Gå til innhold

Nikon D300 - Capture NX


Anbefalte innlegg

Jeg ble overrasket over å se at det til min utgave av D300, som jeg kjøpte hos JapanFoto for kampanjeprisen 9990,-, fulgte med full lisens til Capture NX. Naboen min kjøpte D300 kit med 16-85mm VR for drøye 18000,- hos fotovideo, og i det kitet fulgte det bare med en 30-dagers versjon av Capture NX.

 

Jeg er såklart fornøyd med saken, men jeg undres over hvorfor huset ble levert med fullversjon av NX, men ikke kit-utgaven.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hos meg også fulgte fullversjonen med. (JP 9999.-)

Er det mange her inne i forumet som bruker programmet?

Har lest litt forskjellig om programmet.

Merker det går tregt på min pc. (låser seg ikke, som jeg har lest at noen sliter med), men brukergrensesnittet responderer utrolig tregt. Photoshop og lightroom går betydelig kjappere.

RAW-konverteringen er bedre i CNX enn andre sies det.

 

Det er så mange som driver med foto som snakker om "workflow" for tida.

Mulig CNX vil inngå i min "workflow"

(tar jeg i det hele tatt nok bilder til å kalle det "workflow"..) :)

Lenke til kommentar

Capture NX er 'tregere' og mer omstendelig å jobbe med (mye fordi de ikke har fulgt 'standard' brukergrensesnitt slik stort sett alle andre programmer gjør), men jeg synes resultatene er merkbart bedre enn det jeg får med andre løsninger.

 

Jeg 'fremkaller' riktignok bare en håndfull bilder fra hvert shoot, så for meg er ikke tregheten noe problem, men for folk som skal kjøre hundrevis av bilder igjennom systemet med individuelle justeringer på hvert enkelt bilde oppfattes nok Capture NX som veldig tidkrevende.

Lenke til kommentar

Her i Norge har jeg på følelsen av at det er neste kun Adobe-programmer som gjelder, mens hvis man frekventerer utenlandske forum er utbredelsen av CNX (for Nikonbrukere), Bibble, Aperture og DxO betydelig større.

 

Her på forumet drukner nesten et hvert forsøk på å diskutere annet enn Adobe-programmer i "støy" om at Lightroom, Elements eller Photoshop er best. Interessant er det å legge merke til at veldig mange av dem har knapt prøvd en annen programvareleverandør. Selv har jeg prøvd en rekke forskjellige programmer for å finne en løsning som passer meg, og basert på det er jeg ikke i tvil om at CNX leverer best resultat av NEF (Nikons Raw-format). Mange liker ikke CNX fordi brukergrensesnittet ikke er likt Lightroom og de må derfor ut av døsen og tenke litt anderledes. Hadde det vært helt likt Lightroom, hadde jeg ikke blit overrasket om det heller ikke hadde vært helt bra. ;)

 

Hvis du seriøst vil utforske CNXs potensiale, vil jeg anbefale CNX forumet hos Nikon Café Brukeren Tomtom er f.eks en kilde for grundig informasjon der.

 

Den offisielle CNX siden http://www.capturenx.com/

 

http://nx101.com/

 

eBook om CNX hos http://www.luminescentphoto.com/

Endret av Oceanborn
Lenke til kommentar

Det er vel få som betviler CNX mtp billeddkvalitet. Jeg får ofte bedre konverteringer på NX enn i Lightroom, selv om LR har blitt betydelig bedre siden 1.0. Problemet med CNX er at det er så ulidelig tregt dersom en har middelmådig hardware. Jeg bruker fortsatt CNX til enkelte bilder som jeg vil ha optimalt editert.

Lenke til kommentar

For meg gjelder samme sak som for Nonsens. Jada, litt hurtigere kunne det gått.

For meg er det også et spark til Adobe.

Greit å betale moms og slik, men jeg vil ikke kjøpe til norske priser.

 

Kunne ønsket flere funksjoner i CNX, men med NIX plug-ins kan en lage mye rart.

PS! har forresten en ekstra lisens :innocent:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...