Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Nettverksbygging - MUSEUM


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Tema: Sammenslåing av museer

 

I en by på Sør-Østlandet drives tre separate museer av ulik størrelse. Det største museet er et folkemuseum med gammel bondekultur – med et administrasjonsbygg, utendørsmiljø, gamle bygninger, gjenstander og gårdsanlegg. Hele anlegget er inngjerdet, og publikum må løse billett for å komme inn. Ellers finnes et mindre museum for en av landets kjente diktere. Det holder til i bygården der han vokste opp, og museets ledelse holder til i samme bygget. Tett inn til byen finnes også et museum for en trelastvirksomhet fra sent 1800-tall / tidlig 1900-tall. Dette museet har et administrasjonsbygg, en fabrikkhall og et utendørsanlegg med tømmerrenner, sluser og annet opprinnelig miljø. Utendørsområdet her er åpent, uten adgangsbegrensninger.

Museene har til nå vært drevet som tre atskilte virksomheter. I disse dager er det imidlertid besluttet at de skal slås sammen til én virksomhet med felles ledelse, økonomi, profil og markedsføring. Sammenslåingen medfører samordning av datastøtten for virksomhetene.

 

Museene er av svært ulik størrelse. Folkemuseet har mellom 40 og 50 ansatte, forfattermuseet har 3 ansatte og trelastmuseet 8 ansatte. Fra folkemuseet til trelastmuseet er det om lag en mil. De ligger i hver sin utkant av byen. Forfattermuseet ligger mer sentralt og ca. 5–6 km fra hvert av de to andre. Landskapet i byen er forholdsvis kupert.

Hver for seg har alle tre museene i dag bygd opp IT-støtte, men på grunn av ulik størrelse og profil er oppleggene svært ulike. Det er derfor besluttet å utforme en ny, felles IT-løsning.

 

IT-løsningen skal inneholde felles løsninger på

• kontorstøtten (dokumenthåndtering, fakturering, regnskap, arkiv) med felles programtilgang, dokumentarkiver, skrivere osv.

• internettilgangen

• e-posten og avtalesystemet

• en felles internettpresentasjon for de tre museene

• multimediepresentasjoner i publikumshallene

• arkivsystemet for registrering av gjenstander. Alle museene har dette i dag, men har ulike systemer. Data fra disse skal flyttes over i et nytt, felles system.

Eksamen AA6141 Systemdrift Side 6 av 7

Oppgave

• Drøft ulike løsninger for kommunikasjonen mellom de tre museene. Argumenter for den løsningen du mener vil være den beste, ut fra de kravene som er stilt ovenfor.

• Gjør rede for hvordan en kan etablere en datastøtte som gir de tre anleggene felles kontorstøttesystem. Diskuter også hvilke fordeler du ser at museene har av å etablere et felles kontorstøttesystem.

• I publikumshallene i de tre anleggene skal det være multimediepresentasjoner. Disse skal presentere alle museene med lyd og bilder. Lag en beskrivelse av kravene til utstyr og kommunikasjon.

 

I den grad det er mulig, bør løsningen illustreres med tegninger og/eller figurer.

 

I vurderingen blir det lagt vekt på

− at du benytter tekniske spesifikasjoner og begreper fra faget på en god måte

− at svarene dine tar hensyn til krav og opplysninger i oppgavesettet

− at forslagene du kommer med, viser faglig innsikt og vurderingsevne

− at forslagene er godt begrunnet og utfyllende drøftet

− at tekstdokumentet du leverer, er godt disponert og oversiktlig utformet

 

Er det noen som kunne hjulpet meg med denne oppgaven? Blir veldig takknemlig!

 

Mvh,

Mr.SS.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

her har du et (veldig) generelt oppsett på hvordan jeg ville hatt det. jeg har unngått å nevne os, merke på routere/switcher da jeg synes det er greit å tenke ut infrastrukturen på nettverket først.

 

jeg vil foreslå at "hovedbasen" til serverparken er ved folkemuséet da dette er den største lokasjonen. Det er også her jeg ville plassert den primære domenekontrolleren, eventuelt en domenekontroller på de andre lokasjonenene. dette i tilfelle nettforbinnelsen mellom folkemuséet ble brudt ville det alikevel gå å logge seg på domenet, bruke multimedia-presentasjoner og lignende. hvordan du kobler sammen serverne kan du lese her.

 

nåpr det gjelder internett ville jeg ha et felles "utgangspunkt" for alle tre muséene. Dette fordi det forenkler administrasjonen av feks brannmur, regelsett hacking (iden grad muséer er utsatt for dette) og annet.

 

Jeg vet ikke om det er nødvendig å ha forskjellige serverere for filserver, printserver, domenekontroller(e) og lignende siden det er såpass lite nettverk men hvis alle skriverne legges på samme printserver har du bla et felles punkt for vedlikehold av skrivere i nettverket. Skrivere kan feks distrubueres via script til brukerne i de forskjellige avdelingene.

 

for å sikre en rendudans på multimedie-presentasjonene vill ejag også hatt en lokal utgave av disse på de forskjellige muséene med mulighet for å rulle ut endringer/oppdateringer.

 

når det gjelder epost-system og avtaleregister har jeg kun erfaring med Outlook og exchange i bedriftsammenheng. Dette er en veldig kraftig kombinasjon som langt på vei skal være tilstrekkelig til dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...