Gå til innhold

Unngå stråling med vibrering


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser ikke poenget med denne. Bare å kjøpe et kablet handsfri-sett, de billigste er vel på rundt hundrelappen. Da får man "beskyttelse" hele tiden, ikke bare den vesle tiden man sitter og venter på svar. Hvis man eventuelt er veldig bekymret, kan man anskaffe seg en sånn:

 

post-51689-1207647495_thumb.jpg

 

(hatten altså, ikke katten :tease: )

 

Seriøst, ingen seriøse vitenskapelige undersøkelse har klart å bevise noen skadevirkninger fra strålingen fra mobiltelefoner. Så slik ting ser ut nå tror jeg ikke vi har så mye å bekymre oss for :)

 

Programmet har andre bruksområder enn å beskytte mot stråling. Hvis du for eksempel skal ringe en eller annen form for kundeservice, er det vanlig å måtte vente flere minutter på svar. En vanlig løsning er å bruke høyttalerfunksjonen, men om du smeller på Enya-ventemelodien mens du sitter på bussen, blir du ikke ansett som en likandes kar. Da kan det være greit å bare vente på at telefonen skal vibrere istedenfor.

Hvordan "vet" programmet det når ventemelodien er slutt og noen svarer da? Man sitter jo i prinsippet i en vanlig telefonsamtale hele tiden når man sitter i telefonkø, telefonen driver ikke og prøver å koble seg opp...

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar

Det å si at et håndfrisett reduserer risikoen for stråling trenger ikke nødvendigvis være sant. Det finnes lite forskning på dette området, og den forskningen som er gjort er ofte sponset av mobil-produsentenes interesse-organisasjoner. En studie fra 2000 gjort av forbruker organisasjonen i England viser at i enkelte tilfeller kan håndfrisettet øke mobilstrålingen til hodet tre ganger i forhold til håndsettet, siden ledningen kan fungere som en antenne og føre strålingen rett til hodet. mens en lignende rapport samme år fra motsvarende organisasjon viser en minskning av strålingen til hodet med opptil 72%. Hvem som har rett vil bare tiden vise. Tenkte bare å gjøre oppmerksom på at det er ikke enighet om dette med håndfrisett og stråling. :thumbup:

Lenke til kommentar
Tenkte bare å gjøre oppmerksom på at det er ikke enighet om dette med håndfrisett og stråling. :thumbup:

Derfor jeg foreslo hatt av aluminiumsfolie ;)

 

Yes, det var en nice hatt, såg ikke det innlegget før jeg var ferdig med mitt, men ser absolutt potensialet med en slik en. at den fås i størrelse katt er jo også bare positivt.

Lenke til kommentar
Ifølge selskapet som har laget Vibratecall, skal nemlig strålingen fra mobiltelefonen være opp til 20 ganger høyere enn normalt mens oppkoblingen av samtalen foregår.

Det var jo også en måte å overdramatisere det på. Her snakkes det om genseverdier også står det med stor skrift "20 ganger høyere". Noe som får de fleste til å tenke på det som en voldsom økning og potensiell fare. Fakta er at grenseverdiene er meget restriktivt satt og at ~99% av daglig bruk gir et strålingsnivå som er 1/20 av det mobilen avgir når den bruker opp mot grenseverdien.

 

Overskriften burde vært: 20 ganger mindre ~99% av tida.

Lenke til kommentar

Hva er stråling ?

Ordet brukes hver gang det skal skremmes eller tjenes penger.

Blir lyset fra en lyspære farligere når pæren settes inn i en lommelykt ? (jeg mener om det nå var farlig da)

Så må det minnes om at sendereffekten fra en mobiltelefon er som en pære uten reflektor - altså en rundstråler uten retningsdirigering av effekten (som lommelykta jo har)

Sendereffekten fra en mobiltelefon med dårlig dekning kan såvidt få pæra til å gløde. Har den god dekning nedreguleres sendereffekten til et effektnivå som en bare kan glemme.

Spar oss for slikt tullball da, eller ta det opp der det hører hjemme ......

Lenke til kommentar

Det er ikke bevist at mobilstråling SAR( mikrobølger som trenger inn og varmer opp hjernen) er trygt eller ikke helseskadelig.Faktum er at mens noen forskningsrapporter viser at dette kan være helseskadelig, så viser andre at det ikke er det,de aller fleste forskningsrapporter viser helsepåvirkning. Historien er full av eksmpler på at det kan være lurt å være førevar i det minste følge statens strålevern sine anbefalinger, som er bruk handsfree, bruk kun mobiltelefonen til helt nødvendige samtaler disse råd gjelder særlig overfor barn.

Lenke til kommentar

Kan godt hende dette her, men problemet er ikke vanskeligere enn å kjøpe en håndfri, eller å ringe opp, og springe et par meter bort fra mobilen, og vente til den andre svarer anropet. :)

 

Noen tips til å unngå undøvendig stråling:(om det skulle vise seg å være farlig, noe som er høyst mulig) Skal du på biltur, skru mobilen av, du trenger den sikkert ikke uansett.

 

Sover du ved siden av mobilen? Skru av den av om natten. Tviler på at du liker å bli vekket midt på natten av noen som ringer feil.

Og ellers: skru den av når du føler for det. :)

Lenke til kommentar
Sover du ved siden av mobilen? Skru av den av om natten. Tviler på at du liker å bli vekket midt på natten av noen som ringer feil.

Og ellers: skru den av når du føler for det. :)

Det er når du skrur den på og når du snakker i den at den genererer noe særlig stråling. Gitt at det er god dekning tror jeg ikke det kommer noe særlig stråling fra den når den står pal om natten :)

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...