Gå til innhold

Tilbud: Lenovo T61P - slå til?


Anbefalte innlegg

Jeg har planlagt å skaffe en ny maskin, og har egentlig tenkt lenge på Mac. Men så dumpet "århundrets tilbud" inn i mailboksen min:

 

Lenovo Thinkpad T61p er en skikkelig arbeidshest, og definitivt en av markeds beste bærbare pc-er. Best i test - PC World nr 2 2008. Det mest fantastiske er likevel prisen: Kjøp Lenovo Thinkpad T61p og spar utrolige 8738,-

 

til 12 499 kroner. Er dette tilbudet virkelig så godt som de skal ha det til?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv om det er det du lurer på så skal jeg ikke si noe om prisen, men kan si at T61p er en av mine klare anbefalinger som business bærbar med kraft :-)

 

Pleier dog ikke ha de råeste spille grafikkkortene. Finnes forresten en del forskjellige specs også innen T61p så se nøye :-)

Lenke til kommentar

Det er en rask og god maskin, men den har ikke widescreen som endel vil ha nå etterhvert.

 

Skjermkortet vil jeg si er meget bra til å være bærbar.

 

Tekniske specs:

 

Core 2 Duo T9500 2,6 GHz

2GB ram

200GB Harddisk 7200rpm

Bluetooth, TPM Security Chip, Wlan, lyd, Gigabit Lan osv.

NVIDIA Quadro FX 570M

14.1" TFT 1400 x 1050 SXGA+

DVD-brenner

Microsoft Windows Vista Ultimate

3 års garanti

Lenke til kommentar

Helt enig.

Det mange ikke tenker på at widescreen gjør PC-en større. Fordelen med denne modelen er at den er kraftig, samtidig som den er lett.

 

Ulempen er dog, at hvis du kjører grafikk krevende applikasjoner, så vil PC-en bli nærmere 80 grader varm.

Endret av MrJavalava
Lenke til kommentar

Re varme: De har endret kjølesystemet i forhold til T60, så T61 blir langt ifra like varm som T60. Se test med temp i fahrenheit...

 

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4028

 

Denne har vel nyeste 45nm CPU før santa rosa blir rullet ut? Hovedkortet nok ikke er aller nyeste (3gb ram max, mens de siste vel har 4gb ram max.)

 

Jeg tilhører de som er enig i at det er bra det ikke er widescreen (spesielt på en 14"). Det betyr at du i forhold til en 14" wide har fysisk høyere skjerm, og det er høyde det stort sett er manko på i en bærbar. Så dersom du synes det er ok med 14 wide er ikke det noen bakdel. Tror mange businessbrukere deler mitt syn. Jeg hadde selv en TP med samme skjermstr for noen år siden og det er fortsatt den beste maskinen jeg har hatt.

 

Jeg mener dette er et av de beste kjøpene du kan gjøre generelt og på Thinkpad spesielt. Man har vel ikke lov til å si det, men det er jo endel som kjører siste OSX på thinkpads. Den funker også med Linux, så du kan velge nokså fritt med denne maskinen. Masse batteritid er mulig også.

 

Rent teknisk tror jeg ikke det eksisterer bedre maskiner enn ThinkPads.

 

Løp og kjøp!

 

Edit:

Du sammenlignet med Apple.... Ta en titt på hva det koster med ekstra garanti/service i forhold Apple

MacBook Pro - 3400 kr for 3 år on site

Thinkpad T61- 1165 kr for 4 år on site

 

Dette har litt med kvaliteten å gjøre.

Endret av omaha
Lenke til kommentar
DET var korrekt lenke ja - beklager :). Som lenken din viser - temperaturen blir ca like høy på peak belastning, mens den er lavere med lav belastning. Forbedringen i kjølingen blir spist opp av kraftigere GPU.

 

Merk at testen ovenfor er gjort med en CPU - T7700 og at tilbudsmaskinen har T9500 (45nm). En annen sak som kan gjøre utslag er eventuelle endringer i nVidiadriveren siden testen ble utført. Jeg bruker ikke Msoft, men i Linux har det såvidt jeg vet blitt gjort endringer som endrer belastningsforholdet mellom CPU og GPU. Hvordan det slår ut kan kanskje noen andre bedre enn meg :blush:

 

Anyway - Dette tilbudet er et kupp ;o)

Lenke til kommentar
Jeg synes de nye Intel-modellene er mildt talt forvirrende :p
Om jeg ikke tar mye feil er T-5/6/7 65nm teknikk.

