Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

hvor efektivt er det å slutte å spise i en periode? hvordan gjøre det på rett måte?


Gjest gutt 18 mange kg.

Anbefalte innlegg

Gjest gutt 18 mange kg.

er lei av brystsmerter og vriene handleturer etter klær. det er ganske få uker siden vekta viste 125 på morgenen. idag var det 115,5. har ikke begynt å trene eller andre drastiske tiltak, ligger fortsatt på sofaen hele dagen. har bare kutta litt ned på antall dager i uka jeg tar en pizza rett før jeg legger meg, kjøpe store kvantum godteri osv.

 

anyway, har temmelig god selvkontroll og klarer fint å gå sulten en stund. har verken skole eller jobb for tiden, så det å være 100% på topp funksjonelt er ikke førsteprioritet. gidder ikke å begynne på noen piller, merkelige drikker eller annen helsekost.

 

la si jeg spiser middag og litt frukt hver tredje dag, eller kanskje prøve å gå uten mat i 3-4 dager omgangen. hvor mye forskjell er det egentlig på å ikke spise og knapt drikke i det hele tatt(for en ganske kort periode), sammenlignet med relativt store mengder vann og en del frukt foreksempel?

 

noen med erfaring eller kompetanse som kan gi meg noen tipps og råd? det hadde jeg satt stor pris på.

 

 

 

 

(tenker du på å poste kritikk, vitser eller dumme spørsmål er det bare å skippe det.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å sulte kroppen din vil nok ha motsatt effekt. Kroppen din vil reagere på dette og holde på det du har. Når den så endelig får mat vil den ta det til seg og holde på det også. Dette som er "jo-jo" effekten av slanke kurer. Man tvinger kroppen ned i vekt ved å sulte den. Når den så endelig får mat etterpå suger den til seg alt den kan og du går opp i vekt igjen.

 

Det du må gjøre er å spise litt mindre enn det som skal til for å dekke ditt behov. Men du må ha mat hverdag. Du må også spise sundt og få i deg de gode fett typene slik at kroppen "tørr" å slette det du vil bli kvitt. Du må også bygge muskler som forbrenner mer. For å orke det må du ha kondisjon for å trene.

 

Beklager, men en enkel vei finnes ikke. Ikke i det langsiktige løpet som jeg håper du sikter mot.

 

Men det viktigste du har gjort er å endre innstilling og vil gjøre noe med vekten. Det var det jeg gjorde, og nå 7 - 8 mnd senere har jeg gått ned 30 kg og er en ny mann. Jeg har gått på Grete Roede kurs. Hver uke, og vil fortsette med det til godt ut over høsten om ikke over nyttåret også. Så skal jeg ta ett år stabiliseringskurs.

 

Lykke til!

 

AKIRA

Endret av AKIRAx24
Lenke til kommentar

Å slutte spise vil ikke hjelpe deg særlig, vil bare redusere forbrenningen.

 

Er heller litt mosjon og mindre mat som vil hjelpe over det lange løp som vil hjelpe. Mirakelkurer fungerer ikke, så tanken på at du vil gå ned 10kg på uke kan du legge ifra deg med engang.

 

Men skjønte ikke hva du mente med litt frukt, hver tredje dag? Det er anbefalt å spise 5 om dagen av frukt. Istenfor å planlegge å spise frukt så sørg for at du har slikt foran deg, i rommet ditt, stua, kjøkkenet. Er så lett å bare ty til potetgull eller lignende.

 

Druer, bananer, meloner osv ligger i huset hos oss.

 

Kjøp deg en mp3spiller og begynn å gå turer, minst 1 gang i uka.

 

Håper det her hjalp litt, men det viktigste er at du klarer å holde på det her og ikke slutter med det her etter 1 uke og blir lei. Det er snakk om livstilsendring, om å få bedre holdning til deg og livet ellers.

Lenke til kommentar

Som andre sier så er det å være slank en livsstil, jeg tror at de som er det praktiserer det å spise riktig så ofte at det blir en vane, så vil du prøve noe uten å gå på kurs så kan du se i treningsdelen av forumet om hva slags kosthold som funker.

