Gå til innhold

LAN i gamledager tråden!


Anbefalte innlegg

Mitt første lan var vel da jeg var

12. Er selv 19 år og også synes

jeg at LAN idag har liksom ikke

blitt noe gøy lenger. Før var det

bare kjekt og moro, men nå har

det blitt til et samlested for de

som liker å lage bråk og vold-

somme gangster-leven med ball-

tre og kniv. Det er greit å teipe,

plage og erte folk og sånt, men

idag har det for lengst gått over

streken!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mitt første lan var vel da jeg var 12. Er selv 19 år og også synes jeg at LAN idag har liksom ikke blitt noe gøy lenger. Før var det bare kjekt og moro, men nå har det blitt til et samlested for de som liker å lage bråk og voldsomme gangster-leven med balltre og kniv. Det er greit å teipe, plage og erte folk og sånt, men idag har det for lengst gått over streken!

Sånne wallagangsters er noen pingler og søker dem svakeste nerdene for å trene seg på å slåss. Likevel får dem juling, selv med balltre og kniv

Lenke til kommentar
Husker et party der politiet kom for å raide, folk kom krypende ut av vinduene med C64ene sin under armen for å slippe unna. :!:

 

Du tenker vel på copyparty'et til Cryptoburners i Drammen i 1990.

Var vel flest Amiga'er da... ikke C64 :)

 

Haha :D Husker dette , politiet gikk rundt med svarte plastikk sekker og puttet alle diskettene de kunne finne oppi der.

 

Ellers er nok jeg veldig old school på dette, var med på de første Gathering i Lillestrøm ( og 1 år i Arendal ) og siden var jeg med til Vikingskipet men falt ut av hele greia når alle begynte å sitte med Mirc,C&C,Quake osv osv.

 

For meg så var det Copy Party som gjalt , husker Shape+TRC party der vi stilte med en demo som kom på 6 plass :D .

 

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=32196

 

Det slemmeste som skjedde der var matkrig, vi måtte sette stolene opp forran skjermene for at de ikke skulle få smør, druer, sjokoladepålegg.. etc på seg :D

Husker også at Cycleburner/Contex hadde sovnet på scenen og våknet opp med at noen hadde brukt et lamer stempel i hele ansiktet på ham !! Haha

 

Også Bergen party som ble arrangert av Full Force/Megastyle/Shadows/Science 451/Contex/BOA/MFI/Cryptoburners, vanvittig kult party

 

http://noname.c64.org/csdb/event/?id=36

 

Vi rakk desverre ikke å få vår demo klar til compo, men utrolig gøy alikevel.

Vet ikke om noen av dere ser på Mess TV ? Programleder Bjørn Sjulstok var veldig aktiv på dette partyet ( og generelt på C64 Scenen ). Hadde en gruppe som het War Deal Lamers !! Han vant forresten reality serien Baren som gikk på TV3 for mange år siden ! Brukte navnet Børna og satt som regel og smattet på en Dilldo ;)

 

På denne tiden var det ikke noen LAN, vi måtte ta med oss en 10 pakk med disketter og rusle rundt for å se om det var noen som ville "swappe" med oss :D

På denne måten ble man veldig godt kjent med hverandre og nye grupper ble laget pga diverse sammarbeid.

 

Stikkord var som regel egenproduserte Tskjorter med gruppe navnet, floppy disk covers som hadde egne design !! Hadde ett medlem i gruppa som kun designed covers !

 

Omega Supreme AKA Olav Mørkrid var vel en av Norges ( for ikke å si verdens ) beste codere på den tiden... han hadde utrolig evne til å skape nye effekter og nye designs.

 

Han var også med å starte Funcom :)

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

jeg vet at denne tråden er gamel som fy og at sikkert kommer noen og klager men jeg fikk vondt innimeg da jeg hadde lest gjennom denne tråden. her er noe info alle burde ha(t) før de poster / postet i denne tråden. jeg fikk også inntrykk av at frådstarter ikke hadde dene innabors heller så men det er da mitt synspunkt. her kommer infoen

Dataparty

 

Dataparty er et begrep som ofte brukes på treff som samler ungdom til ulike aktiviteter, fra spilling til deltakelse i kreative eller spillbaserte konkurranser, sosialt samvær, konserter, sceneshow og mer. Mange betegner dataparty som en krysning av demoparty og LAN-party. Eksempel på et slikt arrangement er The Gathering, som holdes i Vikingskipet hver påske. Andre lignende arrangement er Xenox ,warpzone og The convention.

