Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

kan ikke boote xp fra sata disk


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har en to år gammel pc med asus p5ld2 hovedkort og operativsystem på en sata raptor disk. Har fungert bra til for en uke siden. Da ville ikke xp boote. Satte in xp skiva og den fant ikke noen windows installasjon. Lasta ned nye sata drivere og boota med F6 for å forsøke en repair, men huska ikke adm passord. Etter x forsøk (den gir deg nemlig kun 3 før du må restarte) så var jeg for sent ute med å trykke boot fra dvd, og voila! XP var oppe igjen. En uke funka det, så var det på'n igjen.

 

Bios ser både sata og raid disker når jeg booter, men windows ser ikke sata eller raid5 oppsettet mitt. Hvor begynner jeg å feilsøke. Er det sata kontrolleren på hovedkortet det er noe galt med? I så fall hvordan har det seg at bios detekterer den?

 

Stein

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du muligheten til å sette S-ATA til IDE modus i steden for RAID i Bios? I så fall har det løst problemet for en del av de oppsettene jeg har vært borte i, og ikke trenger du S-ATA drivere heller...

 

Raidet ditt trenger selvsagt fremdeles drivere, men bootdisken vil fungere om de sitter på ulike kontrollere.

Lenke til kommentar
Har du muligheten til å sette S-ATA til IDE modus i steden for RAID i Bios?

 

Takk for tips. Bootdisken min sitter på en SI 3132 satalink kontroller på hovedkortet. Den står på sata2 mode og har kun raid som annen opsjon i biosen. Under biosmenyen for IDE konfigurasjon har jeg mulighet til å endre "configure SATA as .... fra raid til IDE. Men det hadde ikke noe annen effekt enn at alle raid diskene mine ble IDE disker. Satte den tilbake til RAID, og det ser ut som om de er oppe igjen.. Tok en full backup forrige uke, så det er begrenset hva som kan gå tapt.

 

Stein

Lenke til kommentar
Da var det vel heller et dårlig tips...

 

Det jeg ikke skjønner er hvorfor du får det problemet du får over tid. Har selv et Asus HK med en SIL og en NVIDIA kontroller og oppsettet er over 2 år gammelt.

 

Har du sjekket disken din med med LifeGuard verktøyet fra WD? http://support.wdc.com/download/index.asp?swid=1

 

Nei, har ikke forsøkt verktøyet fra WD. Får se hva jeg gjør med det. Er bortreist fra PC-en i noen dager nå, så jeg får ikke gjort noe mer. Tror jeg kommer til å oppgradere hovedkort og minne + operativsystem nå i stedet for å fikle for mye med det gamle.

 

Stein

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...