Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

sextrakassering på jobb?


Gjest estragon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Forslag til passiv fremgangsmåte:

- skriv ut en del sider som omhandler sextrakassering på jobb(for eks denne, denne eller denne.

- legg disse(i flere kopier) litt tilfeldig forskjellige offentlige steder på jobb(kantine, oppholdsrom osv hvor mange fort får med seg overskriften)

- ferdig

 

Hva oppnår du?

- folk rundt deg på arbeidsplassen blir obs på muligheten for at noen blir sextrakassert

- folk begynner å lurer på hvem som blir det og hvem som trakasserer(når det da faktisk skjer kan du fort få sympati i fra de rundt deg)

- vedkommende som driver på skjønner at det han holder på med kan falle under sextrakassering(det er ikke alltid de er klar over det - de ser på det som uskyldig)

- vedkommende som driver på med det får muligheten til å stoppe og/eller unnskylde seg uten å miste annsikt ovenfor resten av arbeidsplassen

 

Lykke til! Ikke finn deg i det. Du jobber i Norge og her har vi mange regler som skal hinde slik uønsket aktivitet. Stå på.

Lenke til kommentar

har du forsøkt å gi et svar på tilnærmingene som han ikke vil høre? Feks noe som får han til å føle seg gammmel og uattraktiv, noe som virkelig svir!

 

Uansett burde du forsøke å snakke med foreldrene dine. Jeg forstår at det ikke er noe du gleder deg til, men sjansen er at de vil forstå bedre enn du tror.

 

 

LOs sommerpatrulje er vaktbikkja for ungdom i arbeidslivet:

Telefon 8 100 1999

E-post [email protected]

Sms kodeord SP [din melding] til 2030

Endret av zlinky
Lenke til kommentar

Jeg kan forstå at småflørting på en arbeidsplass til tider kan være positivt. Da det faktisk letter det seriøse forholdet mange ansatte har til hverandre, og det kan bli en smule triveligere på jobben. Dette fungerer jo derimot ikke, i en situasjon som er beskrevet her.

 

Direkte beføling er aldri greit på en arbeidsplass. Like lite som det er ute på gaten.

 

Det første jeg ville gjort, i din situasjon, ville vært å bare si det til sjefe. At du ikke trives på arbeidsplassen. Trivsel og glede på en arbeidsplass skaper større effektivitet og arbeidslyst, og burde jo absolutt være i arbeidsgiverens interesse.

 

Samtidig ville jeg også ha snakket med LO's sommerpatrulje. De er jo der av en grunn. Og kan hjelpe deg videre. Det er jo helt tydelig at de fleste ungdom ikke vet hva de skal gjøre i en slik situasjon, og jeg tror helt ærlig LO har kompetansen til å hjelpe til. Selv om trakasering på arbeidsplassen har vært ett kjent problem i ledelsen der også. :ermm:

 

Om det ikke skulle hjelpe å snakke med sjefene dine, og LO ikke kan hjelpe deg. Ville jeg ha sluttet på dagen. Trivsel med sitt eget liv, selvsikkerhet og velvære er ufattelig mye mere verdt, enn de kronene du måtte tjene der du jobber nå.

 

Jeg er fullstendig klar over at det å ta opp noe slikt med en sjef, kan være ubehagelig. Mitt forslag er å sende han en mail på det. Skrevet på en saklig og høflig måte. Hvor du enkelt å greit ber de om å slutte. Jeg ville også bedt om ett skriftlig svar. Da har du evt tilegnet deg bevisgrunlag på en lovlig måte. (Da det var snakk om att opptak av samtaler var i en juridisk gråsone).

 

 

Dette ble mye dette, og en smule usammenhengende. Men jeg håper du ser tegningen min. Og om det skulle bli veldig ille, ville jeg ikke nølt med å anmelde saken. Du er strengt tatt fremdeles bare 15, og burde på alle måter være fritatt fra slike handlinger.

 

mrbjoern :)

Lenke til kommentar

Det er en ting å drive med kødd og morro og ting - men her er det snakk om ei jente på 15 år! Et BARN (rent teknisk sett)!

 

Det er over streken, uansett.

 

har du forsøkt å gi et svar på tilnærmingene som han ikke vil høre? Feks noe som får han til å føle seg gammmel og uattraktiv, noe som virkelig svir!

 

Uansett burde du forsøke å snakke med foreldrene dine. Jeg forstår at det ikke er noe du gleder deg til, men sjansen er at de vil forstå bedre enn du tror.