 

Demoparty

 

Demoparty er en betegnelse som kan spores tilbake til sent 80-tall. Betegnelsen dekker i dag treff hvor hovedmålet med treffet er å treffe andre fra demoscenen, også kalt demoscenere. Tradisjonelt sett går aktivitetene ut på det å se på demoer og annen 'datakunst', delta med egne produksjoner i kreative konkurranser samt tung vekt på sosialt samvær. De fleste demopartyer har 18-års grense, og det er ikke uvanlig at det bare er ca 70% av deltakerene som tar med seg egen datamaskin. Eksempel på slikt arrangement er Solskogen, som holdes ca hvert andre år på et øde sted.

 

LAN-party

 

Et LAN-party (ofte forkortet bare 'LAN') er et arrangement hvor ungdom samles med datamaskiner og hvor hovedmålet er å spille ulike typer dataspill, "chatte" på f.eks. IRC og kopiere filer fra andre over nettverk. Grunnen til at 'LAN' er en del av navnet til denne betegnelsen er sannsynligvis fordi at de aller fleste aktivitetene ikke kan finne sted uten et lokalnettverk. LAN-party kommer av ordet LAN som betyr local area network. Et LAN er lokalnettet innad på arrangmentet. Eksempel på LAN-party er BølerLAN og Bylan

 

dette er et minimumm av kunskap man burde ha om amn skulle poste noe her også det at har du et lan har du ikke noe internett. etter min og mange andre al entusiaster som jeg kjenner sier det at har du internett der så er det ikke et lan party men et dataparty noe som er noe helt annet.

 

Jeg sitter heller på lan uten internett en å gremmes over at folk spiller wow. jeg mener alt du trenger internett til er mail og drivere kansje noe nett surfing på wikipedia ol men alderig internett for spilling. jeg har vert på lan uten internett før og det er noe av det este jeg har vert med på alle spillet e sammen og alle likte det det var fildeling som også var en viktig bit av lanet.

 

jeg får vondt innimeg da jg snakker med folk på MSN en lørdagskveld og folk sier at dem sitter på lan da blir jeg rett og slett sur dette er noe sok skulle forbys. er det lan er det ikke internett . har du nett der er det et dataparty det er sån det er. skal man ha lan er det ilkke noe wow eller aoc ol. men det lokal e netverket som står i sentrum. jeg tor jeg brukte fire timer med ksina mi for et halvt år siden med akkurat den samme diskusjonen. hvis du er på et len og vil ha eller bruker inter nett er du enten fjortis eller domm.

 

 

så for siste gang det er ikke og jeg gjentar ikke internett på lan sier noen dat er dei eikke bae domme men også i manko på engesk-norsk kunskaper, hvis dette er tilfellet så synest jeg at de burde begynne på skolen på nytt. for alle burde skjønne hva local area network betyr. Det betyr lokalt netverk for hælvete

 

unskyld meg men jeg måtte bare få det uet ettersom at jeg blir sr når flk driver å sier sånne ting selv om de gjenntate ganger får både beskjed og bevis.

Lenke til kommentar
Ekke noe gauling når noen tar et headshot fra andre sia av mappet osv... Husker veldig godt den gode stemninga.

Føler med deg, det var virkelig tider.

 

De gangene jeg vare på lan var i 8/9. klasse, da var det bare modem eller ISDN internet der jeg bodde, og vi var bare rundt 10 stk. som trødde seg inn på to trange rom.

Alle spillte CS, HL eller WC3 med hverandre, og eventuelt spillte noen andre småspill i begynnelsen da nettverket var overbelastet pga folk som kopierte filmer av hverandre.