 

Ble selv feit i militæret fordi jeg levde på toast og fjordlands så det å lage skikkelig mat til middag og ha faste måltider er noe jeg tror er viktig.

 

I tillegg ville jeg f.eks. meldt meg opp i et fag på nærmeste universitet for å få billig tilgang til treningssenter om du trenger det, så kan du spørre i treningsdelen av forumet om hvordan det kan være lurt å trene, det er garantert noen som har gode forslag. Selv om du kanskje synes løping er noe herk i starten kan du begynne å gå i stedet for noen timer og så øke tempoet ettersom du kommer i bedre form. Det kan og være lurt å se på noe styrke i tillegg. Men det viktigste tror jeg er å få inn en rutine på kondis to ganger i uka og styrke en til faste tider slik at du ikke glemmer treningene. Evt kan du melde deg på et kurs slik at du føler du må møte for å ikke tape penger.

 

Dette er enkle tips om hvordan jeg lever, men så er det veldig inviduelt med forbrenning etc og jeg er ukvalifisert til å svare så du får se om tipsene er noe for deg og ha lykke til med slankingen. Selv om du ikke ser resultater i starten må du bare fortsette, store endringer skjer ikke på dagen. (btw skrittellere var hot nylig og er ikke dumt, det ble sagt at 10000 skritt dagen var anbefalt så da har du et mål om du trenger det i hverdagen. Kommer du under er det bare å gå en tur, og det kommer til å skje ofte. 10000 skritt er mye.)

Endret av Admin'c
Lenke til kommentar
Gjest gutt 18 mange kg.

allerede en del god informasjon, takk takk.

 

da kaster jeg chipsen jeg kjøpte idag, begynner med å ta en runde med manualene hver morgen, samt mer frukt og litt sundere brød og pålegg iallefall. så får jeg lese meg litt mer opp på gode og dårlige fettyper. :thumbup:

Lenke til kommentar

Om du ikke vil gå på kurs (som jeg anbefaler) så har de også nettkurs hvor du vil lære alt om sunt kosthold og hvordan du bør spise.

http://www.greteroede.no/

 

Angående fett typer så har du en tommelfinger regel her:

Usunt fett er fra dyr på fire.

Alt annet er sunt. Omega 3 er ypperlig! (fåes fra Fisk, Tran, kaspler, Linfrø).

 

Men pass på å gå for en ren mager diett...kroppen SKAL ha fett, så du må balansere kostholdet. Igjen så kan jeg bare referer til kurset som en god kilde for all denne kunnskapen satt i en struktur og form som gjør at du følges opp personlig.

 

AKIRA

Endret av AKIRAx24
Lenke til kommentar
Gjest member-101642
begynner med å ta en runde med manualene hver morgen

 

Ta deg en gåtur i stedet. Du vil ikke miste så veldig mye fett av å løfte litt manualer.

Lenke til kommentar

Lettbrus kan du forsåvidt drikke med god samvittighet, men legg merk til at det inneholder kunstig søtning, og dermed kan du få et "sukkersug" og fort gå over på godteri og lignende. I tillegg er lettbrus en utgift. Vann er det beste.

 

Men det fungerer flott som mellomsteg ned til vann, eller om du har økonomi til det, og ikke rammes av "sukkersuget" kan du forsåvidt drikke så mye du vil.

Endret av Expired product
Lenke til kommentar

Brus er fy, gå heller over til vann, kjøp imsdalflasker med tut så kan du ta med den rundt om kring. (Det er fy pga det gir dårlige tenner og dårlig vane og er jævlig dyrt om du drikker mye)

 

Du burde og se over pålegget du spiser, poenget er ikke å være ekstrem og droppe alt men en halv nugattiboks på brødskiven som jeg ser noen driver med er mindre sunt, kjøp inn paprika, tomat og agurk så får du en ny smaksopplevelse med ost, skinke og egentlig alt annet.

 

For å stoppe sukkersug kan du spise frukt, honningmelon liker de fleste og er utrolig godt og leskende. Epler er genialt, og med all frukt så smaker den bedre om den ikke er kart men har modnet, så brunflekkede bananer er genialt å ha på brødskiven for å ta et eksempel.

