Gå til innhold

trenger litt hjelp til valg av linux distro...


Anbefalte innlegg

har en HP Compaq 6715b.

 

specs

Skjermkort ATI Radeon X1250 kort

Restore Media DRDVD Vista 6515/6715 Media

Prosessor AMD Turion64 X2 TL-56 6715b Processor

Skjerm 15.4 WXGA FF 6715b Display

Minne 2048M 667DDR2 2DM 6715 Module

Disk 80G 5400RPM FX 6715 Hard Drive

Optisk enhet DVD RW DL SM FX 6715 Drive

Batteri 6C 55Whr 6715 Battery

Mus på bærbar Touchpad w/FPR 6715b Keyboard

Modem 56K V92 MDC 6715 Modem

Trådløst nettverkskort Broadcom 802.11a/b/g 6715 Card

Bluetooth Bluetooth 2.0+ 6715 Module

Strømadapter 90W w/pwr 6715 Hardware Kit

AMD Turion 64 X2 Label

 

har hørt at mandriva er en bra distro som jeg har lydt å prøve. men har også hørt at folk med samme nettverkskort som meg har hatt problemer med å få det til å funke. har hørt at det må ha kernel 2.6.24 for at trådløse nettverkskortet skal funke, har Mandriva det? men hvis eg ikke får mandriva til å funke hvilken distro skal eg da bruke? og hvordan blir det å bruke Vista sammen med linux? trenger hjelp til å få det til å funke.

 

blir det bedre å spille av hd filmer i linux eller blir det ca det samme? kosn blir det med spill i linux? hvilke spill er støttet for bruk i linux?

Endret av morgan_kane
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mandriva er en veldig fin begynnerdistro. Tror den skal støtte broadcomkort i nyeste verson, men er ikke helt sikker. Spill i linux funker sjeldent, selv om det ser ut til at det kan komme noen om ikke så alt for lenge. Du kan emulere de med WINE, men det greieste er å dual-boote med windows. Det skal være velfig enkelt å sette opp.

Lenke til kommentar

Antar du er veldig ny på Linux, så derfor vil jeg som southparkman anbefalt det å dualboote med windows. Dette er veldig lett med den nyeste Ubuntu distroen.

 

Angående om det trådløse kortet ditt fungerer eller ikke med Linux, er vel bare å kjøre cden live, dvs. boot cden og prøv OSet og test om du kommer på nett.

 

Angående valg av distro:

De som er nye på Linux starter som oftest med Ubuntu.

 

Linux Mint er vel kanskje den distroen som Windwos brukerne kjenner seg mest igjen. Jeg har prøvd både Linux Mint og Ubuntu, og jeg må inrømme at jeg var mer imponert over Linux Mint.

 

Valg av distro er smak og behag. Finnes ingen fasit på hva du skal velge, men jeg ville anbefalt deg Linux Mint.

Lenke til kommentar

Har vært gjennom mange distroer. Selv vill jeg nok anbefale Ubuntu. Linux Mint er også ett veldig bra nybegynner alternativ.

 

Dualboote med Vista er ikke noe problem. bare og installere og når du starter maskinen vill du kunne velge mellom Win og den distroen som du har valgt.

 

De fleste distroer har en livecd. Det gjør at du lett kan finne ut om feks det trådløse nettverkskortet ditt funker.

 

Du vill nok få forskjellige tips når det gjelder distroer når du spørr ett så generellt spørsmål. Men du finner anmeldelser av siste oppdatering av både Mandriva og Ubuntu (mint er vell ikke langt unna) på HW.no. Begge er brukervennlige og bra distroer. Det er også flere slike tråder her på forumet. Linux verdenen er overfyllt med distroer, så bruk tiden på og les på forumet og prøv ut. For en windows bruker kan det være overveldende med så mange valg og en så fri verden. Jeg ble hvertfall litt overveldet over valgmulighetene.

 

Husk bare og bruk søkefunksjonen da mange spørsmål allerede er besvart. Men for all del, ikke vær redd for og spørr. Ingen her som biter (hvertfall ikke så veldig hardt)

 

Lykke till :)

Lenke til kommentar
har tenkt å prøve mandriva, ubuntu og linux mint. hvor kan eg laste dem ned?

 

Du finner alle distroer her:

distrowatch.com

Det er bare å skrive Mandriva eller Ubuntu etc oppe til venstre i søkeruta og klikk GO! Selv kjører jeg både Ubuntu, Kubuntu(kde 4.0), Mandriva(kjempe bra) og Linux Mint i blant. Alle distroene er bra, men Mandriva er for tiden favoritten. Andre linker:

Ubuntu.no, http://wiki.mandriva.com/no/Hovedside .

Endret av ronron25
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...