Gå til innhold

Infotråd: Ubuntu 8.04 LTS (Hardy Heron)


Anbefalte innlegg

jaustin_saturated_full_logo_021_trans.png

kubuntu-banner.png xubuntu-banner.png edubuntu-banner.png

 

Siste versjon av Ubuntu er her! Les her om hvordan du oppgraderer fra 7.10 til 8.04, og hvis du ikke har Ubuntu i det hele tatt laster du ned fra en av linkene nedenfor. Hvordan ser Ubuntu ut? Her er noen skjermbilder.

 

I denne tråden finner du alt du trenger å vite om Hardy Heron og generelt om Ubuntu. Dersom du ikke finner det du lurer på, spør i vei. Her kommer svarene fortere enn du aner.

 

Last ned Ubuntu!

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

For å unngå belastning på Ubuntu sine servere, anbefaler vi dere å laste ned Ubuntu som torrent. Torrentfilene nedenfor kan kjøres med f.eks. µTorrent i Windows og KTorrent i Linux. For de som har Opera kan torrenten kjøres direkte i nettleseren. Hvis du ikke vet hvilken av de nedenfor du skal laste ned, laster du ned den aller første, dvs. Ubuntu for alle PC-er.

 

Den nedlastede filen er en ISO-fil. Hvis du ikke vet hvordan du brenner den, last ned InfraRecorder og følg disse instruksjonene eller denne videoinstruksjonen. Her er en video for de som har Nero. Det kan være lurt å bruke en CD-RW, siden Ubuntu kommer med ny versjon hvert halvår. Da kan du brenne om igjen på samme CD-plate.

 

ubuntu-banner.png

For alle PC-er | For 64 bit-PC-er

Alternate i386 | Alternate AMD64

Server i386 | Server AMD64

Flere... | <a href="http://"http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/"" target="_blank">Daglig oppdatering</a>

 

kubuntu-banner.png

For alle PC-er | For 64 bit-PC-er

Alternate i386 | Alternate AMD64

 

xubuntu-banner.png

For alle PC-er | For 64 bit-PC-er

Alternate i386 | Alternate AMD64

 

edubuntu-banner.png

For alle PC-er | For 64 bit-PC-er (addon)

 

Bestill orginale CD-er

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

post-3851-1177159014.jpg

 

CD-er kan sendes til deg helt gratis via en ordning som heter shipit. Det vil si at både CDene og frakt er gratis. PS. Ikke bestill mer enn nødvendig siden det koster penger for Ubuntu å tilby denne tjenesten. Beregn ca 4-6 ukers leveringstid. Klikk for bestilling:

 

Ubuntu | Kubuntu | Edubuntu

 

Hva er nytt?

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

GNOME 2.22

Ingen ny Ubuntu uten oppdatert GNOME. Nyhetene er blant annet ny versjon av filbehandleren Nautilus, et applet som viser tiden og været for forskjellige steder i verden, nøkkelringbehandleren Seahorse og Google Calender-støtte i Evolution. Blant nyhetene i Nautilus er GVFS (en raskere og mer stabil motor), og en liste med forskjellige valg når portabel media plugges inn. Se GNOME 2.22 Release Notes for mer detaljert informasjon om nyhetene.

 

clock-rc-2.jpg

 

Linux kernel 2.6.24

Utgivelsen inkluderer kernel 2.6.24-16.30 (basert på 2.6.24.3), der flere store forbedringer ble lagt inn de siste månedene før 8.04 kom. Deriblant dynticks-støtte for amd64, som gir samme energisparing på 64-bit-systemer som for 32-bit-systemer, og "Completely Fair Scheduler, som er en ny prosessplanlegger introdusert i Linux 2.6.23 med forbedret interaktiv yteevne.

 

PolicyKit

Med PolicyKit kan kontroll over brukertilgang fininstilles, noe som forbedrer anvendeligheten og sikkerheten. Dette skjer ved at PolicyKit tillater at administrative applikasjoner kan kjøres av normal bruker, og ved at det dynamisk gis ekstra privilegier kun for bestemte operasjoner i stedet for at hele applikasjonen må kjøres som root.