Lenke til kommentar

Mitt første LAN var på våren 04... Glemmer ikke hvordan det var i den tid heller. Noe helt annet å sitte der me 100 stykker og spille alt ifra Trackmania til quake hele helga uten å se snurten av wow på noen skjerm. Nå er det mer eller mindre ødelagt fordi folk sitter i sine "grupper" og vil bare ha med de nærmest i kretsen for å spille på LAN. Det siste LAN'et jeg var på var i November 2007 vel å merke men det var ikke noe særlig spesielt.

Lenke til kommentar

Lan parties lever framleis for min del iallefall.

 

Me har lana samen siden me var omtrent 13 år.

Såklart noken er jo i armyen, jobb etc.

Men dei fleste er med endo, og når dei er heima på perm osv så joine dei.

No er det jo såklart blitt byta ut eindel cola med pils, og all junket med litt sunnere alternativ.

Men spela er dei same. Wc3 Custom maps, Red alert2, Bf1942, HL1+ uttalige mods, AoE2, osv.

 

Ellers er eg ofte med på dei store lana me har her eg bur. Med oppimot 300 personar.

Og ja, ting forandrar seg, men stemningen er fremdeles veldig god. Noken likar å spela WoW osv, så kan no dei få lov til det. At folk gjer litt pranks på kvarandre med teip osv er jo bare tradisjon.

Og desse wannabee gangsterane med kniv som de snakker om, hadde du blitt kjent med dei hadde de nok vore ålreite folk dei og:)

 

Og denne "kids ødelegger" mentaliteten er bare tragisk. Me har alle vore kids eingong, og uansett kor voksen du trur du var, var du alltid Kid for de som var eldre. Så er faktisk bare ditt eget ansvar og henge med dei som er mindre enn deg på lan.

Lenke til kommentar

Jeg var vel på mitt første LAN for 10-12 år siden. Da gledet jeg meg så mye at jeg nesten kastet opp da jeg kom inn i hallen, eller gymsalen eller hvor det var. Så satt jeg oppe hele helga og kopierte fra alle kule folka på nettverket, spilte Quake 1, og etter hvert StarCraft og CS, såklart. Spilte så mye, og sov så lite, at jeg opplevde ofte å hallusinere en del på vei hjem igjen. Så CS-figurer over alt, bak busker og langs husvegger.

 

Sikker kjempesunt for kroppen, hehe.

Lenke til kommentar
jeg vet at denne tråden er gamel som fy og at sikkert kommer noen og klager men jeg fikk vondt innimeg da jeg hadde lest gjennom denne tråden. her er noe info alle burde ha(t) før de poster / postet i denne tråden. jeg fikk også inntrykk av at frådstarter ikke hadde dene innabors heller så men det er da mitt synspunkt. her kommer infoen
Dataparty

 

Dataparty er et begrep som ofte brukes på treff som samler ungdom til ulike aktiviteter, fra spilling til deltakelse i kreative eller spillbaserte konkurranser, sosialt samvær, konserter, sceneshow og mer. Mange betegner dataparty som en krysning av demoparty og LAN-party. Eksempel på et slikt arrangement er The Gathering, som holdes i Vikingskipet hver påske. Andre lignende arrangement er Xenox ,warpzone og The convention.

 

Demoparty

 

Demoparty er en betegnelse som kan spores tilbake til sent 80-tall. Betegnelsen dekker i dag treff hvor hovedmålet med treffet er å treffe andre fra demoscenen, også kalt demoscenere. Tradisjonelt sett går aktivitetene ut på det å se på demoer og annen 'datakunst', delta med egne produksjoner i kreative konkurranser samt tung vekt på sosialt samvær. De fleste demopartyer har 18-års grense, og det er ikke uvanlig at det bare er ca 70% av deltakerene som tar med seg egen datamaskin. Eksempel på slikt arrangement er Solskogen, som holdes ca hvert andre år på et øde sted.

