Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst]15 år, gravid? Mann i fengsel?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Fordi jeg vil stifte familie med den jeg elsker, og jeg og min forlovede ser fram til og ha et nydelig barn i familien som vi kan ta vare på så godt vi kan.

 

Du kommer jo til og elske han om 2-3-4-5 år også gjør du ikke det? Hvorfor stresse så med og stifte en familie nå, du er jo ikke engang ute av ditt eget jenterom...

 

Jeg skal ikke komme her og si at barnet vil få en dårlig oppvekst om du får barn som sekstenåring... Har du ett godt støtteaparat, og en familie som hjelper til, så kan jo faktisk dette gå veldig bra :)

 

Men du er faktisk 16 år gammel når ungen kommer... Det vil si at du da må ut av ungdomskolen, for og forsørge barnet den første tiden... Om du velger og jobbe etter barnet har kommet, eller om du velger og gå tilbake til skole, så har du problemer uansett... Det er stor forskjell på og passe på unger i en barnehage, og ha ett barn selv, som absolutt ikke kan klokka...

Om du skal tilbake på skolen etterpå, så kan du vel tenke deg en pen blanding av lite søvn, stress, skole og lekser, samtidig som du aller helst skal ha ett sosialiv med vennene dine også?

Om du velger og jobbe etterpå for og forsørge ungen, så kan du nesten vinke farvell til en utdannelse...

Og gå tilbake til skolebenken etter noen år uten, er utrolig vanskelig...

 

 

Nå vet jeg ikke hvor lenge du og kjæresten din har vært sammen nå, men du er fremdeles 15, og uansett hvor voksen du føler deg nå, så kommer du fremdeles til og vokse og forandre deg mentalt. Og vilken garanti har du egentlig for at dere altid skal være sammen? 2 hjem og foreldre som krangler om hvem som skal ha deg hver jul, ferie, og helger er ikke bare bare for en liten unge...

 

Men i bunn og grunn, du har hele livet foran deg, om forholdet mellom deg og kjæresten er så bra du sier, så har dere tid til og vente med og starte en familie. Lev ditt eget liv en stund først, for det er nå det starter!

Lenke til kommentar

Nå har du ikke svart her på en stund, så lurer fremdeles på om dette er sant..

også lurer jeg veldig på hvor lenge du og kjæresten din har vært sammen og om dere har bodd sammen..

Var mamman din 15 når hun fikk deg? Lurer på om ikke barnevernet skulle vært inne i bilde og gitt din mor litt støtte når det gjalt din oppvekst.. ikke for at jeg skal leke psykolog eller noe, men unge mødre før deg har kommet frem til at de vil ha barn for å ha noen å elske, og som elsker dem uten forbehold... sier ikke at dette gjelder deg, men...

Du sier du har lagt ungdomstida bak deg, men tror du ikke at endel av det vi skal lære våre barn kommer av erfaring? Hvis du aldri lovlig har vært på by'n (uten ansvaret for en baby i bakhodet) aldri har dratt på venninneferie til syden, aldri dratt på bilferie i europa med bare kjæresten, aldri fullført videregående, aldri hatt ekte kjærlighetssorg(uten at hensynet til lille barnet har vært i fokus-og tro meg kjærlighetssorg kan bli værre enn den er for en 15 åring) aldri hatt økonomiske kniper, ikke har opplevd hvordan det er å stå på egne bein(ikke ha foreldre som blir totalt utnytta, familie skal hjelpe hverandre, men det er viktig å ikke belage seg på dem for mye. det går en grense på hvor ofte mormor kan ha barnet et pår ganger i uka, hun har vel et liv selv også)+++ hvis du aldri har opplevd noe av dette, hvordan kan du da hjelpe barnet som står i knipe?

Regner med at du har rike foreldre som øser ut med penger til deg siden du tror dere kan overleve på en lønning..

veit du ikke ba om synspunkter på noe annet enn fengsel, men man kan ikke la vær, det er rett og slett ikke mulig å la vær å si noe! Håper virkelig at barnevernet og staten slipper å bruke midler på å hjelpe deg på noe som helst vis..

Og tilbake til spørsmålet ditt:

Kun mulig at han kommer i fengsel hvis han blir anmeldt.. det er ille å si det, men jeg håper noen sender han i fengsel før han rekker å gjøre deg gravid, bare fordi han er dum nok til å gå med på å gjøre ei 15 år gammel jente til mor!!