 

 

LOs sommerpatrulje er vaktbikkja for ungdom i arbeidslivet:

Telefon 8 100 1999

E-post [email protected]

Sms kodeord SP [din melding] til 2030

Støttes, LO's patrulje er flink :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Helt klart trakasering og absolutt noe du kunne kontakte LO om. Slik oppførsel mot en 15 åring er absolutt ikke greit og forøvrig ikke greit i de aller fleste tilfeller. Men noen ganger vil jeg hevde det kunne være greit (selv om det muligens sjokkerer noen vitner). Har selv utført lignende som sjef, men da med en person som var en svært god venn og i tillegg lesbisk, og ikke minst var det gjensidig, jeg fikk gjennomgå like mye som henne.

 

Relasjoner på jobb er svært så individuelle. Jobbet en periode sammen med en jente som jeg kranglet så bustene føyk med. Skjellsordene haglet. Alle som ikke kjente oss (vikarer, kunder, etc) lurte på hvordan i alle dager vi kunne jobbe sammen når vi hatet hverandre slik. Saken var at vi var meget gode venner, det var bare en "greie" vi hadde på jobb.

 

Så slike ting må man se på ganske så individuelt (og derfor er det som "offer" svært viktig å si fra at nå er streken nådd). Men å antaste en mindreårig slik er rett og slett ufyselig.

 

Forøvrig er det rart at ingen har nevnt følgende: Neste gang noen tar deg på rompa, svar med et kraftig klaps på kinnet.

Lenke til kommentar

Dette skal du ikke finne deg i! Er det for vanskelig å si i fra, enten til de det gjelder, foreldrene dine, verneombud, osv., så si opp jobben! Du skal ha såpass respekt for deg selv at du ikke godtar dette. Fint at du reagerer på det og at du tar det opp i forumet i hvert fall! :)

Selv om du sier i fra, så har disse grisene avslørt sitt sanne jeg, så uansett synes jeg du skal finne et annet sted å jobbe....

Lykke til!!

:)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Fortell det til kona hans.

 

haha ja, selvom han er "høyest" oppe så betyr det ikke at det ikke finnes en som kan ta balletak på han.

 

Sjefen min tok en gang tak i hoftene mine og smalt til flere ganger mens han sa høylytt "sånn ja, din lille hore". dette var i en åpen butikk og vi begge er menn. følte meg ikke seksuelt krenket siden det er slik humoren er der, men jeg deler ikke akkurat den humoren heller :p

Lenke til kommentar

Vi minner om reglene for gjesteposting. En eller flere poster har blitt slettet som følge av brudd på disse reglene. Husk at posting med gjestekonto er for innlegg av alvorlig og/eller sensitiv art. Vi oppfordrer alle til å respektere reglene, slik at vi kan beholde dette tilbudet for de som måtte trenge det. Grove misbruk vil medføre ip-sjekk.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres, da det er off-topic. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar

Jau, slike sitasjonar kan vera trasige, difor lyt du gje han ein beskjed om at du seriøst mislikar det og ser helst at han held opp. Viss han då ikkje gjer seg, kan du kansje ta kontakt med politiet, fordi at det er ikkje normalt med slike utspel frå ein såkalla "seriøs" sjef på ein såkalla "seriøs" arbeidsplass som og tek inn sommerskule elvar forstår eg deg rett.

Om du ikkje har sagt det til vedkomande, så er jo han heilt uvitande om at det faktisk trakasserer deg.

 

For det er nemleg slik at viss ein person følar seg tråkka på og det er ein annan person som er årsaka, så har ein jo rett til og kontakta den hjelp ein treng i slike sitasjonar, men politiet kjem nok bare til å gje han ei åtvaring uansett.

 

Fann du noko hjelp i orda mine så vær så god :)

Johsse- unnskyld nynorsk overkill :)

Lenke til kommentar

Har du høyrt om smak og behag ? Ein "seriøs" sjef skal sjå saninga i augo og sjå til med og halda opp om ein arbeidstakar er misnøgd med oppførselen til sjefen om det vert sagt i frå.

Klarar han ikkje henta seg inn etter det, så har han ingenting på ein arbeidsplass å gjera uansett.

 

Humor eller ikkje humor, det er ein arbeidsplass som tek inn skule elevar om ikkje anna å då kan ein ikkje snakka slik til dei ?

Det finns bedre vitsar en dei tinga eg har lest på denne tråden.

 

mvh Johsse-

Endret av Johsse
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...