T-8300 og T-8500 er 45nm med 3mb cache (Penryn)

T-9300 og T-9500 er 45nm med 6mb cache (Penryn)

 

CPU'en som står i denne er T-9500 (2,6ghz) og såvidt jeg vet den kraftigste CPU'en som leveres i ThinkPad. I tillegg er der 7200rpm hdd, så ytelsen i denne maskinen er bra. Jeg så denne i hw's liste for noen dager siden og trodde det var feilprising/ex mva pris. Jeg er meget fristet selv. ;o) Om mulig lar det seg kanskje gjøre å trade ned til XP via Lenovo etter kjøpet også - da vil du få enda mer ut av maskinen. En siste sak: Maskinen tar 3gb ram, og de 2gb som er i maskinen består av én modul så du slipper å dumpe - bare kjøpe til 1gb. Ser også at Amentio holder lave priser på tilbehør - sjekk ut slot-batteri og 90w slimline strømforsyning

http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:1811261 som også har usbport for lading av mobiler etc, og http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:831305

 

Dersom man ønsker mer batterikapasitet er det 7cell og ikke 9cell som gjelder for 14" tror jeg.

 

http://www.pc.ibm.com/no/accessories/?epi=web_express

Endret av omaha
Lenke til kommentar

Ulempen med tilbudsmodellen (UI0ALNO) er at den har en skjerm med dårlig oppløsning i forhold til de med "normal" pris. Den er også tung (2,6 kg) til å være 14" (hvis specsa jeg har lest stemmer, da...)

 

Forøvrig synes jeg Lenovomaskinene til dels er hårreisende overpriset. Jeg har hatt mange bærbare, men den eneste som blitt ødelagt av seg selv, er en Thinkpad T60. (Sprekk i plasten rundt skjermen).

 

HP selger 8510w for snaue 10.000,- til studenter. Da får du HDMI og skjerm med oppløsning på 1900x1200. GPU er likt, men HP'n har dobbelt så mye minne. Vet ikke hvilken hastighet de kjører på, men IBM har tradisjonelt vært nokså konservative på dette området.

CPU i HP'n er en T7700. T9500 er hakket kjappere i syntetiske benchmarks som SuperPi, etc.

 

Jeg liker HP'n. Aldri vært borti en maskin som starter så raskt.

Hadde ikke giddi og betalt 45-50% ekstra for en T61p i stedet for en 8510w...

 

Hvis prisen hadde vært den samme, så hadde jeg kanskje tenkt meg litt om. Og dersom Lenovo'n f.eks. er halvkiloen lettere enn HP'n (tviler på at T61p 14" veier 2,6), så kan jo det være noe som taler til dens fordel.

HP's fordel er skjermen Jeg synes det er digg med høyoppløst (1900x1200) skjerm, men andre kan ha motsatt oppfatning.

Lenke til kommentar
Ulempen med tilbudsmodellen (UI0ALNO) er at den har en skjerm med dårlig oppløsning i forhold til de med "normal" pris. Den er også tung (2,6 kg) til å være 14"
http://www5.pc.ibm.com/no/products.nsf/...epi=web_express

Skjermen har bra oppløsning for en 14" og kan brukes med DVI i dock om man ønsker det (max 2048x1536 tror jeg).

 

Iflg IBM er vekten 2,42 kg med 9cell (stikker ut litt bak). Jeg er litt usikker her, men 9cell (480g) er vel ca 150 g tyngre enn std 6cell (330g), så 2,6 kg hører omtrent riktig ut?

 

Når det gjelder byggkvalitet kan man jo ødelegge hva som helst, men å velge HP fremfor denne med byggekvalitet eller for den del teknisk kvalitet i det hele og store som argument er for meg utenkelig ;o)

 

Thinkpads er vel generelt de eneste maskinene som man fortsatt har i operativ drift etter at de er avskrevet i regnskapene ;o))

Endret av omaha
Lenke til kommentar

Er selv på utkikk etter en ny bærbar og med tanke på at jeg har hatt T60P før, og nå har HP(som jeg ikke er helt fornøyd med), så er jeg igjen på utkikk etter en ny Thinkpad.

 

Hvordan er prosessoren og skjermkortet på denne maskinen? Den jeg har sett på er denne :http://www.gs.no/shop/index.wa2?ParentProductId=21928

 

men tilbudet til Amentio er vel hakket bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...