Endret av Miss_Pepsi
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Barn skal ikke få barn, så enkelt er det. Vent til du blir voksen. Lev litt til, skaff deg litt livserfaring først!

 

Må si meg enig med det, hun er såpass ung at hun ikke har fått tid å oppleve hva egentlig livet har å tilby på godt og vondt.

Hadde en venninne som var stormforelsket og ville forlove seg osv i en alder av 14-15 år tror forholdet holdt i kanskje 1-2 år så var det over. Hadde vært interessant å høre hvor lenge dere har vært sammen for i mine øyne så virker det som det kanskje har gått max 1 år elns og at du forsatt er i lykkerus(forelska).

Prøver bare å si at ting kan se veldig flott og er sikkert en dans på roser, men jeg er nokså sikker på at du ikke kan selv være 100% sikker på hvordan det vil være å ha en unge vokse inni deg.

Skal ikke trekke inn om du er moden eller ikke, synes bare at en 15 åring ikke kan forstå hva man egentlig har tenkt å hoppe ut i og at jeg kan se for meg at du blir boende hjemme hos foreldrene dine i en evighet framover siden du eller faren ikke har mulighet til å skaffe et sted for deg selv og din kommende familie.

 

Selv jobber jeg fulltid og har egen leilighet/bil/huslån og jeg tviler på at jeg hadde hatt økonomien til å få en unge slik ting er nå. Er forresten 25 år og tjener vel sånn ca 320 000 netto og jeg har ingen tro på at faren alene kan tjene nok til å forsørge deg og ungen. Eller kanskje men da må vel han være i jobb 24/7 og da blir det vel deg som må oppdra ungen alene.

Har selv vært lærling og det er ikke allverdens penger å tjene som det.

 

Kan heller ikke tro at du faktis vil få støtte av foreldra til å bli gravid, de burde hvertfall vite hva det vil si å få unge i så ung alder, hvis ikke så vil jeg si de er like uviten som hva jeg synes du er nå. Meen som sagt, ingen kan vel fortelle deg hva du skal eller ikke skal gjøre.

Eneste er vel å komme med råd og håpe du tar til deg litt av det som blir sagt.

 

Men får vel bare ønske deg lykke til og håper ting blir så vakkert og fantastisk som du selv håper.

Endret av zeus5k
Lenke til kommentar

Skal vi se... Du er ikke gammen nokk, du kan tro at du er psykisk gammel nokk, men uansett så mye du tror det, er det ikke riktig, desverre. Hvor lenge har du og 18 åringen vært sammen? Sikkert flere år, så dere kjenner hverandre garantert bra nokk, du trådstarter er vel ferdig med fjortisforelskelsene dine, og hormonene er heller ikke spinnvill. Det er ikke for å være frekk, men jeg syntes det er meget egoistisk tenkt av deg og 18 åringen å vil ha barn på dette stadiet, ville ha barn så mye at dere vurderer å få det.

Tenk på hvordan oppveksten til barnet ditt kommer til å bli, en mor som barnet nesten aldrig får se grunnet skole, camper hos besteforeldrene, og begynner å kalle de mor / far ( sikkert kjekt for foreldrene til barnet ikke sant?) Om du får deg barn no, vil du garantert komme til å angre på det! Du sier at du vil ha barn no, pga alt er perfekt, og du er redd for at du skal endre mening senere, dette er faktisk ett av de beste argumentene for at du ikke skal få deg barn no!

Du og 18 åringen har ikke vært sammen lenge nokk, jeg nekter å tro at dere har vært sammen i 3ish år.

Om du får deg barn vil det bare ødelegge for deg selv, faren og barnet. Vil du virkelig ødelegge oppveksten til barnet du eventuelt kan få, pga du ville ha barn på ett tidelig stadium? Du vet at selvom du er sammen med verdens "kjekkeste" kan det være at dere ender opp med å skilles om ikke så lenge sant? selvom alt virker så perfekt no.

TENK deg om, om du i det hele tatt vurderer å ha barn på så tidelig stadium, tenker du ikke klart å må ha en tenketid på ett par år til, og sjekke om forholdet til den angivelige faren fortsatt er like bra.

 

Forøvrig vil også mannen din komme i fengsel, det blir sikkert kjekt, lurer på om alt er like perfekt lengre da.