 

LAN-party

 

Et LAN-party (ofte forkortet bare 'LAN') er et arrangement hvor ungdom samles med datamaskiner og hvor hovedmålet er å spille ulike typer dataspill, "chatte" på f.eks. IRC og kopiere filer fra andre over nettverk. Grunnen til at 'LAN' er en del av navnet til denne betegnelsen er sannsynligvis fordi at de aller fleste aktivitetene ikke kan finne sted uten et lokalnettverk. LAN-party kommer av ordet LAN som betyr local area network. Et LAN er lokalnettet innad på arrangmentet. Eksempel på LAN-party er BølerLAN og Bylan

 

dette er et minimumm av kunskap man burde ha om amn skulle poste noe her også det at har du et lan har du ikke noe internett. etter min og mange andre al entusiaster som jeg kjenner sier det at har du internett der så er det ikke et lan party men et dataparty noe som er noe helt annet.

 

Jeg sitter heller på lan uten internett en å gremmes over at folk spiller wow. jeg mener alt du trenger internett til er mail og drivere kansje noe nett surfing på wikipedia ol men alderig internett for spilling. jeg har vert på lan uten internett før og det er noe av det este jeg har vert med på alle spillet e sammen og alle likte det det var fildeling som også var en viktig bit av lanet.

 

jeg får vondt innimeg da jg snakker med folk på MSN en lørdagskveld og folk sier at dem sitter på lan da blir jeg rett og slett sur dette er noe sok skulle forbys. er det lan er det ikke internett . har du nett der er det et dataparty det er sån det er. skal man ha lan er det ilkke noe wow eller aoc ol. men det lokal e netverket som står i sentrum. jeg tor jeg brukte fire timer med ksina mi for et halvt år siden med akkurat den samme diskusjonen. hvis du er på et len og vil ha eller bruker inter nett er du enten fjortis eller domm.

 

 

så for siste gang det er ikke og jeg gjentar ikke internett på lan sier noen dat er dei eikke bae domme men også i manko på engesk-norsk kunskaper, hvis dette er tilfellet så synest jeg at de burde begynne på skolen på nytt. for alle burde skjønne hva local area network betyr. Det betyr lokalt netverk for hælvete

 

unskyld meg men jeg måtte bare få det uet ettersom at jeg blir sr når flk driver å sier sånne ting selv om de gjenntate ganger får både beskjed og bevis.

 

Du? Kan du skrive norsk? Dette må være 3. grad dysleksi (no offense).

 

Jeg tror ikke du helt vet hva LAN er for noe selv. LAN er ikke et begrep for "Ungdomer som spiller data i nettverk". Man bruker LAN begrepet andre plasser også. Bla på arbeidsplasser, hjemmenettverk osv. Som oftest med WAN access, eller Internett tilgang om du vil.

 

Så tror du skal redigere innlegget ditt, eller slutte klage! :)

Lenke til kommentar

Hehe, bra med folk som er under 15 og modne?

 

For min del er det ikkje folka som er problemet (pleide å vere på lan med venner, 20+ osv).

Men som ein som ikkje spelar WoW, mens mange andre gjer det, so blir det utruleg kjedeleg når dei skal sitte å spele det heile kvelden.

LAN uten internett FTW!

Lenke til kommentar
Agreed!

 

Det eneste jeg trenger når jeg skal linke, er et godt multiplayerspill og en switch...eller to, tre, fire :b

Hør, hør!

Riktignok var jeg ikke på mitt første LAN før for en 9 år siden, men da var vi 50-60 stykker samla i menighetshuset med et slitent nettverk, uten internett og folka spilte Quake, StarCraft, WC3, RA2, AoE2 og selvfølgelig ... CS!

Mitt første skikkelige møte med CS, SC og WC3 og jeg ble relativt fort hekta. Bare synd jeg ble banna fra hele greia etter at jeg ble beskyldt for å spre virus (fortsatt overbevist om at det ikke var meg, jeg sjekka maskina på forhånd før jeg dro dit og da var den clean, jeg formaterte til og med under lanet og la inn ting originalt, og det var mens jeg drev og installerte ting at folk kom og sa jeg hadde spredd virus og jeg ble bedt om å ta med maskina mi hjem, selv om det var igjen en dag ...

Siden da har jeg boikotta de :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...