 

I Ubuntu 8.04 er autorisasjon med PolicyKit integrert i verktøyene "Nettverk", "Brukere og grupper", "Tjenester" og "Tid og Dato" i System/Administrasjon-menyen og klokkeappleten i Gnome-panelet, i tillegg til gnome-mount og HAL, hvor fininnstilling av tilgangen for enheter og strømstyring kan utføres. Alle privilegiene kan konfigureres i System/Administrasjon/Autorisasjon-vinduet, som selv bruker PolicyKit for autorisasjon av endringene.

 

network-rc.jpg

 

PulseAudio

I denne utgivelsen er lydserveren PulseAudio preinstallert, noe som gjør det mulig å blande sammen lyd fra forskjellige programmer, tildele lyd fra hvert programmer til bestemte lydkort, endre lydnivået til hvert program og utføre avanserte operasjoner på lydstrømmer, slik som overføring av lyden til en annen datamaskin eller endring av sampleformatene og antall kanaler.

 

Xorg 7.3

 

Den seneste versjonen av X Window-systemet, Xorg 7.3, følger med, med vekt på bedre autokonfigurasjon med begrenset konfigurasjonsfil. Denne utgivelsen gir et nytt skjermoppløsningsverktøy, som tillater brukere dynamisk konfigurasjon av oppløsning, oppfriskningshastighet og rotasjon av skjerm nummer to. Dette er spesielt praktisk for laptopbrukere som kobler laptopen til prosjektorer eller eksterne skjermer.

 

gnome-display-properties.png

 

Firefox 3 beta 5

 

Firefox 3 Beta 5 er standard browser, som gir en mye bedre integrasjon med systemet. Integrasjonen inkluderer GTK-knapper i websider, GTK-utskriftsvindu, GTK-filvalgsvindu med forhåndsvisning av bilder og ikontema som samsvarer med skrivebordsmiljøet.

 

ff3b5-rc2.jpg

 

Brasero

 

CD/DVD-brenningsprogrammet Brasero er nå installert som standard. Brasero utfyller CD/DVD-brenningsfunksjonene til Nautilus og erstatter brenningsprogrammet Serpentine for audio CD'er.

 

brasero.jpg

 

Transmission

 

GTK-versjonen av den populære BitTorrent-klienten Transmission er preinstallert i Ubuntu 8.04 LTS, som erstatter Gnome BitTorrent-nedlaster.

 

transmission-gtk.jpg

 

Vinagre

 

Den nye remote desktop-klienten (VNC) Vinagre er installert som standard, og erstatter xvnc4viewer. Vinagre gir brukeren lov til å vise flere maskiner samtidig, kan automatisk oppdage servere på nettverket uten at manuell konfigurasjon er nødvendig (via Avahi) og kan holde styr på nylig brukte tilkoblinger og favorittilkoblinger.

 

vinagre-rc2.jpg

 

Uncomplicated Firewall

 

Ubuntu 8.04 LTS-utgivelsen inkluderer ufw (Uncomplicated Firewall), en ny host-basert brannmurapplikasjon som kan konfigureres fra kommandolinjen. Dette gjør ufw designet for enklere administrasjon for sluttbrukere uten at de kommer i veien for nettverksadministratorer.

 

Totem

 

Filmavspilleren Totem har nå en YouTube-plugin som gjør det mulig å søke etter og spille av YouTube-videoer direkte, en lokal søkefunksjon for å søke etter videofiler via Tracker og DVB-støtte som lar deg se digitale TV-sendinger.

 

Inkscape

 

Inkscape 0.46, som er tilgjengelig via Universe-brønnen, er en stor oppdatering som introduserer innebygd PDF-støtte, og gir en enkel, open source-løsning for redigering av tekst og grafikk i PDF-dokumenter. Brukere vil sette pris på muligheten til å tegne flyveblader, plakater og andre dokumenter, for så å kunne lagre dem som PDF (eller som .svg) i Inkscape og sende dem til utskrift i trykkeri uten å forlate Ubuntu eller å måtte starte proprietære verktøy.

 

Ta det med ro, dette er ikke alle nyhetene. Listen er ikke ferdig enda... :)

 

 

Hva er forskjellen på Ubuntu, Kubuntu, osv?

