Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ford Mondeo 95 Stv med periodiske startproblemer


KiKKA

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg håper at noen her har peilig på hva som feiler bilen min..

 

I dag startet ikke min Ford Mondeo -95 stv 2.0 16v bensin når jeg skulle kjøre fra butikken. Jeg var på vei hjem fra jobb og hadde allerede gjort to stopp med ca halvannen kilometer avstand. Både når jeg jeg startet bilen på jobben, på første stopp og andre stopp startet bilen helt som normalt. Men på butikken (tredje stopp) ville ikke bilen starte. N¨r jeg først vrei om nøkkelen gikk startmotoren en stund, men bilen tente ikke. Jeg tenkte jeg skulle prøve på nytt, men skjedde det ingenting. Det ble lys på dasjbordet, men ingen startmontor gikk rundt. Dette har jeg værte ute for en gang før, men da prøvde jeg på nytt en gang til, og alt fungerte bra. Men denne gangen ville bilen rett og slett ikke prøve å starte.

 

Jeg løste problemet med å skyve den igang, og etter dette har bilen fungert som normalt. (har startet/stoppet 4-5 ganger uten problemer).

 

Noen som har noen tanker om hva som kan være galt? Er kjiipt å lure på om bilen vil starte hver gang jeg vrir om nøkkelen..

 

Takker på forhånd :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har tenkt litt i dag og lurer på om det kan være tenningslåsen som har en periodisk feil. Dette siden den rett og slett ikke gjør en antydning til å starte på det siste "klikket" på nøkkelvridningen. Men når nøkkelen står med tenningen på er den veldig enkel og starte..

 

Noen som kan backe opp dette?

 

Forresten så skjedde dette på nytt i dag..

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Det går 2 ledninger til startmotoren, en tynn og en tykk, når du vrir nøkkelen i start posisjon skal det komme strøm på den tynne ledningen (+). Sjekk dette. Det som også slår meg her er at du kan ha mye eir mellom batteripolene og polskoene, rengjør disse med stålbørste så er iallefall dette utelukket.

Lenke til kommentar

Takker for svar :D

Har snakket litt med en kar jeg kjenner som mener at det også kan være selve startmotoren som streiker. Han mener at det kan være børstene på motoren som er slitte, og dermed ikke får god kontakt.

 

Men nå har jeg med meg et måleinstument overalt hvor jeg kjører, så skjer det igjen har jeg alle muligheter til å sjekke om motoren i det hele og det store får startsignal. Venter bare på at den skal streike nå :p

 

Skal prøve å huske på å skrive inn her når jeg finner svaret på mysteriet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...