Gå til innhold

Hva synes dere om RiksTV?


Anbefalte innlegg

Jeg har såvidt vært kunde i litt over ei uke og er FED UP med riksTV! Vel, kunde er litt å ta i. Jeg har jo ikke mottatt mottakerkortet mitt ennå. Hvor lang tid bruker de egentlig på å sende ut slikt? Stor pågang? Heller dårlige rutiner.. Denne "store pågangen" er ikke akkurat noen stor overraskelse, i og med at det analoge nettet slukkes.

 

Et par punkter jeg er kritisk til ved RiksTV:

 

- RiksTV bryter konsesjonskravene som er gitt for digitalt bakkenett - fritt enkeltvalg av kanaler. Ønsker brukerne å kunne se noe annet enn NRK-kanalene, må de bestille 16 kanaler, hvorav fem av disse er TV2-kanaler. Variert tilbud? Det er hvertfall ingen tilfeldighet, tatt i betraktning at TV2 har et større eierskap i RiksTV. Undertegnede definerer ikke akkurat TV2 som kvalitetsTV og ønsker heller ikke å betale for noe det ikke er verdt å betale for.

 

- RiksTV opererer med til dels skjulte avgifter. RiksTV reklamerer med en månedspris på kr. 189,-/mnd på RiksPakken, men kortleie på 720kr/årlig kommer i tillegg. Dermed er det umulig å komme under 249,-/mnd for et abbonement på RiksPakken. Smartkortet RiksTV tar 720/år for å leie koster forresten under en femtilapp.

 

- RiksTV viser liten vilje til å tilby kundene sine en god service. Ta feks kundeservice der de har -TRE- kundebehandlere tilgjengelig på telefon - i oppstartsfasen der flere hundre tusen husstander skal fases over til å bli brukere av RiksTV. Kundebehandlernes (in)kompetanse kunne gjerne vært et eget punkt, men det blir usaklig generalisering.

 

- RiksTV binder abbonementene opp mot adresse og ikke person. Dette vil si at hvis du tegner et abbonement på en adresse med god dekning men deretter flytter til en adresse med dårlig dekning (og disse er det nok av!), vil du ikke kunne si opp abbonementet innenfor bindingstiden - fordi du hadde dekning på den adressen du først tegnet abbonementet. Flytter du til en adresse der du ikke kan benytte deg av RiksTV, er det din egen feil.

 

Andre punkter? For/mot RiksTV?

 

 

Edit: Punkt 1 ang enkeltkanaler har RiksTV uttalt at de har foretatt en undersøkelse der de avdekket at forbrukerne ikke foretrekker å kunne velge enkeltkanaler fremfor pakker. De ønsker ikke å gi nærmere detaljer om denne undersøkelsen og bruker den som et argument til å fortsette som de gjør... Men det forandrer fortsatt ikke det faktum at de i konsesjonssøknaden faktisk skulle tilby forbrukerne å velge mellom enkeltkanaler.

Endret av Melkekartong
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

RiksTV er vel jevngode eller jevndårlige med konkurrentene, diverse kabel- og parabol-leverandører når det gjelder tilleggsutgifter i form av kortavgift etc. og når det gjelder kontrakter med bindingstid og hva som kreves for å komme ut av kontrakten? Men det undrer meg at de ikke tilbyr noen mindre og billigere pakke som Norgespakken og Folkepakken hos konkurrentene. Fritt valg av kanaler a la carte eller flere alternative grunnpakker og tileggsakker etter tema som hos Boxer.se (den svenske paralellen til RiksTV) hadde også vært kjekt.

 

Men det fine med bakkenettet kontra parabol og kabel, er at det er mulig å ikke betale en krone til RiksTV. Jeg står i deres kunderegister fordi jeg har "TV2-kort", men med NRKs 3,5 kanaler + DVD-leie fra lovefilm.no + internett, kunne jeg godt klart helt uten RiksTV. Jeg håper mange gjør som meg, velger bakkenett uten annet enn NRK og evt. andre gratiskanaler, og at dette vil vise at det kan være attraktivt å tilby flere gratiskanaler i bakkenettet, eller i alle fall et mer fleksibelt kanaltilbud.

Lenke til kommentar

hohohohoho!! I dag hadde jeg en fin opplevelse med RiksTV! Bestilte jo abbonement for to uker siden og har ennå ikke mottatt noe. Derfor tenkte jeg det kunne være kjekt å ringe RiksTV - til tross for at deres femsifrede nummer koster omkring fem - syv kroner minuttet (å ringe fra mobil. hurra).

 

Jeg må jo tross alt høre om de har glemt meg - eller rett og slett driter i meg.

 

Også er det jo alltid slik at når man ringer spør de etter kundenummer. -HVORFOR- spør de om kundenummer når de allerede har fødselsdatoen liggende i databasen deres ? Dét er jo normal praksis i alt av offentlige institusjoner (ja, nå er jo RiksTV privateid, men det er jo langt mye enklere å spørre en kunde om fødselsdato enn et kundenummer man kun bruker når man skal ringe og kjefte på RiksTV!

 

Anyhow, etter mye om og men kom vi frem til at kortet ble sendt 6 virkedager etter jeg bestilte det. Har fått en forklaring på at det skyldtes at bestillingen ikke ble registrert i systemene før over helga.. Allikevel er det tregt å bruke fire-fem virkedager på å sende fra seg et kort.