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Guide til skrivebordsmiljøer

Skrevet av: Govassa

 

Jeg ser det er flere som lurer på forskjellen mellom Ubuntu, Kubuntu og Xbuntu. I mangel av en tråd som forklarer dette tenkte jeg å skrive noen ord. Jeg er "Linux noob", så ikke forvent noe dyptgående forklaring – jeg skriver det lille jeg vet (men som jeg tror er tilstrekkelig or de fleste).

 

Hva mener man med et "skrivebordsmiljø" (engelsk: "desktop environment")?

Før vi begynner å se på Linux så kan vi se hen til Microsoft og Macintosh for å få en forståelse av hva "skrivebordsmiljø" er. Du vet sikkert at skrivebordet til Windows XP ser annerledes ut enn det vi finner på en Macintosh-maskin. Begge har et grafisk grensesnitt (GUI) som vi straks ser er forskjellig. Forskjellen knytter seg til det aller meste, som grafikken omkring programmene, ikoner, menyer, lyder, skjermsparer, paneler osv. Videre kommer de begge med en rekke programmer som til dels har samme eller ulik egenskap, som filbehandler, bildevisningsprogram osv.

 

Som sine konkurrenter har Linux (eller mer presist; GNU/Linux) også et grafisk skrivebordsmiljø, men til forskjell fra f.eks. Windows XP* kan Linux vise til flere forskjellige skrivebordsmiljø (heretter S). De vanligste går under betegnelsene GNOME, KDE og xfce.

 

Distroene Ubuntu og Edubuntu bruker GNOME, Kubuntu bruker KDE og Xbuntu har xfce. De øvrige 300++ distroer som du finner på distrowatch bruker også (med unntak) en eller flere av disse.

 

Disse tre har hver sin hjemmeside:

GNOME her, KDE her og xfce her.

 

Og du finner en del informasjon om dem på Wikipedia:

GNOME, KDE og xfce.

 

Hva er forskjellen på de?

På samme måte som det er forskjell på utseende mellom Windows XP og Macintosh så ser KDE, GNOME og xfce forskjellig ut. De er utviklet med forskjellige programmeringsverktøy, GNOME og xfce springer ut fra GTK, mens KDE er skapt fra det som heter Qt.

Videre har disse tre forskjellige programmer i seg som tar sikte på samme oppgaver, som forskjellige video- og musikkspillere, brenneprogram, filbehandler osv. Til forskjell fra proprietære operativsystem så følger det med et helt overveldende sett med programmer som gjør det mer eller mindre klart til bruk (på én cd-plate!). Det medfølger for dem alle hjelpedokumentasjon.

Disse tre er utviklet med forskjellige mål. KDE og GNOME er utviklet for å være det mest hensiktsmessige og brukervennlige S, men de har klart ulikt syn på hva dette er. Xfce er derimot utviklet først og fremst for å være "lett", altså kreve minst mulig av maskinvaren for å passe bærbare og eldre hardware (men selvsagt er brukervennlighet viktig for dem også). Har du en gammel maskin så kan xfce kanskje vekke liv i den igjen.

 

Kan jeg bruke et program fra f.eks. KDE i GNOME?

Med noen få unntak så må det besvares positivt. Liker du derfor bedre musikkspilleren i KDE så kan du fint installere den i GNOME eller xfce, eller motsatt. De fleste bruker nok en kombinasjon av programmer fra alle tre. Takket være pakkebehandleren så installerer du bare programmet som før; pakkebehandleren vil finne de avhengigheter programmet trenger for å kunne fungere.

Men merk at et program som f.eks. er utviklet med Qt vil starte noe raskere i KDE, enn i f.eks. GNOME (og motsatt). Videre vil et program ofte se penere ut/passe bedre inn i sitt tiltenkte S. For dem som bruker KDE er det dog mulig å installerer et program som endrer på utseendet av GTK-programmer slik at de passer bedre inn.

 

Hvilket ser penest ut?

