Gå til innhold

Matematikkstudium - Hvor og hvordan?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har bestemt meg for å studere matematikk (Tipper det blir høsten 09), og trenger i den forbindelse litt råd.

 

Jeg ønsker å spesialisere meg på statistikk og sannsynlighet, da jeg synes dette er veldig spennende. Dog holder jeg fortsatt åpent for andre retninger om noen klarer å overbevise meg. Først og fremst er det Bachelor, men det kan også bli aktuelt med Master etterhvert. Hvilke skoler er da å anbefale, og hvilke jobber er aktuelle. Hvordan er arbeidsmarkedet for slike utdannelser, og hvilket lønnsnivå kan jeg forvente å ligge på?

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Meg bekjent er de to beste stedene for å studere matematikk i Norge UiO og NTNU. Ville sett nærmere på disse:

 

http://www.ntnu.no/studier/fysikk-matematikk

http://www.ntnu.no/studier/bmat

http://www.uio.no/studier/program/mit/

 

Mtp. jobb så ville jeg spesielt ha sett på fys. mat på NTNU, med spesialisering i industriell matematikk. Bare hørt godt om både studiet og jobbmuligheter.

Lenke til kommentar

Å ta bachelor i bergen eller i tromsø er nok heller ikke noe problem, hvis du av en eller annen ikke ønsker å studere i Trondheim/Oslo. Master ville jeg tatt ved UiO eller NTNU, da disse er en del mer "prestisjetunge" (i den grad vi har prestisjeskoler i Norge), men på bachelor-nivå er det meste det samme.

Tar du en siv. ing. i fysikk og matematikk får du deg i alle fall jobb. Det gjør du dog også med en matematikk-grad fra UiO/UiT/UiB også, det er bare hakket lettere når du kan kalle deg sivilingeniør og har gått på gløshaugen.

Lenke til kommentar

Vel, om du begynner på fysmat på ntnu så kan du nok spesialisere deg litt på statistikk. Men selve greien med siv. ing er jo at man skal ha en del breddekunnskap.. Så om du er klar for statistikk og ikke ønsker så mye fysikk bør du kanskje velge en annen linje..

 

Skal selv begynne på linjen Matematikk, informatikk og teknologi til høsten (forhåpentligvis ;) ).. Og vil tro at dette er et godt valg for deg. Ettersom du her kan spesialisere deg mer om du ønsker det.

 

Jeg vil også tro at en del informatikk er veldig nyttig om du ønsker å jobbe med statistikk.. Noe som også taler for noe annet enn siv. ing.. De to beste alternativene er nok en bachelor i matematikk ved ntnu eller mit bacheloren ved uio. Men der finnes nok mange andre alternativer rundt omkring også. Du har jo uansett litt tid til å bestemme deg på :)

Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Har ikke noe i mot Tromsø, og studerer like gjerne der som i Trondheim, selv om jeg bor i Oslo.

 

Har blant annet tittet litt på dette:

http://uit.no/matstat/bachelor/6

 

Da kan jeg senere bygge på med denne, om jeg ønsker det:

http://uit.no/matstat/master/8

 

Jeg trenger vel ikke fysikk i noen av disse studiene, som jeg gjør på NTNU? Og vet dere noe om hvilke type jobber som er aktuelle med spesialisering innen statistikk?

Lenke til kommentar
Jeg trenger vel ikke fysikk i noen av disse studiene, som jeg gjør på NTNU? Og vet dere noe om hvilke type jobber som er aktuelle med spesialisering innen statistikk?

Bare så det er sagt; du må ikke ta fysikk om du starter på NTNU, det er i så fall bare om du velger å gå sivilingeniør. NTNU har jo også et rent master/bachelorstudie i Matematikk. Du kan f.eks. først ta bachelor i det som heter Matematiske Fag (som før var delt i statistisk matematikk og biomatte), og så ta 2-årig master i Statistikk eller matematikk.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hmm, jeg starta på bachelor i Matematikk og Statistikk studiet på NTNU til høsten. Men tok det bare for å få poeng, men du velger allerede i første året om du vil gå statistikk/matematikk/informatikk retninga, så vil tro den passer perfekt (og tror det studiet heter noe annet f.o.m. i år?).

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...