Gå til innhold

Hva må til for å lage tecila?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Helllo :)

Spørsmålet er jo enkelt i seg selv. Hva skal til for å lage tecila.. ( ingridienser, Utstyr osv.... )

Greit, jeg klarte nok ikke skrive det rett.. haha

Endret av theboss22
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fra Wikipedia:

Tequila is a spirit made primarily in the area surrounding Tequila, a town in the western Mexican state of Jalisco, 65 km northwest of Guadalajara and in the highlands of Jalisco. It is made from the blue agave (Agave tequilana azul), which is native to Mexico. Tequila is most often made at a 38–40% alcohol content (76–80 proof), but there are also several varieties of tequila produced with 43–46% alcohol content (86–92 proof).[1]

 

Du må med andre ord sette en sats basert blå Agave (kaktus). Når satsen er ferdig må den destileres.

Skrevet
Tror nok det er noget enklere å tasse ned på polet å kjøpe.

Desto dyrere :p

 

:ermm:

 

Dyere enn å lage et spesialtilpasset drivhus, importere planter, lage destileringsapparat og alle aparatene som trengs i prosessen, flasker, og all tiden brukt på det?

 

Jeg holder meg til polet når det kommer til akkurat det der ;)

Skrevet

Noe dere alle har glemt er at Tequila ikke kan lages utenfor et distrikt i Mexico. Det er ikke lov til å kalle det Tequila med mindre det er fra Mexico, så da blir det bare enda dyrere.

Skrevet
Tequila er kaktussprit.

Kaktusene i kaktusland svetter om sommeren, så setter bøndene bøtter under kaktusarmene dems, og det som de svetter er det vi kaller Tequila.

Eh, nei? Les post nr. 2, der står det hvordan tequila lages. Og btw: Blå Agave er ikke regnet som en kaktus.

Skrevet

Har kaktuslikør hjemme, smaker faktisk ganske godt. Og itillegg kan kaktusblomsten både brukes som frukt og grønnsak, avhengig av hvor moden den er.

Skrevet

Du kan ikke lage tequila. Det er brygget på en spesiell plante som kun vokser i Mexico. De har en egen by som heter Tequila der. Å bare drikke ren sprit med en håndfull salt på hånda er ikke i nærheten.

Skrevet (endret)
Alternativt, om trådstarter bare lurer på hvordan best å drikke tequila?

 

Salt og sitron...

Det ødelegger jo den gode smaken da...

Og tequilla som er så nydelig å drikke bart. Kan sitte å nippe til en god tequilla og kose meg lenge jeg. Men hold dere unna det Sierra-skvipet de har på danskebåten. Det er en tequilla som kun egner seg i drinker.

Selv så har jeg en forkjærlighet for Anejo Amatitlán. Nydelig gul variant med et hint av vanilje og gress. Den er ikke kaldfiltrert så den må ikke oppbevares kaldt. Gjør man det så skiller agavefettet seg. Lagret i 18 måneder på eikefat.

 

Jeg foretrekker lagret variant når jeg skal ha den bar, men skal jeg mikse drinker så kan man bruke vanlig Jose Cuervo Classico. Det holder i massevis. Billigere enn Jose Cuervo Classico kjøper jeg aldri. Det er for mye skvip på markedet.

Endret av L4r5
Skrevet

Det er sikkert greit å drikke bart, men da trenger man strengt tatt ikke retningslinjer for hvordan å "lage"... med mindre man har problemer med å skru av en kork og helle i ett glass.. ;)

Skrevet

Tipper trådstarter trodde Tequila er en drink som er mixet av mange andre ting. Men det er faktisk et eget brennevin som smaker helt spesiellt.

Skrevet
Dette blir vel også kalt en "Tequini" om jeg ikke husker feil.
Tequila Martini, Tequini, Mexican Martini... Kjært barn har mange navn.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...