Spørsmålet du må stille er hvilke som ser best og/eller penest ut for deg; bare du kan svare på det. Betydningen av dette er heller ikke så stor den gang Linux lar brukeren stort sett endre på alt vedkommende ønsker. I andre OS er f.eks startpanelet/knappen så integrert i systemet at den ikke lar seg flytte på – som er et fenomen du ikke møter på med Linux. Du kan derfor lett få skrivebordet til GNOME til å se ut som KDE og motsatt.

 

Er det mulig å installere flere skrivebordsmiljø på samme maskin?

Det kan du, og veldig enkelt. En kommando i terminalen og pakkebehandleren vil ordne resten for deg. Du kan da ved innloggingen velge hvilke du ønsker å bruke for den ene gangen, eller hver gang. Kanskje maskinen din brukes av flere – da kan de ulike brukeren ha det S som de liker best. Skulle du senere skifte mening så kan du fjerne det igjen.

Har du installert Ubuntu som bruker GNOME, og senere installerer KDE for så og fjerne GNOME – ja så sitter du med akkurat det samme som om du hadde installert Kubuntu.

 

Hvilket er lettest å bruke?

Her må vi vise til samme svaret som ble gitt for "hvilke er penest", det må du avgjøre selv. Noe felles enighet om dette finner du ikke. Men har du først lært deg hvordan Linux fungerer så kan du rimelig enkelt skifte mellom dem uten problemer (og det samme gjør seg gjeldende for de ulike distroer).

 

Hva er en "vindusbehandler"?

Et skrivebordsmiljø har alle en vindusbehandler, som er den komponenten som styrer hvordan vinduene skal være på skrivebordet. Denne kan du skifte hvis du ønsker det, ettersom det finnes flere alternative vindusbehandlere for Linux. Disse har på samme måte som de ulike skrivebordsmiljøene ulike oppfatninger av hva som ser penest ut, hva som er mest funksjonelt, men de kommer ikke med egne programmer. Noen av disse er gunstig på eldre hardware/bærbare ettersom de krever lite av maskinen. Skifter du vindusbehandler kan utseendet på skrivebordet ditt bli endret radikalt. Eksempler er Enlightenment og Fluxbox. Mer info her.

 

Kan jeg følge guider skrevet for f.eks. GNOME på KDE?

Det kan du, og her ser du en av styrkene av å kunne ta i bruk terminalen. Linux-brukere har ikke alltid samme menyer osv., men det er samme system som ligger i bunn. Finner du en guide vil du i de aller fleste tilfeller kunne følge den. Men merk at du kanskje må tilpasse deg litt, en guide skrevet for GNOME vil kanskje bruke konsollen gedit (som følger med GNOME), mens du kanskje har kate som følger med KDE. Da må du enten skifte ut teksten gedit med kate i guiden, eller installere gedit.

 

Forklaringen din suger – Jeg vil lære mer!

:) Siden du sitter ved en PC, har du også vår felles venn (?) Google i nærheten. Søk der så vil du finne alt du lurer på. Wikipedia har også mye informasjon.

 

* Du kan skifte via tredjepartsprogrammer for Windows XP, men disse koster gjerne penger og kan føre til redusert ytelse eller datakrasj.

 

Tester, guider og andre nyttige ting

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

 

FAQ (Ofte Stilte Spørsmål)

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Jeg finner ikke pakken X i Synaptic Package Manager eller i Add/Remove, selv om noen sier den skal være der.

Du må aktivere flere pakkebrønner. Åpne System > Administration > Software Sources. I dialogvinduet som dukker opp setter du en hake ved både universe, multiverse og restricted.

 

Hvordan får jeg det trådløse kortet mitt til å fungere?

Gutsy Gibbon inneholder langt bedre støtte for trådløst nettverk enn tidligere, men det vil fortsatt være noen trådløse nettverkskort som ikke fungerer uten konfigurasjon. Det første du kan gjøre er å sjekke om kortet ditt er Linux-vennlig. Dersom kortet ditt er merket med grønt eller gult finnes det Linux-drivere til det. Følg linken ved kortet, og installer driverne.

