Gå til innhold

Hvordan koble PC-en til dual monitor og TV?


Anbefalte innlegg

Hei, sitter naa med dual monitor setup paa et 8800 GTS 640mb kort. Har ikke hatt TV paa hybelen foer (24'' har holdt :p), men tenkte det var paa hoey tid aa kjoepe en TV. Hvordan ordner jeg slik at jeg kan koble TV-en til PC-en og? Vurderer sterkt aa ha tre skjermkort etterhvert, slik at jeg kan ha dual monitor, selvom jeg har SLI/Crossfire. Om mulig er det greit aa ha dette i bakhodet.

 

 

 

edit: Kan ofre bilde paa en skjerm for aa faa bilde paa TV-en, om det gjoer situasjonen lettere. Er dog ikke aapen for aa manuelt bytte kabler bak paa pc-en :p

 

Takker for all hjelp!

Endret av MrGrandmother
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gir denne en bump, er mange som har lest traaden ser jeg, haaper noen har et svar :)

 

Det jeg valgte aa gjoere var aa kjoepe med et Maxtrox Parhelia 128mb kort hos komplett. Det kostet ikke stort og puttes i PCI-porten. Problemet jeg har nu er at dette kortet selvsagt ikke fungerer. Faar foelgende feilmelding etter at jeg har installert nyeste drivere og hoeyreklikker paa desktop og deretter gaar til 'instillinger': " Gjeldende skjermdriver kan ikke brukes. Den ble laget for en tidligere Windows versjon, og er ikke lenger kompatibel med denne versjonen av Windows. Systemet er startet med standard VGA-driver. Ta kontakt med maskinvareprodusenten for aa faa tak i en oppgradert driver, eller velg en av driverne som Microsoft tilbyr".

 

Har sendt en forespoersel til Matrox, regner ikke med aa faa noe svar og at jeg ender med aa benytte meg av angreretten.

 

Vurderer naa en 'dualhead2go' loesning, eventuelt lete etter en dual-dvi kabel med bryter paa som lar meg bytte mellom skjerm 2 og 3.

Lenke til kommentar
Jeg lurer på det samme. Jeg har en GF 7300GS og kjører nå dual screen. Skjermkortet har totalt 3 skjermutganger, men ingen mulighet for 3 skjermer samtidig, såvidt jeg vet.

 

Tipper jeg ender opp med en DVI switch. Som denne: https://www.mamoz.no/produkt/OSK301110/Nord...ity_HDMI__.html

 

Trenger tross alt ikke bilde paa tre monitorer samtidig, saa jeg kan bytte bildet mellom to av dem :)

Lenke til kommentar
JEG "trenger" 3 monitorer samtidig ;)

 

Men greit, trådstarter har funnet sitt, nå er det bare jeg som venter på svar :)

 

Med mindre du trenger god 3d ytelse kan du jo vurdere Matrox kort. 3 skjermer per kort elns og du kan bruke saa mange kort som du har PCI-slots til.

 

Edit: Er du sikker paa at du ikke kan bruke tre skjermer med skjermkortet ditt? Vet enkelte ATI kort har 4x DVI og de kan visstnok drive 4 skjermer.

Endret av MrGrandmother
Lenke til kommentar

Enkelt å fikse, du kjøper deg eit skjermkort nr 2.

 

2 skjermkort, 4 utganger.

 

Kjøper f.eks eit slikt kort og stapper i den ledige pci-e sporet ditt:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=334294

 

Finn gjerne eit i 85/8600 serien til nvidia, for da kan du bruke skjermkortet til å dekode Blu-ray filmer med, det kan ikkje GTS kortet duhar i dag trur eg.

 

Har du ATi som hovedkort fra før, velger du seffølgelig eit kort fra ATi som skjermkort nr 2 også.

Endret av Cornel
Lenke til kommentar

Det viktigste er at du velger 2 kort av samme brikkeprodusent (effektivt 2 x nvidia eller 2 x ATI/AMD) Du har ikke lyst til å blande 2 driversett til skjermkort på samme maskin, tro meg.

 

nVidia har i alle fall jeg god erfaring med når det gjelder trippelskjerm. Der var det bare å sette inn skjermkort nr 2 og boote, så var den der (ok, det krevde 2 boots men ingen driver oppdatering). Unified drivers = WIN.

 

 

ATI har jeg generellt dårlig erfaring med når det gjelder dual monitor.. Har ikke prøvd med dual screen med ATI kort, oh dual monitor erfaringene mine er fra Radeon 9800pro tida, så jeg antar at driverene har forbedret seg ganske heftig fra den gang ;)

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...