Endret av Melkekartong
Lenke til kommentar

* TV2 er gratis ut 2009 - da år deres nåværende konsesjon ut, og de ønsker å bli betalkanal. Man må ha kort for å få det inn, men kortet er gratis.

 

* Lokal-TV er gratis der de er kommet igang med sendinger i det digitale bakkenettet, men om de kan fortsette samarbeidet med TVNorge som de har hatt mange steder i det analoge nettet vet jeg ikke, jeg har ikke sett noen lokal-TV-sendinger i det digitale bekkenettet her jeg bor.

 

* I tillegg skal det komme noe som heter "åpen kanal" som skal være gratis, hvor menigheter og andre ikkekommersielle organisasjoner skal slippe til. Om disse sendingene er startet noen steder i landet vet jeg ikke.

 

Dette skulle oppsummere hva som skal tilbys gratis og som "enkeltkanaler" uten abonnementspakke i tillegg til NRK de første åra. I 2010 når hele det analoge nettet er nedlagt og kapasitene kan økes i det digitale, kan det bli endringer, forhåpentligvis med flere gratiskanaler og større valgfrihet i betalpakker, kanskje også fra en annen operatør enn RiksTV. Men det får vi se når den tid kommer.

Lenke til kommentar
Jeg må ha et kort allerede nå for TV2 eller mente du at man trenger det når konsesjonen deres går ut.

Man må ha kort nå for å få tilgang til TV2. Jeg tror også du må ha samme kortet for å få tilgang til evt. lokal-TV og åpen kanal. Kun NRKs TV- og radiokanaler er helt åpne, så vidt jeg forstår.

 

Og dette kortet får man gratis og greiest over disk sammen med dekoderen når man kjøper den i butikk. Man kan også bestille et slikt kort fra RiksTV, da bør man ha dekoderens serienummer og muligens også pairing ID for hånda, det finner jeg i menyene på Grundig-boksen.

Lenke til kommentar
Hva med tver som har innebygd dekoder som f.eks W4000 serien fra Sony?

 

Fra http://www.rikstv.no/Hva-trenger-du/Digita...-mottaker-IDTV/

 

"RiksTVs programkort settes inn i en CAM (tilgangs modul) som igjen settes inn i TVen. Følgende CAM er godkjent for bruk med RiksTV programkort i disse TVene: "Technicrypt CXV" fra Technisat GmbH."

 

Og dette gjelder selvsagt uansett om du skal ha full rikspakke eller bare kort for TV2. Kortmodul (CAM) selges av RiksTV og deres forhandlere. Og deres forhandlere er stort sett alle som selger TV-er, så det bør være greit å få TV, CAM og kort i samme handel.

Lenke til kommentar
Hva med tver som har innebygd dekoder som f.eks W4000 serien fra Sony?

Jeg har en W3000 uten CAM modul. Med vanlig inne antenne får jeg da inn NRK 1,2, og super.

Når det er sakt, så kan jeg tilføye:

Jeg bor i borettslag tilknyttet BKK kabel-TV og mottok fra de en "digital" dekoder, som det IKKE er digital utgang på!!!

Av alle ting så påstår BKK på sine nettsider åt dekoderen er optimal for de som har flatTV... Hva som er optimalt med denne dekoderen for en flatTV når dekoderen kunn har scart-utgaang?

 

Mitt dilemma er at BKK sin løsning har omtrent den samme kanalpakken som RiksTV, men litt dårligere bilde, mye flere radiokanaler, også er den billigere. Men jeg ender vel opp med RiksTV for da slipper jeg unna den ekstra fjernkontrollen, og de tapte radiokanalene må eg vel kunne få inn via en nettradio løsning.

Lenke til kommentar

Har Sony KDL-32W4000 med CAM-modul og RiksPakken. Dette fungerer utruleg godt, og enklare kan det ikkje vere. Kanalsamansetninga er òg heilt grei.

 

Kundesørvisen til RiksTV er imidlertid elendig. Har fått intrykk av at dei som sit der og svarar på telefonar må vere totalt inkompetente. Far min skulle skaffe eit abonnement nr. 2 til rabattert pris, noko som ikkje burde vere vanskeleg. Ho som svarte sa at ho ikkje visste korleis ho skulle ordne det, men ho skulle finne ut av det. Ein månad seinare fekk vi rekning på om lag 1500,- for eit nytt hovudabonnement, som vi allreie har frå før. Han ringde att, og dei svarte at dei ikkje visste kva som var gale. Vi fekk ikkje noko svar på kva dei hadde tenkt å gjere, so eg vert ikkje overraska om det det kjem ei purring på rekninga snart.

 

Tidlegare ringde far min og skulle bestille Canal+ til RiksTV. Svaret han fekk, var at dei ikkje visste korleis det skulle gjerast.

Lenke til kommentar
Har nå satt opp min Sony 32W4000, men jeg får ikke inn TV Norge. Betyr det at jeg må ha kort slik som på TV2? Jeg har ikke abonnert på RiksTv, jeg benytter meg bare av de gratis kanalene.

TVNorge distribueres i det digitale bakkenettet som en del av rikspakken, og ikke blant enkelt(/gratis)-kanalene. Lokal-TV får så vidt jeg har forstått heller ikke sende TVNorge mellom sine egne sendinger slik de gjør/gjorde i det analoge nettet. Du må med andre ord ha kort og rikspakke til 189+60 kr per måned for å se TVNorge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...