 

Dersom kortet er merket med grått eller rødt, finnes det antageligvis ikke Linux-drivere til det, men det er likevel håp. Kortet ditt vil nesten garantert fungere med ndiswrapper. Dette er et verktøy som bruker Windows-driverne til kortet i Linux. Installer pakken ndiswrapper fra Add/Remove i Ubuntu, og følg deretter instruksjonene på wiki'en for å konfigurere ndiswrapper. Du kan hoppe over installasjonen av ndiswrapper, siden du allerede gjorde det med en pakke i Ubuntu.

 

Hvis du står fast, er det bare å spørre her på forumet.

 

Det er en blanding av norsk og engelsk her. Hvordan får jeg bare norsk?

Det er veldig mye som skal presses inn på den lille CD-en Ubuntu kommer på. Pga. denne begrensningen legges ikke alle språkpakker inn i sin helhet, og man vil derfor få en blanding av engelsk og norsk på et nyinstallert system. Resten kan lastes ned ved å huke av for Norwegian Bokmål i System > Administration > Language Support. Du må logge ut og inn for at endringene skal ta effekt.

 

Hva i alle dager er alternate-CD-en for noe?

Det kan være flere grunner til at man må ty til den alternative installasjonen. Du bør bruke den dersom du har mindre minne enn minstekravet på 192 MB RAM, du vil ha flere valgmuligheter under installasjonen eller den normale installasjonen ikke fungerer av en eller annen grunn (f.eks. du får den blå feilmeldingen "Failed to start the X Server").

 

Hvordan setter jeg opp Ubuntu i dual boot sammen med Windows?

Det beste er å starte med en helt ren disk. Windows må installeres først, siden den ikke tar hensyn til at det ligger andre operativsystem inne fra før. Sett av den partisjonsstørrelsen du ønsker for Windows i installeringsprogrammet, og la det ligge igjen en bit til Ubuntu (du kan også partisjonere for Ubuntu på forhånd hvis du vil). Etterpå kjører du Ubuntu-installasjonen, og velger manuell partisjonering. Det anbefales at du setter av en egen partisjon for /home, slik at alle innstillingene taes vare på ved en evt. reinstallasjon eller oppdatering. Hvis du setter av egen partisjon for /home, bruker du 10-20 GB til operativsystempartisjonen /, avhengig av hvor mange programmer du kommer til å installere. Swap-minnet må også ha en egen partisjon på /swap. Bruk en størrelse som er det dobbelte av det fysiske minnet ditt, dog har du mer enn 1 GB er det ikke nødvendig å følge denne regelen.

 

Ubuntu oppdager Windows automatisk, og vil opprette en meny som du får ved oppstart der du kan velge hvilket operativsystem du vil starte. Ubuntu vil være standard, og starter automatisk etter 10 sekunder. Du kan endre standardvalget og antall sekunder det tar før den velges ved å redigere /boot/grub/menu.lst. Standardvalget endres i linjen "default 0". Sett tallet til plassen Windows ligger i nederst i filen (start på 0 og tell med "Other operating systems"). Antall sekunder velges i linjen "timeout 10", der du endrer 10 til det antall sekunder du vil menyen skal synes.

 

Det er også mulig å installere Ubuntu selv om du ikke har noen ledige partisjoner. Det du da må gjøre er å bruke et partisjoneringsverktøy som GParted til å dele opp en av de andre partisjonene dine, forutsatt at du har nok ledig plass. GParted finner du på Live-CD-en under Applications (alternativt kan en egen Live-CD lastes ned). Husk å ta backup av dataene dine og defragmentere disken før du starter oppdelingen Etter at du har delt opp partisjonen, kan du installere Ubuntu som forklart over.

 

Synes du dette var uklart? Da kan du heller se på Hardware.no's egen guide eller denne guiden, som har detaljerte forklaringer med bilder.

 

Hva er dette pratet om Wine og Cedega?

Wine er et program som kan kjøre Windows-programmer i Linux. Det er varierende hvilke programmer som fungerer. Noen fungerer rett som det er, andre krever litt/noe/masse arbeid og andre igjen fungerer ikke i det hele tatt. AppDB gir deg svar på hvilken kategori ditt program hører under. Wine er gratis.

