Provence"-krydderblandingen er genial til dette bruket). Og du trenger chili!

 

Eller er god pesto en fullverdig erstatning for pizzasaus om du lager pizzaer med tynn bunn.

Lenke til kommentar

Min variant:

 

1 løk

1 -2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 boks tomat

2 ss tomatpure

Nykvernet pepper

1 ts Salt

1 ts Sukker

1 terning kjøtbuljong

1 terning grønnsakbuljong

2-4 dråper tabasco (dropppes hvis du vil ha mild smak)

1 klype cayennepepper (dropppes hvis du vil ha mild smak)

 

Finhakk løk og hvilløk og stek det litt i oljen.

Ha oppi resten og kok i 20 minutter eller til tomatpuresmaken er borte.

Endret av radiated
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Heisann!

 

Jobber selv på Peppes jeg, men liker ikke helt sausen jeg. Og rømmedressingen smaker ikke heller noe bra. Er det fordi jeg er Svensk eller fordi jeg er kokk, bra spørrsmål.

Hvert fall, pizzasausen vi bruker på Peppes kommer med de frosne bunnene ferdigmontert. Vi lager bare egen pizza saus for bruk til barnepizza og glutenfri pizza. Den er basert på tomatpulp, vann og ferdig kryddmiks. Men jeg tenkte skrive en annen oppskrift etterpå som brukes på italienske pizzaer. I Sverige er jo italienske pizzaer mer valig en pan pizzaer som her.

 

Jeg er ikke helt sikker på alle ingredieners navn på norsk da, men jeg skal prøve.

 

8 ferske tomater

3 scharlottenløker (eller 2 vanlige løker)

3 hvitløks-"båter/kløfter"

1 ss seter smør

1 hånd fersk basilikum (eller 2 ss tørket)

1/2 hånd fersk oregano (eller 1 ss tørket)

1 ts salt

1 ts sort pepper

 

5 dl kalvfond (eller grønnsaksbuljong)

1 dl tørrt hvitvin (eller 1 dl ekstra vann)

1/2 dl hvitvinsvinæger (kanskje heter vineddik)

2 ss olivenolje

1 ts sukker

1/2 ts anisfrø

 

1. For et bedre resultat - fjern skalet på tomatene gjenom o legge dem i kokende vann noen minutt til skalet slipper og kutt tomatene i passe biter. (Hermetiske tomater kan brukes isteden.)

2. Kutt løken og hvitløken i små terninger og stek i seter smør sammen med tomatene.

3. Hakk basilikum og oregano og legg i pannen.

3. Tilsett salt og pepper og stek dette noen minutter, men ikke la det få farge.

4. Tilsett kalvfond, hvitvin, hvitvinsvinæger og olivenolje, og tilsett sukker og anisfrø.

5. Kok dette til det er blitt redusert til 3/4. Pass på og røre om hele tiden siden tomater gjerne brenner ved ellers.

6. Kjøl sausen og bruk etterpå på pizzaen.

 

Viktige ting for en lykket saus:

1. Sausen skal alltid kokes først da den blir en helt annen og smakrik saus.

2. Hvitløk og basilikum er to viktige smaker for sausen, bør alltid brukes.

3. Sukker er an annen "krydde" som anbefals siden denne runder av smaken og gir sausen en mykere smak.

4. Bruk fond. Nordmenn bruker oftest bare vann hvilket gjør at sausen ikke smaker noe. Så, bruk alltid fond.

 

Det var alt jeg hadde å komme med, håper det gjorde noen glad.

 

// Svenskekokken

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...