 

Når det kommer til trening er det en fordel å fokusere på kondis som nevnt, men styrke kan være gøy for litt avveksling. Prøv å veksle mellom flere idretter så slipper du å gå lei av jogging. Nå om sommeren driver jeg f.eks. med tennis squash jogging rulleski kajakk og svømming. Det er bare å prøve en ny idrett, du dør ikke av det ;).

 

Og nå som det er så fint vær kan du sette som et mål å være ute noen timer hver dag, det å sitte foran datamaskinen gjør deg veldig passiv.

 

Når det kommer til godteri så kan det være lurt å begrense det til en dag i uken, og passe på at huset er tomt for det utenom slik at du ikke blir fristet. Det å lese seg opp på fettyper blir fort jævlig kjedlig så ta heller å bruk sunn fornuft, det som er fett det er usunt så det burde spises med måte. Mao Italiensk salat burde ikke spises hver dag. Og det at det står lett på noe betyr ikke at det er sunt, så thousand island kan trygt holdes unna salaten, men som sagt det går ann å ha litt på for å få smak. Men husk at det finnes alternativer til det meste bare du leter.

Endret av Admin'c
Lenke til kommentar
Det leie er at 1.5l imsdal koster det samme som 1.5l brus -- dvs rundtomkring 15,-.

Men den er jo tappet fra IMSDALSKILDEN, woho.

Det blir heilt feil fokus. Du må tenke på at den flaska med Imsdal eller Olden er alternativet til brus, iste eller liknande. Om du er tørst ein dag og går i butikken så har du valget mellom vatn på flaske eller brus (sjølvsagt litt forskjellig anna og), kjøper du Imsdal har du kanskje brukt 15,- kroner for ein halv liter vatn. Det ein må tenke på er at ein betaler for å unngå brusen, ikkje for vatnet. Brus er godt og noko ein kan nyte kanskje ein gang i veka. Drikk vatn resten av tida, om det er godt for kroppen veit eg ikkje, dei lærde er litt uenige. Det som er heilt sikkert er at det ikkje er så negativt som brus er på både tenner, munn og kropp.

 

Eg drikk brus av og til i godt selskap, men går aldri på butikken og kjøper med 0,5L-flaske, då tar eg heller Imsdal.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Drikk vatn resten av tida, om det er godt for kroppen veit eg ikkje, dei lærde er litt uenige. Det som er heilt sikkert er at det ikkje er så negativt som brus er på både tenner, munn og kropp.

 

Dette var nytt for meg, alltid hørt at vann absolutt ikke er negativt for noe som helst om man drikker det hver gang man er tørst. Vi er jo 'designet' til å drikke vann - det du sier her kan vel neppe stemme?

Lenke til kommentar
sammenlignet med kaker, is, godteri og chips. hvor skadelig er ostepopp?

Ikke sammenlign, hva får du ut av det?

 

Det du burde gjøre erførst å bli mer bevisst på hva du faktisk spiser og hvor aktiv du faktisk er i løpet av en dag. Deretter bør du gripe fatt i en eller to ting om gangen.

 

Det jeg anbefaler deg å ta tak i først er at du kutter ut alt som går under godteri, chips, kaker, is osv. (også ostepopp) og begynner å gå deg en tur hver morgen.

 

Om det er at problem å kutte ut "alt" søtt på en gang kan du gå over til å bare spise de sunneste variantene, for eksempel mørk sjokolade (bocca, kokesjokolade med 70 % kakao) og nachos (fordi den er laget av mais og dermed inneholder mer fiber enn vanlig chisp som er laget av poteter og derfor inneholder utrolig mye stivelse).

 

Når mestrer dette bør du se på måltidene dine... Jeg vil anbefale minst 5 måltider for dagen hvor 3 av dem er før klokken 12, ingen etter 19 - 20 tiden. Disse skal være sunne og små måltider, og føler du spesielt stort behov for det kan du spise frukt som mellommåltid. Pass på at du får i deg nok grønsaker.

 

Etter hvert som du føler deg klar for det bør du begynne å trene regelmessig.

 

Husk på at alt dette du skal kutte ut ikke er permanent men til du er i den vekten du ønsker, når du har kommet der kan du begynne å spise dette igjen men i små mengder og en eller noen få ganger i uken.

Endret av Birthe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...