 

Cedega er et program som er en fork av Wine, men spesielt designet for å kjøre Windows-spill. Dette koster i motsetning til Wine penger, men det er bare snakk om noen hundrelapper for en viss periode. Dersom du avslutter abonnementet ditt, får du ikke flere oppdateringer, men du beholder den versjonen du hadde da du avsluttet abonnementet.

 

Det er ikke garantert at et spill fungerer bedre i Cedega enn i Wine, noen ganger kan det faktisk være omvendt.

 

Hver gang Gnome starter opp, spør networkmanager etter passordet mitt. Hvordan kan jeg unngå dette?

Skrevet av: dabear

 

Dette skyldes først og fremst at networkmanager bruker din gnome keyring for å lagre nettverksnøkler. Som et sikkerhetstiltak må du akseptere dette for hver gang du restarter, men det finnes én måte å unngå det på: pam-keyring er et program som gjør dette for deg, bare pass på at keyring-passordet ditt er det samme som det du logger inn med.

 

Første gang networkmanager kjører, får du spørsmål om å opprette et nøkkelringpassord. Du kan tvinge fram dette på nytt ved å slette mappa ~/.gnome2/keyrings/, men vær oppmerksom på at evt. innhold i denne keyringen vil slettes.

 

Framgangsmåte (grafisk):

1) Gå til System > Administrasjon > Synaptic programpakkehåndterer. Trykk ctrl+f, og skriv inn "pam keyring". Kryss av for libpam-keyring, og trykk "bruk".

 

2) Åpne /etc/pam.d/gdm i gedit med administrator-rettigheter. Dette gjøres enkelt ved å trykke alt+f2 og deretter skrive inn følgende:

gksu gedit /etc/pam.d/gdm

 

Legg til disse linjene helt nederst i fila:

auth optional pam_keyring.so try_first_pass

session optional pam_keyring.so

 

Trykk ctrl+s for å lagre, og deretter krysset i høyre hjørne for å avslutte. Ved neste oppstart av Gnome vil du slippe å skrive inn passordet ditt.

 

Alternativ framgangsmåte (kommandolinjebasert):

Åpne "terminal" fra Programmer > Tilbehør, og klipp ut/lim inn følgende:

sudo -s
  aptitude install libpam-keyring
  echo -e -E "auth	optional	pam_keyring.so try_first_pass
  session optional	pam_keyring.so" >> /etc/pam.d/gdm

Du vil ved "sudo -s" bli bedt om å oppgi et passord, som er ditt eget. Ved neste oppstart av Gnome vil du slippe å skrive inn passordet ditt.

 

Lenker:

 

Mer hjelp og dokumentasjon

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Foruten dette forumet og Google finnes det mange kjekke sider med masse informasjon om og hjelp til Ubuntu:

Dokumentasjon:

 

Hvordan bidra selv

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
  • Økonomisk
  • Programmere
  • Oversette: Launchpad | Rosetta
  • Designe grafikk
  • Support
  • PR

Endret av miceagol
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

swapping av en disk over til et annet system funker faktisk ekstremt bra, jeg gjorde det sjøl på ei maskin som ikke hadde fungerende cdrom. Dette var altså en systemdisk med ubuntu installert, ikke bare en "lagringsdisk"

 

 

Jeg mista det grafiske systemet da, men det kom opp igjen etter at jeg kjørte

dpkg-reconfigure xserver-xorg

som root.

Lenke til kommentar
vil du anbefale oppdatering eller reinskalering ?

 

 

og hvordan vil det funke og svapp en disk som er installert på et system over til et annet system ?

 

De fleste vil vel si at en reinstallering er å foretrekk da en oppgradering kan gå galt.

Hvis du har en egen partisjon for /home, skal en reinstallasjon gå smertefritt og du får beholdt alle innstillinger og private filer. Har du ikke det kan du bare opprette den ved hjelp av denne gaiden.

 

atlef.

 

Enda en god kilde til gaider. psychocats.net.

Lenke til kommentar

tja , jeg har jo allerede oppdatert , men skal bygge ny data ( allerede bestilt ) så var det om jeg skulle reinstallere hele systemet , eller bare swape disken over .