 

I stedet for å kverulere å slenge drit tilbake, være defensiv, kan du ikke ta opp det vi sier til deg. Nesten ALLE, om ikke ALLE her syntes det blir feil. Jeg syntes det er moralsk feil også å ha barn på ett så tidelig stadium.

Endret av 13375k1133z
Lenke til kommentar

Helt enig i 13375k1133z at det er SUPER EGOISTISK å få barn i den alderen, DETTE KOMMER IKKE BARNET TIL GODE PÅ NOEN MÅTE!!!!

 

Er du ikke gravid så IKKE bli det heller. Som noen har nevnt før her BARN SKAL IKKE HA BARN. Søstra mi har nettopp fått en liten og selv med 2 inntekter så går penga fort ut av kontoen. (de er begge 30 år)

 

Bleier, mat, klær, vogn, utstyr og en hel haug av nødvendige ting!! Baby ting er IKKE gratis...Ja kanskje du for arvet litt klær her og litt klær der o.s.v. MEN uansett og ha en baby KOSTER PENGER

 

Du sier at skole ikke er problem....nå jobber mannen til søstra mi og han sliter med å komme seg opp av senga om morran, da babyen har skriket hele natta, ingen GARANTI for at det blir veldig mye søvn med det første, og det første året er det viktig at mor er der. Noe som betyr at du vil miste 1 år skolegang. Og jeg skal love deg at det blir ikke lett å starte på skolen igjen etter 1 år.

 

TENK SERIØST 2 ganger på dette!!!!

 

For barnets skyld...IKKE FÅ DET NÅ!!!!

Endret av Goodall
Lenke til kommentar

¨Jeg er faktisk sjokkert.. Du tenker KUN på deg selv og DINE ønsker om et barn, og ikke på hvordan dette vil bli for barnet! ELLER de rundt deg heller for den saks skyld, en ting er å ha støtte fra familie, men for meg virker det som om du bare tar for gitt at de skal vere der når du trenger det.

 

Jeg var selv mor i en alder av 19 år, og tro meg, det var IKKE planlagt, og hadde jeg kunne utsatt det noen år, gjerne 5, så hadde jeg det , for BARNET mitt sin skyld.. MEN, må man så må man, og vi har klart oss fint tross alt.

 

Du virker utrolig egoistisk for meg, og faktisk, så er du ikke myndig engang, så det er dine foreldre som blir verger for et evnt barn om du får barn nå, bare det sier jo en hel del!

Lenke til kommentar

Jeg var selv 15 da jeg fikk min første:) angrer ikke, men er glad for at jeg var ferdig med ungdommskolen før han ble født:) jeg gjorde det slutt med faren før jeg viste at jeg var gravid, og siden det var slutt så bodde jeg sammen med foreldrene mine frem til jeg var 16, da tok jeg med meg sønnen min på 7-8 måneder og flyttet til nermeste plass hvor det var videregående, for å gå skole:) fullt mulig å kombinere sønnen å skole:) men så spørst det jo hvordan det blir økonomisk da, men trur ikke det blir noe problem heller, du kommer til å få endel støtte fra nav:)

 

Du trenger heller ikke å bekymre deg for at faren skal bli satt i fengsel!! Eneste mulighet for at det kan skje er at foreldrene dine anmelder han, men da må du sikkert inn å vitne, og når du da forteller at det var frivillig så kommer ikke det noen vei:)

Lenke til kommentar

Ikke for å være ekkel, men jeg syns du er idiotisk og egoistisk.

Når får du huske at et barn er verken leketøyet til kjøresten din eller en barbie dukke. Det er et menneske som er for ung til å vite, gjøre noe som helst. Den trenger masse oppmerksomhet, masse kjærlighet og en god oppvekst.

Ville du ha vært en unge som har blitt foret med first price produkter fordi dine foreldre hadde omtrent ikke penger til overs? barn skal ha bursdagsgaver, julegaver, og masse tøy, mat, bleier, smokker og gud vet. Du har ingen jobb og hvis din type er 18 år, tviler jeg på at han har noe god jobb. Ja, det er noen som gir deg økonomisk støtte, men selv med den blir hele den økonomiske hverdagen trang. Jeg ville ha kvittet meg med barnet og prøvd igjen da du er over 18 og kanskje har en delvis utdanning og en fyr som kanskje er noe annet enn førsteårs mekaniker på shell.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...