Gå til innhold

Tidenes spillserie skal kåres! - Runde to har startet!


Kår tidenes spillserie  

419 stemmer

  1. 1. Hvilken er tidenes spillserie?

    • Battlefield-serien (2002-)
      23
    • Diablo-serien (1997-)
      23
    • Final Fantasy-serien (1987-)
      49
    • Grand Theft Auto-serien (1997-)
      79
    • Half-Life-serien (1998-)
      93
    • Halo-serien (2001-2007)
      22
    • Metal Gear Solid-serien (1987-)
      33
    • Super Mario-serien (1985-)
      40
    • The Legend Zelda-serien (1987-)
      57


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Slutt å klage på alternativene. Det er brukerene som har nominert.

 

Grunnet til at jeg fra starten av valgte å ikke skille mellom enkeltspill og spillserier er denne: Jeg på min side klarer ikke å velge mellom MGS1 og MGS2. Uten den ene kan ikke den andre eksistere. På den andre siden kan det godt hende at en person veier et enket spill tyngre enn samtlige av spillene i en serie til sammen.

 

Man kan se på spillene i en serie som deler, eller akter i et spill. De fleste serier har en timeline som følger seriens utgivelser. Unntaket er kanskje GTA, men det er enten eller etter mitt syn.

 

Skulle man gjort forskjell på spill og hele serier, ville ikke det å få førsteplassen veie fullt så tungt.

Lenke til kommentar

Er jo latterlig at man kan stemme på hele serier, i en avstemmning som dette så er det jo snakk om enkeltspill. feks: hvorfor vil noen egentlig stemme på Assassin's Creed? Jo det er godt spill, men jeeesus her har du jo muligheten å stemme på en SERIE av gode spill. Da stiller jo ikke de forskjellige spillene likt og det blir en urettferdig avstemmning. Jeg foreslår derfor at man fjerner seriene og lister opp enkelt spill. Og hvis noen synes det er vanskelig og velge bare ett spill fra en serie, da er det synd for dere :tease:

Lenke til kommentar

For min del blir det ikke noe videre interessant å kåre enkle spill alene. Husk at mange serier er slik at spillene i serien utfyller hverandre, og at de derfor må nevnes sammen. Metal Gear Solid er vel det beste eksemplet på det. Skulle vi da droppet serier ville vi kanskje fått et resultat som ikke gjenspeiler forbrukerens oppfattning.

 

Husk at spill i serier ofte er svært like i oppbygning, gameplay osv. Det er ikke snakk om at en serie med 5 gode spill har 5x utsikten til å vinne i forhold til et enkelt spill.

 

Å kåre et spill eller en spillserie på denne måten blir for meg helt profesjonelt og objektivt. Ergo drar jeg ikke inn følelser som nostalgi, og andre minner når jeg skal velge tidenes spill. Slike rent subjektive erfaringer har vel tross alt ikke noe i en kåring som denne å gjøre? Gir en filmanmelder gode kritiker til en film fordi den minner han om gode tider med hans bestemor? Jeg ser imidlertid at det er flere som drar inn minner, nostalgi og andre assosiasjoner når de velger, og da skjønner jeg at en kan reagere på dette med spill mot serier. Da fordi 1x følelser og nostalgi, kan ikke slå 5x følelser og nostalgi.

Lenke til kommentar
Om man også skal kunne stemme på spelseriar, bør du nesten oppdatere trådnavnet.

Kan lett mistolkast av folk som faktisk vil stemme på nettopp 1 spel, uansett om det befinner seg i en serie eller ikkje.

 

Et spill, flere spill. Spill bøyes etter norsk rettskrivning likt i både ubestemt entall og flertall.

 

Er det ikke litt teit å ha Final Fantasy VII for seg selv når Final Fantasy serien står oppført? Det blir dobbelt opp og ingen andre spill som står oppført på den måten. Foreslår at stemmene til FF VII går til FF serien.

 

Dette skulle være en helt demokratisk avstemning. Følgelig var det brukerene som nominerte spillene de syntes fortjente det. Jeg kan ikke bryte inn og gjøre slike endringer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...