 

tror jeg kommer til og reinstalere , bare tar en backup av /home på den externe disken om , formatere hele denne disken , da det enda ligger en windows partisjon her og så er det litt rotete etter diverse utforsking og leking ^^

 

en annen ting jeg har tenkt litt på er filsystemer , leste litt i den frie kaffen om det med og bruke forskellige typer til de forskellige partisjonene , og gjerne dele opp ting i flere partisjoner .

 

er det noe og hente med dette ?

Lenke til kommentar
Nå har jeg satt denne sticky. :)

 

Du må gjerne linke 7.10-tråden fra denne så det blir lett å gå tilbake og se på diskusjonene om forrige versjon.

 

Jeg linket til både 7.04 og 7.10 i starten, men jeg måtte fjerne dem, for jeg opplever problemer med at innlegget blir blanket ut om jeg legger de to linjene til på slutten. Ingen problemer å gjøre det her:

 

Tidligere tråder i denne serien:

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

 

Har det noe med at innlegget er blitt for langt?

Lenke til kommentar

Fint at det ble opprettet en ny tråd for hardy. Nok en gang et godt initiativ av miceagol.

 

For min del har hardy vært en litt blandet opplevelse. Kombinasjonen flash applikasjon og multimedia applikasjon ser ut til lå drepe lyden på laptop'en min og firefox gjør til tider både desktop'en og laptop'en til grøt.

 

Det som jeg faktisk synes har vært veldig positivt, som de ikke har nevt så vidt jeg har sett, er at frem og tilbake knappene på min logitech MX518 mus nå fungerer rett ut av boksen (men bare i firefox).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har sett mange har slitt med at nettlesere har blitt trege i det siste. Jeg opplevde selv en stor forandring etter at jeg oppgraderte til Hardy på min 1.1GHz Centrino med 1,25 GB minne. Maskinen kunne gå helt opp i 100% cpu-bruk, bare ved å åpne én side på vg.no eller adressa.no. Jeg åpner gjerne flere faner, hvor hver fane krever det samme... Det ble rimelig tregt.

 

Løsningen ble å installere Adblock til Firefox, og noen domenefiltre til adblock, så kunne jeg straks åpne så mange faner jeg ville fra adressa.no og vg.no uten at maskinen ble tregere.

 

Edit: Det er selvsagt all flash-reklamen som er den store synderen.

Endret av HavarN
Lenke til kommentar
Synd at mange sider lever på annonseinntekter da. Er vel en liten pris å betale for gratise netttjenester. :ermm:

 

For min del må de gjerne ha ads, men når adsene er mer ressurskrevende enn innholdet til websiden blir jeg ikke like positiv til det. Aftenpostens websider er f.eks. uutholdelig med alle de flash-adsene.

Lenke til kommentar
Jeg har sett mange har slitt med at nettlesere har blitt trege i det siste. Jeg opplevde selv en stor forandring etter at jeg oppgraderte til Hardy på min 1.1GHz Centrino med 1,25 GB minne. Maskinen kunne gå helt opp i 100% cpu-bruk, bare ved å åpne én side på vg.no eller adressa.no. Jeg åpner gjerne flere faner, hvor hver fane krever det samme... Det ble rimelig tregt.

 

Løsningen ble å installere Adblock til Firefox, og noen domenefiltre til adblock, så kunne jeg straks åpne så mange faner jeg ville fra adressa.no og vg.no uten at maskinen ble tregere.

 

Edit: Det er selvsagt all flash-reklamen som er den store synderen.

 

Flashblock til FF er også fin. Den blokerer all flash, og du må aktivt trykke på

boksen til flashen for at den skal kjøre.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hei

 

Sliter litt med blåtann mot Jabra jx10. øre snorkel

 

Hardware Asus Eee, Ubuntu Eee edition, Blåtann sticken funkerer fint mot min Nokia 5500. fungerer fint i XP

 

Får opp Jabra-en men når eg kobler til så får eg beskjeden "Coudnt display "obex://[xx:xx:xx:xx:xx:xx]/ Error Host down"

 

Noen gode tips der ute? Har en drøm om å kunne bruke den i Skype...

 

 

Meanbean

post-25397-1215443642_thumb.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...